گلکسی A21s یکی از موفق‌ ترین گوشی‌ های اقتصادی سامسونگ در 2020 بود و حضوری چالش‌ برانگیز برای بسیاری از محصولات هم‌ رده داشت. گوشی a22 در جولای 2021 با قیمتی نسبتاً مشابه عرضه شد تا شاید جایگزینی برای عضو مقرون‌ به‌ صرفه‌ قدیمی‌ تر باشد. طبیعتاً بعد از یک سال، انتظار می‌ رفت مشخصات گوشی A22 در بخش‌ های مختلف، پیشرفته‌ تر از نسل قبلی باشد. گرچه پیشرفت گوشی‌ های نسبتاً ارزان، همیشه به محدودیت‌ های کنترل قیمت وابسته است اما مقایسه a22 با a21s چه نتایجی به دنبال دارد؟ ظاهر امر، نشانگر تفاوت‌ های قابل‌ توجهی است؛ اما جالب است که عده‌ ای طراحی عضو قدیمی‌ تر را حتی بهتر می‌ دانند. با این وجود در بین اولین ویژگی‌ های معرفی شده، می ‎توان حضور نمایشگر Super AMOLED در a22 را به فال نیک گرفت و به دیگر قسمت‌ های گوشی هم امیدوار بود. در ادامه با بررسی کامل ویژگی‌ های دو عضو مقرون‌ به‌ صرفه‌ی سامسونگ، به مقایسه a22 با a21s می‌ پردازیم.

بررسی کلی مقایسه a22 با a21s

گوشی
گلکسی a22 سامسونگ
گلکسی a21s سامسونگ
صفحه نمایش
سوپر امولد 90 هرتز
PLS LCD
سیستم عامل
اندروید 11 - One UI Core 3.1
اندروید 10 - One UI 3.1
پردازنده
مدیاتک هلیو G80
اگزینوس 850
سنسور دوربین
سنسور واید 48 مگاپیکسلی
سنسور اولتراواید 8 مگاپیکسلی
سنسور ماکرو 2 مگاپیکسلی
سنسور تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی
سنسور واید 48 مگاپیکسلی
سنسور اولتراواید 8 مگاپیکسلی
سنسور ماکرو 2 مگاپیکسلی
سنسور تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی
باتری و شارژدهی
باتری لیتیوم پلیمری 5000 میلی آمپری
شارژ سریع 15 وات
باتری لیتیوم پلیمری 5000 میلی آمپری
شارژ سریع 15 وات
بیشتر بخوانید: مقایسه a32 با a22

مقایسه a22 با a21s در طراحی

نگاهی به طراحی دو مدل a22 با a21s

گوشی گلکسی A22 در طراحی حرف‌ های جدیدتری برای گفتن دارد. اگرچه زبان طراحی در این دستگاه اقتصادی ربطی به میان‌ رده‌ های مثل A32 یا A52 ندارد، اما بعضی از گوشی‌ های جدید سری M را به‌خاطر می‌ آورد. به‌ هر حال مقایسه a22 با a21s در طراحی، تفاوت‌ های قابل‌ توجهی را به نمایش می ‎گذارد. البته که هر دو گوشی اساساً ویژگی‌ های گوشی‌ های اقتصادی و میان‌ رده را دارند. قاب جلویی هر دو دستگاه از شیشه ساخته شده، اما قاب پشتی و بدنه گوشی‌ ها به رسم سایر هم‌ رده‌ هایشان، جنس پلاستیکی دارد. گلکسی A21s با ابعاد 163.7 × 75.3 × 8.9 میلی‌ متر، میزبان یک نمایشگر 6.5 اینچی است؛ اما گلکسی A22 با ابعاد 159.3 × 73.6 × 8.4 میلی‌ متر، نمایشگری 6.4 اینچی را در خود جا داده است. این تفاوت ناچیز در سایز نمایشگر، وزن 192 گرمی A21s را در برابر 186 گرم در a22 قرار داده و طبیعتاً ارگونومی بیشتری به A22 بخشیده است. 

ماژول‌‌های دوربین چهارگانه در A21s همراه با فلش LED در فضایی مستطیلی‌ شکل قرار گرفته‌ اند و به این ترتیب ظاهری مثل اکثر میان‌ رده‌ های جدید سامسونگ دارند. اما چهار دوربین گلکسی A22 در یک فضای مربعی‌ شکل به نمایش در آمده‌‌اند. از آن‌ جایی‌ که دوربین‌‌های چهارگانه تمام گوشه‌‌های این مربع را اشغال کرده‌‌اند، فلش LED به‌ طور جداگانه در پایین مجموعه دوربین‌‌ها قرار گرفته است. البته که برتری دادن به طراحی مجموعه دوربین‌ ها کاملاً سلیقه‌ ای است؛ اما به‌هرحال بعضی از منتقدان چیدمان ماژول‌های دوربین A22 را قدیمی می‌ دانند و جدایی فلش LED را نوعی ضعف قلمداد می‌ کنند. دیگر تفاوت مقایسه a22 با a21s در این بخش، حضور اسکنر اثر انگشت خازنی در قاب پشتی گوشی قدیمی‌‌تر سامسونگ است. سنسور اثر انگشت در گلکسی A22 به‌صورت یکپارچه با کلید پاور، به لبه کناری گوشی منتقل شده است. عملکرد هر دو سنسور تقریباً یکسان و البته رضایت بخش است.

مقایسه a22 با a21s در قاب جلویی هم تفاوت‌ های بارزی را نشان می‌ دهد. اول این‌ که نمایشگر گوشی a21s حدود 82.8% از پنل جلویی را پوشانده و به این ترتیب A22 با پوشش 84.3% کمی به مفهوم تمام‌ صفحه نزدیکتر است. سبک طراحی و محل قرارگیری دوربین‌ های سلفی، دیگر تفاوت آشکار A22 با A21s را به نمایش می‌ گذارد. دوربین سلفی گلکسی A21s با طراحی نسبتاً جدیدتری، در حفره پانچ قرار می‌ گرفت و سمت چپ گوشی را نشان گرفته بود. اما سامسونگ در a22، دوربین سلفی را در یک ناچ قطره‌‌ای و طبیعتاً در مرکز صفحه قرار داده است. دو گوشی اقتصادی سامسونگ تنها به یک اسپیکر در لبه پایینی مجهز شده‌ اند اما خوشبختانه هر دو، جک 3.5 میلی‌ متری هدفون را در اختیار دارند.

مقایسه a22 با a21s در قسمت نمایشگر

مقایسه a22 با a21s در قسمت نمایشگر

بررسی ویژگی‌‌های صفحه نمایش، مقایسه a22 با a21s را به تفاوت‌ های گسترده‌‌تری می‌‌رساند. نمایشگر گلکسی A22 تقریباً از هر سو، برتر از رقیب قدیمی‌‌ترش ظاهر شده است. البته نسبت تصویر در هر دو نمایشگر 20:9 است و از جهت کشیدگی هم با تفاوتی رو به‌ رو نیستیم. اما صرف‌ نظر از وضوح، در بررسی نوع نمایشگرها، تراکم پیکسلی، نرخ نوسازی و بعضی از دیگر ویژگی‌‌های صفحه نمایش با برتری همه‌ جانبه گلکسی A22 مواجهیم. گوشی a21s مثل خیلی از اقتصادی‌ های دیگر بازار از یک نمایشگر PLS LCD بهره گرفته و تصاویر را با وضوح 720 × 1600 نمایش می‌ دهد. تراکم پیکسلی 270 پیکسل در هر اینچ هم نتیجه‌ ای کاملاً متناسب با کلاس قیمتی گوشی خواهد داشت. 

گلکسی A22 به یک نمایشگر Super AMOLED مجهز شده که به‌ تنهایی نویدبخش تصاویری جذاب و با کیفیت‌ است. گلکسی A22 در زمینه وضوح نمایشگر، تفاوتی با A21s ندارد؛ اما تراکم پیکسلی 274 با توجه به نوع پنل نمایشگر، با کمی برتری همراه است. نمایشگرهای Super AMOLED در مواردی مثل روشنایی حداکثری، فضای رنگی و البته زاویه‌‌های مختلف دید، برتری‌های آشکاری نسبت به رقبای LCD دارند. روشنایی حداکثری نمایشگر a22 در حالت HDR به 600 نیت می‌‌رسد؛ اما همین المان در A21s حدود 500 نیت است. به این ترتیب احتمالاً خوانایی نمایشگر A21s در فضاهای خیلی روشن یا در مقابل نور مستقیم خورشید، کمی سخت‌ تر از رقیب جدیدش باشد. از طرفی دیده شدن تصویر پنل‌‌های LCD در بعضی از زاویه‌‌های دید، مشکل یا حتی غیرممکن است. علاوه بر این سوپر امولدها مصرف انرژی بهینه‌‌تری دارند. اما تفاوت‌ نمایشگرها در مقایسه a22 با a21s به اینجا ختم نمی‌ شود.

A22 به نرخ تازه‌ سازی 90 هرتزی مجهز است. به این ترتیب گوشی اقتصادی جدیدتر سامسونگ در نمایش محتوای پرسرعت و سنگین، روان تر از A21s عمل می‌ کند. البته که تفاوت‌ های نرخ تازه‌ سازی در استفاده‌‌های معمول و روزمره، آشکار نمی‌‌شود و صرفاً در نمایش بازی‌ ها یا ویدئوهای پرسرعت قابل‌ مشاهده است. نمایشگر سوپر امولد، رنگ‌‌های عمیق‌ و زنده‌‌تری به نمایش می‌‌گذارد. از طرفی میزان خطای رنگی در گلکسی A21s بیشتر از A22 تخمین زده شده است. به این ترتیب مقایسه a22 با a21s در بخش نمایشگر خصوصاً با در نظر داشتن رده قیمتی نسبتاً یکسان، برتری قطعی گلکسی ای 22 را به دنبال دارد.

مقایسه گوشی a21s با a22 و بررسی تفاوت دوربین‌ های چهارگانه

نگاهی به ماژول های دوربین A21s و A22

در مقایسه دوربین‌‌ها علی‌ رغم وجود شباهت‌‌های بسیار زیاد، برتری‌‌هایی به‌ظاهر جزئی نتیجه را با پیروزی گلکسی A22 همراه می‌ کنند. عدد مگاپیکسل (وضوح) دوربین‌ های هر دو گوشی A21s و A22 کاملاً شبیه به هم است؛ اما دوربین اصلی A22 به قابلیت‌‌هایی بسیار کاربردی مجهز شده که عملکرد آن‌ را به‌کلی متفاوت می‌‌کند. یک حسگر 48 مگاپیکسلی در مقابل لنز وایدی با گشودگی دیافراگم f/2.0، نقش دوربین اصلی گلکسی A21s را ایفا می‌‌کند. سامسونگ برای معرفی قابلیت‌‌های اصلی این دوربین، تنها به فوکوس خودکار با تشخیص فاز اشاره کرده بود. گلکسی A22 هم دقیقاً از یک حسگر 48 مگاپیکسلی با لنز واید به‌ عنوان دوربین اصلی استفاده می‌‌کند؛ اما آن‌چه در مقایسه a22 با a21s به رقیب جدیدتر برتری می‌‌دهد، گشودگی دیافراگم f/1.8 است. این تغییر در دریافت هرچه بیشتر نور محیط، تأثیر به‌ سزایی دارد.

برتری دوربین اصلی گلکسی A22

پیروزی دوربین اصلی A22 تنها به گشودگی دیافراگم وابسته نیست. دوربین 48 مگاپیکسلی اصلی در این دستگاه علاوه بر فوکوس خودکار با تشخیص فاز، به لرزش‌ گیر اپتیکال هم مجهز شده است؛ قابلیتی که در این رده‌‌های قیمتی کم‌نظیر و درخشان است. با یک حساب و کتاب ساده می‌‌توان نتیجه گرفت که گلکسی A22 برای عکاسی در تاریکی شب یا به‌طور کلی محیط‌‌های کم‌ نور، عمکرد قابل‌ اتکاتری دارد. باید اشاره کنیم که در کنار گشودگی دیافراگم و لرزش‌گیر اپتیکال، حالت عکاسی در شب یا Night Mode هم به ارتقاء عکس‌‌های a22 در تاریکی کمک می‌‌کند. مقایسه a22 با a21s در وب‌ سایت Nanoreview هم عضو جدیدتر سامسونگ را با امتیاز 65 در جایگاه بالاتری از رقیب قدیمی‌ ترش با امتیاز 56 قرار می‌ دهد.

معرفی کامل مجموعه دوربین‌ های A21s و A22

بررسی دوربین های گوشی A21s و A22

در این قسمت نگاهی به مشخصات دوربین A22 با A21s خواهیم پرداخت. مقایسه a22 با a21s، مشخصات کاملاً یکسانی را برای سه دوربین دیگر هر دو مجموعه به نمایش می‌ گذارد. دوربین اولتراواید 8 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 و زاویه دید 123 درجه‌‌ای، به ثبت تصاویر فوق عریض و عکاسی از پس‌ زمینه گسترده‌ تر کمک می‌ کند. دوربین ماکروی 2 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 برای ثبت جزئیات بسیار گسترده از سوژه‌‌های خیلی نزدیک یا اصطلاحاً عکاسی کلوز آپ کاربرد دارد. هر دو مجموعه دوربین، نهایتاً با یک حسگر تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 کامل می‌شوند؛ سنسوری که قادر به عکاسی نیست و تنها برای تشخیص هر چه بهتر عمق میدان، کمک‌ رسان دوربین‌‌های دیگر است. 

قابلیت HDR، Live Focus (برای عکاسی پرتره)، عکس‌‌برداری پانوراما و فیلم‌‌برداری 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه، از دیگر ویژگی‌‌های مشترک A21s و A22 در بررسی دوربین‌‌ها هستند. مقایسه a22 با a21s در بخش دوربین‌‌های سلفی هم مشخصات کاملاً مشابهی به نمایش می‌‌گذارد. هر دو گوشی اقتصادی سامسونگ برای عکس‌‌برداری سلفی از یک دوربین 13 مگاپیکسلی واید با گشودگی دیافراگم f/2.2 بهره می‌‌گیرند. دوربین‌‌های سلفی a22 و a21s هر دو امکان فیلم‌‌برداری 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه را در اختیار شما خواهند گذاشت.

تجربه عکاسی با گلکسی A22 و A21s 

هر دو دوربین اصلی به‌صورت پیش‌‌فرض تصاویری با وضوح 12 مگاپیکسل ثبت می‌‌کنند. البته که امکان تغییر به 48 مگاپیکسل فراهم است؛ اما توجه داشته باشید که در این شرایط با کاهش میزان جزئیات و افزایش نویز خصوصاً در A21s رو به‌ رو خواهید بود. افت جزئیات تصویر و افزایش نویز در وضوح بالاتر، خصوصاً در گلکسی A21s کاملاً آشکار است. گلکسی A21s در شرایط نوری ایده‌ آل و خصوصاً با فعال کردن HDR، تصاویری با سطح جزئیات مناسب، رنگ‌ های با طراوت و گستره دینامیکی قابل‌ قبول ثبت می‌ کند. اما با کاهش نور، افت کیفیت تصاویر کاملاً محسوس است؛ مشکلی که در اکثر گوشی‌ های خوش‌ قیمت بازار دیده می‌ شود. اما این درست همان جایی از مقایسه a22 با a21s است که باید دست عضو جدیدتر را به نشانه پیروزی بالا برد. عکس‌ های a22 اگرچه در شرایط نوری مناسب، شباهت‌ های زیادی با تصاویر a21s دارند، اما با کاهش نور ابداً افت کیفیت فاحشی را تجربه نمی‌ کنند.

مقایسه نرم‌ افزار

بررسی سیستم عامل و رابط کاربری

سامسونگ در 2020 گوشی A21s را با اندروید 10 و رابط کاربری اختصاصی One UI 4.1 وارد بازار کرد. قیمت گوشی سامسونگ به نوعی طراحی شده است که نسبت به امکاناتی که ارائه می‌دهد متناسب است. حدود یک سال بعد گوشی A22 با اندروید 11 و رابط کاربری One UI 5 معرفی شد. توجه داشته باشید که A21s هم به اندروید 11 و حتی 12 به‌ روز رسانی خواهد شد. سامسونگ وعده 3 دوره به‌‌روز رسانی سیستم عامل را به کاربران همه گوشی‌ هایش داده؛ با این حساب طبیعتاً گلکسی A22 آپدیت‌ های بیشتری در پیش دارد. اما مقایسه a22 با a21s در ویژگی‌ های سخت‌ افزاری چه نتایجی به دنبال دارد؟

مقایسه سخت‌ افزار و عملکرد پردازشی A22 با A21s 

به بررسی مشخصات A22 با A21s در سخت افزار می‌رسیم. گوشی A21s فعالیت‌ های پردازشی را با تراشه 8 نانومتری Exynos 850 اجرا می‌ کند. پردازنده مرکزی این دستگاه به هشت هسته 2 گیگاهرتزی Cortex-A55 مجهز شده و Mali-G52 MP1 وظیفه پردازش داده‌ های گرافیکی را دارد. در سمت دیگر A22 با تراشه 12 نانومتری مدیاتک Helio G80 معرفی شده است. مجموعه‌ ای متشکل از دو هسته 2 گیگاهرتزی Cortex-A75 و شش هسته 1.8 گیگاهرتزی Cortex-A55 نقش پردازنده مرکزی در A22 را ایفا می‌ کند. سامسونگ در این دستگاه برای پردازش‌ های گرافیکی از Mali-G52 MC2 بهره گرفته است. مقایسه a22 با a21s تقریباً در تمام عملکردهای پردازشی با برتری عضو جدیدتر همراه است. گلکسی A22 در پردازش‌ های تک‌ هسته‌ ای حدود 53% و در پردازش‌ های چند هسته‌ ای، 12% قوی‌ تر از رقیب قدیمی‌ ترش ظاهر می‌ شود. بررسی پردازش‌ های گرافیکی هم نتیجه‌ ای نسبتاً مشابه دارد. A21s با حداکثر سرعت 820 مگاهرتزی در پردازش‌ های گرافیکی، با فاصله نه‌ چندان کمی پشت سر A22 با حداکثر سرعت 1000 مگاهرتز قرار می‌ گیرد.

مقایسه سخت‌ افزار و عملکرد پردازشی A22 با A21s

گلکسی A21s از نظر پیکربندی حافظه در 8 نسخه عرضه شد. این هشت نسخه، ترکیب‌ هایی از 32، 64 و 128 گیگابایت حافظه داخلی همراه با 2، 3، 4 یا 6 گیگابایت رم بودند. در سمت دیگر گوشی A22 در سه نسخه با 4 یا 6 گیگابایت رم و 64 یا 128 گیگابایت حافظه داخلی وارد بازار شد. سامسونگ هر دو گوشی اقتصادی را به حافظه داخلی eMMC 5.1 و رم LPDDR4X مجهز کرده است. خوشبختانه گلکسی a22 و a21s از کارت حافظه microSD پشتیبانی می‌ کنند؛ اما ارتقاء حافظه به ترتیب تا 1024 گیگابایت و 512 گیگابایت، امکان‌ پذیر است. مقایسه a22 با a21s با وجود رم و حافظه داخلی مشابه، باز هم نتیجه‌ ای به محصول 2021 دارد. ظاهراً سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی در گلکسی  a22 کمی بالاتر از رقیب قدیمی‌ تر است. از طرفی سقف بالاتر حافظه داخلی به خودی خود می‌ تواند دلیلی برای برتری یک گوشی در این زمینه باشد.

بیشتر بخوانید: مقایسه A22 با پوکو X3

مقایسه باتری در A22 و A21s سامسونگ

بررسی منبع تغذیه گلکسی A22 و A21s سامسونگ

مقایسه a22 با a21s در زمینه تأمین انرژی، ویژگی‌ های عیناً مشابه و البته بسیار درخشانی را نشان می‌ دهد. هر دو گوشی از باتری لیتیوم پلیمری 5000 mAh بهره گرفته‌‌اند و همراه با یک شارژر سریع 15 وات عرضه می‌‌شوند؛ شارژری که گلکسی A21s را در دو ساعت و 10 دقیقه و گوشی A22 را در دو ساعت و 17 دقیقه به شارژ حداکثری می‌ رساند. با وجود شباهت‌ های زیاد، باتری a21s در این بخش با طول عمر بیشتری همراه است. در واقع حتی اگر نرخ تازه‌ سازی نمایشگر a22 را روی 60 هرتز تنظیم کنیم هم نتیجه همچنان به نفع عضو قدیمی‌ تر است. البته که هر دو گوشی در زمینه تأمین انرژی عالی عمل می‌ کنند؛ اما به‌ هر حال باتری A21s با توجه به فعالیت پردازشی نسبتاً ضعیفتر گوشی، حدود10% عمر بیشتری دارد. به‌طور کلی در استفاده‌ های نسبتاً سبک به‌ راحتی می‌ توانید به طول عمری دو روزه امیدوار باشید.

در نظر داشته باشید، مدت زمان شارژ گوشی که نوشته شده تنها ادعایی از سوی شرکت سازنده است و به صورت کامل نمی‌توانیم آن را رد یا تایید کنیم.

سخن پایانی

هر دو گوشی A21S و A22 از سری گوشی‌های اقتصادی اما پر از امکانات سامسونگ به حساب می‌آیند. هر کدام از این محصولات در بخشی از دیگری بهتر عمل کرده اند، یکی در سخت افزار، دیگری در صفحه نمایش عمل کرده خوبی را از خود به نمایش گذاشته است. در آخر این شما هستید که انتخاب می‌کنید کدام محصول را خریداری کنید.

منبع: gsmarena