لپ تاپ

کمی صبر کنید...

قیمت و خرید انواع لپ تاپ ( ارسال فوری ) 

لپ تاپ

قصه بازار لپ تاپ، مدل‌های جدید، مدل‌های از رده خارج و پیشرفت‌های روزبه‌روزی و وسوسه‌برانگیز، در تمام دنیا سر درازی دارد. اما واقعیت این است که خرید لپ تاپ برای سطح بالایی از جامعه، هزینه‌ای بزرگ است و بازار تبلیغات هم گرمِ گرم؛ ولی چند درصد از خریداران، استفاده حرفه‌ای یا فوق‌حرفه‌ای از لپتاپشان دارند؟ اگر استفاده حرفه‌ای و تخصصی نداریم، چرا باید لپتاپ‌هایی با هزینه‌های هنگفت را در افق‌هایی گاهاً دست‌نیافتنی، تصویر کنیم؟! البته که این صحبت شامل حال گرافیست‌ها، معماران، گیمرها و کسانی که انتظار عملکرد حرفه‌ای از دستگاه دارند، نمی‌شود. اما به‌هرحال قیمت لپ تاپ و آشفته‌بازار دنیای تکنولوژی ما را وا می‌دارد تا پیش از خرید، با خواسته‌هایمان و محصولاتی که درخورِ خواسته‌هایمان هستند و اگر جیبمان را خالی می‌کنند حدأقل زود دلمان را نخواهند زد، مسلط باشیم.

خرید لپ تاپ؛ نکاتی که لازم است به آن‌ها توجه کنید

انواع لپ تاپ را می‌توان بر اساس عوامل مختلفی شناخت و دسته‌بندی کرد. در واقع همیشه ویژگی‌های کاملاً مشترکی برای مثلاً لپتاپ‌های موسوم به اولترابوک وجود ندارد؛ گرچه می‌توان ژن‌های مشترک بین آن‌ها را تشخیص داد. اما قبل از درگیری با این نوع دسته‌بندی‌ها، بهتر است با مشخصاتی اساسی آشنا شوید که برای خرید از هر برندی مثل لپ تاپ اپل، سامسونگ، ایسوس و ... باید آن‌ها را در نظر داشته باشید. سری و نسل پردازنده، کارت گرافیک، نوع و اندازه صفحه نمایش، رم و حافظه، باتری و شارژدهی، اسپیکر، وزن، ابعاد، طراحی و متریال ساخت، مواردی است که باید پیش از خرید لپ تاپ آن‌ها را بشناسید و بر اساس نیازهایتان، یک محدوده انتخابی مناسب برای خودتان در نظر بگیرید.

پردازنده لپتاپ؛ انواع پردازنده‌ و ارتباطشان با قیمت لپ تاپ

پردازنده لپتاپ؛ انواع پردازنده‌ها و ارتباطشان با قیمت لپتاپ

رقابت بزرگ بازار پردازنده‌های لپ تاپ، بین تولیدکنندگان Intel و AMD است؛ با این‌حال در 2022 اپل که از پردازنده‌های اینتل استفاده می‌کرد، مک بوک جدید را با پردازنده اختصاصی خودش به نام Apple Silicon بر مبنای معماری ARM استفاده کرد و البته عملکرد شایان توجهی داشت. اما در کل اینتل و ای‌ام‌دی هستند که با سری و نسل‌های مختلفشان عمده شرکت‌های بزرگ سازنده را در دست دارند و با همین تفاوت‌ها تا حد زیادی قیمت لپ تاپ را دستخوش تغییر می‌کنند. اما آیا توان پردازشی و گرافیکی بالا و به‌طبع یک لپ تاپ گران‌تر، همیشه و برای همه بهترین انتخاب است؟

انواع پردازنده Core i Intel در لپ تاپ

انواع پردازنده Core i Intel در لپ تاپ

پردازنده‌های رایج اینتل در انواع لپ تاپ، با پیشوند Core i شناخته می‌شوند؛ این یک نام‌گذاری برای تعیین پردازنده‌های مرتبط با  (i) Intel است و اطلاعاتی از سری، نسل و تعداد هسته‌های پردازنده به ما نمی‌دهد. اما اعداد و گاهی حروفی که بعد از عبارت Core i می‌آیند، سری و نسل پردازنده و به‌طبع توان پردازشی آن را روشن می‌کنند. در حال حاضر پردازنده‌های رایج اینتل در لپ تاپ، این دسته‌بندی را شکل می‌دهند.

  • پردازنده Intel Core i3 (سطح Entry-level) برای استفاده‌های سبک روزمره، وب‌گردی، تایپ کردن در ورد و کارهایی از این قبیل، پاسخگوست.
  • پردازنده Intel Core i5 (سطح Mid-range) برای بازی‌های نه‌چندان سنگین، کار با برنامه‌های آفیس و سایر استفاده‌های عمومی به‌خوبی پاسخگوست.
  • پردازنده Intel Core i7 (سطح High-end) یک گزینه سطح بالاست و برای گیمرها، تولیدکنندگان کارهای ویدئویی، گرافیست‌ها و متخصصان کارهای کامپیوتری مثل برنامه‌نویسان حرفه‌ای و ... مناسب است.
  • پردازنده Intel Core i9 (سطح Enthusiast-Level) در حال حاضر بالاترین سری اینتل است که مشتاقان حرفه‌ای امور سخت کامپیوتری، گیمرها، گرافیست‌ها، تولیدکنندگان انواع محتوای سنگین و ... را هدف قرار داده.

توجه داشته باشید که عدد بعد از Core i در واقع سری پردازنده را نشان می‌دهد؛ اما اعدادی که بعد از آن می‌آیند، نسل پردازنده را نشان می‌دهند. برای مثال پردازنده Intel Core i3-8100 را در نظر بگیرید؛ این یک پردازنده نسل 8 (8th Gen) از سری 3 اینتل است. یا مثلا لپ تاپ ایسوس ROG Strix G16 G614JV - B که از Intel Core i7-13650HX بهره گرفته، در واقع یک پردازنده قدرتمند نسل 13 (13th Gen) از سری 7 اینتل دارد. توجه داشه باشید که نسل‌های جدید اغلب با عملکرد بهتر، بهینه‌سازی مصرف انرژی، پیشرفت‌هایی در زمینه هوش مصنوعی و ... همراهند؛ گرچه این موارد به عوامل متعددی بستگی دارند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

پردازنده Intel Xeon

پردازنده‌های Xeon از گران‌قیمت‌ترین نمونه‌‌های اینتل است که اغلب مخاطبان هدف خاصی دارد؛ این نوع پردازنده‌ها در محاسبات و مقیاس‌پذیری بسیار قدرتمند و ظریف عمل می‌کنند، امکان پشتیبانی از حافظه ECC را دارند و با تکنولوژی‌های خاص مجازی‌سازی و امنیت سخت‌افزاری همراهند. به این‌ترتیب سیستم‌های با پردازنده Xeon اغلب در دیتاسنترها، بسترهای مرتبط با محاسبات علمی، مجازی‌سازی و کارگاه‌ها و سایر مراکز سازمانی مرتبط استفاده می‌شوند.

پردازنده Intel Atom

بر خلاف Xeon، پردازنده Intel Atom یک نمونه نسبتاً سبک است که انتظار وظایف و محاسبات خیلی سنگین از آن نمی‌رود و البته در مقایسه با نمونه‌های قبلی اغلب ارزان‌تر است. پردازنده اتم اینتل را بیشتر در تبلت‌ها، کروم‌بوک‌ها و بعضی از لپتاپ های کوچک صفحه لمسی و نمونه‌های هیبریدی 2 in 1 می‌‌بینیم. این نوع پردازنده اکثراً با گرافیک یک‌پارچه در دستگاه‌ها قرار می‌گیرد و در مصرف انرژی بهینه شده‌اند. در کل اینتل پردازنده Atom را به‌عنوان نسخه‌ای نسبتاً اقتصادی و سبک برای رفع نیازهای معمول با مصرف انرژی پایین ارائه داده و البته در سال‌های گذشته، بهبودهایی در عملکرد کلی آن ایجاد کرده است.

پردازنده های AMD در لپ تاپ

پردازنده های AMD در لپ تاپ

شرکت AMD ریزپردازنده‌هایی مبتنی بر ریزمعماری ذن عرضه می‌کند که با نام تجاری Ryzen شناخته می‌شوند. در یک دسته‌بندی نسبتاً کلی می‌توان انواع پردازنده‌های رایزن بازار روز را به همان ترتیب قدرت، در برابر نمونه‌های Intel Core i گذاشت. در واقع Ryzen 3 را تا حدودی می‌توان با Core i3 اینتل، رقیب دانست؛ گرچه نهایتاً مجموعه سخت‌افزار است که قدرت لپ‌ تاپ را رقم می‌زند و این نوع یک‌سان‌سازی‌ها نمی‌تواند همیشه و کاملاً دقیق باشد.

  • پردازنده Ryzen 3 (سطح Entry-level)
  • پردازنده Ryzen 5 (سطح Mid-range)
  • پردازنده Ryzen 7 (سطح High-end)
  • پردازنده Ryzen 9 (سطح Enthusiast-Level)

به این ترتیب برای مثال لپ تاپ لنوو مدل Legion 7 | AMD Ryzen 9 5900HX یکی از گزینه‌های قوی این شرکت به حساب می‌آید که برای فعالیت‌های حرفه‌ای و خصوصاً بازی بهینه شده است. اما قدرت پردازنده مرکزی یا همان CPU تمام چیزی نیست که به یک دستگاه برتری می‌دهد. در لپ‌تاپ‌های نسبتاً کوچک و سبک که برای فعالیت‌ها و محاسبات سنگین طراحی نشده‌اند، گرافیک با پردازنده مرکزی یک‌پارچه شده و در واقع GPU در بخشی از همان CPU قرار می‌گیرد؛ اما در خیلی از لپ‌تاپ‌های نیمه‌حرفه‌ای و حرفه‌ای، از یک واحد پردازشی اختصاصی گرافیکی یا GPU مجزا استفاده شده که در استفاده‌هایی مثل رندر سه‌بعدی گرفتن، ادیت ویدئو، بازی‌های فشرده و سنگین و ...، به مراتب تجربه بهتری خلق خواهند کرد.

انواع پردازنده گرافیکی یا GPU در لپ تاپ

پردازنده‌های گرافیکی با داشتن حافظه ویدئویی (VRAM) در ذخیره داده‌های گرافیکی، توانمندند. شرکت‌های AMD و NVIDIA به عنوان بازیگران اصلی گرافیک در بازار لپتاپ‌ها، GPU های اختصاصی‌شان را در سطوح مختلفی از کیفیت عرضه می‌کنند؛ طبعاً قدرت بالاتر GPU اختصاصی در بالا رفتن قیمت لپ تاپ نقش مهمی دارد. بعضی از پردازنده‌های گرافیکی می‌توانند با ردیابی پرتوهای خود، شدت نور و بازتاب را افزایش دهند که خصوصاً در تجربه گیمرها بسیار اثرگذار است. به‌علاوه این نوع پردازنده‌ها برای درگیری با پیشرفت‌های گرافیکی هوش مصنوعی و لمس آن، نقشی اساسی دارند. امکان ویرایش گسترده، ایجاد تغییرات مفصل و بالا بردن وضوح ویدئوها، یکی دیگر از امکانات جذابی است که بعضی از GPU های اختصاصی به ما می‌دهند.

پردازنده‌های گرافیکی NVIDIA؛ مجموعه محبوب GeForce

پردازنده‌های گرافیکی NVIDIA؛ مجموعه محبوب GeForce

این دسته از پردازنده گرافیکی محبوب گیمرها، طیف نسبتاً وسیعی از قدرت پردازشی را ارائه می‌دهند. 

  • سری GeForce MX بیشتر در لپتاپ‌های ظریف به‌کار می‌رود و روی بهینه‌سازی مصرف انرژی و عملکرد به یک اندازه تأکید دارد. 
  • سری GeForce GTX 10 و GeForce GTX 16 روی بهبود تجربه بازی تمرکز ویژه‌ای دارند و برای مثال از GTX 1080 تا GTX 1660 سطوح مختلفی از قدرت در عملکرد را به نمایش می‌گذارند. 
  • سری GeForce RTX را شاید بتوان قوی‌ترینِ خانواده خودش دانست؛ انواع GeForce RTX 20 و GeForce RTX 30 و GeForce RTX 40، نمونه‌های به‌کار گرفته شده در لپتاپ‌ها هستند. برای مثال لپ تاپ سامسونگ Galaxy Book3 Ultra در نسخه 32 گیگابایتی، با پردازنده مرکزی Intel Core i9 و واحد اختصاصی گرافیکی GeForce RTX 4070، یک ترکیب قدرتمند و البته گران‌قیمت را رقم زده است.

پردازنده‌های مجموعه Quadro NVIDIA

شاید این مجموعه از پردازنده‌های گرافیکی NVIDIA بیشتر برای افرادی که با حرفه‌هایی مثل معماری سر و کار دارند، جذاب باشد؛ گرچه در عملکرد، می‌توانند نظر گیمرها را هم جذب کند. در کل NVIDIA در مجموعه Quadro، امکانات گسترده‌ای برای استفاده از نرم‌افزارهای حرفه‌ای فراهم کرده و نهایتاً بر عملکرد پایدار و مطمئن تأکید دارد. ایجاد مدل و گرفتن رندرهای سه‌بعدی و فعالیت‌های مهندسی و محاسباتی نیازمند دقت بالا به‌علاوه ساخت و ویرایش محتواهای ویدئومحور، برجسته‌ترین نقاط قوت مجموعه Quadro به حساب می‌آیند.

  • سری Quadro RTX مثل Quadro RTX 3000 و Quadro RTX 5000
  • سری Quadro P مثل Quadro P5000 و Quadro P3000

پردازنده‌های گرافیکی AMD

پردازنده‌های گرافیکی AMD

شرکت AMD مثل Intel، گرافیک‌های یک‌پارچه با پردازنده‌های مرکزی خودش را می‌سازد؛ برای مثال لپ تاپ اچ پی مدل Dragonfly Pro صفحه لمسی (Touch Screen) با پردازنده مرکزی AMD Ryzen 7 7736U، از کارت گرافیکی یکپارچه AMD Radeon بهره می‌برد. اما AMD نمونه‌های متفاوتی از GPU های اختصاصی را هم تولید می‌کند که این واحدهای پزدازشی گرافیکی در کل با نام تجاری Radeon شناخته می‌شوند. در لپ تاپ های نسبتاً قدیمی‌تر، از سری Radeon R استفاده می‌شد؛ اما در طول سال‌ها این خط تولیدی گسترش بالایی داشته و طیف نسبتاً گسترده‌ای از پردازنده‌های گرافیکی اختصاصی را وارد بازار کرده است.

  • مجموعه Radeon RX مثل سری‌های Radeon RX 5000M و Radeon RX 6000M و ... که با سطح عملکرد بالا، مخاطبان حرفه‌ای و گیمرها را هدف قرار می‌دهد.
  • مجموعه Radeon Vega مثل Radeon Vega 20 که عملکرد قابل قبول در گیم و فعالیت‌های دیگر را همراه با مصرف انرژی بهینه می‌خواهد؛ به این ترتیب پردازنده‌های Radeon Vega که بیشتر در لپ تاپ های کوچک و نمونه‌های هیبریدی 2 in 1 دیده می‌شوند، به اندازه مجموعه RX قدرتمند نیستند.
  • مجموعه Radeon Pro مثل سری Radeon Pro WX با شتابی کمتر، تقریباً مخاطبان هدفی شبیه به مجموعه Quadro در پردازنده NVIDIA دارد.

در بین گرافیک‌های یک‌پارچه AMD، مجموعه‌ای با عنوان Radeon RX Vega وجود دارد که برای همگام‌سازی با پردازنده‌های Ryzen طراحی شده است. 

خرید رضایت بخش لپتاپ با قیمت مطمئن

خرید مطمئن وسایلی مثل لپ تاپ در این آشفته‌بازار دنیای تکنولوژی کار ساده‌ای نیست؛ از طرفی هزینه‌های سرسام‌آور، اجازه خرید چندباره را نمی‌دهند. تلاش تیم همه چی آنلاین، گردآوری محصولاتی است که سلایق و ضروریات مختلف را برای تمام سطوح جامعه فراهم کند. سعی ما ارائه باکیفیت‌ترین لپ تاپ ها با قیمت دقیق و امکان مشاوره تخصصی قبل از خرید، برای بالا بردن رضایت شما بعد از تهیه محصول است.

دسته‌بندی