در حالی که خیلیها در حال ستایش و تمجید از شیائومی چینی هستند، عدهای همچنان آن را مرد رقابت با سامسونگ نمیدانند. اما واقعیت این است که شیائومی امروز نه تنها در تولید گوشیهای اقتصادی، که در عرضه پرچمدارهایش هم سنگتمام گذاشته است. رقابت بین گوشی سامسونگ و شیائومی حالا بیش از هر زمان دیگری مفهوم دارد. چرا که چینیها اخیراً با پشت سر گذاشتن اپل، جایگاه دوم پرفروشترینهای جهان را تصاحب کردند و درست پشت سر سامسونگ ایستادند. اتفاقی که طبیعتاً شیائومی را به تهدیدی جدیتر برای سامسونگ در حوزه گوشی موبایل تبدیل کرده است. اما مقایسه گوشی شیائومی و سامسونگ در تمام محصولات، نتایج یکسانی را نشان نمیدهد. در واقع بهتر است کمی جزئیتر وارد چنین بحثی شویم و البته انتظار نتیجهای واحد و قطعی نداشته باشیم. در ادامه با نگاهی به مهمترین بخشهای یک اسمارتفون و به مقایسه گوشی های شیائومی و سامسونگ میپردازیم.
مقایسه گوشی سامسونگ با شیائومی در میان محصولات اقتصادی
آغاز سال 2022 با معرفی محصولات اقتصادی گوشی سامسونگ آغاز شد که در این بین گوشی های مقرون به صرفه زیادی به چشم می خورد؛ در این سری از مدل ها، طراحی و ساخت تا حدود زیادی تغییر نکرده و بیشتر تمرکز سامسونگ بر روی تراشه و سیستم عامل متمرکز شده است. ناگفته نماند که بیشتر شرکت های تولیدکننده موبایل به سمت پشتیبانی از فناوری 5G حرکت کرده اند و سامسونگ نیز از این قاعده مستثنی نیست. از جمله محصولات اقتصادی سامسونگ در سال 2022 می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- گوشی A13
- گوشی A23
- گوشی M13
- گوشی M23
- گوشی A03
- گوشی F13
در طرف مقابل، شیائومی نیز بیکار ننشسته است و همانند سال گذشته، محصولات مقرون به صرفه با ارزش خرید بالایی را تولید کرده است. اگر قصد خرید گوشی اقتصادی دارید، بهتر است بدانید که شیائومی عملکرد نسبتا بهتری در این زمینه نسبت به سامسونگ داشته است و گوشی های این شرکت دارای سخت افزار قدرتمندری هستند. برای مثال، اگر قصد خرید گوشی تا 5 میلیون تومان را دارید، گوشی های برند شیائومی تا حدودی ارزش خرید بیشتری نسبت به رقیب کرهایشان دارند و این موضوع را نمی توان نادیده گرفت. برخی از بهترین محصولات اقتصادی گوشی شیائومی 2022 در زیر آمده است:
- ردمی نوت 11
- پوکو M4 پرو نسخه 4G
- پوکو M4 پرو نسخه 5G
- ردمی 10C
- ردمی 10A
مقایسه گوشی های میان رده سامسونگ و شیائومی
سامسونگ در 2021 با میانردههای درخشانی مثل A72 ،A52 و M32 به تلاشش برای رقابت با کمپانیهای چینی، شکل تازهای داد. به طور کلی سامسونگ در سری M با تلاش برای حفظ قیمت مناسب، بر روی ویژگیهایی مثل باتری گوشی تمرکز میکند. اما گوشیهای گلکسی A با طیف قیمتی نسبتاً وسیعشان، تلاش سامسونگ برای ارتقاء مؤلفههایی چون طراحی، دوربین، پردازندهها و ... را به نمایش میگذارند. در سمت دیگر شیائومی در سری Redmi و Poco، مجموعهی گستردهای از گوشیهای کاملاً اقتصادی تا میانردههای ارزشمندش را عرضه میکند. گوشیهای پوکو نیز اگرچه با نام تجاری مستقل Poco معرفی شدهاند، همچنان به عنوان زیر مجموعهای از شیائومی شناخته میشوند و بهتر است در مقایسه گوشی های میان رده شیائومی و سامسونگ در نظر گرفته شوند.
در سری Mi هم که به پرچمدارهای شیائومی معروف است، گاهی میانردههای تحسین برانگیز خلق شده است. به این ترتیب گوشیهای درخشانی مثل ردمی نوت 11 پرو، می 11T و Mi 11 Lite از اعضای مهم میانرده شیائومی برای رقابت با سامسونگ در 2021 بودند. رقابتی که روز به روز بیشتر شد و حالا در اوایل سال 2022، مقایسه گوشی های میان رده شیائومی و سامسونگ بیش از پیش مشکل شده است. در ادامه لیست برخی از گوشی های شیائومی که در سال جاری معرفی شده اند را آورده ایم:
- ردمی نوت 11 پرو
- ردمی نوت 11 پرو پلاس
- پوکو F4 GT
- پوکو X4 پرو
سامسونگ نیز همانند همتای دیرینه اش، میان رده های خوش ساخت و با کیفیتی را تولید نموده که مشخصات خوبی دارند. با این وجود، محصولات این شرکت در سال جاری آنچنان که تصور می شد پیشرفت نداشته اند و این موضوع سبب گلایه برخی از کاربران شده بود. لیست برخی از گوشی های میان رده سامسونگ در سال 2022 به شرح زیر است:
- گوشی A33
- گوشی A53
- گوشی A73
- گوشی M33
- گوشی M53
مقایسه سامسونگ و شیائومی در طراحی و ساخت
اغلب کمپانیها در ساخت گوشیهای میانرده و اقتصادی از پنلها و بدنه پلاستیکی استفاده میکنند. در نتیجه به کار گرفتن پنل شیشهای یا بدنه فلزی که طبیعتاً مقاومت بیشتری به دنبال دارد، ارزش یک گوشی میانرده را بیشتر میکند. در مقایسه گوشی های میان رده شیائومی و سامسونگ، اغلب رقیب چینی حدأقل به یکی از این دو متریال مقاومتر، مجهز است. این درحالی است که سامسونگ کمتر به این موضوع توجه میکند و در میانردههای گرانقیمتترش از پنل شیشهای استفاده میکند. از طرفی سامسونگ در این ردههای قیمتی به استفاده از شیشه در قاب جلویی گوشی اکتفا میکند؛ در حالیکه شیائومی در بعضی گزینههای ارزانتر هم هر دو قاب گوشی را شیشهای در نظر میگیرد. مثال بارز این انتخابها را میتوان در گلکسی A72 و ردمی نوت 10 شیائومی دید.
استفاده از محافظ گوریلا گلس هم در میانردههای شیائومی بیشتر به چشم میخورد و برای مثال در همان ردمی نوت 10 پرو، هر دو قاب شیشهای به نسخه 5 این پوشاننده مجهزند. شیائومی در میانردهای مثل Poco X3 NFC با حدود قیمتی 230 دلار، از بدنه آلومینیومی استفاده کرده که در گوشیهای اقتصادی اصلاً مرسوم نیست. با این وجود مقایسه گوشی شیائومی و سامسونگ در این بخش، حکم واحدی به دنبال ندارد. خصوصاً که در زبان طراحی هم سلیقه کاربر آنقدر مهم است که به هر حال نمیتوان یک محصول را مطلقاً برتر دانست. هر دو کمپانی در طراحی گوشیهای جدید، کاملاً خلاقانه عمل میکنند و البته هر دو در تلاشاند تا شمایل گوشیهای میانرده را تا حد ممکن به گزینههای پرچمدار، نزدیک کنند. باید پذیرفت که بعضی گوشیهای شیائومی به شدت از ظرافت به دورند، اما خوشبختانه اخیراً کمتر شاهد چنین محصولات زمختی هستیم.
اهمیت نمایشگر در مقایسه گوشی شیائومی با سامسونگ
سامسونگ کرهای، غول عظیم نمایشگرهای قدرتمند است و سابقهای درخشان در این امر دارد. اما نمایشگرهای OLED به خیلی از گوشیهای میانرده دیگر کمپانیها هم نفوذ کرده است. با این وجود شاید هنوز بتوان سامسونگ را پیشتاز دانست. استفاده از پنلهای AMOLED و Super AMOLED در میانردههای سامسونگ، مرسومتر است. اما مقایسه گوشی شیائومی و سامسونگ در نرخ نوسازی نمایشگر، نتیجه متفاوتی دارد. به این ترتیب اکثر گوشیهای شیائومی در سال جاری به رفرش ریت 120 هرتزی مجهزند؛ در حالی که سامسونگ هنوز در میانردههایش به 90 هرتز، وفادار مانده است. البته که نتیجهای قطعی یا قابل تعمیم به همه گوشیها در کار نیست؛ اما با توجه به این موارد میتوان نمایشگرهای سامسونگ را در بخشهایی مثل روشنایی و فضای رنگی قویتر دانست و شیائومی را رقیبی بزرگ برای نمایش نرمتر محتوای سنگین در نظر گرفت.
عملکرد سختافزاری و نرم افزاری سامسونگ و شیائومی
اکثر میانردههای جدید شیائومی و سامسونگ به چیپستهای پردازشی Snapdragon کالکام مجهزند. اما واقعیت این است که کلیگویی در این بخش از مقایسه گوشی های میان رده شیائومی و سامسونگ، سختتر از دیگر قسمتها است. هر دو دسته، گوشیهایی با عملکرد خوب یا میانهحال دارند و گزینههای مختلفی پیش روی شما قرار میدهند. مقایسههای وبسایت Nano review با در نظر گرفتن تمام جزئیات، برتریهای دو محصول خاص نسبت به یکدیگر را برای شما نمایان میکند. اما یک مورد جالب در گوشیهای شیائومی، گیمینگ میانردهای مثل Poco X3 NFC است که در مقایسه با رقیب نسبتاً همسطحی چون گلکسی M32، عملکرد بسیار درخشانتر و غیر قابل مقایسهای دارد.
هر دو کمپانی سامسونگ و شیائومی، امکانات زیادی برای انتخاب رم و حافظه داخلی در میانردههایشان فراهم کردهاند. اکثر گزینههای جدید با رم 6 یا 8 گیگابایتی و حافظههای داخلی 128 و 256 گیگابایت عرضه شدهاند. نکته قابل توجه در مقایسه گوشی شیائومی و سامسونگ، امکان ارتقاء حافظه داخلی اکثر محصولات با کارت حافظه یا microSD است. به هر حال گوشی در دنیای امروز ما هم آلبوم عکس و فیلم است، هم دستگاه پخش موسیقی و هم کنسول بازی! در مورد عملکرد نرمافزاری، کفه ترازو کمی به نفع سامسونگ پایین میآید. هر دو کمپانی از آخرین نسخههای اندروید بهره میگیرند، اما رابط کاربری One UI در سامسونگ نسبت به رابط اختصاصی MIUI شیائومی، بازخوردهای بهتری دارد. عادت کردن به هیچ یک از رابطها زمان زیادی نمیبرد، اما نقدها به MIUI چندان کم نیست. روند بهتر ارائهی بروز رسانیهای نرمافزاری، از دلایل مهم برتری سامسونگ در این بخش است.
نقش دوربین در مقایسه گوشی سامسونگ و شیائومی
شیائومی بیشتر از هر چیز با قابلیتها و عملکرد دوربین در گوشیهای میانرده، محبوب شد. چیزی که تا قبل از آن در سامسونگهای این رده دیده نمیشد. البته که رقابت با شیائومی، سامسونگ را وادار به بهبودبخشی دوربینها کرده است. اما همچنان مقایسه گوشی های میان رده شیائومی و سامسونگ در این بخش، نتیجهای به نفع رقیب چینی دارد. گوشیهای شیائومی ردمی نوت 10 پرو، می 11 Lite و Poco X3 در حال حاضر گزینههای درخشانی برای عکاسی با قیمت نسبتاً مناسب هستند. این درحالی است که A72 یا S20 FE به عنوان بهترین گزینههای سامسونگ در این اواخر، قیمت بالاتری را نشان گرفتهاند.
تعدد لنزها و اعداد فضایی پیکسل، علامت برتری دوربین گوشی نیست. در این مورد باید توجه داشت که ویژگیهای تبلیغاتی همیشه قابلاعتماد نیستند. هر دو کمپانی شیائومی و سامسونگ در میانردههای جدید حدأقل از سه لنز بهره میگیرند، اما واقعیت این است که کیفیت حسگرها و امکانات عکاسی، رقیب چینی را قویتر نشان میدهد. میانردههای نسبتاً ارزانتر شیائومی علیرغم بیبهره بودن از لرزشگیر اپتیکال، نتایج خوبی برای عکاسی در شب خواهند داشت و طیف خوبی از گستره دینامیکی ارائه میدهند. در ادامه به چند نمونه از بهترین های سامسونگ و شیائومی برای عکاسی اشاره میکنیم.
- سری گلکسی S22
- سری شیائومی 12
- گلکسی S21 FE
- شیائومی 11T پرو
باتری گوشی های شیائومی و سامسونگ
مقایسه گوشی شیائومی و سامسونگ در قسمت باتری هم، کاملاً وابسته به محصول خاص است. اکثر گوشیهای میانرده باتریهای 4000 تا 5000 mAh دارند. اما سامسونگ در سال جاری گوشیهای باتریمحور سری M را به نمونههای توانمند 6000 mAh مجهز کرده است. این درحالی است که شیائومی اغلب شارژهای سریع پرتوانتری ارائه میدهد. برای مثال Redmi Note 10 Pro با باتری 5020 mAh، به شارژر سریع 33 واتی مجهز شده، اما گلکسی M32 با وجود باتری 6000 mAh، با شارژر سریع 25 واتی ارائه میشود. با این وجود، برای نظر نهایی لازم است که مشخصات دو محصول خاص را با هم مقایسه کنید.
جمع بندی
رقابت بین گوشی های شیائومی و سامسونگ در حال حاضر تنگاتنگتر از همیشه شده و تأکید میکنیم که برتری کلی دادن به محصولات یک کمپانی، منطقی و منصفانه نیست. با توجه به مواردی که گفته شد، هر دو کمپانی، محصولات درخشان و توانمندی دارند. اما سلیقه، انتظارات از گوشی و نهایتاً بودجهی شماست که در انتخاب گوشی، تعیینکننده است. در بررسی دوربینها و باتری برتری نسبی با شیائومی است و برد نمایشگر و نرمافزار با سامسونگ است. البته که اگر در مقایسه گوشی شیائومی و سامسونگ فاکتور قیمت را بیشتر در نظر بگیریم، کمپانی چینی همچنان یک قدم جلوتر ایستاده است. نظر شما در این رابطه چیست؟ شما می توانید از بخش دیدگاه ها نظرات و یا سوالاتتان را با ما در میان بگذارید.
دیدگاه خود را بنویسید