چند سالی هست که غول فناوری اطلاعات دنیا، شرکت گوگل وارد بازار پر سود عرضه گوشی موبایل شده است. اخیرا شرکت گوگل محصولی را با نام گوشی پیکسل ۶ پرو روانه بازار کرده است. شرکت گوگل در این محصول از اندروید خالص و خام استفاده کرده تا قدرت سیستم عامل اندروید خام را به همگان نشان دهد. گوشی pixel 6 pro با دارا بودن صفحه نمایش 120 هرتزی بزرگ، لنز تله فوتو و طراحی کاملا جدید و منحصر بفرد خود توانسته توجه بسیاری از کاربران را جلب نماید. این گوشی گوگل در رنگ های مشکی، سفید و وانیلی تولید شده است.
به جرات می توان گفت که گوگل برای گوشی پیکسل 6 پرو سنگ تمام گذاشته و اگر قیمت گوشی پیکسل ۶ پرو را که در زمان عرضه حدود 600 دلار بوده را نیز مد نظر قرار دهیم، قطعا شما نیز بر این ادعا تاکید خواهید کرد. این مدل دارای سه نسخه می باشد نسخه گوگل پیکسل 6a و گوگل پیکسل 6 و گوگل پیکسل 6 پرو که در این مقاله به بررسی گوگل پیکسل 6 پرو می پردازیم. اگر قصد خرید گوشی pixel 6 pro را دارید، توصیه می کنیم تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید تا با نکات مثبت و منفی گوشی پیکسل 6 پرو آشنا شوید.
مزایا
- دوربین های فوق العاده
- عملکرد خوب چیپست تنسور
- طراحی جدید زیبا
- قیمت مقرون به صرفه تر نسبت به دیگر پرچمداران
معایب
- زمان شارژدهی کمتر نسبت به رقبا
- حافظه محدود
- سرعت کم سنسور تشخیص اثر انگشت
- عدم پشتیبانی از قفل چهره
طراحی و ساخت گوشی پیکسل 6 پرو
- ابعاد 163.9 در 75.9 در 8.9 میلیمتر
- وزن 210 گرمی
- جنس بدنه از شیشه
- جنس فریم ها از آلومینیوم
طراحی گوشی های گوگل همیشه خوب بوده و از کیفیت ساخت مناسبی نیز برخوردار بوده اند ولی گوشی پیکسل 6 پرو را مطمئنا باید منحصربه فردتر و خاص تر از محصولات گذشته گوگل در نظر گرفت. پنل جلویی این گوشی موبایل از صفحه ای بزرگ و تخت تشکیل شده که حاشیه های نسبتا بزرگی را شامل می شود. خمیدگی های دو طرف گوشی سبب شده تا به راحتی بتوان دستگاه را از روی میز یا زمین برداشت و در دست به راحتی جا می گیرد.
در بالای نمایشگر ناچی دایره ای شکل قرار دارد که سنسور سلفی را در خود جای داده است. پشتیبانی از استاندارد IP68 سبب شده تا در برابر گرد و خاک و پاشش آب حفاظت قابل توجهی داشته باشد و قادر است تا 30 دقیقه تا عمق 1.5 متر در برابر نفوذ آب دوام بیاورد. فریم های دستگاه دارای ظاهری براق هستند و ظاهر زیبایی را به محصول بخشیده اند. در فریم سمت راست دکمه پاور را شاهدیم و در پایین آن دکمه های تنظیم صدا بصورت یکپارچه تعبیه شده اند.
در فریم سمت چپ خشاب سیم کارت قرار گرفته که از یک سیم کارت سایز نانو یا eSIM پشتیبانی می کند. همان طور که می دانید eSIM در ایران کارایی ندارد پس تنها قادر خواهید بود از یک سیم کارت سایز نانو در این محصول استفاده کنید. در پایین گوشی درگاه USB Type-C به همراه بلندگوهای دستگاه که در دو طرف آن قرار گرفته اند، جای داده شده اند.
شرکت گوگل با استفاده از محافظ گوریلا گلس ویکتوس از این پنل پشتی در مقابل خط و خش و ضربات احتمالی محافظت می کند. طراحی پنل پشتی کاملا منحصر بفرد می باشد و به کاربر حس گوشی پرچمدار را منتقل می کند. ماژول دوربین اصلی که به صورت مستطیل شکل بوده و دارای برآمدگی نسبتا بزرگی است، در بالای گوشی تعبیه شده و تمام عرض گوشی را در برگرفته است. همچنین دور برآمدگی ماژول دوربین توسط نواری براق احاطه شده است.
نکته دیگر که در زمینه طراحی پنل پشتی باید اذعان کرد، دو رنگ بودن بدنه می باشد. بخش پایین ماژول دوربین دارای یک رنگ و بخش بالای ماژول دوربین اصلی نیز رنگ دیگر را شامل می شود که بر زیبایی محصول افزوده است. حرف G که حرف اول گوگل می باشد در وسط پنل پشتی خودنمایی می کند.
صفحه نمایش گوشی پیکسل ۶ پرو
- LTPO AMOLED
- اندازه 6.71 اینچی
- رزولوشن 1440 در 3120 پیکسل
شرکت گوگل در بخش نمایشگر از صفحه ای که دارای نرخ نوسازی 120 هرتز می باشد، استفاده کرده است. این صفحه از نسبت تصویر 19:5:9 پشتیبانی می کند. سطح صفحه نمایش گوشی پیکسل ۶ پرو توسط محافظ گوریلا گلس ویکتوس در برابر خط و خش و ضربه محافظت می شود. نکته ای که باید بیان کرد این است که صفحه نمایش فوق از قابلیت صفحه همیشه روشن و ویژگی HDR10+ نیز پشتیبانی می کند.
اما بعد از معرفی مشخصات این نمایشگر به بررسی عملکرد آن بپردازیم. نرخ تازه سازی 120 هرتز قطعا نظر تمامی بازی دوستان را به خود جلب خواهد کرد و اگر در کنار این ویژگی از رزولوشن فوق العاده این محصول نیز صحبت به میان بیاید قطعا خرید گوشی پیکسل ۶ پرو جزو اولین گزینه های هر گیمر موبایلی و هر کاربر علاقمند به تماشای فیلم خواهد بود. بزرگی نمایشگر، ارائه محتوای بصری با تمامی جزئیات ممکن به همراه نمایش رنگ ها به صورت خیره کننده، قطعا نظر هر نوع منتقد و کاربر سخت پسندی را به این پرچمدار آمریکایی جلب خواهد کرد. در انتهای این بخش باید عنوان کرد که با توجه به قیمت گوشی pixel 6 pro، شرکت گوگل از بهترین گزینه ممکن در این محصول بهره برده تا دست پُری در مقابل رقبای خود داشته باشد.
نرم افزار و سخت افزار
- اندروید 12 بصورت خام
- چیپست گوگل تنسور که با فناوری 5 نانومتری توسعه یافته
- پردازنده مرکزی 8 هسته ای
- پردازنده گرافیکی Mali-G78 MP20
همان طور که اطلاع دارید شرکت اندروید زیرمجموعه شرکت گوگل می باشد. گوگل در گوشی پیکسل ۶ پرو برای اینکه قدرت سیستم عامل خام اندروید را به همگان نشان دهد، از سیستم عامل اندروید 12 بدون هیچ تغییرات یا رابط کاربری اختصاصی رونمایی کرده است. البته باید عنوان کرد که کاربران گوشی پیکسل ۶ پرو قادر هستند تا با ارتقاء و آپدیت سیستم عامل از نسخه اندروید 13 بهره مند شده و از آن استفاده کنند. استفاده از اندروید خام سبب شده تا در زمینه تایپ صوتی، ترجمه زنده و ادغام عمیق تر با برنامه هایی که از دوربین استفاده می کنند، پیشرفت های چشمگیری صورت پذیرد.
همانند گوشی گوگل پیکسل 6، چیپست بکار رفته توسط گوگل در گوشی pixel 6 pro از دو بخش پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی تشکیل شده که پردازنده مرکزی 8 هسته ای بوده و این هشت هسته ای از دو هسته 2.8 گیگاهرتز Cortex-X1 به همراه دو هسته 2.25 گیگاهرتزی Cortex-A76 و چهار هسته 1.8 گیگاهرتزی Cortex-A55 ساخته شده است. وظایف پردازنده گرافیکی را تراشه Mali_G78 MP20 برعهده دارد.
در بخش عملکرد گوشی پیکسل ۶ پرو باید عنوان کرد که با وجود چیپست گوگل تنسور، به جرات می توان گفت که از عهده اکثر پردازش های سنگین محوله به آن بر می آید. در بررسی هایی که توسط بنچمارک های معتبر صورت گرفته امتیازات خوبی توسط این چیپست کسب گردیده است.
در تست های صورت گرفته توسط بنچمارک انتوتو امتیاز 724552 را کسب کرده و در تست های انجام شده توسط Geekbench 5 در بخش پردازش تک هسته ای امتیاز 1052 و در بخش چند هسته ای امتیاز 2856 را کسب نموده است. با توجه به امتیازات کسب شده توسط چیپست گوگل تنسور با اطمینان می توان گوشی پیکسل ۶ پرو را به گیمرها و کاربرانی که به دنبال بالاترین عملکرد هستند، معرفی کرد.
دوربین های گوشی پیکسل ۶ پرو
- سنسور اصلی عریض 50 مگاپیکسلی
- سنسور فوق عریض 12 مگاپیکسلی
- سنسور تله فوتو 48 مگاپیکسلی
همان طور که قبلا نیز بیان شد یکی از بخش هایی که طراحی گوشی پیکسل ۶ پرو را منحصر بفرد ساخته، ماژول دوربین اصلی است که در برآمدگی نسبتا بزرگی که در بالای پنل پشتی دستگاه کل عرض گوشی را پوشانده. این ماژول سه گانه از سنسور اصلی 50 مگاپیکسلی عریض، سنسور تله فوتو 48 مگاپیکسلی با قابلیت زوم اپتیکال X4 و سنسور فوق عریض 12 مگاپیکسلی تشکیل یافته است. در کنار ماژول فوق از فلش دوگانه LED نیز بهره برده شده که جهت عکاسی در محیط های کم نور و تاریک کمک شایانی در ثبت تصاویر با کیفیت تر می کند. از قابلیت هایی که این ماژول را به یک بخش قدرتمند و قابل تحسین برای این گوشی می تواند تبدیل کند می توان به ویژگی پیکسل شیفت، ویژگی Auto-HDR و ثبت تصاویر پانوراما اشاره کرد.
سنسورهای پنل پشتی دستگاه توانایی فیلمبرداری با کیفیت 1080 پیکسل با نرخ فریم 30/120 فریم بر ثانیه و کیفیت 4K با نرخ فریم های 30/60 فریم بر ثانیه را دارا هستند. در سوی دیگر سنسور سلفی گوشی پیکسل ۶ پرو از نوع فوق عریض بوده و 11.1 مگاپیکسلی است. این لنز نیز دارای قابلیت های Auto-HDR و پانوراماست. کیفیت فیلم برداری توسط سنسور سلفی 1080 پیکسل با نرخ 30/60 فریم بر ثانیه و 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه می باشد. اما در رابطه با عملکرد دوربین های فوق باید عنوان کرد که گوگل با ادغام گسترده سنسورها و تراشه گوگل تنسور توانسته کیفیت تصاویر ثبت را به شدت افزایش دهد تا جایی که یکی از نکاتی که در اغلب تبلیغات انجام شده برای معرفی گوشی پیکسل ۶ پرو بدان اشاره می کند، ثبت تصاویر از افراد رنگین پوست است که با دوربین های پیکسل 6 و پیکسل 6 پرو بهبود خیره کننده ای داشته است.
علاوه بر بهبود صورت گرفته، نوردهی و بازتولید رنگ پوست های تیره تر را بهبود بخشیده بدون اینکه رنگ پوست خیلی روشن، تیره، اشباع یا حتی شسته به نظر برسد. یکی از مهمترین بخش ها در عکاسی، نرم افزارهای بکار رفته و تعبیه شده است که می تواند بر روی تصاویر گرفته شده پردازش های کاربردی و مهمی را انجام دهد. ویژگی نرم افزاری Magic Eraser یکی از جذاب ترین بخش های سنسور گوشی pixel 6 pro می باشد که کاربر را از شر عوامل ناخواسته که در عکس قرار گرفته اند، خلاص می کند، همانند افرادی که تصویر شما از یک منظره زیبا را خراب می کنند. قابلیت Face Unblur که امکان واضح سازی تصویر چهره یا چهره هایی که تار شده اند را به شما می دهد.
دیدگاه خود را بنویسید