بر سر دو راهی خرید گوشی ردمی A1 پلاس یا شیائومی ردمی 9A قرار گرفته اید؟ خب سردرگمی شما در اینجا به پایان می رسد زیرا ما قصد داریم تا در این مطلب به مقایسه گوشی ردمی A1 پلاس با ردمی 9A بپردازیم تا دریابیم که خرید کدام گوشی موبایل بهتر است؟ در این مقایسه به بررسی بدنه، صفحه نمایش، دوربین ها و عملکرد چیپست های بکار رفته در هر دو مدل خواهیم پرداخت و برتری هر یک نسبت به دیگری را بررسی خواهیم کرد.

مشخصات
گوشی ردمی A1 پلاس
گوشی ردمی 9A
صفحه نمایش
IPS LCD
IPS LCD
سیستم عامل
اندروید 12
رابط کاربری MIUI 12
اندروید 10
رابط کاربری MIUI 12
چیپست
مدیاتک هلیو G22
مدیاتک هلیو G25
دوربین
8 مگاپیکسلی عریض
0.08 مگاپیکسلی QVGA
سنسور سلفی 5 مگاپیکسلی
13 مگاپیکسلی عریض
سنسور سلفی 5 مگاپیکسلی
باتری
5000 میلی آمپر ساعت
5000 میلی آمپر ساعت

مقایسه گوشی ردمی A1 پلاس با ردمی 9A: طراحی و ساخت

گوشی ردمی 9A در سال 2020 عرضه گردید؛ این محصول دارای وزنی 196 گرمی و ابعادی 164.9 در 77.1 در 9 میلیمتر می باشد. دستگاه ردمی 9A خوش دست بوده و دارای طراحی زیبایی است که برای یک گوشی اقتصادی، بسیار مناسب ارزیابی می شود. در نمای رو به رو صفحه نمایش گوشی به همراه ناچی در بالای گوشی که سنسور سلفی را در خود جای داده، خودنمایی می کند. در بخش پشتی دستگاه اولین چیزی که توجه کاربران را به خود جلب می کند، نواری استوانه ای شکل است که با رنگی تیره تر از بالا تا پایین دستگاه کشیده شده است. در بخش بالای نوار فوق، ماژول دوربین اصلی تعبیه شده و در بخش پایین نوار آرم redmi به چشم می خورد. 

در سوی دیگر مقایسه Redmi 9A با Redmi A1 Plus، گوشی a1 پلاس قرار دارد. این گوشی اقتصادی شیائومی که در سال 2022 عرضه شده، از وزنی 192 گرمی به همراه ابعادی 164.9 در 76.8 در 9.1 میلیمتر بهره برده است. در طراحی این مدل از سبک مینیمالیستی و جذابی استفاده کرده اند. همچون رقیب، گوشی ردمی A1 پلاس نیز در بخش جلویی از صفحه نمایشی کاملا تخت که در بالای آن سنسور سلفی درون فرورفتگی کوچکی قرار گرفته، استفاده می کند. در بخش پشتی دستگاه شاهد برآمدگی مربع شکل کوچکی هستیم که ماژول دوربین اصلی را در خود جای داده است. در زیر ماژول، فرورفتگی نسبتا بزرگ دایره شکلی قرار دارد که حسگر اثر انگشت درون آن قرار گرفته است. در بخش پایین دستگاه نیز آرم شرکت ردمی خودنمایی می کند.

مقایسه گوشی ردمی A1 پلاس با ردمی 9A: صفحه نمایش

مقایسه گوشی ردمی A1 پلاس با ردمی 9A: صفحه نمایش

بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط کمپانی سازنده، صفحه نمایش ردمی A1 پلاس از جنس IPS LCD بوده و از حداکثر روشنایی 400 نیت پشتیبانی می کند. صفحه نمایش این مدل 6.52 اینچی بوده و دارای رزولوشن 720 در 1600 پیکسل می باشد. نسبت نمایشگر به بدنه در گوشی A1 پلاس که به نوعی جزو بهترین گوشی تا 3 میلیون تومان است، حدود 81 درصد بوده که نشانگر زیاد بودن حاشیه های دور صفحه نمایش می باشد. البته این موضوع با توجه به قیمت مقرون به صرفه این دستگاه، قابل قبول است.

در سوی دیگر مقایسه Redmi 9A با Redmi A1 Plus، گوشی ردمی 9A نیز از صفحه نمایشی با جنس IPS LCD استفاده می کند که اندازه ای 6.53 اینچی دارد. نسبت نمایشگر به بدنه در این محصول حدود 81 درصد می باشد که همچون دستگاه رقیب است. رزولوشن 720 در 1600 پیکسل این نمایشگر، نشانگر کیفیت خوب نمایش محتواهای بصری در این دو مدل می باشد. در کل برای مقایسه صفحه نمایش این دو محصول باید بگوییم که بجز اختلاف بسیار جزئی در ابعاد نمایشگرهای آنان، بقیه ویژگی های هر دو محصول یکسان بوده و از کیفیت نمایش خوبی برخوردار می باشند.

مقایسه گوشی ردمی A1 پلاس با ردمی 9A: سیستم عامل

مقایسه گوشی ردمی A1 پلاس با ردمی 9A: سیستم عامل

با توجه به اینکه گوشی 9A در سال 2020 ارائه شده، در این محصول از سیستم عامل اندروید 10 در کنار رابط کاربری اختصاصی MIUI 12 استفاده شده است. در سوی دیگر مقایسه، گوشی ردمی از سیستم عامل اندروید 12 به همراه رابط کاربری MIUI 12 استفاده شده است. کنار هم قرار گرفتن سیستم عامل اندروید و رابط کاربری می یو آی همیشه گزینه های جذاب و شخصی سازی های منحصر بفردی را برای کاربران شیائومی به ارمغان آورده است. اینبار در این دو مدل از گوشی اقتصادی شیائومی نیز ویژگی های شخصی سازی خوبی در نظر گرفته شده است. تنها تفاوت در بخش نرم افزاری این دو مدل، استفاده از سیستم عامل اندروید 12 در گوشی ردمی A1 پلاس می باشد که در هر صورت امنیت بهتری را برای کاربران ارائه می کند.

مقایسه گوشی ردمی A1 پلاس با ردمی 9A: چیپست

یکی از مهمترین بخش های مورد بررسی در هر مقایسه گوشی، تراشه بکار رفته در آن ها می باشد. این بخش که یکی از مهمترین وظیفه ها در گوشی یعنی پردازش را بر عهده دارد، سبب شده تا حساسیت خاصی در زمان خرید گوشی برای کاربران ایجاد شود. در گوشی redmi A1 Plus از چیپست مدیاتک هلیو A22 استفاده شده است. این تراشه همانند دیگر تراشه ها از دو بخش پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی تشکیل شده که پردازنده مرکزی خود متشکل از 8 هسته پردازشی 2 گیگاهرتزی Cortex-A53 می باشد و پردازنده گرافیکی آن PowerVR GE8320 است.

این چیپست که برای گوشی های اقتصادی ارائه شده، توانایی اجرای فعالیت های روزمره کاربران را داراست و برای افرادی که زمانی را با اجرای بازی میگذرانند، بر طبق نظر کاربران، تا حدودی عملکرد قابل قبولی دارد. البته با توجه به اقتصادی بودن گوشی A1 پلاس، نمی توان انتظارات بالایی از آن داشت.

گوشی 9A شیائومی از چیپست مدیاتک هلیو G25 استفاده می کند. پردازنده مرکزی این تراشه دارای 8 هسته پردازشی است که متشکل از چهار هسته 2 گیگاهرتزی Cortex-A53 و چهار هسته 1.5 گیگاهرتزی Cortex-A53 می باشد. این تراشه نیز همچون تراشه رقیبش در این مقایسه، توانایی اجرای تمامی فعالیت های روزانه کاربران را داراست. در بررسی های که توسط بنچمارک های معتبر صورت گرفته، عملکرد چیپست بکار رفته در A1 پلاس نسبت به رقیب خود، بهتر بوده و امتیازات بالاتری را کسب کرده است.   

مقایسه گوشی ردمی A1 پلاس با ردمی 9A: دوربین

مقایسه گوشی ردمی A1 پلاس با ردمی 9A: دوربین

در این بخش به دلیل اقتصادی بودن محصولات، شاهد تعداد سنسورهای کمتری نسبت به دیگر گوشی های اقتصادی هستیم. گوشی شیائومی 9A در بخش ماژول دوربین اصلی تنها از یک سنسور عریض 13 مگاپیکسلی بهره برده است. کیفیت تصاویر گرفته شده توسط این لنز برای رده قیمتی فوق مناسب ارزیابی می شود و می تواند تا حدود زیادی نیازهای کاربران را برطرف سازد. در سوی دیگر گوشی، سنسور سلفی 5 مگاپیکسلی قرار گرفته که در تماس های تصویری و ثبت تصاویر سلفی عملکرد متوسطی را از خود به نمایش گذاشته است. 

اما گوشی شیائومی A1 پلاس از ماژول دوربین اصلی دوگانه بهره می برد. این ماژول از سنسوری هشت مگاپیکسلی عریض به همراه سنسوری 0.08 مگاپیکسلی QVGA تشکیل شده است. در بخش جلویی گوشی نیز سنسوری 5 مگاپیکسلی به عنوان دوربین سلفی بکار گرفته شده که کیفیت تصاویر هر دوربین متوسط ارزیابی می شود. در صورتی که جزو کاربرانی هستید که به عکاسی علاقه مندید و دوربین گوشی برای شما اهمیت فراوانی دارد، توصیه می کنیم گوشی های دیگری به غیر از این دو مدل که جزو اقتصادی می باشند را نگاهی بیاندازید.

مقایسه گوشی ردمی A1 پلاس با ردمی 9A: باتری

اما در آخرین بخش مقایسه Redmi 9A با Redmi A1 Plus، به بررسی باتری های این دو گوشی اقتصادی شیائومی می پردازیم. باتری گوشی ردمی A1 Plus از نوع لیتیوم پلیمری بوده و 5000 میلی آمپر ظرفیت دارد. پشتیبانی از شارژر 10 وات و عدم پشتیبانی از شارژ سریع می تواند کمی برای کاربران بدلیل مدت شارژ طولانی آن، دردسر ساز باشد. اما با توجه به مشخصات گوشی و ظرفیت نسبتا بالای باتری، انتظار شارژدهی یک روز کامل را می توانیم داشته باشیم. در سوی دیگر این مقایسه نیز از باتری مشابهی استفاده شده که مشخصات یکسانی با باتری گوشی A1 پلاس دارد. پس در این بخش از بررسی باید عنوان کنیم که برتری خاصی وجود ندارد و با باتری های یکسانی رو به رو هستیم.

کلام آخر

در این مطلب سعی کردیم تا به مقایسه Redmi 9A با Redmi A1 Plus بپردازیم. صفحه نمایش های نسبتا یکسان، چیپست های اقتصادی، ماژول های دوربین بی ادعا و در نهایت باتری قدرتمند اما بدون بهره از شارژ سریع، تمامی چیزی بود که در این دو گوشی شاهد بودیم. در انتهای این مطلب اگر سوالی یا نظری درباره این دو مدل دارید می توانید آنها را از طریق بخش نظرات با ما درمیان بگذارید.

منبع: nanoreview