سال 2019 برای گوشیهای میانرده سال مهمی بود چرا که ظرفیت بازار کشورهای توسعه نیافته یا در حال توسعه، موجب شده که سازندگان گوشیهای هوشمند از جمله سامسونگ، تمرکز خود روی محصولات رده میانی را بالا ببرند. شرکت سامسونگ هم از گوشی a50 بهعنوان یکی از محبوبترین مدلهای میانرده خود، پردهبرداری کرد. گوشیهای هوشمند سری M هم در سال 2019 بهعنوان اسمارتفونهای مقرون بهصرفه کمپانی سامسونگ، وارد بازار شدند. فروش آنلاین این دستگاهها توجهها را بهخود جلب کرد. گوشی M10 اولین گوشی سامسونگ سری M و شاید مقرون بهصرفهترین مدل در بینگوشیهای این سری بود. در این مقاله قصد داریم به بررسی مشخصات گوشی سامسونگ m10، m20 و مقایسه گوشی m10 و m20 بپردازیم.
معرفی سری M سامسونگ
سری M سامسونگ یک سری از اسمارتفونهای مقرون بهصرفه سامسونگ هستند که در حال حاضر فقط بهصورت آنلاین بهفروش میرسند. گوشیهای سری M با قرار گرفتن در بخش میانرده و پایینرده، از تمام ویژگیهای اساسی یک گوشی هوشمند سطح پایین برخوردار هستند؛ با اینحال بعضی از ویژگیهای پیشرفته سریهای دیگر هم در اسمارتفونهای این سری بهچشم میخورد. حرف M مخفف Millennial (به معنای هزاره) است و اشاره به سری قدیمی Galaxy Mega دارد که اندازه صفحه نمایش در این دو سری مشابه است. سامسونگ سری M را با هدف رقابت در بازارهای آسیایی و بازار پایینرده اروپا عرضه کرده است. این سری بهعنوان مجموعه گوشیهای هوشمند پایینرده سامسونگ، جایگزین سری Samsung Galaxy J شده. مشخصات سری M سامسونگ، بیشباهت به سری A سامسونگ نیستند. در ادامه به مقایسه گوشی m10 و m20 خواهیم پرداخت تا ببینیم این دو عضو نزدیک از این خانواده چه مشخصات، شباهتها و تفاوتهایی دارند.
مشخصات گوشی m10
در مقایسه گوشی m10 و m20 اول به بررسی مشخصات m10 میپردازیم. در این بررسی مشخص میشود که گوشی m10 سامسونگ از امکانات چندان زیادی برخوردار نیست. این اسمارتفون از ویژگیهایی مثل صفحهنمایش با طراحی Infinity-V و مجموعه دوربین دوگانه برخوردار است. با همهچی آنلاین در ادامه این مقاله همراه باشید تا مشخصات گوشی m10 را دقیقتر مورد بررسی قرار دهیم.
مقایسه طراحی گوشی m10 و m20
اگر عکس گوشی سامسونگ m20 را نگاه کنید، به شباهتهایی با مدل m10 برخورد میکنید. مثل طراحی نمایشگر، اما تفاوتهای آنها هم توجه شما را به خود جلب خواهند کرد. مقایسه گوشی m10 و m20 در بخش طراحی، به بعضی اشتراکات مثل دوربین دوگانه، حضور جک 3.5 میلیمتری صدا، جنس پلاستیکی هر دو دستگاه و طراحی نمایشگر مشابه برمیخوریم.
طراحی گوشی m10
اولین چیزی که در بررسی سامسونگ m10 به آن میپردازیم، طراحی و ظاهر این اسمارتفون است. این گوشی بدنهای از جنس پلاستیک دارد؛ در نتیجه نسبت به ضربه مقاومتر و نسبت به خراش و خط حساستر است. ابعاد آن برابر با 7.7 در 75.6 در 155.6 میلیمتر است و وزنی معادل 163 گرم دارد. در پنل پشتی با مجموعه دوربین دوگانه مواجه میشویم که با چیدمان عمودی درون ماژول دوربین قرار گرفته است. این ماژول در سمت چپ پنل پشتی قرار گرفته و فلش LED خارج از ماژول دوربین، در زیر آن قرار دارد. در M10 خبری از حسگر اثرانگشت نیست و همین امر یکی از مواردی است که به کاهش قیمت m10 کمک میکند. نمایشگر m10 از طراحی Infinity-V برخوردار است. یکی از نقاط قوت m10 وجود جک 3.5 میلیمتری صداست. این گوشی از طریق پورت microUSB شارژ میشود. این اسمارتفون در رنگهای آبی (Ocean Blue) و مشکی (Charcoal Black) با قیمتی معادل 112 دلار به بازار عرضه شده است.
طراحی m20
گوشی سامسونگ m20 یک محصول مقرون بهصرفه است، پس در این اسمارتفون خبری از بدنه فلزی و پنل شیشهای نیست. ابعاد این گوشی مقرون بهصرفه معادل 8.8 در 74.5 در 156.4 میلیمتر و وزن آن برابر با 186 گرم است. در پنل پشتی این گوشی که از جنس پلاستیک است، با یک مجموعه دوربین دوگانه با چیدمان عمودی و حسگر اثر انگشت مواجه میشویم. جنس پلاستیکی در این گوشی اگرچه موجب مقاومت بیشتر در برابر ضربه شده، اما در برابر خط و خش از حساسیت بالاتری نسبت به گوشیهایی که پنل شیشهای دارند، برخوردار است. صفحه نمایش این گوشی از طراحی Infinity-V بهره میبرد. اسپیکر این گوشی به همراه درگاه شارژ از نوع USB-C و جک 3.5 میلیمتری صدا، در لبه پایینی دستگاه قرار گرفته است. پورت USB تایپ C خبر از پشتیبانی از شارژ سریع میدهد. اسلات سیمکارت در این دستگاه برای دو سیمکارت و یک کارت حافظه فشا دارد. این یعنی شما مجبور به انتخاب بین سیمکارت دوم و کارت حافظه جانبی نیستید و میتوانید دو سیمکارت فعال و کارت حافظه جانبی را همزمان در اختیار داشته باشید. گوشی m20 در دو رنگ آبی (Ocean Blue) و مشکی (Charcoal Black) به بازار عرضه شده و قیمت آن در زمان عرضه معادل 150 دلار بود.
مقایسه گوشی m10 و m20 در بخش نمایشگر
در مرحله بعدی از مقایسه گوشی m10 با m20 به مقایسه و بررسی نمایشگر آنها میپردازیم. سامسونگ در هر دو اسمارتفون از نمایشگر PLS و طراحی Infinity-V استفاده کرده است. وضوح تصویر در نمایشگر این دو گوشی متفاوت است. m10 از وضوح تصویر HD+ و گوشی m20 از وضوح تصویر Full HD+ بهره میبرد اما تراکم پیکسل در نمایشگر این دو دستگاه اختلاف قابل توجهی دارند. نمایشگر m20 کمی بزرگتر است.
نمایشگر سامسونگ m10
در بررسی سامسونگ m10 به بخش نمایشگر رسیدهایم. همانطور که در قسمت مشخصات گوشی سامسونگ m10 و طراحی به آن اشاره شد، گلکسی m10 سامسونگ از یک صفحه نمایش با طراحی Infinity-V برخوردار است. همانطور که از قیمت m10 انتظار میرود، این نمایشگر 6.2 اینچی از نوع سوپرآمولد نیست. گوشی گلکسی اِم 10 از صفحه نمایشی از نوع PLS TFT است و از وضوح HD+ (720 در 1520 پیکسل) بهره میبرد. نسبت تصویر در صفحه نمایش این اسمارتفون برابر با 19:9 است. تراکم پیکسل هم در نمایشگر m10 سامسونگ معادل 270 پیکسل بر هر اینچ است. روشنایی این نمایشگر به 402 نیت میرسد. متأسفانه در نور آفتاب این نمایشگر ناامیدتان خواهد کرد.
نمایشگر m20
نمایشگر 6.3 اینچی این دستگاه از نوع PLS IPS است. طراحی V شکل ناچ در این نمایشگرِ Infinity-V باعث شده که نسبت آن به بدنه 83.6 درصد باشد. صفحه نمایش m20 از رزولوشن 1080 در 2340 و نسبت تصویر 19.5:9 برخوردار است و قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ دارد. وضوح این صفحه نمایش Full HD+ است و تراکم پیکسلی در آن به 409 پیکسل در هر اینچ میرسد. کیفیت تصویر این نمایشگر بسیار خوب است و رنگها را شفاف و زنده نمایش میده، اما نباید این کیفیت تصویر را با نمایشگرهای آمولد مقایسه کنید.
مقایسه گوشی m10 و m20 در بخش دوربین
در مقایسه گوشی m10 و m20 به بخش دوربین میرسیم. هر دو اسمارتفون از مجموعه دوربین دوگانه برخوردارند، اما گوشی M20 در این رقابت پیروز از میدان بیرون میآید و در مقایسه گوشی m10 و m20 دوربین سلفی m20 هم این پیروزی را تکمیل میکند.
دوربین سامسونگ m10
همانطور که پیشتر هم در مشخصات گوشی m10 به آن اشاره شد، دوربین سامسونگ m10 یک مجموعه دوگانه است. این مجوعه از یک لنز 13 مگاپیکسلی، و یک لنز 5 مگاپیکسلی تشکیل شده است. لنز اول از نوع واید است و گشودگی دیافراگم f/1.9 دارد. سایز سنسور آن د 1/3.1 اینچ و فاصله کانونی 27 میلیمتر است. این لنز مجهز به فناوری فوکوس خودکار (PDAF) است و تصاویر را با پیکسلهایی با سایز 1.12 میکرومتر ثبت میکند.
دوربین دوم یک لنز 5 مگاپیکسلی اولتراواید با گشودگی دیافراگم f/2.2 و فاصله کانونی 12 میلیمتر است. بررسی سامسونگ m10 نشان میدهد که این مجموعه دوربین از قابلیتهایی مثل تشخیص چهره، عکاسی پانوراما و عکاسی HDR برخوردار است. عکاسی در روز و نور طبیعی، عکسهایی با کیفیت مطلوب بههمراه خواهد داشت. کنتراست بالا و جزئیات نسبتاً زیاد از نقاط قوت مجموعه دوربین m10 هستند.
دوربین سلفی m10
ناچ قطرهای شکل نمایشگر Infinity-V گوشی سامسونگ m10، میزبان دوربین سلفی این اسمارتفون است. دوربین سلفی m10 سامسونگ کیفیت 5 مگاپیکسلی دارد و گشودگی دیافراگم آن f/2.0 است. فاصله کانونی این لنز 32 میلیمتر است. جزئیات در عکسهای این دوربین در حد استاندارد و قابلقبول است.
دوربین m20
سنسور دوربین اصلی سامسونگ m20، یک لنز واید 13 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/1.9 و سایز سنسور 1/3.1 اینچ است. از قابلیتهای این دوربین میتوان پشتیبانی از فناوری فوکوس اتوماتیک از نوع PDAFاشاره کرد. عکس گوشی سامسونگ m20 با پیکسلهایی به سایز 1.12 میکروکتر ثبت میشود و در نور مناسب، از کیفیت خوبی برخوردار است و جزئیات مناسب هستند، اما رنگها با این که رنگها در تصاویر اغراق شده نیستند، کمی کدر به نظر میرسند. دوربین دوم گوشی m20 یک دوربین 5 مگاپیکسلی با لنز اولترا واید، گشودگی دیافراگم f/2.2 و فاصله کانونی 12 میلیمتر است.
دوربین سلفی m20
ناچ U شکل بالای نمایشگر گوشی، میزبان دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی از نوع واید (Wide) با فاصله کانونی 25 میلیمتر است. این دوربین گشودگی دیافراگم F/2.0 دارد. عکسهای ثبت شده توسط دوربین سلفی کیفیت بالایی دارند.
مقایسه باتری گوشی m10 و m20
باتری حجیم از مشخصههای سری M سامسونگ است. در مقایسه گوشی m10 و m20 در بخش باتری، m20 سامسونگ جایی برای عرض اندام m10 باقی نمیگذارد. درواقع تعداد گوشیهایی که میتوانند با باتری غول پیکر m20 رقابت کنند بسیار کم است.
باتری گوشی m10
در مقایسه گوشی m10 و m20 به بررسی باتری m10 میرسیم. سامسونگ در سری M به کاربردی بودن گوشیهایش اهمیت بیشتری نسبت به طراحی و ظاهر داده است، البته در مشخصات گوشی m10، شاهد یک باتری لیتیوم یونی هستیم که همانطور که انتظار میرود قابلیت تعویض توسط کاربر ندارد. باتری 3400 میلیآمپر بر ساعت این گوشی با کاربری روزانه و معمول میتواند بین 1 تا 1.5 روز انرژی مورد نیاز گوشی را فراهم کند.
باتری m20
باتری m20، یک باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 5000 میلیآمپر ساعت است که قابلیت تعویض توسط کاربر ندارد. این باتری از شارژ سریع 15 واتی پشتیبانی میکند و برای شارژ کامل به زمانی بالغ بر 2 ساعت نیاز دارد؛ البته که با توجه به حجم بالای باتری این زمان منطقی به نظر میرسد. عملکرد باتری در این اسمارتفون را میتوان در رده بسیار خوب قرار داد چرا که با یک کاربری متوسط، باتری m20 انرژی مورد نیاز گوشی را تا 2 روز تأمین خواهد کرد.
مقایسه نرمافزار و سختافزار گوشی m10 و m20
در مقایسه گوشی m10 و m20 به نرمافزار و سختافزار میرسیم. مقایسه گوشی m10 و m20 نشان میدهد که هر دو دستگاه با اندروید نسخه Oreo به بازار عرضه شدهاند. سامسونگ m20 امکان ارتقا به اندروید pie را فراهم کرده است. هر دو اسمارتفون سامسونگ m10 و m20 از پردازنده 8 هستهای برخوردارند و هر دو لیتوگرافی 14 نانومتری دارند.
پلتفرم m10
نرمافزار
در مقایسه گوشی m10 و m20 به مشخصات گوشی m10 در بخش نرمافزار و سختافزار میرسیم. گلکسی m10 سامسونگ بهصورت پیشفرض با سیستم عامل اندروید نسخه Andriod Oreo 8.1 وارد بازار شده است.
پردازنده
با بررسی سامسونگ m10 در قسمت سختافزار متوجه خواهید شد که این اسمارتفون از یک چیپست 8 هستهای اختصاصی از شرکت سامسونگ، با لیتوگرافی 14 نانومتری برخوردار است. این پردازنده که Exynos 7870 نام دارد، از 8 هسته Cortex-A53 تشکیل شده و حداکثر سرعت کلاک 1.6 گیگاهرتز دارد. پردازنده گرافیکی این چیپست Mali-T830 MP1 GPU است که برای پخش ویدئو و بازی در این اسمارت فون درنظر گرفته شده. این پردازنده برای کاربری عادی و اجرای بازیهای سبک طراحی شده است.
حافظه
گوشی گلکسی M10 سامسونگ (وبسایت سامسونگ) در دو نسخه با 16 گیگابایت حافظه داخلی با 2 گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظه داخلی با 3 گیگابایت رم روانه بازار شده است. امکان ارتقا حافظه از طریق درگاه حافظه جانبی microSD برای این اسمارتفون فراهم شده است.
پلتفرم m20
نرمافزار m20
گوشی m20 به صورت پیش فرض از رابط کاربری Samsung Experience 9.5سامسونگ بهره می برد که نسبت به رابط کاربری One UI از امکانات کمتری برخوردار است.
پردازنده m20
چیپست این دستگاه یکی دیگر از مشخصات m20 است که در مقایسه گوشی m10 و m20 به بررسی آن میپردازیم. پردازشگر هشت هستهای استفاده شده دراین دستگاه اگزینوس 7904 است که فرایندی 14 نانومتری دارد. این تراشه 8 هستهای از دو هسته قدرتمندتر Cortex-A73 با حداکثر فرکانس 1.8 گیگاهرتز و شش هسته کممصرف Cortex-A53 با حداکثر فرکانس 1.6 گیگاهرتز، تشکیل شده است. پردازنده گرافیکی این چیپست، Mali-G71 MP2 نام دارد. این چیپست برای اجرای بازیهای سبک، استفاده روزمره و باز کردن چند برنامه بهطور همزمان به هیچ مشکلی برنخواهد خورد اما برای اجرای بازیهای سنگین به مشکل برخواهید خورد؛ البته که با توجه به میانرده بودن این اسمارتفون، عملکرد آن مطلوب است.
حافظه m20
سامسونگ m20 در دو نسخه با رم 3 و 4 گیگابایتی ارائه شده است. حافظه داخلی 32 و 64 گیگابایتی هم برای آن در نظر گرفته شده. این دستگاه از کارت حافظه جانبی microSD پشتیبانی میکند.
جمعبندی مقایسه گوشی m10 و m20
مقایسه گوشی m10 و m20 نشان داد که سری M به عنوان یک سری میانرده و مقرون بهصرفه امکانات و ویژگیهای مناسبی دارد. گوشی M10 که قیمت پایینتری دارد، باتری ضعیفتر و نمایشگر سادهتری دارد، از طرف دیگر m20 با دوربین قویتر، قابلیت شارژ سریع و حسگر اثر انگشت امکانات بیشتری را برای کاربر فراهم کرده است. در نهایت هر دو گوشی در نقش یک اسمارتفون مقرون بهصرفه از ویژگیهایی برخوردارند که نیازهای یک کاربر عادی را برطرف میکنند.
دیدگاه خود را بنویسید