شرکت هواوی در ادامه معرفی محصولات آنر، در دسامبر 2017 گوشی هانر 9 لایت را با قیمتی مناسب وارد بازار کرد. طبعاً وقتی بحث میان‌رده‌های خوش‌قیمت در میان باشد، انتظار نداریم با بالاترین کیفیت‌ها و قابلیت‌هایی نظیر پرچم‌داران روبه‌رو باشیم. با توجه به این که هر یک از میان‌رده‌ها دارای نقاط قوت و ضعف مخصوص به خود هستند، بررسی honor 9 lite در این متن به کاربران کمک خواهد کرد تا با شناخت کامل این محصول و با در نظر داشتن نیازهای شخصی خود، در مورد انتخاب این محصول تصمیم‌گیری کنند. با توضیحاتی کامل از مشخصات گوشی هانر 9 لایت، خواهیم دید که این محصول در کنار قیمت مناسبش، از چه نقاط قوت و ضعف دیگری برخوردار است. از بررسی honor 9 lite و بازخوردهای کاربری‌اش، چنین بر می‌آید که قیمت پایین 9 لایت را به هیچ عنوان نمی‌توان دلیلی برای کیفیت نامطلوب این اسمارت‌فون دانست.

مشخصات گوشی هانر 9 لایتمشخصات گوشی هانر 9 لایت

هواوی در تولید گوشی هوشمند honor 9 lite، تلاشی محسوسی داشته تا ضمن پایین نگه داشتن قیمت، کاربر قشر متوسط را با ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی حتی‌الامکان مشابه با محصولات رده‌های بالاتر آشنا کند. مهم‌ترین ویژگی‌هایی که در ابتدا از این محصول به چشم می‌خورد قیمت مناسب و ظاهر جذاب و نسبتاً مدرن‌اش است. با بررسی کامل مشخصات گوشی هانر 9 لایت در قسمت‌های مختلف، خواهیم دید که ظاهر خوشایند این گوشی تا چه اندازه می‌تواند بیانگر مطلوبیت آن در سایر بخش‌ها باشد.

مشخصات ظاهریمشخصات ظاهری

آن‌چه در ابتدا از طراحی آنر 9 لایت دیده می‌شود، سازگاری ابعاد بدنه و نمایشگر نسبتاً بزرگ آن با سلیقه بیشتر کاربران امروزی است. این گوشی هوشمند با در اختیار داشتن 71.9 × 151 میلی‌متر مساحت و ضخامت 7.6 میلی‌متری، وزنی حدود 149 گرم دارد و نمایشگر 5.6 اینچی، چیزی حدود 75.5% از پنل صفحه جلویی گوشی را می‌پوشاند. این درصد اگرچه در میان گوشی‌های جدیدتر بازار، عدد چندان بالایی نیست اما در زمان عرضه، هواوی برای ارائه نمایشگر fullview یا تمام‌صفحه در Honor 9 lite، عملکرد موفقی در بین میان‌رده‌ها داشت.

گوشی موبایل آنر مدل 9 Lite، در رنگ‌های سفید، آبی، مشکی، خاکستری و سرمه‌ای، با قاب‌هایی از جنس شیشه و فریم پلاستیکی عرضه شد. قاب پشتی در دو رنگ آبی و خاکستری، جذابیتی تداعی کننده ظاهر آیینه دارد. فریم 9 لایت به گونه‌ای طراحی شده که جنس پلاستیکی‌اش توجه چندانی را به خود جلب نمی‌کند و به همین واسطه ضمن کنترل قیمت محصول، در کنار قاب‌های شیشه‌ای، ظاهری کاملاً مدرن را ارائه می‌دهد. 

در بررسی honor 9 lite با توجه به مرسوم بودن استفاده از قاب‌های محافظ به منظور جلوگیری از آسیب و همچنین جذب لک و اثر انگشت در بین بسیاری از کاربران گوشی‌های هوشمند، ارائه قاب پلاستیکی توسط کمپانی سازنده را از نکات مثبت این محصول می‌دانیم.

قاب پشتی 9 lite، اسکنر اثر انگشت، میکروفون دوم و مجموعه دوربین‌ها به همراه فلش را که با چیدمانی افقی طراحی شده‌اند، در خود جا می‌دهد و در قسمت جلوی گوشی، شاهد مجموعه دوربین دوگانه سلفی و بلندگوی کنار نمایشگر هستیم. حضور دکمه‌های تغییر صدا، پاور، درگاه سیم‌کارت، بلندگو، پورت USB، میکروفون اول و جک هدفون در لبه‌های دستگاه، ظاهری کاملاً آشنا و قابل انتظار را رقم زده است.

نمایشگر IPS LCD در 9 لایت با وضوحی برابر با 2160 × 1080 و تراکم پیکسلی 428، تصاویر کاملاً قابل قبول و شارپی ارائه می‌کند. سطح روشنایی و کنتراست نیز در حدودی متناسب با رده دستگاه و برای چنین محصول خوش‌قیمتی قابل قبول است. حضور قابلیت Eye Comfort در این اسمارت‌فون نقطه قوتی در بررسی honor 9 lite محسوب می‌شود که منجر به ارائه تصاویر نسبتاً زنده‌ای خواهد شد. زاویه دید نمایشگر Honor 9 lite نیز نسبتاً مناسب و پذیرفتنی‌است؛ اما این مطلب که در نور خیلی زیاد و مستقیم، با کمی دشواری در خوانایی روبه‌رو هستیم را می‌توان نقطه ضعفی برای این گوشی هوشمند دانست.

مشخصات فنیمشخصات فنی

در بررسی Honor 9 lite، آن‌چه بیشتر از همه ویژگی‌های این محصول جلب توجه می‌کند، مجموعه دوربین‌هاست. جایی که کمپانی هواوی با ارائه دو دوربین سلفی خوب در کنار دوربین‌های دوگانه اصلی، عملکرد کاملاً رضایت‌بخشی داشته است. در هر دو مجموعه دوربین پشتی و سلفی، شاهد یک لنز 13 مگاپیکسلی و حسگر تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی هستیم که دومی به منظور ایجاد افکت بوکه و تشخیص دقیق‌تر سوژه در نظر گرفته شده است. 

به کمک حسگر 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق و با فعال کردن گزینه Portrait Mode، امکان ثبت تصاویر پرتره،­ با کیفیت نسبتاً خوبی وجود دارد. با استفاده از قابلیت‌های Wide Aperture و Moving Picture، ایجاد تغییرات در تصاویر و ضبط ویدئوهایی کوتاه از سوژه به منظور دست‌یابی به پرتره‌های دلخواه امکان‌پذیر خواهد بود. از دیگر ویژگی‌های آنر 9 لایت در این بخش، می‌توان به قابلیت‌های آشنای دیگری مثل Panorama، HDR، Beauty Mode و ... اشاره کرد.

در لنز اصلی، قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فاز وجود دارد، اما متاسفانه دوربین سلفی از این قابلیت بهره‌مند نیست. به طور کلی تصاویر ثبت شده توسط دوربین‌های آنر 9 لایت، در فواصل کمتر و نور بیشتر از کیفیت بالاتری برخوردارند. امکان ضبط ویدئوهای 1080p@30fps در هر دو دوربین اصلی و سلفی وجود دارد و خوشبختانه با این‌که در این دوربین‌ها با عدم حضور لرزش‌گیر روبه‌رو هستیم، با کمک قابلیتی تحت عنوان Gyro، لرزش‌ها در حین فیلم‌برداری کمی کنترل خواهند شد. در نهایت می‌توان گفت دوربین‌های 9 لایت در زمینه ثبت پرتره، پرقدرت و در زمینه ثبت تصاویر در نور کم و حین حرکت کمی ضعیف‌تر عمل می‌کند.

یکی از مهم‌ترین نقاط قوتی که در بررسی honor 9 lite دیده می‌شود، سیستم عامل اندروید اوریو 8.0 و حضور رابط کاربری EMUI در این دستگاه است. چرا که در بررسی این رابط کاربری، با اجرای روان و سریع اپلیکیشن‌ها مواجه هستیم. همچنین امکاناتی برای شخصی‌سازی و سوایپ داک به منظور دسترسی راحت‌تر به بخش‌های مختلف، در رابط آنر 9 لایت به چشم می‌خورد. به طور کلی با در نظر داشتن قیمت این  گوشی هوشمند، رابط کاربری به کار گرفته شده در آن را کاملاً مناسب و و مطلوب می‌دانیم.

Kirin 659 برگرفته از فرایند 16 نانومتری، موتور پردازشی Honor 9 lite است که با توجه به قدرت متوسطش، انتخاب نسبتاً خوبی برای چنین محصول خوش‌قیمتی محسوب می‌شود و به طور کلی حضور پررنگی در بین میان‌رده‌ها دارد. بررسی­ honor 9 lite در زمینه توان پردازشی نشان می‌دهد که این اسمارت‌فون با در اختیار داشتن پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای و پردازنده گرافیکی Mali-T830 Mp2، در استفاده‌های معمول روزانه عملکرد خوبی را از خود نشان می‌دهد. با این حال نمی‌توانیم انتظار اجرای کاملاً روان برنامه و بازی‌های خیلی سنگین را از آن داشته باشیم. 

این مدل در نسخه‌هایی با 3 یا 4 گیگابایت رم و 32 یا 64 گیگابایت حافظه داخلی عرضه شده است که البته در ایران نسخه 3 و 32 گیگابایت رم و حافظه داخلی در اختیار کاربران قرار دارد. خوشبختانه با بهره‌گیری از SDcard، ارتقا حافظه داخلی تا 256 گیگابایت امکان‌پذیر خواهد بود. سرعت خوب خواندن و نوشتن ترتیبی در 9 لایت آنر، مسلماً برای میان‌رده‌ای با این حدود قیمت، نقطه قوت مهمی به حساب می‌آید.

وظیفه تأمین انرژی در آنر 9 لایت را باتری لیتیومی 3000 mAhبه عهده دارد که با توجه به وضوح نمایشگر و همچنین پردازنده نه چندان قدرتمند، انتخاب خوبی به نظر می‌رسد. با بررسی honor 9 lite در این بخش، می‎توان گفت که باتری 3000 میلی‌آمپر ساعتی می‌تواند چیزی در حدود 8 ساعت و نیم پخش ویدئو را تضمین کند. شارژر ارائه شده 5 ولت و 1 آمپری قادر است که ظرف حدود دو ساعت، این باتری را به طور کامل شارژ کند. در کل باتری به کار رفته در Honor 9 lite، توان متوسطی را در تأمین انرژی ارائه می‌دهد و در زمان استفاده‌های معمول، می‌توانیم انتظار دوام یک روزه را از آن داشته باشیم.

از امکانات ارتباطی آنر 9 لایت، می‌توان به شبکه‌های GSM / CDMA / HSPA / LTE، شبکه بی‌سیم Wi-Fi 802.11، هات‌اسپات، بلوتوث 4.2، A-GPS، GLONASS و پورت microUSB اشاره کرد که به سبب آن‌ها این محصول در زمینه این گونه امکانات نیز در سطحی متوسط و قابل قبول قرار می‌گیرد.

حضور Face Unlock دو بعدی در کنار اسکنر اثر انگشت، قابلیت ویژه دیگری‌است که در بررسی honor 9 lite دیده می‌شود. در واقع امکان ایجاد امنیت به وسیله قابلیت تشخیص چهره و البته عملکرد دقیق آن، این گوشی هوشمند را در کنار محصولاتی با سطح‌های بالاتر از خودش قرار داده و طبیعتاً از نقاط قوت 9 لایت به حساب می‌آید.

قدرت اسپیکر Honor 9 lite، در سطح میانه و قابل قبولی ارزیابی می‌شود. بلندی صدا سطح خوبی دارد و شفافیت اصوات نیز پذیرفتنی هستند. ضمن این که استفاده از هدفون، باعث ارتقا میزان شفافیت صداهای دریافتی شده و نویز صوتی را به حداقل می‌رساند و نتیجتاً تجربه شنیداری را جذاب‌تر خواهد کرد.

در بررسی honor 9 lite، با مشخصات ویژه‌ای مثل ارگونومیک بودن گوشی، دوربین سلفی دوگانه، ابعاد و عملکرد رضایت‌بخش نمایشگر، سیستم عامل اندروید اوریو 8.0 و رابط کاربری‌اش آشنا شدیم. خوشبختانه به واسطه تمام این ویژگی‌ها و سایر مشخصات گوشی هانر 9 لایت، این محصول می‌تواند در سطحی حتی بالاتر از آن‌چه قیمتش نشان می‌دهد، قرار بگیرد. به عیارت دیگر، با در نظر داشتن قیمت Honor 9 lite، می‌توان عملکرد کاملاً قابل قبول و پذیرفتنی این دستگاه را تایید کرد. با این حال بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که این محصول، انتخاب چندان مناسبی برای گیمرها نیست و البته نمی‌توانیم انتظار یک عکاسی حرفه­ای را از آن داشته باشیم.