پیش از اینکه به مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 بپردازیم، بهتر است کمی درباره گوشیهای سری پوکو حرف بزنیم. سری پوکوی شیائومی، مجموعهای از گوشیهای مقرون به صرفه در کنار ویژگیهای سختافزاری نمونه است. این گوشیها که به گوشیهای گیمینگ معروف هستند، مناسب کاربران علاقهمند به گیم هستند. پوکو m3 پرو و برادر کوچکترش نیز گوشیهای نسبتاً پرفروشی هستند که معمولاً طرفدارانی در بین گیمرها دارند. این سری گوشیها برای نخستین بار در سال 2020 در هند تحت عنوان کمپانی زیرمجموعهای از شرکت بزرگ چینی شیائومی رونمایی شدند. مدت زیادی از عرضه این گوشیها نگذشت که گیمرهایی که تا دیروز به سراغ سری راگفون ایسوس و بلک شارک شیائومی میرفتند، با قیمتی مناسبتر این گوشیها را تهیه کردند. این گوشیها غالباً در متریال ساخت میانرده هستند و در برخی از آیتمها و ویژگیها مثل سختافزار و باتری با گوشیهای بالارده و پرچمدار برابری میکنند. در زیر مقایسه گوشی پوکو m3 با پوکو m3 پرو را از نظر بگذرانید و در آخر ببینید کدام یک از گوشیهای هوشمند مذکور میتوانند نیازتان را رفع کنند. با ما همراه باشید.
مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 از لحاظ ظاهری
در نگاه نخست و مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 بخشی که بیش از هر چیز دیگر تفاوت ظاهری این دو گوشی را نشان میدهد، فرم قاب چینش ماژولهای دوربین اصلی در پنل پشتی است. همچنین شاید با کمی دقت نوع طراحی سنسور دوربین سلفی را نیز بتوانیم به عنوان تفاوتی دیگر یاد کنیم. به جز این دو تفاوت از لحاظ ظاهری هر دو گوشی تقریباً مشابه هم هستند. اما اگر جزئینگرتر جدول مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 را از نظر بگذرانیم، متوجه تفاوتهایی خواهیم شد. در ادامه به شباهتها و تفاوتها در دو نسخه گوشی شیائومی سری پوکو خواهیم پرداخت.
گوشی پوکو m3 در 27 نوامبر 2020 به بازار تلفنهای همراه عرضه شد. این گوشی با 198 گرم وزن و دارای ابعادی به شرح 162.3 میلیمتر برای طول، 77.3 میلیمتر برای عرض و 9.6 میلیمتر ضخامت است. این در حالی است که نمونه دیگر، گوشی پوکو M3 پرو در تاریخ 22 می 2021 به بازار تلفنهای هوشمند ارائه شد و وزنی معادل 190 گرم دارای ابعادی به شرح 161.8 میلیمتر در طول، 75.3 میلیمتر در عرض و 8.9 میلیمتر ضخامت دارد. بنابراین مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 در این بخش نشان میدهد هر دو گوشی تقریباً هم اندازه و هم وزن هم هستند و به راحتی در دست جای گرفته و ابعادی استانداردی دارند. هرچند شاید بتوان گفت گوشی نسخه جدیدتر و پرو کمی خوشدستتر و دلپذیرتر از نسخه قبلی است.
مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 در بخش نمایشگر نیز مشخص میکند هر دو گوشی دارای یک نمایشگر 6.5 اینچی از نوع IPS LCD هستند. صفحه نمایش اقتصادی مذکور در هر دو گوشی 83 درصد از کل پنل جلویی را اشغال کرده است. هر دوی این نمایشگرها در مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 دارای یک لایه محافظ گوریلا گلس کلاس سه هستند. این لایه تا حدی از خش و خط افتادگی نمایشگرها جلوگیری میکنند اما به دلیل اینکه این تکنولوژی آنچنان بروز و قدرتمند نیست، شاید بهتر باشد از یک گلاس محافظ نیز استفاده کنید. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، تفاوت اصلی در پنل جلویی دو گوشی پوکو به نحوه جایگیری دوربین سلفی روی نمایشگر این گوشیها مرتبط است. مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 در این بخش نشان میدهد گوشی قدیمیتر یعنی پوکو m3 در طراحی سنسور دوربین سلفی از تکنولوژی قدیمیتری استفاده کرده و سنسور دوربین را به صورت پانچ قطرهای تعبیه کرده است. حال آنکه نسخه جدیدتر یعنی پوکو m3 پرو دارای سنسوری با طراحی پانچ هول (Punch Hole) در میانه قسمت فوقانی نمایشگر است. این تکنولوژی جدید و مدرن به عریض بودن هرچه بیشتر نمایشگر بدون هیچ نقطه مزاحمی کمک کرده است. پوکو در ساخت نسخه جدیدتر فراموش نکرده که غالباً گوشیهایی که دارای طراحی دوربین سلفی به صورت پانچی هستند، بیشترین طرفدار را دارند.
فریم و پنل پشتی در مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 هر دو از جنس پلاستیک مرغوب است. این نوعِ طراحیِ متریال تقریباً سیاست همیشگیِ کمپانیهای بزرگ خصوصاً شیائومی، در قبالِ گوشیهای میانرده و اقتصادی است. پنل پلاستیکی پشتی هر دو گوشی دارای رنگبندی مشابه و سادهای با رنگهای مشکی، آبی و زرد مشهور سری پوکو است. اما تفاوت اصلی و ظاهری در مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 نیز مربوط به همین قسمت پنل پشتی است. تفاوت بصری پنل پشتی در این مقایسه به فرم قاب چینش ماژولهای سهگانه دوربین اصلی برمیگردد. در هر دو گوشی m3 پوکو و پوکو m3 pro سنسورهای دوربین درون قابی مستطیلی شکل به صورت عمودی تعبیه شدهاند و فلش کوچک LED نیز به موازات و روبهروی سنسور اصلی طراحی شده است. هر چند این مستطیل در نسخه پرو کمی کشیدهتر و شکیلتر جا گرفته است. اما همانطور که در تصاویر ضمیمه شده مطلب میبینید، این قاب جایگیری سنسور در هر کدام از گوشیها درون قاب مشکی رنگ دیگری جا گرفته که همین تفاوت اصلی بصری پنل هر دو گوشی است. قاب مورد نظر در نسخه m3 پوکو موازی با عرض سمت چپ مستطیلی بزرگتر و افقی با لبههای کرو قرار گرفته است. در سمت دیگر قاب چینش سنسورهای سهگانه در نسخه پوکو m3 پرو در مستطیلی بزرگتر و عمودی در کناره پنل جا گرفته است. این قاب بزرگ تیره تا فریم گوشی امتداد یافته و در لبه با فریم یکی شده است. همچنین در میان هر کدام از این پنلهای کوچک تیره عبارت POCO به صورت لوگو تایپ حک شده است.
مقایسه گوشی پوکو m3 با پوکو m3 پرو نشان میدهد دکمه پاور با عملکرد همزمان سنسور ساید تشخیص اثر انگشت و کنترل حجم صدا در لبه سمت راست فریم و درگاه خشاب سیم کارت دوگانه و کارت حافظه جانبی MicroSD در لبه سمت چپ طراحی شده است. در لبه پایینی هر دو گوشی نیز یک جک 3.5 میلیمتری، پورت شارژ USB تایپ C و اسپیکر و میکروفون گوشی قرار گرفته است.
مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 در بخش نمایشگر
مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، در بخش نمایشگر نشان میدهد هر دو گوشی مشابه هم هستند. هر دو از یک نمایشگر 6.5 اینچی از نوعِ IPS LCD با نسبت تصویری 20:9 بهرهمند هستند که حدوداً 83 درصد از کل پنل جلویی را فرا گرفته است. رزولوشن در این نمایشگر برابر با 1080. 2400 پیکسل و روشنایی معادل 400 نیت است. بنابراین میزان روشنایی این پنلهای نمایشی رضایتبخش و مورد تأیید ارزیابی شده است. رنگها در این نمایشگرهای اقتصادی طبیعی هستند و ابعاد نمایشگر برای تماشای محتوا اعم از ویدئو و گیم، کاملاً متناسب با نیاز کاربر طراحی شده است. همچنین هر دو صفحه نمایش با یک لایه گوریلا گلس کلاس سه پوشیده شده و ایمن هستند.
مقایسه پوکو m3 پرو با پوکو m3 در صدا و پلتفرم صوتی
در بخش اسپیکرها و منابع صوتی نیز مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 نشان میدهد هر دو گوشی مجهز به جک مفید 3.5 میلیمتر هدفون هستند که از طریق آن میتوان به هدفونهای سیمی گوناگون متصل شد. دلیل استفاده از جک 3.5 میلیمتری صدا در گوشیهای سری پوکو، که در پیکربندی گوشیهای جدید غالباً منسوخ شده، امکان استفاده همزمان از شارژر و هدفون در طول مدت بازی و گیم است. بسیاری از علاقهمندان به بازیهای موبایلی آنلاین معمولاً از عدم وجود جک 3.5 میلیمتری در گوشیهای جدید گلایه میکنند. زیرا اگر بر فرض مثال شارژ شما رو به اتمام رفت نمیتوان همزمان از شارژر و هدفون سیمی استفاده کرد. البته این موضوع نیز یک راهحل دارد و آن استفاده از هدفونهای بدون سیمی یا ایرباد است اما به هر حال وجود و تعبیه جک 3.5 میلیمتری در گوشیهای پوکو یک حسن و امتیاز به شمار میرود. همچنین مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 مشخص میکند، اسپیکرها در دو گوشی مشابه و از نوع معمولی و غیرِ استریو هستند. اما دامنه صوتی قابل قبول است و صدای خروجی بلند و بدون نویز است. تنها در صورتی که صدا تا آخرین حدِ خود بلند شود، ممکن است کمی از شفافیت آن کم شود که البته در گوشیهای مقرون به صرفهای همچون نمونههای مذکور، کاملاً طبیعی و پیشبینی شده است.
پلتفرم سخت افزاری و نرم افزاری در مقایسه گوشی پوکو m3 با پوکو m3 پرو
مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 نشان میدهد به جز تفاوتهای ظاهری که تا قبل از این از آنها نام بردیم، تفاوت اصلی دیگر در دو گوشی سری پوکو شیائومی مربوط به قسمت سخت افزاری است. گوشی شیائومی پوکو m3 پرو دارای یک تراشه میانرده 7 نانومتری هشت هستهای مدیاتِک تایوانی MT6833 است که به چیپستهای هلیو نیز شناخته میشود. در سمت دیگر با کمال تعجب گوشی قدیمیتر، شیائومی پوکو m3 اما دارای یک تراشه 11 نانومتری و هشت هستهای اسنپدراگون 662 ساخت شرکت کوالکام است. مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 در این بخش نشان میدهد، پردازنده هلیوی به کار رفته در m3 pro نمونهای کاملاً اقتصادی، ارزان و متوسط است که عملکردی معمولی و البته قابل قبول دارد. هرچند این چیپستها در صورتی که از گوشی موبایل بیش از حد کار کشیده شود، باعث گرمای بدنه و کاهش عملکرد باتری شده که میتواند تخریبزا و آزاردهنده باشد. بنابراین اگر صرفاً قصد بازی و گیمینگ دارید شاید باید خرید این گوشی را با احتیاط بیشتر انجام دهید و یک فن خنککننده گیمینگ نیز تهیه کنید.
حال آنکه در سمت دیگر در گوشی poco m3 تراشه اسنپدراگون تعبیه شده، تراشهای باکیفیتتر از همتای مدیاتِکی خود است. میتوان گفت عملکرد تراشههای اسنپدراگونی در گوشیهای میانرده درخشان و استثنایی است. بنابراین اگر به دنبال گوشی با پلتفرم سختافزاری برتر و قدرتمند هستید و از طرفی قرار است ساعتهای زیادی را به بازیهای موبایلی و نصب و اجرای برنامهها و بازیهای سنگین بپردازید، گوشی پوکو m3 انتخابی معقولانهتر از همتای جدیدترش برای شما خواهد بود. اما نکته قابل تأمل در مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 مربوط به تعبیه مودم 5G در نسخه پوکو ام 3 پرو است. تکنولوژی جدیدی که پوکو ام 3 از آن بیبهره مانده و دلیل فروش بیشتر پوکو ام 3 شده است. بنابراین اینجا جایی است که شما باید انتخاب کنید که سختافزار برایتان بیشتر ارزش دارد یا مودم 5G؟!
مقایسه پوکو m3 پرو با پوکو m3 نشان میدهد گوشی poco m3 در چهار نسخه 64/4، 64/6، 128/4 و 128/6 گیگابایتی به بازار ارائه شده و امکان ارتقای حافظه داخلی آن از طریق کارت حافظه جانبی SD وجود دارد. در سمت دیگر گوشی گلکسی poco m3 pro شیائومی در تنوع کمتر و در دو نسخه 64/4 و 128/6 گیگابایتی با امکان ارتقای حافظه به بازار عرضه شده است. مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 در بخش نرم افزاری نیز مشخص میکند هر دو گوشی با نسخه 11 اندروید و رابط کاربری MIUI 12 به صورت پیشفرض به بازار عرضه شده است.
مقایسه پوکو m3 پرو با پوکو m3 در بخش دوربینها
دوربین سهگانه اصلی در مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 به جز فرم قاب چینش متفاوت ماژولها، از لحاظ مشخصات دارای سه ماژول کاملاً مشابه به هم است. این مجموعهها شامل یک سنسور 48 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 با قابلیت PDAF به عنوان دوربین اصلی و دو سنسور ماکرو و تشخیص عمق (Depth) 2 مگاپیکسلی با مشخصات کاملاً مشابه است. مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 در بخش دوربینهای اصلی نشان میدهد، عکسهای گرفته شده در نور طبیعی و استاندارد، تصاویری باکیفیت نسبی، دارای داینامیک رِنج مناسب و روشنایی متوسط اما قابل قبول هستند. هرچند امکان زوم آنچنانی در این تصاویر وجود ندارد و به نظر میرسد نور ناکافی در شب، تصاویر را دچار کمی نویز میکند، اما روی هم رفته با توجه به قیمت گوشی پوکوی شیائومی میانرده، ماحصل بخش دوربینها، مناسب و خوب توصیف شده است. تصاویر پرتره خروجی این دستگاهها به کمک نرمافزارهای دوربین تعبیه شده، با امکان بوکه کردن، تصاویری باکیفیت و قابل قبول هستند. در این گوشیها تنها امکان زوم دو برابر مؤثر است و زوم بیش از این، قطعاً تصاویر خروجی را دچار خدشه خواهد کرد.
در بخش دوربین سلفی نیز مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 نشان میدهد هر دو گوشی دارای سنسوری 8 مگاپیکسلی در بخش سلفی است. بنابراین اگر به گرفتن تصاویر سلفی و به اشتراکگذاری آنها در شبکههای مجازی علاقهمندید، شاید این دو گوشی آنچنان که باید پاسخگوی نیاز شما نباشند.
باتری های متفاوت دو میان رده پوکویی
مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 (وبسایت جی اس ام آرنا) در بخش تأمین انرژی حکایت از تفاوت اساسی دیگری در پیکربندی این دو گوشی دارد. هرچند معمولاً کمپانی پوکو سعی میکند به دلیل استقبال گیمرها از این سری باتریهای معادل پرچمدار را در این محصولات به کار بگیرد اما در این تفاوتهایی نیز دیده میشود. گوشی قدیمیتر یعنی پوکو m3 مجهز به یک باتری غیر قابل تعویضِ غول پیکر 6000 میلی آمپر ساعتی با امکان شارژ به وسیله یک شارژر فست 18 واتی است. در سمت دیگر مدل جدیدتر یعنی poco m3 pro مجهز به باتری ضعیفتر با مشخصات معادل 5000 میلی آمپر ساعتی است که با فست شارژي 18 واتی قابل شارژ است.
بالاخره گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 ؟
سوال بسیار خوبی است! شما بین انتخاب یک گوشی جدیدتر مجهز به مودم 5G ماندهاید و یک گوشی با پلتفرم سخت افزاری و باتری قویتر! انتخاب شما کدام یک است؟ این سوالی نیست که ما به شما جواب دهیم. ما تنها با مقایسه گوشی پوکو m3 پرو با پوکو m3 به شما عملاً نشان دادیم هر کدام از گوشیها چه برتری نسبت به مدل دیگر دارند. بنابراین نیازتان را بسنجید. هزینه خرید هر دو گوشی را با هم مقایسه کنید و بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید!
دیدگاه خود را بنویسید