شیائومی مثل تمام کمپانیهای تولیدکننده، گوشیهایش را براساس رده قیمتی به یکی از نمونههای LCD یا LED مجهز میکند. تا چندی پیش بسیاری از میانردههای بازار با نمایشگرهای LCD همراه بودند؛ اما در سالهای اخیر صفحه نمایش گوشی شیائومی در خیلی از میانردهها هم با پنل AMOLED معرفی شده است. با وجود اینکه سامسونگ از تولیدکنندگان اصلی نمایشگر است، به نظر میرسد به کارگیری پنلهای AMOLED در گوشیهای میانرده و خوشقیمت، اولین بار به دست شیائومی انجام شد. به هر ترتیب شیائومی در انتخاب صفحه نمایش گوشی، حساسیت نسبتاً بالایی به خرج میدهد. نتیجتاً در اکثر ردههای قیمتی با عملکردی کاملاً قابل قبول و گاهی حتی شگفتانگیز از این کمپانی چینی روبهرو هستیم. در ادامه با بررسی صفحه نمایش گوشی شیائومی در ردههای مختلف قیمتی، تواناییهای کمپانی پر رونق چینی در این بخش را معرفی میکنیم.
بررسی صفحه نمایش گوشی شیائومی؛ پنلهای LCD و LED
در حال حاضر بسیاری از میانردهها و تمام گوشیهای پرچمدار شیائومی، حامل نمایشگرهای امولد هستند. در سمت دیگر میانردههای نسبتاً ارزانتر و گوشیهای اقتصادی این کمپانی از پنلهای LCD بهره میگیرند. در یک طبقهبندی کلی میتوان عنوان Mi را متعلق به گوشیهای ردهبالای شیائومی دانست. گوشیهای گیمینگ Xiaomi Black Shark و البته سری Mi Mix هم اغلب در بین پرچمدارهای این کمپانی چینی قرار میگیرند. گوشیهای Redmi Note، بعضی از اعضای خانواده Redmi و چند عضو از محصولات پوکو، میانردههای شیائومی هستند. نهایتاً خیلی از گوشیهای سری Redmi و Poco هم بهعنوان اقتصادیهای پرطرفدار شیائومی شناخته میشوند.
عنوان LCD مختصراً به Liquid Crystal Display اشاره دارد که به نمایشگر کریستال مایع، ترجمه میشود. از طرفی نام LED از عبارت Light Emitting Diode با معنای دیودِ ساطعکننده نور گرفته شده است. مهمترین و اساسیترین تفاوت این پنلها، حضور یک منبع نور در پس نمایشگرهای ال سی دی است. پنلهای ال ای دی توان ایجاد روشنایی بدون نیاز به این منبع نور را در اختیار دارند. به واسطه همین تفاوت، بسیاری از نمایشگرهای LCD در تابش نور مستقیم خورشید، خوانایی بالاتری داشتند. اما در سمت دیگر نمایشگرهای LED در زوایای مختلف دید، خواناترند و البته کنتراست بسیار بهتری دارند. فضا و دقت رنگی نمایشگرهای AMOLED در سالهای اخیر، پیشرفت چشمگیر و درخشانی داشته و با نمونههای ال سی دی چندان قابل مقایسه نیست. در ادامه با بررسی صفحه نمایش گوشی شیائومی در ردههای مختلف، نگاهی به نمایش محتوا در این دستگاههای محبوب داریم.
صفحه نمایش گوشی شیائومی در نمونههای مقرون به صرفه؛ بررسی پنل IPS LCD
تقریباً تمام گوشیهای اقتصادی شیائومی، تصاویر را در پنل IPS LCD به نمایش میگذارند. البته که این انتخاب به یک الگوی نسبتاً ثابت برای تمام کمپانیهای سازنده تبدیل شده است. در واقع فناوریهای نسبتاً مختصر در نمایشگرهای قدیمیتر LCD، قیمت نهایی را تا حد زیادی کنترل میکند. تمام اعضای سری Redmi 9، گوشی Redmi 10 ، Poco X3 NFC و Poco M3 محبوبترین گوشیهای اقتصادی شیائومی در یکی دو سال اخیرند که همگی با پنل LCD معرفی شدند. نمایشگرهای IPS در مقایسه با ال سی دی های قدیمیتری مثل پنل TFT پیشرفتهترند و البته انرژی کمتری مصرف میکنند. جدیدترین صفحه نمایش گوشی شیائومی با پنل LCD را گوشی Poco M4 Pro 5G در اختیار دارد. این نمایشگر با وضوح تصویری 1080 × 2400 پیکسل، تراکم 399 پیکسل در اینچ و نرخ تازهسازی 90 هرتز، گزینهای توانمند در بین ال سی دی ها محسوب میشود.
گوشی Redmi 9T در قواره یکی از جدیدترین اقتصادیهای 5 شیائومی، محتوای تصویری را با وضوح 1080 × 2340 پیکسل و تراکم 395 پیکسل در اینچ نشان میدهد. روشنایی حداکثری (در حالت تنظیمات دستی) به حدود 400 نیت میرسد و نرخ تازهسازی هم به رسم اکثر گوشیهای مقرون به صرفه، 60 هرتز است. اما صفحه نمایش گوشی شیائومی در Poco X3 NFC که عنوان گیمینگ اقتصادی را یدک میکشد، با چه ویژگیهایی همراه است؟ این دستگاه در سال 2020 با پردازندهای قدرتمند عرضه شد و طبیعتاً برای تجربه بهتر از بازی به یک نمایشگر سرسخت هم نیاز داشت. وضوح 1080 × 2400 پیکسل و تراکم 395 پیکسل در اینچ، تفاوت چندانی با سایر همخانوادههایش نداشت. اما پشتیبانی از محتوای HDR10 و از همه مهمتر نرخ تازهسازی 120 هرتزی، مواردی نیست که در گوشیهای خوشقیمت به راحتی پیدا شود و به همین ترتیب از Poco X3 محصولی منحصر به فرد ساخته است.
بررسی نمایشگرهای AMOLED در میانردههای شیائومی
بررسی صفحه نمایش گوشی شیائومی، ویژگیهای بسیار درخشانی را در میانردههای اخیر به نمایش میگذارد. چینیها در اکثر گوشیهای میانرده از نمایشگر AMOLED استفاده میکنند. میانردههای محبوبی مثل ردمی نوت 10 و 10 پرو، پوکو F3، می 11 لایت و ... همگی به نمایشگرهای امولد مجهزند. نسخه لایت در خانواده قدیمیتر Mi 10 با پنل IPS LCD همراه بود، اما نسخه لایت خانواده پرچمدار Mi 11 با نمایشگر AMOLED معرفی شده است. از طرفی جدیدترین خانواده ردمی نوت فقط در نسخه پرو و پروپلاس به نمایشگرهای امولد مجهز میشوند و صفحه نمایش گوشی شیائومی Redmi Note 11 همچنان با پنل IPS LCD باقی میماند.
وضوح نمایشگرهای میانرده شیائومی در اکثر مواقع به 2400 × 1080 پیکسل میرسد و تراکم پیکسلی اغلب بین 395 تا 409 پیکسل در اینچ، قرار میگیرد. اما قابلیتهایی که صفحه نمایش گوشی شیائومی حتی در نمونههای میانرده در اختیار دارد، عملکرد درخشانی برای این ردههای قیمتی به ارمغان میآورد. برای مثال نمایشگر Poco F3 با نرخ تازهسازی 120 هرتزی میتواند یک محصول نسبتاً خوشقیمت مناسب برای گیمرها باشد. این نمایشگر از محتوای HDR10+ پشتیبانی میکند و روشنایی آن در حالت خودکار به 1300 نیت خواهد رسید؛ ویژگیهایی که در این کلاس قیمتی جایگاه چندانی ندارند.
بررسی نمایشگر گوشیهای پرچمدار شیائومی؛ آخرین اعضای سری Mi
همانطور که قبلتر هم گفته شد، در حال حاضر سری Mi، گیمینگفونهای Black Shark، خانواده Mi Mix و بعضی از اعضای Redmi K در رده پرچمدارهای شیائومی طبقهبندی میشوند. بد نیست اشاره کنیم که شیائومی اخیراً خبر از حذف نام Mi در گوشیهای پرچمدارش داده است. به این ترتیب بر خلاف آنکه انتظار میرفت نسل چهارم سری میکس با عنوان Mi Mix 4 معرفی شود، با خانواده Xiaomi Mix 4 روبهرو شدیم. با این اوصاف نسل بعدی از پرچمدارهایی که پیشتر به عنوان خانواده Mi میشناختیم هم تحت عنوان Xiaomi 12 معرفی خواهند شد. اما امروز آخرین محصولات این سری با اعضای خانواده Mi 11 شناخته میشوند که جدا از نسخه لایت، همگی در رده پرچمدارها قرار میگیرند. برای بررسی صفحه نمایش گوشی شیائومی در نمونههای پرچمدار، نگاهی به آخرین اعضای تمام سریهای بالارده شیائومی خواهیم داشت.
می 10 اولترا، قویترین نمایشگر AMOLED در نسل قبلی پرچمدارهای شیائومی را با نرخ تازهسازی 120 هرتزی و پشتیبانی از یک میلیارد رنگ، در اختیار داشت. اما در 2021 تمام پرچمدارهای می 11 به پنلهایی با امکان نمایش یک میلیارد رنگ، مجهز شدند. البته شیائومی در معرفی می 11 اولترا به نمایشگر E4 AMOLED اشاره کرده که در زمینه روشنایی به پیشرفتهای درخشانتری دست یافته است. نمایشگر هر سه نسخهی عادی، پرو و اولترای می 11 با وضوح 1440 × 3200 پیکسل همراهند و تصاویر را با تراکم 515 پیکسل در اینچ، نمایش میدهند. از طرفی هر سه گوشی با نرخ تازهسازی 120 هرتزی معرفی شدهاند و از محتوای HDR10+ هم پشتیبانی میکنند. اما در سایر قابلیتها، تفاوتهایی بین این اعضا دیده میشود. مثلاً صفحه نمایش گوشی شیائومی Mi 11 Ultra و Mi 11 Pro از Dolby Vision پشتیبانی میکنند، اما این قابلیت در نسخه عادی حضور ندارد.
میزان روشنایی نسخه اولترا در خانواده Mi 11 بیشتر از دو عضو دیگر است. روشنایی حداکثری صفحه نمایش گوشی شیائومی Mi 11 و Mi 11 Pro در حالت خودکار به 1500 نیت میرسد که البته عدد درخشانی است. اما روشنایی نمایشگر می 11 اولترا در حالت دستی به 900 نیت و در حالت خودکار به 1700 نیت، افزایش پیدا میکند. این پنل توانمند در مقایسههای وبسایت Nanoreview با اختلافی بسیار جزئی پشت سر گلکسی S21 Ultra سامسونگ قرار میگیرد و به این ترتیب به عنوان یکی از بهترین نمایشگرهای 2021 شناخته میشود. با وجود تفاوتهایی که در اعضای مختلف می 11 به آنها اشاره شد، هر سه نمایشگر در نمایش دقیق رنگها با کمترین میزان خطا، عملکرد بسیار شایستهای دارند. بیشک سطح کمنظیر روشنایی و کنتراست و البته فضای رنگی بسیار گسترده، تجربه بصری بسیار لذتبخشی برای کاربران خانواده Mi 11 خلق خواهد کرد.
نمایشگر آخرین سری Black Shark و Xiaomi Mix
قویترین گیمینگفونهای نسبتاً جدید شیائومی با دو عضو Black Shark 4 و Black Shark 4 Pro معرفی شدند. آنچه صفحه نمایش گوشی شیائومی در نمونههای مخصوص بازی را منحصر به فرد کرده، نرخ تازهسازی 144 هرتزی است. افزایش نرخ نوسازی نمایشگر اگرچه برای کاربران عادی چندان قابل تشخیص نیست، اما برای کاربران گیمر تأثیر متفاوتی دارد. نمایش سریع محتوای بازی و البته سرعت بسیار بالای پاسخ به لمس در نمایشگرهای بلکشارک 4، قطعاً رضایت گیمرها را در این بخش خواهد گرفت. به نظر نمیرسد که وضوح پایینتر این نمایشگرها نسبت به سایر پرچمدارهای شیائومی، اختلالی در اجرای شگفتانگیز محتوای نمایشی بازیها داشته باشد. از طرفی حداکثر روشنایی پنلهای بلکشارک 4 در حالت خودکار به 1300 نیت میرسد که عدد قابل قبولی است.
شیائومی Mix 4 جدیدترین محصول از خانواده قدیمیتر Mi Mix است که در 2021 جاری وارد بازار شد. صفحه نمایش گوشی شیائومی میکس 4 تقریباً تمام قابلیتهای Mi 11 را در اختیار دارد. این پنل هم مانند پرچمدارهای اخیر شیائومی، نمایش دقیق یک میلیارد رنگ را امکانپذیر کرده است. پشتیبانی از محتوای HDR10+ و Dolby Vison و البته نرخ تازهسازی 120 هرتزی، مشابه با اعضای خانواده Mi 11 معرفی شده است. روشنایی حدأکثری در حالت دستی به 800 نیت میرسد که همچنان در بین بهترینهای بازار جا دارد. اما وضوح این پنل از 1080 × 2400 پیکسل بالاتر نمیرود و تراکم 395 پیکسل در اینچ، پشت سر می 11 قرار میگیرد. با این وجود نمایشگر میکس 4 در نمایش فضای رنگی بسیار گسترده و همینطور خوانایی بالا در زوایا و شرایط نوری مختلف، دست کمی از دیگر پرچمدارهای جدید شیائومی ندارد.
دیدگاه خود را بنویسید