برنامه گوگل داکس چه کمکی به ما کرده است؟ اغلب ما گوگل را ابتدا با موتور جستجویش شناختیم که یاهوی صدرنشین را شکست داد و با قدرت سرچ بینظیرش، اولویت اول کاربران برای جستجوی محتوا شد. سپس آرام آرام جیمیل را وارد سیستمهای خانگی و گوشیهای همراه ما کرد. سرویس های گوگل با انتقال سریع و ایمن پیامهای میلیونها کاربر به بهترین شکل توانست اعتماد آنها را جلب کند و در این مسیر به راه خود ادامه دهد. اما کار گوگل همینجا متوقف نشد! گوگل همیشه پا را فراتر از تصورات میگذارد و یک قدم جلوتر حرکت میکند. این شرکت میخواهد شما را از تمام برنامههای دیگر بینیاز کند و با داشتن یک اکانت گوگل، شما به هیچ برنامهی دیگری احتیاجی نداشته باشید!
وقتی صحبت از برنامههای ضروری در میان باشد، قطعا ذهن هر کاربری به سمت سری برنامههای آفیس خواهد رفت. گوگل در مسیر گسترش خود سراغ برنامههای پرنصبی مانند ورد و اکسل نیز رفته است، اما به سبک خاص خودش. در این مطلب به بررسی و نصب برنامه Google Docs یا معادل تقریبی مایکروسافت ورد خواهیم پرداخت.
گوگل داکس (Google Docs) چیست؟
گوگل داکس را در یک جمله، میتوان یک پردازشگر متنی در بستر وب دانست. اگر کمی به اسم این قابلیت دقت کنیم، گوگل که نام کمپانی و داکس مخفف داکیومنتس یا به فارسی اسناد است. حتماً میدانید که پسوند فایلهای سیو شده توسط ورد نیز، همگی doc هستند. همین نامگذاری مشخص میکند هدف این برنامه چه میتواند باشد و در اصل گوگل داکس (Google Docs) چیست؟ گوگل داکس برنامهای است که بهوسیله آن میتوانید اسناد را به صورت آنلاین ایجاد، ویرایش و به اشتراک بگذارید و از هر دستگاهی با اتصال اینترنت به آنها دسترسی داشته باشید. همچنین برای دسترسی بهتر به گوگل داکس اپلیکیشن اندروید و iOS وجود دارد.
کاربران گوگل داکس میتوانند اسناد و صفحات متنوع را با فونتها و فرمتهای مختلف ایجاد، ویرایش و یا بهروزرسانی کنند. متون را با فرمولها، فهرستها، جداول و تصاویر ترکیب کنند و از همه مهمتر این محتواها را به راحتی به اشتراک بگذارند. گوگل داکس با بیشتر نرمافزارهای پردازشگر متنی سازگار است و اگر شما در محیط دیگری مانند مایکروسافت ورد، متنی را تهیه کرده باشید، بهراحتی میتوانید آن را وارد گوگل داکس خود کنید. نگران نباشید! گوگل داکس فرمت تمام این فایلها را پشتیبانی میکند.
در نهایت از خروجی کار گوگل داکس میتوان برای طراحی یک صفحه وب استفاده کرد و یا آن را برای چاپ، به پرینتر فرستاد. تمام محتواهای ایجاد شده بر روی فضای ابری گوگل ذخیره میشود. شما میتوانید با یک لینک، آنها را برای دوستان یا همکاران خود ارسال کنید. همچنین کاربران میتوانند کنترل کنند که چه کسی محتوای تهیه شده آنها را میبیند و برای دسترسی به فایلها، مجوز صادر کند.
چرا گوگل داکس؟
مزایای گوگل داکس (Google Docs) چیست؟ قطعاً برای بیشتر ما که کاربر نرمافزارهای مایکروسافت هستیم، این پرسش پیش میآید که چرا باید سختی تغییر را بپذیریم و به گوگل داکس روی آوریم؟ آنچه گوگل داکس را از رقیب اصلی دسکتاپ خود یعنی ورد متمایز می کند، ویژگیهای منعطف آن است. شاید اگر به نرمافزار ورد از سال 2007 به بعد نگاه کنیم، شاهد تغییرات چشمگیری بجز تغییر تجربه کاربری آن نباشیم. گوگل دائما در حال تحلیل اطلاعات به دست آمده از کاربران است. همانطور که میدانید تعداد کاربران گوگل تقریباً کل مردم دنیا را شامل میشود و اینکه چه قابلیتی جذاب و یا موردنیاز است، از این راه بهراحتی قابل ردگیری است. پس چه چیزی بهتر از سرویسی که دائماً به حرف دل مصرفکنندگانش گوش کند و برای آنها قابلیتهای جدید و کاربردی ایجاد کند؟
اشتراک گذاری و دسترسیپذیری گوگل داکس
تعامل در گوگل داکس حرف اول را میزند و بهوسیله آن شما میتوانید شبکهای داخلی از محتواهای ذخیرهشده تشکیل دهید. گوگل داکس یکی از اولین واژهپردازهایی بود که ویرایش اسناد را بهصورت آنلاین ارائه کرد. میدانید که در دنیای امروز هر قابلیت آنلاینی برنده محسوب میشود و گوی رقابت را از سایر رقبا میرباید. گوگل اشتراکگذاری اسناد در پلتفرمها و کار روی آنها از طریق مرورگر را بسیار آسان کرده است. برای مثال اگر دو نفر همزمان بر روی یک صفحه گوگل داکس فعالیت داشته باشند، میتوانند حرف به حرف تایپ کردن یکدیگر را مشاهده کنند. بااینحال همکاران شما حتی برای مشاهده یا ویرایش اسناد گوگلی که با آنها به اشتراک میگذارید، نیازی به حساب گوگل ندارند و انحصاری در استفاده از گوگل داکس نیست.
از طرف دیگر در صورت ذخیره محتواهای خود بر روی فضای ابری گوگل، همیشه به آن دسترسی خواهید داشت، بدون این که نیازی به حمل فیزیکی اطلاعات داشته باشید. میتوانید در هر زمانی آنها را ویرایش کرده یا برای ارائه آماده کنید. این هم قابلیت دیگریست که مایکروسافت بهطور مستقیم ارائه نمیدهد. (البته این قابلیت، تنها برای گوگل داکس نیست و تمام سرویس های گوگل اطلاعات شما را بهصورت خودکار در فضای ابری خود ذخیره میکنند.)
تحت وب بودن گوگل داکس
مزیت بعدی گوگل داکس را میتوان بینیازیاش از نصب دانست. هرچند این برنامه نسخه اندروید وiOS دارد، اما لازم نیست حتماً آنها را نصب کنید. شما میتوانید از طریق مرورگر گوشی خود فایلهای نوشتاری را مشاهده و یا ویرایش کنید و اینکار نیازی به نصب برنامههای اضافی ندارد. برنامهای که تحت وب باشد میتواند با حداقل امکانات نرمافزاری و سختافزاری، اجرا شود. لازم نیست روی رایانه و یا گوشی موبایل خود فضایی برای نصب این برنامه خالی کنید. هر چیزی که برای ایجاد یک فایل نوشتاری لازم دارید از طریق مرورگر، قابل دسترسی است. برای استفاده از گوگل داکس فرقی نمیکند که چه مرورگری داشته باشید. سافاری، کروم، دلفین یا اپرا. با توجه به تجربه کاربری مورد نظر خود و امکانات گوشی هوشمندتان میتوانید از گوگل داکس استفاده کنید. پس نه مجبور به نصب برنامههای اضافه هستید، نه فضای بیشتری بر روی سیستم یا گوشی شما قرار است اشغال شود. این موضوع همیشه دغدغه خیلیها بوده است که بهترین برنامه ورد برای گوشی چه چیزی میتواند باشد. با توجه به این موضوع، قطعا گوگل داکس!
دانلود گوگل داک و دسترسی به آن
دو راه برای دسترسی و دانلود گوگل داک پیشنهاد میشود.
روش اول:
- در گوشی آیفونی یا اندرویدی خود وارد فروشگاه برنامهها شوید.
- در قسمت جستجو google docs را بنویسید و روی دکمه جستجو ضربه بزنید.
- برنامهای که در قسمت سازنده آن google LLC نوشته شده است را دانلود کنید و اجازه بدهید روی دستگاه شما نصب شود.
- وارد برنامه شوید و ترجیحا مراحل ورود به اکانت گوگل خود را تکمیل کنید.
روش دوم:
- مرورگر گوشی و یا رایانه خود را باز کنید.
- در قسمت جستجو، آدرس https://docs.google.com را بنویسید و یا روی همین آدرس ضربه بزنید.
- در این مرحله اگر از قبل به حساب گوگل خود وارد شده باشید، صفحه گوگل داکس باز میشود. اگر به حساب گوگل خود وارد نشده باشید، آدرس ایمیل و رمز عبور خود را وارد کنید.
- اکنون نصب برنامه Google Docs به طور کامل انجام شده است.
استفاده از گوگل داکس
بعد از نصب برنامه Google Docs ، شما دقیقا همانطور که با یک فایل ورد برخورد میکنید، میتوانید یک فایل گوگل داکس بسازید! همهچیز از ایجاد و ویرایش تا ذخیره، بسیار مشابه برنامه ورد است. برای استفاده از سرویس گوگل داکس اول باید بدانیم چگونه یک فایل داکس ایجاد کنیم. در صفحه اول پیشروی شما، چند ورق کاغذ به شما نمایش داده میشود. شما میتوانید گزینه صفحه خالی یا blank را انتخاب کنید و یا از میان قالبهای از پیش طراحی شده، روی یکی از موارد کلیک کنید. اگر این مرحله را اشتباه رفتید، جای نگرانی نیست. میتوانید از گزینه file روی new ضربه زده و document را انتخاب کنید تا صفحه جدیدی در اختیار شما قرار گیرد.
هماکنون شما با صفحهای مشابه صفحه ورد مواجه شدهاید. بخش سفید رنگ برای نوشتن متون و نوارهای مختلف برای ایجاد تغییرات بصری. متن خود را بنویسید و هر تغییری که در آن لازم است ایجاد کنید. گوگل داکس از ذخیره خودکار برخوردار است اما در هر مرحله با زدن ctrl+s و یا کلید save در بالای صفحه، نوشتههای شما بر روی اکانت گوگلی که با آن وارد شدید، ذخیره میشود.
خروجی گرفتن از گوگل داکس و اشتراک گذاری آن
حتماً متوجه شدهاید که گوگل داکس برنامهای تحت وب است و با قطع شدن جریان اینترنت، دسترسی آنلاین شما به اسناد، قطع میشود. البته در صورت نصب برنامه گوگل داکس هر چیزی که در آن قابل مشاهده باشد، حتی در صورت قطع اینترنت، قابل ویرایش و قابل نمایش میماند. فقط ممکن است تغییرات بعد از اولین دسترسی به اینترنت بهصورت برخط نمایش داده شود. بااینحال شاید بد نباشد برخی از اسناد را روی گوشی داشته باشیم. برای این کار میتوانید به نوار file رفته و بر روی گزینه download ضربه بزنید. گوگل چندین فرمت برای ذخیره محتوایتان به شما پیشنهاد میدهد که با توجه به نیازتان آن را انتخاب میکنید. این فایل را میتوانید برای هرکسی ارسال کنید.
اگر بخواهید فایلی که در گوگل داکس شما ذخیره شده، بلافاصله برای کسی ایمیل شود، کافیست در همان نوار file به سراغ گزینه email رفته و آدرس ایمیل شخص یا اشخاص موردنظر خود را وارد کنید. از این طریق برای آنها لینک دسترسی به سند تهیه شده را ارسال میکنید و میتوانید دسترسی مشاهدهگر یا ویرایشگر به آنها بدهید. هروقت یکی از این ویرایشگرها تغییری بر روی سند شما ایجاد کنند، شما بهعنوان صاحب اصلی سند مطلع خواهید شد.
منبع: techtarget
دیدگاه خود را بنویسید