در دنیای اسمارتفون ها، با توجه به حضور این محصولات در سطوح مختلف کیفیت، قدرت و قیمت، امکانات بسیاری برای انتخاب محصول دلخواه بر اساس نیازها و همچنین بودجه اختصاص یافته، در اختیار کاربران قرار دارد. در این بین، میانردهها با توجه به دارا بودن بسیاری از قابلیتهای مورد نیاز در کنار قیمت مناسب، طرفداران بسیاری در بین قشر متوسط جامعه دارند. تولیدات شرکت سامسونگ و هواوی در این زمینه، مثل گوشی سامسونگ a70 و گوشی هواوی p30 lite را میتوان از پرطرفدارترین میانردهها دانست. در این مقاله سعی داریم به واسطه مقایسه گوشی هواوی p30 lite با سامسونگ a70، کاربران را در انتخاب محصول مناسب، یاری کنیم. به همین منظور، با بررسی دقیق ویژگیها و مشخصات گوشی a70 و همچنین امکانات هواوی p30 lite و توضیحاتی کامل از نقاط قوت و ضعف این دو محصول، به مقایسه گوشی هواوی p30 lite با سامسونگ a70 خواهیم پرداخت.
مشخصات گوشی a70
در آوریل سال 2019 گوشی a70 سامسونگ در چهار رنگ مشکی، سفید، آبی، نارنجی، با طراحی ناچ استایل و همچنین قاب براق و جذاب رنگینکمانی، به بازار عرضه شد. سه درگاه جداگانه در a70، امکان استفاده همزمان از دو سیمکارت و یک SDcard را فراهم کرده است. گوشی a70، علیرغم وجود نمایشگر 6.7 اینچی OLED و ابعاد نسبتاً بزرگش، وزن مناسبی دارد. حضور حسگر اپتیکال اثر انگشت در زیر نمایشگر و جا گرفتن مجموعه دوربین سهگانه در فضایی با برجستگی بسیار کم، از دیگر ویژگیهای بارز در طراحی این محصول هستند. طبق بازخوردهای کاربری، سیستم عامل اندروید 9 پای، رابط کاربری بهبود یافته One UI و پردازنده 8 هستهای اسنپدراگون 675، مجموعاً عملکرد رضایتبخشی را در گوشی a70 به نمایش گذاشتهاند.
امکانات هواوی p30 lite
همزمان با ورود a70 و در آوریل 2019، گوشی موبایل هواوی مدل p30 lite در سه رنگ مشکی، آبی و سفید، با طراحی ناچ و بدنهای براق به بازار عرضه شد. رنگبندی، درخشندگی بدنه و طراحی دقیق، در مجموع ظاهری جذاب را برای p30 lite رقم زده است. از ویژگیهای مهم این اسمارتفون با در نظر داشتن رده و جایگاهش، میتوان به مجموعه دوربین سهگانه، حافظه 128 گیگابایتی و همچنین وزن مناسب دستگاه در عین داشتن نمایشگر 6.15 اینچی، اشاره کرد. طراحی قدیمیتر حسگر اثر انگشت در قاب پشتی، جایگاه microSD در میان درگاه سیمکارت با قابلیت ارتقای حافظه تا 512 گیگابایت، سیستم عامل اندروید 9 پای و پردازنده 8 هستهای Kirin 710، از دیگر امکانات هواوی p30 lite محسوب میشوند.
مقایسه طراحی و نمایشگر a70 و p30 lite
سامسونگ a70 با داشتن ابعادی برابر با 7.9 × 76.7 × 164.2 میلیمتر و 183 گرم وزن، بزرگتر و همچنین سنگینتر از هواوی p30 lite است که در این قست به ترتیب اعداد 7.4 × 72.7 × 152.9 میلیمتر و 159 گرم را نشان میدهد. هر دو محصول ظاهر زیبایی دارند، اما بر اساس بازخوردها، میتوان a70 را کمی جذابتر دانست. P30 lite از لحاظ ارگونومیک و خوشدست بودن سطح بالاتری دارد؛ با این وجود با توجه به ابعاد بزرگتر نماینده سامسونگ، نمیتوانیم این مطلب را امتیازی برای محصول هواوی در این رقابت بدانیم.
شاید یکی از برتریهای عضو میانرده سامسونگ در برابر رقیب هواوی، حضور حسگر اثر انگشت a70 در زیر صفحه نمایش، در مقابل حسگر خازنی قدیمیتر p30 lite در قاب پشتی باشد. علی رغم بروز خطاهایی در حسگرهای اپتیکال زیر نمایشگر، به واسطه جدیدتر بودنشان، حس بهتری را در کاربر ایجاد میکنند. جنس قابهای پشتی، یکی از مهمترین وجوه تمایز میان این دو محصول، محسوب میشود. قاب a70 از جنس پلاستیکی با عنوان Glass-tic 3D است؛ حال آنکه رقیب هواوی، از قاب شیشهای بهرهمند است. این وجه تمایز، منجر به برتری عضو هواوی در این قسمت خواهد شد. فریم هر دو محصول، از جنس پلاستیک است اما در ظاهر، کیفیت ساخت a70 را کمی بالاتر از p30 lite ارزیابی میکنیم.
نمایشگر a70، با به حداقل رسیدن حاشیهها در قاب جلویی، تقریباً 86% از این صفحه را پوشانده است که در مقایسه با 84% پوشش نمایشگر p30 lite، عدد بهتری را ارائه میدهد. تصاویر دریافتی از p30 lite، وضوحی برابر با 2312×1080 و تراکم پیکسلی 415 دارند و در رقیب سامسونگ، این اعداد به ترتیب به 2400×1080 و 393 تغییر میکنند. در مقایسه گوشی هواوی p30 lite با سامسونگ a70 از حیث کیفیت نمایشگر و مواردی مثل روشنایی، کنتراست، گستردگی فضای رنگها، شارپنس و ...، تقریباً با برابری بین دو محصول روبهرو هستیم؛ با این حال باز هم a70 با برتری بسیار کمی در مقابل رقیب هواوی ظاهر میشود.
اگرچه میانرده هواوی، از تراکم پیکسلی بالاتری بهرهمند است و رنگها را دقیق و واقعیتر به نمایش میگذارد، اما اگر بخواهیم در این بخش برندهای داشته باشیم، قطعاً این عنوان به گوشی موبایل سامسونگ مدل a70 متعلق میشود. نتیجتاً در بررسی و مقایسه بین این دو گوشی هوشمند در زمینه مشخصات ظاهری، طراحی و قدرت نمایشگر، با وجود شباهتهای فراوان، لبه ترازو کمی به نفع a70 پایین میآید. به نظر میآید که همین برتری، توجیهی برای تفاوت قیمت واضح و گرانتر بودن گوشی a70 باشد.
مقایسه مشخصات فنی a70 و p30 lite
همانطور که گفته شد، مقایسه در بخش مشخصات ظاهری، نشان از برتری کمی به نفع نماینده سامسونگ داشت. برای مقایسه میان این دو محصول در زمینه مشخصات فنی، در ابتدا به بررسی دوربینها که قطعاً یکی از مهمترین بخشهای هر گوشی هوشمندی هستند، خواهیم پرداخت.
دوربین
برای بررسی و مقایسه دوربینهای سامسونگ a70 و هواوی p30 lite، ابتدا نگاهی به مشخصات کامل دوربینها میاندازیم. دوربین اصلی در Samsung Galaxy A70 به ترتیب 32، 8 و 5 مگاپیکسل بوده در حالیکه در Huawei p30 lite به ترتیب 24(48)، 8 و 2 مگاپیسل می باشد. دوربین سلفی نیز در سامسونگ a70 و هواوی p30 lite به ترتیب 32 و 24 مگاپیکسل است. این دوربینهای سلفی موجود در میانردهها، عملکردی بسیار شبیه به هم دارند. در ثبت تصاویر پرتره موفق عمل کرده و میتوانند کاربرانشان را تا حدود زیادی خاطرجمع نگه دارند.
از نظر تعداد و محل قرارگیری دوربینها، فلش LED و حتی وضوح دوربینها، تفاوت چندانی بین میانردههای سامسونگ و هواوی دیده نمیشود. از نظر قابلیتها نیز، با بهرهمندی هر دو محصول از هوش مصنوعی، حالت Night Mode و فوکوس خودکار تشخیص فاز روبهرو هستیم. دوربینهای p30 lite در پردازش به جزئیات، عملکرد دقیقتری از خود نشان میدهند. اما با توجه به برتری a70 در زمینه روشنایی، سطح کنتراست و فضای دینامیکی و البته با توجه به توان این محصول در ضبط ویدئو 4K، در این قسمت نیز برد با میانرده غولآسای سامسونگ خواهد بود.
پردازنده و حافظه
در بررسی مشخصات گوشی a70 و هواوی p30 lite، به ترتیب با دو پردازنده 8 هستهای Snapdragon 675 و Kirin 710 روبهرو هستیم. حافظه داخلی p30 lite ،128 گیگابایت است که در کنار 4 یا 6 گیگابایت رم قرار میگیرد. در a70 ،128 گیگابایت حافظه داخلی در کنار رم 6 یا 8 گیگابایتی است و خوشبختانه در هر دو محصول، قابلیت افزایش حافظه داخلی با استفاده از SDCard وجود دارد. Adreno 612 و Mali-G51 MP4، به ترتیب نقش پردازنده گرافیکی در میانردههای سامسونگ و هواوی را دارند.
پردازندههای قدرتمند مرکزی و گرافیکی، حافظه ذخیرهسازی و رم به کار رفته در گوشی a70، در نهایت منجر به نرخ خوانش بالاتر، برتری در چند وظیفگی، سرعت بالاتر، اجرای روان برنامهها و همچنین خطای کمتر در برابر رقیب هواوی شدهاند. نتیجتاً مقایسه گوشی هواوی p30 lite با سامسونگ a70 در این بخش، نشان میدهد a70 از لحاظ قدرت پردازشی هم در برابر نماینده هواوی، حرفهای بیشتری برای گفتن دارد.
رابط کاربری
رابطهای کاربری One UI و EMUI به ترتیب در اختیار سامسونگ a70 و هواوی p30 lite قرار گرفتهاند که هر دو با ظاهری زیبا، عملکرد روان، سبک بودن، سرعت بالا، بهبود یافتن ژستهای حرکتی و ...، کارکرد مشابه و کاملاً مناسبی به عنوان یک میانرده دارند. وجوه تمایز در این بخش را میتوان امکان تنظیمات برای بهینهسازی مصرف انرژی در One UI و مجموعه کاملتر اپلیکیشنهای پیشفرض در EMUI، دانست. نتیجتاً در مقایسه این دو رابط کاربری، نمیتوانیم برتری قاطعانهای برای هر یک از آنها، در نظر بگیریم.
باتری
با توجه به باتری حجیم 4500 mAh در a70 و باتری 3340 mAh قرار گرفته در p30 lite، طبیعتاً توان میانرده سامسونگ در این قسمت بسیار بالاتر است. در این مقایسه میتوانیم طول عمر باتری a70 را هنگام کارکردهای روزمره در برابر رقیب هواوی، با نسبت تقریبی 2 به 1 در نظر بگیریم. بدیهی است شارژر سریع 25 واتی نماینده سامسونگ، در مقابل نمونه 18 واتی p30 lite، از توان و سرعت بالاتری بهرهمند است و انتخاب کاملاً شایستهای برای باتری حجیم دستگاه، محسوب میشود. نتیجتاً در این قسمت، a70 با اختلافی محسوس به برتری میرسد.
از دیگر موارد قابل بررسی میتوان به صداهای دریافتی از اسپیکر اشاره کرد. اگرچه در پخش موسیقی، میانرده سامسونگ قدرت و گستره صوتی بیشتری ارائه میکند، اما کیفیت صداهای دریافتی از p30 lite را در هنگام پخش بالاترین میزان صدا و همچنین در هنگام مکالمه، میتوانیم کمی مناسبتر ارزیابی کنیم. کیفیت بالاتر صداهای دریافتی از هدفون به لطف بهرهمندی از فناوری دالبی اتموس، یکی دیگر از نقاط قوت a70 در برابر رقیب هواوی است. در زمینه ارتباطات، صرفنظر از بالاتر بودن نسخه بلوتوث در a70، این دو محصول امکانات کاملاً مشابهی دارند.
در مقایسه گوشی هواوی p30 lite با سامسونگ a70، در بیشتر قسمتها با برتری محسوس نماینده سامسونگ رو به رو هستیم. همانطور که گفته شد، در مقایسه قیمت نیز a70، رده بالاتری را نشان گرفته است. اگرچه هواوی p30 lite، با توجه به قیمت پایینترش، کیفیت بسیار خوب و کاملاً رضایتبخشی را به نمایش میگذارد، اما گوشی سامسونگ a70 را به واسطه ارائه تصاویر جذاب در نمایشگر غولپیکر 6.7 اینچیاش، سطح بالای روشنایی در تصاویر ثبت شده، پردازندههای قدرتمندتر و توان بسیار بالای باتری و شارژر، برنده قطعی این رقابت میدانیم.
دیدگاه خود را بنویسید