گوشی موتورولا

کمی صبر کنید...

گوشی موتورولا

بسیاری از ما نام موتورولا را از زمان اولین موارد استفاده از تلفن‌های همراه به خاطر داریم. اما آیا از نقش مهم کمپانی موتورولا در تولید دستگاهی که زندگی امروز ما تا حد زیادی به آن وابسته شده باخبریم؟ شرکت موتورولا را به واسطه طراحی و ساخت اولین گوشی موبایل بی‌سیم دنیا در سال‌های دور، می‌توان پدر تمام گوشی‌های ساخته شده تا به امروز دانست. مشخصاً تفاوت‌های بین اولین گوشی موتورولا در سال 1983 با تصور کنونی ما از گوشی‌های موبایل، از زمین تا آسمان است. با این‌حال و با وجود حضور کم‌رنگ‌تر گوشی‌های‌ موتورولا در بازارهای امروز جهانی، همچنان شاهد تولیداتی مدرن و جذاب از این شرکت چند ملیتی هستیم. پس خالی از لطف نیست اگر نگاهی به تاریخچه، روند تکامل و مشخصات گوشی موتورولا داشته باشیم تا ضمن آشنایی با قدیمی‌ترین موبایل دنیا، میزان پیشرفت و سطح قیمت گوشی موتورولا را در طول عمر طولانی‌اش بسنجیم.

نگاهی به تاریخچه برند موتورولا

نگاهی به تاریخچه برند موتورولا

برای آشنایی با گوشی موتورولا بد نیست در آغاز گامی فراتر برداشته و اشاره‌ای به سایر عملکردهای شرکت سازنده در طول سال‌های فعالیت‌اش داشته باشیم. نام برند موتورولا در واقع برگرفته از دو واژه Motorcar و Victrola بود که نشان‌دهنده شاخه‌ای‌است که عمده محبوبیت و آوازه این کمپانی بزرگ، معطوف به آن است. اگرچه سازندگان موتورولا تا پیش از آن‌ هم با عناوین دیگری فعالیت‌ و تولیداتی در دنیای فناوری داشتند، اما رادیوهای طراحی شده ویژه مخصوص خودروها، آغاز شهرت چشم‌گیر سازندگان موتورولا بود. پس از ساخت رادیو برای ماشین، ساخت رادیوهایی مختص استفاده پلیس، رادیوهای خانگی نوآورانه، واکی‌تاکی‌های بی‌سیم برای ارتش، تلویزیون Golden View، فونوگراف‌های استریو و البته تلویزیونی چندکاره به منظور سرگرمی خانگی، ادامه فعالیت‌های گسترده موتورولا بودند. مورد آخر در زمان ارائه محصولی به‌غایت جذاب و در واقع ترکیبی از تلویزیون، رادیو و استریو بود. اما یکی از مهم‌ترین افتخارات موتورولا، همکاری با ناسا و ساخت ابزار مخابراتی و لوازم الکترونیکی مورد نیاز فضاپیما، برای این غول نام‌آشنا بود. پس از آن و در ادامه، عمده فعالیت شرکت موتورولا مربوط به ساخت میکروپردازنده‌ها، پیجرها، مودم‌ها و در واقع ابزارهای مخابراتی شد که در واقع می‌توانست پیش‌زمینه‌ای برای پیدایش گوشی موتورولا در سال 1973 باشد.

ظهور اولین موبایل و قیمت گوشی موتورولا

ظهور اولین موبایل و قیمت گوشی موتورولا

معرفی ابتدایی‌ترین گوشی موتورولا برمی‌گردد به سال 1973 و رونمایی از دستگاهی که حدود 1.13 گرم وزن و ابعادی غول‌پیکر داشت. با این‌حال شرکت موتورولا اولین تلفن همراهش را در سال 1984 با وزنی برابر با 794 گرم، تحت عنوان گوشی DynaTAC 8000X Motorola روانه بازار کرد. وقتی از اولین گوشی موبایل جهان صحبت می‌کنیم بهتر است تصوارت کنونی خود را به طور کامل فراموش کنیم؛ چرا که 8000X تنها برای 30 دقیقه مکالمه یا 6 ساعت روشن ماندن، نیاز به حدود 10 ساعت شارژ داشت. با این‌حال قیمت گوشی موتورولا DynaTAC 8000X به عنوان اولین تلفن همراه دنیا در سال 1984، چیزی حدود 3995 دلار بود. پیشرفت سازندگان گوشی موتورولا در سال 1989 منجر به تولید یک موبایل نیمه‌تاشو با 350 گرم وزن تحت عنوان MicroTAC 9800X شد. اگرچه تا سال 1998، MicroTAC در نمونه‌هایی پیشرفته، سبک‌تر و مختلف با عناوین متفاوتی وارد بازار می‌شد، اما پیشرفت چشم‌گیر بعدی موتورولا مربوط به گوشی تاشوی STARTAC با 88 گرم وزن در سال 1996 بود. حالا قیمت گوشی موتورولا به 1000 دلار رسیده است. در ادامه با بررسی بعضی ویژگی‌ها و قیمت گوشی موتورولا، ضمن نگاهی به روند پیشرفت آن‌ها در 20 سال گذشته، با مشخصات این تولیدات و جایگاه کنونی آن‌ها بیشتر آشنا خواهیم شد. 

روند پیشرفت و ویژگی‌های گوشی موتورولا

روند پیشرفت و ویژگی‌های گوشی موتورولا

اولین گوشی قابل توجهی که موتورولا در قرن جدید تولید کرد، محصولی تحت عنوان Motorola V60 بود که در سال 2001 وارد بازار شد. نکته جالب توجهی که از این به بعد در گوشی‌های موتورولا به چشم می‌خورد، تلاشی محسوس و البته موفق برای رسیدن به طراحی ظاهری زیبا و خاص است. به‌طوری که در زمان اولین استفاده‌ها از تلفن همراه در کشور ما، عموماً گوشی موتورولا به ظاهر ظریف و جذابش شناخته می‌شد. V60 یکی از مهم‌ترین گوشی‌های تولید شده تا آن زمان به‌حساب می‌آمد و ضمن کاهش وزن، در زمینه میزان شارژدهی ارتقا چشم‌گیری داشت. ارائه گوشی موتورولا A760 در سال 2003 و تجهیز آن به سیستم عامل لینوکس و جاوا در حالی اتفاق افتاد که کمپانی سازنده همچنان به تلاش برای ایجاد ظاهر جذاب در گوشی‌های تاشو مصر بود. 

در سال 2004 و تولید گوشی محبوب RAZR V3 که برای اولین بار برای تأمین انرژی مجهز به درگاه miniUSB بوده و طراحی ظاهری بی‌نظیر و منحصربه‌فردی از سازندگان موتورولا را به‌نمایش می‌گذاشت. مهندسین موتورولا از سال 2004 تا 2009 چندین دستگاه جذاب دیگر را با عناوینی مثل Motorola Q، سری Motorola PEBL، سری Motorola SLVR و گوشی موتورولا Aura را وارد بازار کرد. ویژگی مشترک بین محصولات نام‌برده، گیرایی ظاهری آن‌ها بود. با این‌حال تعدادی از آن‌ها با ابعاد مینیاتوری و متریال به‌کار رفته در ساخت، خودنمایی ویژه‌ای داشتند. این محصولات از سیستم عامل ویندوز یا لینوکس و جاوا بهره‌مند بوده و بعضی از آن‌ها از microSD پشتیبانی می‌کردند.

آغاز حضور سیستم عامل اندروید در گوشی موتورولا

آغاز حضور سیستم عامل اندروید در گوشی موتورولا

حالا زمان ورود گوشی‌های موتورولا به عرصه‌ جدیدی از تکنولوژی تلفن‌های همراه است. در سال 2009 بود که سری گوشی Motorola DROID با سیستم عامل اندروید و بهره‌گیری از نمایشگر تاچ برای اولین بار، معرفی و عرضه شد. در کنار موارد یاد شده، طراحی بی‌نظیر و منحصربه‌فرد از دیگر ویژگی‌های قابل توجه این سری بود. طراحی خاصی که باعث قرارگیری کیبورد در زیر نمایشگر کشویی دستگاه بود. نمونه دیگری از این‌گونه طراحی‌های بی‌نظیر را در گوشی موتورولا Flip Out در سال 2010 مشاهده می‌کنیم که با نمایشگر چرخانش در حالت باز نشده یک گوشی جیبی تمام‌عیار بود و البته ظاهری بسیار جذاب داشت. لازم به ذکر است که استفاده از گوگل مپ رایگان برای اولین بار در این محصولات امکان‌پذیر و در اختیار کاربران بود.

آغاز استفاده از دوربین در گوشی موتورولا

آغاز استفاده از دوربین در گوشی موتورولا

حالا که گوشی‌های هوشمند موتورولا در سراشیبی پیشرفت افتاده‌اند، به نظر می‌رسد زمان تجهیز این محصولات به دوربین‌های عکاسی باشد. به همین ترتیب گوشی Motorola DROID X در سال 2010 با 155 گرم وزن، سیستم عامل اندروید 2.1 و یک دوربین 8 مگاپیکسلی با امکان عکاسی و فیلم‌برداری وارد بازار شد. نکته حائز اهمیت دیگر در این گوشی موتورولا، نمایشگر 4.3 اینچی‌اش است که مشخصاً در میان گوشی‌های سال 2010، اندازه کمی نبود. پس از دروید X، در سال 2011 نمونه‌های دیگری از گوشی موتورولا نظیر Motorola X2 و Motorola Droid RAZR عرضه شدند که در نهایت عمده اختلاف و ارتقائشان مربوط به اضافه شدن دوربین سلفی، طراحی ظاهری و ورژن‌های سیستم عامل بود. همان‌طور که گفته شد یکی از مهم‌ترین المان‌های پراهمیت برای موتورولا، افزایش سطح جذابیت‌های ظاهری در محصولاتش بود.

گوگل و امتیاز شرکت موتورولا

گوگل و امتیاز شرکت موتورولا

گوشی موتورولا Moto X در سال 2012 در حالی تولید شد که گوگل با خرید شرکت موتورولا، صاحب‌امتیاز جدید این برند محسوب می‌شد. از ویژگی‌های پررنگی که در این دستگاه به چشم می‌خوردند می‌توان به اندروید ارتقا یافته 4.2.2، پردازنده‌هایی که در زمان خود در حدود میانه‌ای قرار داشتند، دوربین 10 مگاپیکسل اصلی و 2 مگاپیکسل سلفی و قابلیت‌های نسبتاً جدید بخش دوربین اشاره کرد. نکته جالب دیگری که در ارائه Moto X وجود داشت، امکان سفارشی‌سازی دستگاه بود که به‌هر حال می‌توانست گزینه جذابی باشد.

آغاز فعالیت لنوو به عنوان صاحب‌امتیاز موتورولا

آغاز فعالیت لنوو به عنوان صاحب‌امتیاز موتورولا

در سال 2014 مجدداً تغییراتی در ساختار شرکت موتورولا به وجود آمد و این‌بار لنوو سرپرستی این برند را به عهده گرفت. لنوو با در اختیار داشتن امتیاز موتورولا دو گوشی پرطرفدار را با عناوین Moto G و Moto E وارد بازار کرد. دو گوشی هوشمند نام‌برده در واقع ورود گوشی‌های موتورولا به مرحله‌ای جدید محسوب می‌شدند، چرا که در سال‌های اخیر و بعد از ارائه اولین نمونه‌های این اسمارت‌فون‌ها، مدل‌های پیشرفت کرده با عناوینی مشابه، به بازارهای جهانی راه پیدا کردند. از مهم‌ترین ویژگی‌های آن‌ها می‌توانیم به ارتقا کیفیت و قابلیت‌های دوربین‌، پردازنده‌ها، اسپیکرها و حسگرها اشاره کنیم. در نظر داشته باشیم که نمونه G نسخه پیشرفته‌تر و گران‌تری بود.

با توجه به پیشرفت بازار و حضور پررنگ بسیاری از شرکت‌های رقیب، زمان آن رسیده که در ارائه گوشی‌های هوشمند موتورولا، تغییراتی ایجاد شود. به همین منظور در سال 2016، سری موفق گوشی موتورولا X جای خود را به گوشی ماژولار Moto Z با Mod های جدید نظیر Edge Mod می‌دهد. ویژگی‌هایی مثل ماژول‌های قدرتمند، نمایشگر 5.5 اینچی AMOLED با وضوح بالا، اندروید 6، پردازنده‌های نسبتاً قدرتمند، دوربین 13 مگاپیکسلی، حسگر اثر انگشت، مادهای جدید با قابلیت‌های جذابی مثل رنگ‌های مختلف چراغ‌های LED هشداردهنده و البته طراحی و ساخت زیبا، برچسب قیمتی Moto Zرادر زمان عرضه به حدود 415 دلار رسانده بود.

اسمارت‌فون‌های موتورولا در سال‌های اخیر

به طور کلی ادامه روند تولیدات گوشی موتورولا در سال‌های اخیر در اغلب موارد، به نوعی اضافه کردن اعضای جدید به خانواده‌های شناخته شده بود. در ادامه مختصراً اشاره‌ای به سایر تولیدات شرکت موتورولا از سال 2017 تا کنون خواهیم داشت.

فعالیت موتورولا در ساخت اسمارت‌فون‌های 2017

فعالیت موتورولا در ساخت اسمارت‌فون‌های 2017

گوشی موتورولا مدل Moto Z در واقع به خانواده‌ای تبدیل شد که تا سال 2017 اعضای جدیدی را با ارتقاء سطح از خود به نمایش گذاشت (Moto Z Force، Moto Z2 Force، Moto Z2 Play). در سال 2017 البته نمونه جدیدی از سری X با عنوان Moto X4 با نمایشگر FHD و در کنار آن نسخه‌های E و E+، C و C+ و نمونه‌هایی از سری G با نام‌های GS و GS+ دارای نمایشگر 5.5 اینچی FHD و بالاخره مجموعه دوربین‌ دوگانه وارد بازار شدند. همچنان که بازار موبایل‌های هوشمند روزبه‌روز شاهد پیشرفت‌ها و نوآوری‌های جدید بود، موتورولا نیز سعی داشت از این رقابت عقب نمانده و اسمارت‌فون‌هایش را حتی‌الامکان از قابلیت‌های پیشرفته بهره‌مند سازد. به همین ترتیب در سال 2018، سری G را طبق روندی آشنا، با مدل‌های G6، G6 Play، G6+ را بر مبنای اندروید 8، دوربین‌های دوگانه و رم 6 گیگابایتی، به بازار عرضه شدند. 

حضور گوشی‌های هوشمند موتورولا در 2018

حضور گوشی‌های هوشمند موتورولا در 2018

البته گوشی موتورولا در سال 2018 در نمونه‌های ذکر شده خلاصه نمی‌شود و ارتقاء سطح در مدل‌هایی از سری زد مثل Moto Z3، Z3 Play، سری ای با عناوین Moto E5، E6 Play، E5+و در نهایت Moto One، Moto One (P30 Play) و Moto One Power (P30 Note) با نمایشگرهای نسبتاً بزرگ، باتری قدرتمند، دوربین‌های دوگانه با کیفیتی مناسب و سیستم عامل اندروید 8.1  نیز به چشم می‌خورد.

پیشرفت‌های چشم‌گیر اعضای اسمارت‌فون‌های موتورولا در سال 2019

پیشرفت‌های چشم‌گیر اعضای اسمارت‌فون‌های موتورولا در سال 2019

طبق روندی که به آن اشاره شد، در سال 2019 نیز نمونه‌های ارتقا یافته‌ای در سری‌های G، E، Z، One و در نهایت گوشی موتورولا Razr 2019 تاشو، وارد رقابت با میان‌رده‌ها و رده‌های بالاتر سایر گوشی‌های هوشمند موجود در بازار شدند. در بین مواردی همچون G8+، G8 Play، Moto One Macro، One Power، One Zoom، Moto Z4، Razr 2019 و ...، نمونه Z4 با ویژگی‌هایی همچون نمایشگر تمام‌صفحه OLED با وضوح عالی، پشتیبانی از شبکه 5G دوربین‌ اصلی 48 مگاپیکسل، سلفی 25 مگاپیکسلی و پردازنده‌های قدرتمند بر مبنای اندروید 9، به عنوان بالارده‌ترین و قدرتمندترین اسمارت‌فون موتورولا در سال 2019 ظاهر شده بود. با این‌حال بهتر است از دوربین‌های سه‌گانه در Moto G8 غافل نباشیم.

2020 و همگام‌سازی گوشی‌های موتورولا با سایر رقبا 

2020 و همگام‌سازی گوشی‌های موتورولا با سایر رقبا

در سال 2020 اما همه خانواده‌های گوشی موتورولا مجدداً اعضای جدیدی را به بازار گوشی‌های هوشمند فرستادند. نمونه‌هایی مثل خانواده E7 و گوشی Moto E2020، خانواده G9 و گوشی‌های G Fast و موتو جی 5G، مجموعه Moto One Fusion و Moto One Hyper، خانواده Moto Edge، گوشی Razr 5G و ... از مدل‌های ارائه شده اسمارت‌فون‌های موتورولا در سال 2020 بودند. محصولات تولیدی موتورولا در سال 2020 در تلاش برای متناسب بودن با سلیقه جدید کاربران گوشی‌های هوشمند ساخته شدند و  طبیعتاً در میان نمونه‌های گسترده نام‌برده، انتخاب‌های زیادی برای کاربرانی از قشرهای مختلف جامعه وجود دارد. اما اگر بخواهیم قدرتمندترین‌ها و رده‌بالاترین گوشی‌ هوشمند موتورولا در 2020 را معرفی کنیم، می‌توانیم به Razr 5G اشاره کنیم. جایی که قیمت گوشی موتورولا در آن به بالاترین و نجمومی‌ترین حالت ممکن می‌رسد. با این‌حال Razr 2020 یک گوشی جذاب با دو نمایشگر، خاطره‌انگیز و قدرتمند است. اما به خاطر داشته باشیم که موتورولا در تولید میان‌رده‌ها با در نظر گرفتن سلیقه همگانی، محصولات متنوعی را در سال 2020 ارائه داده است.

گوشی‌های معرفی شده موتورولا در سال جاری

گوشی‌های معرفی شده موتورولا در سال جاری

با گذشت حدود یک ماه از سال 2021، موتورولا از 4 گوشی جدید در این سال رونمایی کرده است. گوشی موتورولا G Play 2021، Moto G60S ، Moto G Stylus 2021 و گوشی One 5G Ace از نمونه‌های اسمارت‌فون‌های معرفی شده 2021 شرکت موتورولا تا به امروز هستند. مدل‌های نام‌برده محصولات میان‌رده‎ای در سطوح مختلف هستند که احتمالاً با استقبال خوبی روبه‌رو خواهند بود.

قیمت گوشی موتورولا در بازارهای جهانی

قیمت گوشی موتورولا در بازارهای جهانی

همان‌طور که گفته شد شرکت موتورولا در سال‌های اخیر گوشی‌های هوشمد بسیار متنوعی در سطوح مختلف قیمت و کیفیت وارد بازار کرده است. نکته قابل توجهی که در این میان وجود دارد، سطح میانی و مناسب قیمت گوشی موتورولا در اغلب تولیدات است. اگرچه در سال‌های اخیر از اهمیت ویژه گوشی‌های موتورولا در بین رقبای فراوان جهانی کاسته شده، اما بهتر است بدانیم موتورولا همچنان گوشی‌های هوشمند قابل توجهی خصوصاً در بین میان‌رده‌ها تولید می‌کند. اگر از معدود گوشی‌های با قیمت نجومی و خاص موتورولا بگذریم، این برند می‌تواند نقش پررنگی را در لیست محصولات انتخابی کاربران میان‌رده‌ها ایفا کند.

دسته‌بندی