در مقایسه گوشی شیائومی با ریلمی چه نکات مهمی وجود دارد؟ در بازار رقابتی امروز دیگر مثل سابق انحصار دست چند برند نیست. شما می‌توانید گوشی موبایل مورد نظر خود را از میان ده‌ها برند انتخاب کنید. بعد از آیفون و سامسونگ که برندهای قدیمی‌تر و مطرح‌تر در بازار هستند، شما می‌توانید سراغ گوشی‌های گوگل، اوپو، شیائومی و ریلمی بروید. شما انتخاب‌های زیادی دارید اما ما در این مطلب قصد داریم تا به مقایسه گوشی شیائومی با ریلمی بپردازیم.

 اگر اخیراً به دنبال خرید یک گوشی هوشمند جدید و مقرون به صرفه بوده‌اید، حتماً شیائومی یکی از اولین گزینه‌هایی بوده‌ است که در بررسی برندها در نظر گرفته‌اید. گوشی‌های هوشمند چینی شیائومی بیش از پنج سال است که در جهان وجود دارند. شیائومی در راه رسیدن به رهبری بازار در کشورها بخصوص کشورهای آسیایی، استراتژی تهاجمی را در رابطه با قیمت‌ها و عرضه محصولات اتخاذ کرده‌است.

حین جستجو در خصوص گوشی‌های هوشمند مقرون به‌صرفه، ممکن است اسم ریلمی نیز به گوشتان خورده باشد. این شرکت نسبتاً کوچک تکنولوژی در چندسال اخیر به‌قدری سریع پیشرفت کرده که کمتر کسی به عنوان یک علاقمند تکنولوژی می‌تواند بگوید از اسم آن بی‌خبر است. زمانی شیائومی در بازار گوشی‌های هوشمند مقرون به‌صرفه یکه‌تاز بود اما اکنون خود را در رقابت با یک شرکت چینی دیگر به نام ریلمی می‌بیند و با گزینه‌های جدید، خریدار حق انتخاب بیشتری درمیان مدل‌ها و برندها دارد.

برای مقایسه گوشی شیائومی با ریلمی بهتر است با برند ریلمی بیشتر آشنا شوید. این برند در چین شروع به کار کرد اما در سایر نقاط جهان، به ویژه در هند و اروپا توسعه یافت و گوشی‌های میان‌رده و ارزان قیمت باکیفیتی عرضه کرد. با این حال، این شرکت از مدل‌های پریمیوم رونمایی کرد و مدل‌های سری GT که در سال 2021 معرفی شدند، بعضاً شامل گوشی‌های رده بالا با ارزش خرید مناسب بودند.

شیائومی سال‌هاست که راه خود را به بازار‌های جهانی باز کرده اما در واقع، ریلمی یکی از سریع‌ترین شرکت‌های تکنولوژی و ساخت تلفن همراه در چند سال گذشته بوده‌ است. شاید هم ریلمی در راهی قدم گذاشته که شیائومی سال‌ها پیش آن‌را برای برندهای ارزان قیمت و ناشناخته هموار کرده. شیائومی توانست اعتماد خریداران به گوشی‌های ارزان قیمت و باکیفیت را جلب کند و به آن‌ها بگوید که مجبور نیستند تنها از گزینه‌های محدودی که شرکت‌های قدیمی تلفن همراه به آن‌ها ارائه می‌دهند تبعیت کنند. به‌هرجهت، چه آن را استراتژی بدانیم و چه شانس، ریلمی قطعاً ارزش توجه دارد.

برای این که بفهمیم کدام یک بهترین است، باید به مقایسه مقایسه گوشی ریلمی با شیائومی از جهات مختلف بپردازیم. چه گوشی شیائومی و چه گوشی ریلمی، هردو مزایا و معایبی دارند که در این پست برای شما تحلیل خواهیم کرد.

تاریخچه رقابت شیائومی و ریلمی

تاریخچه رقابت شیائومی و ریلمی

برای مقایسه گوشی شیائومی با ریلمی باید کمی درباره تاریخچه رقابت این دو برند بدانیم. شیائومی در اولین عرضه خود گوشی Mi3 را معرفی کرد و فروش آن موفقیت بزرگی بود. این شرکت این گوشی هوشمند را در فروش هفتگی به سرعت فروخت و در عرض چند ثانیه پس از شروع فروش، موجودی آن تمام می‌شد. شیائومی از زمان معرفی خود همواره سهم خود را از بازار افزایش داده است.

در اواخر سال 2017، شیائومی سرانجام سامسونگ را شکست داد و با سهم 25 درصدی رهبری بازار را به‌دست گرفت. در حالیکه سامسونگ با 23 درصد در جایگاه دوم قرار گرفت. بر اساس اطلاعات گزارش شده توسط Counterpoint Research، شیائومی ظاهراً با سهم بازار 31 درصد به اوج خود رسیده است.

سرانجام ریلمی به بازار آمد. ریلمی در ماه مه 2018 با یک گوشی هوشمند سطح پایه به نام Realme 1 در هند معرفی شد. ریلمی از آن زمان تاکنون چندین گوشی هوشمند را روانه بازار کرده است که هم از نظر ویژگی ها و هم از نظر قیمت، با محصولات شیائومی رقابت می کنند.

ریلمی در سال 2010 به عنوان یک برند فرعی برای یک شرکت گوشی هوشمند Oppo تاسیس شد، اما در سال 2018، زمانی که شروع به تولید گوشی‌های هوشمند خود کرد، استقلال یافت. از آن زمان تا کنون، این شرکت تلفن‌های همراه را با نرخ قابل توجهی تولید کرده است، و همچنین از طریق فروش تلفن در هند و چین به بسیاری از نقاط دیگر جهان نیز رفته است.

مقایسه گوشی شیائومی با ریلمی از نظر قیمت

مقایسه گوشی شیائومی با ریلمی از نظر قیمت

مدیر عامل شیائومی زمانی بیان کرد که حاشیه سود کلی برای محصولات آنها تنها حدود 5 درصد است. وقتی آن‌ها پس از چین به هند آمدند که برندهای بزرگی نظیر سامسونگ، اچ تی سی و نوکیا در هند فعالیت می‌کردند. با‌ این‌حال شیائومی با رقابت با شرکت‌های بزرگ به‌عنوان برندی که هم‌اکنون مشاهده می‌کنیم، زنده ماند. این یکی از نکات مهم مقایسه گوشی شیائومی با ریلمی است.

ریلمی حدود 3-4 سال پیش وارد بازار هند شد (زمانی یکی از برندهای فرعی Oppo بود، اما اکنون یک برند مستقل است) مدیر این برند بیان کرد که حاشیه سود کلی آنها حدود 3٪ است. این موضوع برداشت می‌شود که ریلمی تنها برای رقابت با شیائومی به بازار هند ورود کرد. رقابت با غول تکنولوژی ما را یاد شیائومی می‌اندازد. ریلمی از ابتدا خود را وارد بازی رقابت با برندی در ابعاد شیائومی کرد، همان کاری که شیائومی در ابتدا با سامسونگ و نوکیا و... انجام داد و در نهایت بازار را به‌دست گرفت. این نشان می‌دهد که استراتژی هر دو شرکت تاحدودی یکسان است، یعنی ارائه گوشی‌های هوشمند عالی با قیمت مناسب.

ولی شیائومی هم‌اکنون با نمایش تبلیغات از مشتریان خود درآمد کسب می‌کند. (البته بسیاری از این تبلیغات در گوشی‌های پک چین مشاهده می‌شود) این موضوع برای برخی آزاردهنده است. هدف شیائومی آن است که مشتری گوشی‌اش را با هزینه کمتری خریداری کند و در عین حال سود شرکت نیز حفظ شود. به‌نظر بازی برد-برد می‌آید، هرچند برخی این شیوه فروش را دوست ندارند.

همان طور که به نظر می‌رسد در مقایسه گوشی شیائومی با ریلمی و از حاشیه سود گفته شده، باید گوشی‌های ریلمی ارزان‌تر باشند. این موضوع به‌طور مستقیم به چشم نمی‌خورد و برای مقایسه، نمی‌توان دو گوشی با ویژگی‌های دقیقا مشابه یافت. اما برای مثال realme 8 و redmi note 10s دو گوشی با ویژگی‌های بسیار مشابه از ریلمی و شیائومی هستند.

در بحث مقایسه گوشی شیائومی با ریلمی باید بگوییم که هردو گوشی از نظر پردازنده، صفحه نمایش و شبکه‌های ارتباطی ویژگی‌های مشابهی را ارائه می‌دهند. نسخه شیائومی این گوشی را باحدود 250 یورو و ریلمی آن را با حدود 260 یورو می‌توانید تهیه کنید. (با توجه به نمایشگر سوپر امولد ریلمی، این اختلاف ناچیز منطقی بنظر می‌رسد).

مقایسه گوشی شیائومی با ریلمی از نظر دوربین

مقایسه گوشی شیائومی با ریلمی از نظر دوربین

در این بخش از مقایسه گوشی ریلمی با شیائومی به سراغ دوربین می‌رویم. این مورد می‌تواند کمی سلیقه‌ای باشد. همان طور که در وب‌سایت notebookcheck اشاره شده است، دوربین‌ها در نورهای مختلف عملکردهای گوناگونی ارائه می‌دهند. بسته به علاقه و مدل کاری که از یک گوشی دوربین‌دار توقع دارید، می‌توانید گوشی موردنظر خود را تهیه کنید. گاهی برخی از کاربران اولویتشان عکسبرداری در نور کم و یا شب است.

گوشی‌هایی وجود دارند که این تجربه را به بهترین نحو برای آن‌ها ایجاد می‌کنند اما در نور عادی بسیار معمولی عمل می‌کنند. ریلمی به داشتن دوربین‌های مناسب معروف است. همچنین شیائومی با معرفی redmi note 10 pro بهترین دوربین در یک گوشی میان‌رده را به بازار آورد.

در مقایسه گوشی ریلمی با شیائومی از نظر دوربین بین Redmi Note 10 Pro و Realme 8 Pro که هر دو زیر 300 یورو قیمت دارند، برنده میدان در بخش سلفی، ریلمی بود اما در دوربین اصلی، Realme 8 از نظر مدیریت رنگ دارای کاستی هایی است و مدل realme نمی تواند کاملاً با Redmi Note 10 Pro در عکاسی در نور کم رقابت کند. برای کسانی که می‌توانند بدون سلفی کار کنند و ضعف آن را نادیده بگیرند، ردمی نوت 10 پرو را بهترین گوشی هوشمند دوربین در میان رده ها می‌دانند.

پس در این بخش از مقایسه گوشی شیائومی با ریلمی بسیار مهم است بدانید از یک گوشی دوربین‌دار چه می‌خواهید، اما می‌توانید مطمئن باشید که هردو گوشی در مدل‌های گوناگون خود از میان‌رده تا پرچم‌دار، تجربه خوبی از عکاسی با گوشی هوشمند ارائه می‌دهند. در قسمت بعدی مقایسه گوشی شیائومی با ریلمی در مورد باتری‌ها توضیحات مهمی داده‌ایم.

مقایسه گوشی شیائومی با ریلمی از نظر باتری

مقایسه گوشی شیائومی با ریلمی از نظر باتری

در مقایسه گوشی شیائومی با ریلمی باید اشاره کنیم که هردوی این گوشی‌ها برنده رقابت باتری با سایر برندها هستند. درحالیکه دارندگان گوشی‌های گران قیمت ایفون، دائم با مشکل تمام شدن باتری مواجه هستند و همینطور گوشی‌های سامسونگ به اندازه قیمتشان به باتری‌های خود توجه نمی‌کنند، این گوشی‌های چینی هستند که رقابت باتری را برنده می‌شوند. گوشی شیائومی و گوشی ریلمی از نظر باتری عملکرد بسیار قابل قبولی از خود به نمایش گذاشته‌اند و با باتری‌های بزرگ و باکیفیت آن‌ها لازم نیست هیچوقت نگران تمام شدن شارژ خود باشید.

بر روی این گوشی‌ها اغلب باتری‌های بزرگی با ظرفیت 5000 آمپر ساعت قرار گرفته‌است که به شما امکان چند ساعت بازی یا تماشای فیلم بر روی گوشی هوشمندتان می‌دهد. با این‌حال، به‌طور میانگین شیائومی تمایل بیشتری دارد تا باتری‌هایی با میلی آمپر ساعت بالاتر تولید کند. این موجب می‌شود تا دستگاه شیائومی شما چند ساعت بیشتر از تلفن‌های ریلمی دوام بیاورند. البته این موضوع به تنهایی نکته مثبتی تلقی نمی‌شود و موجب افزایش وزن دستگاه شما می‌شود اما اگر درگیری شما با باتری زیاد است، شیائومی توصیه ما به شماست.

شیائومی پس از سال‌ها کار در این عرصه، به معایب و مزایای دستگاه‌های خود رسیده و در تولیدات اخیر خود سعی می‌کند کمترین باگ‌ها را ارائه دهد. ریلمی برندی تازه کار در مقابل شیائومی‌ بوده که همچنان در حال آزمون و خطا است. با این‌حال باگ‌های کمی از محصولات این شرکت گزارش شده‌ است.

در بحث مقایسه گوشی شیائومی با ریلمی، یکی از مزایای مهم شیائومی این است که آپدیت نرم‌افزاری خود را برای مدل‌های بسیار قدیمی‌تر نیز ارائه می‌دهد و رابط کاربری قوی‌ای دارد. شما در رابط MIUI می‌توانید همه‌چیز را طبق علاقه‌مندی خودتان شخصی‌سازی کنید اما این امکان کمتر در گوشی‌های ریلمی وجود دارد و رابط کاربری آن بسیار مشابه اندروید خام است. برخی از کاربران ریلمی معتقدند که شرکت ریلمی زمانی که یک‌سال از تولید مدلی از گوشی می‌گذرد، تمرکز و توجه خودش را از آن گوشی دریغ می‌کند.

بااین‌حال نسبت به قیمت، ریلمی گوشی‌های بسیار باکیفیتی عرضه می‌کند که برای این موضوع به کیفیت ساخت کمترین خدشه را وارد می‌کند. شما می‌توانید بسته به بودجه خودتان با هر قیمتی، یک گوشی باکیفیت ریلمی خریداری کنید. این ویژگی قبلا فقط برای گوشی‌های شیائومی وجود داشت اما هم‌اکنون شما می‌توانید با هزینه‌ای حتی کمتر،‌ یک گوشی ریلمی تهیه کنید.

سخن نهایی

به طور کلی و در پایان بحث مقایسه گوشی شیائومی با ریلمی در مورد نمایشگر باید بگوییم که نمایشگر اغلب گوشی‌های ریلمی از کیفیت بالایی برخوردار است و این موضوع نسبت به قیمتی که ریلمی گوشی‌هایش را ارائه می‌کند، بسیار جالب توجه است. اگر علاقه به دیدن فیلم با کیفیت بالا دارید،‌ شاید بهتر است سراغ ریلمی بروید. به طور خلاصه نتیجه مقایسه گوشی شیائومی با ریلمی را می‌توان این گونه خاتمه داد که شیائومی و ریلمی هردو شرکت‌هایی استثنایی هستند و مطمئن باشید کار کردن با هردو گوشی تجربه‌ای لذت‌بخش برای شما رقم خواهد زد.

منبع: notebookcheck