کمپانی بزرگ اپل در سپتامبر سال 2018، خانواده XS یعنی گوشی آیفون xs و گوشی آیفون xs max را با ادعایی مبتنی بر ارائه قدرتمندترین اسمارت‌فون زمان، به بازار عرضه کرد. در ظاهر نیز گوشی اپل xs max، بزرگ‌ترین نمایشگر ارائه شده تا آن زمان را داشت که شاهدی بر این ادعا محسوب می‌شد. روشن است که اپل در تاریخچه تولیداتش، همواره در عرضه اسمارت‌فون‌های پیشرو و منحصربه‌فرد، بسیار موفق عمل کرده است. اما در این مقاله با بررسی آیفون xs max، خواهیم دید که آیا این گوشی هوشمند در عمل هم قدرتمند ظاهر می‌شود یا خیر. نقد و بررسی آیفون xs max در واقع با در نظر داشتن تجارب کاربری و با نگاهی به مشخصات آیفون xs max کمک خواهد کرد تا کاربران ضمن آشنایی با تمام وجوه و سایر نقاط قوت و ضعف این محصول، در تصمیم‌گیری برای انتخاب آن راحت‌تر عمل کنند. 

مشخصات آیفون xs maxمشخصات آیفون xs max

همان‌طور که گفته شد شرکت اپل در زمان عرضه xs max، از ارائه اسمارت‌فونی بی‌نظیر سخن گفته بود. بررسی­ آیفون xs max نشان می‌دهد که تقریباً تمام قسمت‌های پراهمیت یک گوشی هوشمند، در این دستگاه با پیشرفت محسوسی نسبت به نسل‌های قبلی ظاهر شده‌اند. به همین ترتیب می‌توان آیفون xs max را نه تنها در زمان تولید، بلکه در حال حاضر نیز از اسمارت‌فون‌های قدرتمند و زیبای بازار به حساب آورد.

مشخصات ظاهریمشخصات ظاهری

در ابتدای بررسی مشخصات آیفون xs max، به سراغ ویژگی‌های ظاهری می‌رویم که در این قسمت پیش از هر چیز، نمایشگر اولد 6.5 اینچی xs max است که با ابعاد بزرگ و جذابیت ظاهری‌اش خودنمایی می‌کند. نمایشگری که حالا با کم شدن حاشیه‌های پنل جلوی گوشی و ناچ کوچک‌تری که برای دوربین سلفی در نظر گرفته شده، حدود 84.5% از این صفحه را می‌پوشاند و به همین واسطه می‌تواند خود را در دسته تمام‌صفحه‌ها جا بدهد. 

نمایشگر Super Retina که مثل صفحه پشتی گوشی، توسط پوشاننده‌های شیشه‌ایGorilla Glass 6  مقاوم شده، با وضوح 1242 × 2688 از محتوای HDR10 وDolby vision پشتیبانی خواهد کرد. اعداد به­دست آمده از تراکم پیکسلی، سطح روشنایی و کنتراست، پشتیبانی از فضای رنگی DCI-P3، میزان شارپ‌نس بسیار مناسب و همچنین امکان استفاده از قابلیت‌هایی مثلNight Shift  وTrue Tone در این اسمارت‌فون، دریافت محتوا در نمایشگر xs max را با جذابیت بالایی در سطوح مختلف نور تضمین می‌کند. 

گوشی موبایل اپل مدل iPhone XS Max در سه نسخه رنگی براق نقره‌ای، اسپیس‌گری و طلایی ارائه شد که البته لازم به ذکر است، رنگ طلایی به­کار رفته در این سری، متفاوت و زیباتر از طلایی‌های نسل‌های گذشته است. اپل، xs max را با ابعاد 7.7 × 77.4 × 157.5 میلی‌متر و 208 گرم وزن، با ترکیب آشنای پنل‌های شیشه‌ای و فریم فلزی وارد بازار کرد. با وجود ظاهر آشنا، صفحات پوشاننده اس 10 مکس در مقایسه با محصولات قبلی اپل از کیفیت بالاتری برخوردارند. در این بین طبیعتاً 208 گرم وزن، گزینه چندان مناسبی برای طرفداران گوشی‌های ارگونومیک نیست و می‌توان از آن به عنوان معدود نقاط ضعف در بررسی آیفون xs max یاد کرد. 

در بین لبه‌های خمیده خارجی، طبق انتظار با کلیدهای تنظیم صدا، Switch Notification، Side Button، درگاه سیم‌کارت (یک یا دو سیم­کارت در صورت پشتیبانی از eSIM)، اسپیکر اول (اسپیکر دوم در قسمت ناچ قرار دارد)، میکروفون و پورت لایتنینگ روبه‌رو می‌شویم. صفحه پشتی نیز با ظاهری آشنا، ترکیبی افقی از دوربین‌ها را به نمایش در می‌آورد. 

نکته مهم دیگری که در طراحی xs max، دریافت گواهی IP68 است که نشانگر مقاومت بالای این گوشی هوشمند در برابر گرد و غبار و آب است. نهایتاً در بررسی آیفون xs max، به واسطه قابلیت‌های یاد شده و تصاویر خوشایند ارائه شده توسط نمایشگر و البته جذابیت بالای ظاهری، این اسمارت‌فون را در این بخش کاملاً رضایت‌بخش می‌دانیم و می‌توان حدس زد که کاربر آیفون در زمان استفاده از این فبلت، احساس کاملاً خوبی را تجربه خواهد کرد.

مشخصات فنیمشخصات فنی

در بررسی آیفون xs max، دو دوربین 12 مگاپیکسلی با دیافراگم‌های f/1.8 و f/2.4، در نقش دوربین اصلی و دوم به چشم می‌خورند که هر دو بهره‌مند از فوکوس خودکار تشخیص فاز و فناوری لرزش‌گیر اپتیکال هستند. نقاط قوت این دوربین‌ها را می‌توان اندازه بزرگ سنسور و جذب نور بالاتر در دوربین اصلی و قابلیت زوم اپتیکال دوبرابری در دوربین دوم دانست. با بهره بردن از قابلیت ویژه­ Smart HDR، در کنار سنسورهای قدرتمند یادشده، تصاویر ثبت شده در این دستگاه، به لحاظ محدوده رنگی، روشنایی، کنتراست، شارپ‌نس و میزان تمرکز روی سوژه، به صورت خودکار در بهترین حالت ممکن خواهند بود.

یکی از مهم‌ترین انواع تصاویر دریافتی از دوربین‌ها، پرتره‌ها هستند که در آیفون xs max، در کنار  کیفیت مطلوب این تصاویر، قابلیت ایجاد تغییر در عمق و همچنین امکان انتخاب سطح نور مورد نظر، کاربر را در رسیدن به پرتره‌های دلخواهش یاری خواهد کرد. زوم اپتیکال در دوربین دوم xs max، امکان برداشت تصاویر پرتره را با کیفیت و نور مطلوب، در فواصل بیشتر نیز ممکن می­کند.

لنز 7 مگاپیکسلی دوربین سلفی TrueDepth با دیافراگم f/2.2، مانند دو دوربین دیگرxs max، در زمینه برداشت پرتره و در مقایسه با سری‌های قبلی آیفون، عملکرد قدرتمند­تری دارد. در اینجا هم امکان ایجاد تغییر در عمق تصاویر، در اختیار کاربران قرار گرفته است و به این ترتیب در بررسی آیفون xs max از لحاظ توان دوربین سلفی نیز با کیفیت بسیار مطلوبی مواجهیم. استفاده از قابلیت‌های انیموجی و میموجی هنگام تصویربرداری سلفی، تجربه جذاب و خوشایندی برای کاربران خواهد بود.

امکان ضبط ویدئوهای سینمایی، یکی از وسوسه کننده‌ترین وعده‌های اپل برای دعوت کاربران به استفاده از گوشی xs max بود. بررسی بازخوردهای کاربری نشان می‌دهد، حضور لرزش‌گیر سینمایی و اسپیکرهای قدرتمند این اسمارت‌فون می‌توانند با توان ضبط استریوی ویدئو و ارائه اصوات شفاف و فاقد نویز، منجر به احقاق این ادعای اپل شوند. همچنین موتور پردازشی قدرتمند که در ادامه آن را بررسی خواهیم کرد، در ضبط ویدئوهای فول‌اچ‌دی یا 4K با کیفیت بسیار بالا توسط دوربین‌های پشتی و سلفی xs max، نقش مهمی را ایفا می‌کند.

همان‌طور که گفته شد شرکت اپل، آیفون xs max را قدرتمندترین اسمارت‌فون ارائه شده تا آن زمان خطاب کرده بود. بررسی ویژگی‌های XS Max در سایت apple نشان می‌دهد با در اختیار داشتن سیستم عامل IOS 12 بهینه شده، موتور پردازشی A12 Bionicحاصل فرایند 7 نانومتری و همچنین پردازنده‌های قدرتمند مرکزی و گرافیکی، این ادعا دست‌یافتنی خواهد بود. در واقع عملکرد پرقدرت پردازنده 6 هسته‌ای مرکزی و پردازنده گرافیکی 4 هسته‌ای apple GPU، xs max را در زمان تولید به محصولی موفق و پیشرو تبدیل کرد. به لطف همین پردازنده‌های قدرتمند است که xs max، در قسمت‌های مختلفی مثل دوربین، نمایشگر و ... عملکرد بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد.

نکته مهم دیگری که در بررسی آیفون xs max به نظر این محصول را به یک اسمارت‌فون محبوب تبدیل کرده، کاهش مصرف انرژی در پردازنده این آیفون است. افزایش قدرت و سرعت در گوشی‌های هوشمند، عمدتاً با افزایش مصرف انرژی همراه است؛ اما اپل بر خلاف این تصور، در تولید xs max کاربر را علی‌رغم ارتقا سرعت وکیفیت، با کاهش حدود 50 درصدی مصرف انرژی در این پردازنده مواجه می‌کند.

به این ترتیب، با قرار گرفتن پردازنده‌های پرسرعت، قوی و کم‌مصرف آیفون xs max در کنار هر یک از حافظه‌های ­داخلی 64، 256، 512 و همچنین رم 4 گیگابایتی، این محصول در زمینه خوانش ترتیبی، سرعت عمل در نصب و استفاده از اپلیکیشن‌های مختلف و همچنین چندوظیفگی، توان بالایی از خود نشان می‌دهد. با این حال تجارب کاربری نشان می‌دهند که در زمان بعضی از پردازش‌های سنگین، حرارت دستگاه کمی بالا می‌رود که البته در حد آزار دهنده‌ای نیست.

با توجه به ابعاد گوشی iPhone xs max، طبعاً با یک باتری حجیم در این محصول روبه‌رو خواهیم بود. باتری این اسمارت‌فون با توان 3179 mAh در یک استفاده معمول روزانه، طول عمری در حدود یک روز خواهد داشت. همچنین با یک بار شارژ این باتری، 25 ساعت مکالمه، 65 ساعت پخش موسیقی و تقریباً 15 ساعت پخش محتوای اچ‌دی، تضمین خواهد بود. یکی از نکات چالش‌برانگیز در ارائه این محصول، عدم حضور شارژر پرسرعت در کنار لوازم جانبی xs max است. با توجه به امکان تهیه جداگانه شارژر پرسرعت 20 واتی، برخی دلیل ارائه شارژر 5 واتی توسط کمپانی سازنده را، اقدام این شرکت برای کنترل قیمت xs max (Amazon) می‌دانند. سرعت شارژ بی‌سیم را هم از دیگر ویژگی‌های ارتقا یافته در بررسی آیفون xs max می‌دانیم.

در زمینه امکانات ارتباطی با اشاره به شبکه HSPA / EVDO / LTE، Wi-Fi دوبانده، هات‌اسپات، GLONASS، A-GPS، NFC، بلوتوث 5.0 و کابل رابط لایتنینگ 2.0 به USB، می‌توان کیفیت xs max را در این قسمت نیز مطلوب ارزیابی کرد.

مشخصاً xs max در زمان عرضه، غولی بهره‌مند از سرعت و کیفیت بی‌نظیر و نیز پیشرفته‌ترین و به‌روزترین قابلیت‌ها در بین تمام اسمارت‌فون‌های دنیا محسوب می‌شد. بررسی آیفون xs max نشان می‌دهد که به واسطه در اختیار داشتن نقاط قوت بسیاری مثل پردازنده قدرتمند و کم‌مصرف، اسپیکرهای استریو، نمایشگر بزرگ با وضوح مناسب، دوربین‌های قدرتمند، باتری پرتوان و ...، می‌توان این محصول را بعد از گذشت حدود دو سال، همچنان در رده‌های بالا جا داد و انتخاب بسیار مناسبی برای علاقه‌مندان به پخش ویدئو و موسیقی، عکاسی، فیلم‌برداری و البته گیمرها دانست. در کنار سایر مشخصات آیفون xs max، اگر بخواهیم نقطه ضعفی برای این محصول در نظر بگیریم، می‌توانیم به گرم شدن دستگاه در بعضی پردازش‌های سنگین، وزن نسبتاً بالا و عدم حضور شارژر پرسرعت اشاره کنیم.