مک بوک

کمی صبر کنید...

خرید و قیمت مک بوک ( لپ تاپ اپل )

مک بوک

تاریخچه مک بوک یک سفر جذاب در جاده تکامل لپ تاپ ها، پیشرفت بی‌عنان تکنولوژی و خصوصاً درخشش‌های اپل در این مسیر است. همه چیز از سال 1989 و سعی اپل برای ساخت یک کامپیوتر مکینتاش در قالب دستگاهی قابل حمل شروع شد؛ جایی که Macintosh Portable 1989 ساخته شد و با وجود طول عمر محدود باتری و حجم و وزن بالا عملاً حمل ساده‌ای نداشت. اما به‌هرحال این اولین لپ تاپ اپل و پیشرفتی قابل توجه بود و نهایتاً به خلق مک بوک های درخشان در میانه اول قرن 21 بدل شد. فارغ از قیمت مک بوک که مثل خیلی از دستگاه‌های قدرتمند بازار باب میل افراد زیادی نیست، جای انکاری برای جاذبه‌های گسترده‌اش وجود ندارد؛ جاذبه‌هایی که گاهی می‌توانند خالق بهترین تجربه‌ها باشند و گاهی سراب.

تاریخچه مک بوک اپل

در 1991 سری PowerBook معرفی شد؛ گامی که اپل را روزبه‌روز بیشتر به سمت رفع مشکلات دستگاه‌های قدیمی و خلق امکانات و ویژگی‌های جدید و نو‌آورانه سوق داد. یک سال بعد در 1992 اولین لپ تاپ لنوو که می‌تواند از شاخص‌ترین رقبای این بازار باشد، معرفی شد. به‌هرحال اپل بعد از چندین سال عرضه محصولاتی مثل PowerBook G4 جایگاه ویژه‌ای در بازار داشت و همچنان با شیب تندی رو به بالا در حرکت بود. این شد که خط تولیدی لپ‌تاپ‌های اپل در سال 2006 تغییر نام داد و بالاخره مک بوک متولد شد. 

در بین سال‌های 1996 تا 2006، اپل خط تولید لپتاپ‌های iBook هم راه‌اندازی کرده بود؛ محصولاتی که ویژگی‌ها و مشخصات ظاهری جذابی داشتند، اما در عین حال با برچسب قیمتی نسبتاً پایین‌تر، مخاطبان عام‌ و مبتدی‌تری مثل دانش‌آموزان یا مردم عادی غیرحرفه‌ای را هدف گرفته بودند. جالب است بدانید این سری اولین دستگاه‌هایی با مصرف انبوه را داشت که امکان اتصال شبکه بی‌سیم یا WiFi یا به زبان اپل AirPort را در اختیار طیف وسیع کاربران قرار می‌داد. 

آغاز کار مک بوک در 2006 و سری MacBook Pro

اپل در 2006 تصمیم به کنار زدن iBook و PowerBook گرفت تا یک تحول اساسی در لپتاپ‌های تخصصی‌اش ایجاد کند. حالا زمان ظهور MacBook و مک بوک Pro بود که البته می‌توان آن‌ها را به‌ترتیب فرزندانی پیشرو از همان نسل‌های گذشته آی‌بوک و پاوربوک دانست. 

مک بوک پرو 2006

در ژانویه 2006 اپل دستگاه جدیدش که انتظار می‌رفت جایگزینی برای PowerBook G4 باشد، تحت عنوان مک بوک پرو معرفی کرد. البته که تغییر نام، با دگرگونی‌های گسترده‌تری همراه بود و اپل حالا از پردازنده Intel Core Duo برای دستگاه جدیدش استفاده می‌کرد؛ گرچه در طراحی ظاهری، ژن‌های مشترک زیادی با نسخه قبلی پاوربوک وجود داشت. مک بوک پرو با یک محفظه آلومینیومی حدود 5.6 پوند وزن داشت و نمایشگر 15 اینچی‌اش، حدود 60% روشن‌تر از نسل‌های قبل بود. این اولین مک بوکی بود که از کانکتور مغناطیسی MagSafe بهره می‌برد و به وب‌کم iSight و قابلیت Sudden Motion Sensor اپل، مجهز بود.

به‌روزرسانی‌ها، تغییرات و پیشرفت‌های نسل اول مک بوک پرو

اپل در آوریل 2006، تسخه 17 اینچی مک بوک پرو را عرضه کرد. سال 2007، نسخه 15 اینچی MacBook Pro تغییراتی را تجربه کرد؛ اپل حالا از پردازنده Intel Core 2 Duo، نمایشگر LED-Backlit، کارت گرافیک (GPU) اختصاصی NVIDIA GeForce 8600M GT استفاده می‌کرد و حافظه را افزایش داده بود؛ نسخه 17 اینچی این مدل هم در 2008 عرضه شد. آخرین نسخه نسل اول مک بوک پرو در 2008 با هسته‌های پردازشی قدرتمندتر Penryn ارائه شد که البته قابلیت‌های چندلمسی در ترک‌پد را هم در اختیار کاربران می‌گذاشت.

نسل دوم مک بوک پرو؛ MacBook UniBody

اپل علی‌رغم محبوبیت بالایش، بی‌تردید سطح رقابت را احساس می‌کرد و این در طراحی و ساخت سری UniBody مک بوک پرو کاملاً نمایان است. دستگاه، طراحی کاملاً جدیدی را در یک بدنه تمام آلومینیومی به نمایش می‌گذاشت و دو کارت گرافیک با امکان جابه‌جایی بین آن‌ها همراه بود. باتری لپ تاپ جدید، قابل تعویض بود و از ترک‌پد چندلمسی، Magnetic latch و Face Time Camera میزبانی می‌کرد. طبیعتاً به‌روزرسانی این سری هم شروع شد و در 2009، نسخه 17 اینچی جدیدی از سری UniBody با بهینه‌سازی‌های جدی به بازار رفت. حالا باتری لیتیوم یونی پلیمر غیرقابل تعویض با همراهی بهینه‌سازی پردازنده‌ها برای مصرف انرژی، طول عمر 8 ساعته را نوید می‌داد. یکی از ویژگی‌های جذاب مک بوک جدید، صفحه نمایش مات با 60% وسعت رنگی بالاتر بود. 

در سال 2010، پردازنده‌های Intel Core i5 و Core i7 به نسخه‌های 15 و 17 اینچی مک بوک پرو سری UniBody راه پیدا کردند؛ این به‌روزرسانی همراه با افزایش حافظه و گرافیک قوی اگرچه همه چیز را بهتر به نظر می‌رساند، اما اپل در مورد این دستگاه‌ها شکایات زیادی دریافت کرد.

نسل سوم؛ مک بوک پرو Retina


نسل سوم؛ مک بوک پرو Retina

در 2012 دو نسخه 13 و 15 اینچی از نسل جدید مک بوک پرو با نمایشگرهای Retina وارد بازار شد؛ این صفحه نمایش‌ها ارتقای چشمگیری در وضوح تصویر به نمایش می‌گذاشتند. به‌علاوه لپتاپ‌های جدید، استانداردسازی SSD، اضافه شدن یک پورت Thunderbolt دیگر، فناوری MagSafe 2، ارتقا پورت USB و اضافه شدن پورت HDMI را هم تجربه می‌کردند و ظرافت بیشتری در طراحی داشتند. اما مهم‌ترین چیزی که از این نسل باقی مانده و به یک عنصر مهم در محصولات اپل تبدیل شده، همان نمایشگر رتیناست. به‌روزرسانی اول در 2013 با تغییراتی نسبتاً جزئی در گرافیک و حافظه دستگاه همراه بود. در 2015 نسخه‌ای جدید با پیشرفت‌های نسبی در باتری، گرافیک و حافظه عرضه شد؛ اما حالا اپل قابلیت Force Touch را به مک بوک پرو رتینا اضافه می‌کرد.

نسل چهارم؛ Touch Bar MacBook Pro

نسل چهارم؛ Touch Bar MacBook Pro

اپل که تا 2016 فراز و نشیب‌هایی را در ساخت انواع مک بوک تجربه کرده بود، حالا بیش از پیش بازار رقبا را قوی می‌دید؛ طبیعتاً در این شرایط نیاز به تغییرات جلوه‌گرانه و وسوسه‌برانگیز است. Touch Bar MacBook Pro با پیشرفت‌هایی تمام‌قد آمده بود و نوار لمسی بالای کیبورد، Touch ID، پورت USB-C از مشخصات بارز این سری است؛ اما مدل‌های مختلف در مورد پورت‌ها، اسلات‌ها و قابلیت‌های دستگاه متفاوتند. روشنایی و کنتراست نمایشگرها افزایش چشمگیری داشت. پردازنده Intel Skylace Core i5 و Core i7 همراه با هسته‌های قوی پردازشی و گرافیک ارتقا یافته، همه چیز را در مورد مک بوک جدید رضایت‌بخش نشان می‌داد. مدل‌های این سری می‌توانند به نمایشگرهای 5K خروجی بدهند. اما موارد حذف پورت‌ها و اسلات‌ها و قطع بعضی از پشتیبانی‌ها در چند مدل، کار را برای عده‌ای سخت کرد.

در 2017 به‌روزرسانی معمول اپل انجام شد و شاهد پیشرفت‌هایی در عملکرد، پردازش‌های گرافیکی، افزایش حافظه بودیم. اپل در سال‌های 2018 و 2019 تلاش کرد MacBook Pro را برای رفع انتقادات و اعتراضات، بهینه کند. پردازنده‌های جدیدتر اینتل با هسته‌های قوی‌تر به‌کار گرفته شدند؛ گرچه مدل‌های مختلف در هر دو نمونه 13 و 15 اینچی، پیکربندی‌های متفاوتی دارند. اپل کارت گرافیک‌ها را به‌روز کرد، صفحه‌کلید باترفلای نسل 3 را برای کنترل راحت و گزینه‌ها و نمادهای بیشتر بهبود داد، تراشه SoC T2 را به‌کار گرفت، حافظه DDR4 را افزایش داد، فناوری True Tone را به نمایشگرهای رتینا اضافه کرد و ظرفیت باتری‌ها را بالا برد. 

انتقادات و به‌روزرسانی‌های نسل چهارم

نسل چهارم؛ Touch Bar MacBook Proترکیب پردازنده Core i9 با 32 GB حافظه DDR4، حافظه داخلی 4 گیگابایتی، گرافیک Radeon Pro Vega برای مک بوک تاچ‌بار 2018 عالی بود؛ اما در 2019 اپل مدل‌های 15 اینچ را با سطح پردازنده اینتل Core i9 بالاتر معرفی کرد، هم نهایتاً پردازنده مدل‌های 13 اینچ را به نسل هشتم جدیدتر ارتقا داد. در سال 2020 رقابت بالا بود و در اوج درخشش لپ تاپ ایسوس، اچ پی و ...، ممکن بود نارضایتی‌های عده‌ای از کاربران سطح خرید مک بوک را تحت تـثیر قرار دهد؛ پس اپل تصمیم گرفت پورت Thunderbolt را که پیش از این تصمیم به حذف آن گرفته بود را برگرداند! از طرفی فناوری صفحه کلید Butterfly جدید محبوبیت چندانی بین کاربران نداشت؛ پس Magic Keyboard جایگزین آن شد. 

یک نسخه چهارپورت Thunderbolt با امکان ارسال تصاویر با وضوح 6K برای Pro Display XDR به عنوان آخرین عضو از خانواده مک بوک پرو با پردازنده اینتل، در تاریخ خانواده خودش ماندگار شد. بله؛ سال 2020 وقت ظهور پردازنده اختصاصی اپل یا Apple Silicon با معماری ARM است.

نسل پنجم مکبوک پرو و آغاز کار سیلیکون اپل

ابتدای فعالیت پردازنده‌های اختصاصی اپل در سری مک بوک پرو، با پردازنده Apple M1 در دستگاه 13 اینچی A MacBook Pro همراه شد. اما در واقع تغییر قابل توجهی با نسخه 13 اینچ نسل قبل نداشت؛ طراحی تقریباً یکسان بود و دو پورت Thunderbolt به چشم می‌خورد. البته حاظفه کمی ارتقا داشت و اپل از واحد پردازشی سیگنال تصویر برای افزایش کیفیت ویدئو صحبت کرده بود؛ گرچه نرخ دوربین Face Time همان 720p باقی ماند. خروجی تصویر 6K برای مدل جدید امکان‌پذیر بود، پورت USB-C 4 و اتصال Wi-Fi 6 از ویژگی‌های بارز لپتاپ جدید بودند.

به‌روزرسانی‌های 2021؛ مک بوک های 14 و 16 اینچی با Apple Silicon

حالا وقت تغییر در ابعاد نمایشگرهای مک بوک است؛ اپل در 2021 سراغ آخرین نسخه‌های 13 و 15 و در کنار پردازنده Apple M1 Pro و M1 Max جدید خودش، یکی یک اینچ به آن‌ها اضافه کرد تا بفهماند رئیس دیگر اینتل نیست! این که شوخی بود؛ تراشه‌های جدید، نشان از حرفه‎ای شدن داشت. ظاهراً به دست آوردن دل کاربران، ذهن کوپرتینویی‌ها را واقعا مشغول کرده بوده. نوار لمسی طبق گفته اپل به دلیل اعتراضات، جای خود را به همان کلیدهای فیزیکی قبلی داد. در نمونه‌های مختلف این نسل بنا به تفاوت در مدل‌هایشان، شاهد بازگشت پورت HDMI و پورت Thunderbolt سه‌تایی بودیم. اما پیشرفت‌های بیشتری در کار بود.

سیستم صوتی 6 اسپیکر با پشتیبانی از Dolby Atmos، وب‌کم با نرخ 1080p، شارژ MagFace، نمایشگر قدرتمند Liquid Retina XDR با حاشیه‌های بسیار نازک، نرخ تازه‌سازی متغیر ProMotion و امکان پشتیبانی از چندین نمایشگر خارجی، به مک بوک های جدید اعتبار ویژه‌ای داد؛ لپتاپ‌هایی که از قوی‌ترین و وسوسه‌کننده‌ترین‌های بازارند.

خرید مک بوک؛ آخرین به‌روزرسانی‌های MacBook Pro در 2023

خرید مک بوک؛ آخرین به‌روزرسانی‌های MacBook Pro در 2023

آخرین و جدیدترین مدل‌های مک بوک پرو، نسخه‌های 14 و 16 اینچی به‌روزرسانی شده با پردازنده‌های اختصاصی M2 Pro و M2 Max اپل هستند. طبق ادعای سازنده، طول عمر 22 ساعته باتری در مدل‌های 16 اینچی را طولا‌نی‌ترین عمر باتری تا امروز معرفی می‌کند. در پیکربندی‌های سخت‌افزاری متفاوت می‌توانید از 64 تا 96 گیگابایت رم را ببینید که احتمالاً در مجموع با سایر ویژگی‌های حرفه‌ای سخت‌افزاری، به عملکرد دلچسبی ختم می‌شوند. این آخرین مدل‌های MacBook Pro به واسطه پشتیبانی از HDMI 2.1، خروجی تصاویر را برای نمایشگرهایی با وضوح 8K ممکن کرده‌اند. پشتیبانی از اتصال Wi-Fi 6 SE پرسرعت‌تر هم از مواردی است که در به‌روزرسانی جدید اپل برای مک بوک لحاظ شده است.

قیمت مک بوک و ضرورت انتخاب مناسب

جدیدترین‌ها گرچه به‌هرحال مزیت‌هایی دارند، اما لزوماً و برای همه بهترین انتخاب نیستند؛ با این‌که شرکت‌های بزرگ تلاش می‌کنند لاین‌های مختلف لپ تاپ را برای سطوح بیشتری از جامعه تولید کنند و اپل هم تا حدودی (نه کاملا!) از این قاعده مستثنی نیست، ارتقای ویژگی‌ها همیشه با افزایش قیمت همراه است. واقعیت این است که فقط و فقط نیازهای شماست که انتخابِ درخور را متناسب با بودجه‌تان تعیین می‌کند؛ خرید مک بوک کار هر روزه نیست و کمی حساسیت به خرج دادن می‌خواهد. تلاش تیم همه چی آنلاین، گردآوری محصولاتی است که سلایق و ضروریات مختلف را برای تمام سطوح جامعه فراهم کند. سعی ما ارائه باکیفیت‌ترین مک بوک ها با قیمت دقیق و امکان مشاوره تخصصی قبل از خرید، برای بالا بردن رضایت شما بعد از تهیه محصول است.


دسته‌بندی