قبل از اینکه به سوال چگونه در گوگل ارث زنده ببینیم؟ جواب دهیم بهتر است کمی درباره این فناوری جدید بدانید. با متداول شدن نقشههای آنلاین در سالهای اخیر، یکی از ابزارهای بسیار کاربردی برای همه افراد گوگل ارث (Google Earth) بوده است. حتماً اسم آن را شنیدهاید! این برنامه ساخته شرکت کِیهول بوده که توسط شرکت گوگل توسعه یافته است. گوگل ارث یک برنامه فوقالعاده و یکی از سرویسهای گوگل است که هم از طریق نرمافزار و هم به صورت اپلیکیشن در گوشی موبایل هوشمند در دسترس است.
همچنین میتوان آن را از طریق مرورگر گوشی موبایل یا رایانه نیز امتحان کرد. اگر تاکنون از این سرویس استفاده نکردهاید، میتوانید از همین جا شروع کنید و سری به گوگل ارث ایران بزنید تا یک سیاحت سه بُعدی داشته باشید و بر فراز ایران پرواز کنید.
نقشه گوگل ارث با استفاده از تصاویر ماهوارهای، عکسبرداریهای هوایی و سامانه اطلاعات جغرافیایی به دست میآید و با یک کلیک میتوانید به مکان موردعلاقه خود بروید. ارث انجين که يک سامانه مبتني بر فضاي ابري است يک بستر فناوري است که براي اولين بار حجم بيسابقهاي از تصاوير و دادههاي ماهوارهاي (فعلي و تاريخي) را به صورت آنلاين در دسترس عموم قرار مي دهد.
طبق اطلاعات، تصاویری که گوگل ارث زنده ارائه میکند، هرچند ماه یکبار به روزرسانی میشود. آشنایی و استفاده از گوگل ارث اهمیت زیادی دارد چون با استفاده از آن میتوان شمای دقیقی از مکانها، محلهها، جادهها، خیابانها، دریاها و اقیانوسها و حتی کهکشانی که در آن زندگی میکنیم با همه جزئیات آن از قبیل ارتفاع، مساحت، جمعیت، هواشناسی و سایر ویژگیها به دست آورد.
از مزایای گوگل ارث آنلاین و به بیانی دیگر برتریهای آن نسبت به گوگل مپ، وجود تور در این فضا است. به علاوه سهم بزرگی که بخشهای مختلف این برنامه در آموزش دارند را نمیتوان نادیده گرفت. به همین منظور ما در این بخش سعی کردهایم یه شکل مختصر به آموزش نقشه آنلاین گوکل ارث و قابلیتهای آن بپردازیم تا بتوانید از مزایای آن بهره ببرید. با ما با مطلب چگونه در گوگل ارث زنده ببینیم؟ همراه شوید.
گوگل ارث آنلاین یا تجربه یک سفر مجازی در جهان
برای استفاده از گوگل ارث آنلاین باید عبارت Google.com/earth را در مرورگر خود جستجو کنید. در سالهای گذشته نسخه مرورگر گوگل ارث فقط از طریق گوگل کروم قابل استفاده بود. از مارس 2020 به بعد این برنامه در مرورگرهای دیگری از جمله فایرفاکس، اپرا و مایکروسافت اج نیز در دسترس قرار گرفت. بنابراین در این روش میتوانید از مرورگر رایانه یا مرورگر گوشی موبایل خود استفاده کنید.
- برای شروع روی کره زمین کلیک کنید و بکشید(Drag) تا زمین بچرخد.
- هنگام کلیک موس میتوانید به طور همزمان کلید Shift را نیز نگه دارید و کره زمین را به طور مایل تماشا کنید.
- برای زوم کردن و دور شدن نیز(zoom in-zoom out) میتوانید اسکرول موس را حرکت دهید که البته این کار با علامتهای مثبت و منفی پایین صفحه نیز امکان پذیر است.
- با نزدیک شدن به زمین میتوانید نام کشورها، شهرها و مکانها را ببنید. اگر روی آنها دابل کلیک کنید کادر اطلاعاتی مربوط به آن جا باز میشود.
- روی پنل اطلاعات یک فلش آبی وجود دارد که با کلیک روی آن نیز نقشه به طور دقیق روی مکان موردنظر زوم میشود.
- اگر میخواهید یک نمای ماهوارهای از محل سکونت خود و اطراف آن را مشاهده کنید، کافیست گزینه مکانیاب گوشه سمت راست صفحه را بزنید.
البته اگر مکانیاب شما روی گوشی موبایل یا رایانه شخصی روشن نباشد، سیستم ابتدا از شما درخواست میکند که مایل به روشن کردن آن هستید یا خیر. پس از آن گوگل ارث مکانی که در آن هستید را با نمایی با کیفیت از بالا به شما نشان میدهد.
با استفاده از کلیدهای میانبر چگونه در گوگل ارث زنده ببینیم؟
بهتر است با متداولترین کلیدهای میانبر برای دسترسی راحتتر در گوگل ارث آنلاین در مرورگر نیز آشنا شوید. با استفاده از این میانرها میتوانید پاسخ کاملتری به سوال چگونه در گوگل ارث زنده ببینیم، بدهید!
- کلید / : جستجو
- کلیدهای کنترل مکان نما: حرکت افقی و عمودی نقشه
- کلید شیفت + کلیدهای کنترل مکان نما: چرخش نما
- کلید O: تغییر بین حالت دو بعدی و سه بعدی
- کلید R: ریست کردن حالت دید
- کلید space: توقف حرکت
- کلیدهای + و -: برای زوم کردن
جستجو در گوگل ارث چگونه است یا دور دنیا را با موبایلت سیاحت کن!
اگر جای خاصی در نظر دارید که نیاز به جستجو و نوشتن نام مکان دارد روی علامت جستجو در سمت چپ صفحه کلیک کرده و نام موردنظر را تایپ کنید، کلید اینتر را بزنید و گوگلارث شما را به آن مکان میبرد. علاوه بر نام میتوانید این جستجو را از طریق آدرس، عرض و طول جغرافیایی یا نامهای عمومیتر مثل «موزهها در رم» نیز انجام دهید. ذکر این نکته در این قسمت ضروریست که با جستجوی هر مکان و دیدن تصاویر آن در هر بخش از گوگل ارث شاید از خود بپرسید که این تصاویر چه زمانی ثبت شدهاند. برای فهمیدن این مسئله کافیست به نوار اطلاعات پایین صفحه نگاه کنید. گوگل ارث زنده هر ماه تصاویر خود را آپدیت میکند. شاید این در مورد تمام تصاویر صدق نکند ولی قدیمیترین عکسها در نقشه گوگل ارث قدمتی بیش از 3 سال ندارد. بعد از هر آپدیت گوگل ارث یک فایل KLM(فرمتی برای ذخیرهسازی و نمایش دادههای جغرافیایی در نرمافزارهای نمایشگر زمین) منتشر میکند که در آن نواحی که اطلاعات و تصاویر آن آپدیت شده مشخص شده است.
لذت یک تور مجازی با گوگل ارث آنلاین!
ویجر (Voyager) نام ویژگی است که به شما امکان میدهد به تورهای مجازی بروید. گوگل از آنها با نام «داستانهای مبتنی بر نقشه» یا Map-based stories یاد میکند. این بخش تقریباً پربارترین قسمت گوگل ارث آنلاین است. برای دسترسی به این قسمت روی گزینه فرمان در سمت چپ که زیر آیکون جستجو قرار دارد، کلیک و تور خود را انتخاب کنید.
در بخش ویجر زبانههای(tabs) مختلفی وجود دارد. برخی از این نامها عبارتند از:
- طبیعت(Nature)
- بازیها(Games)
- لایهها(Layers)
- نمای خیابان(Street view)
- فرهنگ/تمدن(culture)
- سفر کردن(Travel)
- آموزش(Education)
هر زبانه اطلاعات جالب منحصر به خود را دارد. مثلاً تورهایی مثل راهآهن هند و تاریخ آتشفشانها در قسمت آموزش وجود دارد که میتوانید از آنها لذت ببرید. در قسمت بازیها نیز میتوانید از آزمونهای تعاملی برای سنجش دانش خود در موضوعاتی مانند نام حیوانات یا سایتهای باستانشناسی استفاده کنید.
انتخاب تصادفی در گوگل ارث زنده
این گزینه هیجانانگیز در نقشه گوگل ارث توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. روی سومین گزینه از سمت چپ کلیک کنید. گزینه I’m feeling lucky با امکان انتخاب تصادفی جاذبههای دیدنی از 20هزار موقعیت مکانی کمتر شناخته شده که توسط تیم گوگل ارث مشخص شده، شما را وارد مکانهایی میکند که هرگز تصور نمیکردید روزی بتوانید ببینید. این مکان ممکن است یک شهر، جزیره، رودخانه، کوه یا حتی یک جاذبه تاریخی باشد.
برای مثال در تصویر کوه مونک در رشته کوه آلپ سوییس را میبینیم. میبینید که در پنل اطلاعات میتوان روی لینک ویکی پدیا کیلیک کرد و اطلاعات بیشتری به دست آورد. به علاوه گزینه Add to project نیز در پنل وجود دارد که شما در صورت تمایل میتوانید آن را به پروژه خود اضافه کنید. احتمالاً از اینکه حالا میتوانید پاسخ درخوری به سوال چگونه در گوگل ارث زنده ببینیم، بدهید بسیار خوشحالید!
ایجاد پروژه در گوگل ارث
پروژهها راهی برای جمعآوری مکانها همراه با متن، عکسها، و ویدیوها که برای ارائهها، داستانها یا نقشههای سفارشی مفید هستند. برای شروع روی آیکون چهارم از سمت چپ کلیک کنید. سپس مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- در قسمت ایجاد(Create)، گزینه ایجاد حساب در گوگل درایو(Create a project in Google Drive) را بزنید.
- اگر از قبل در گوگل حساب کابری دارید که هیچ، اما اگر ندارید باید یک حساب ایجاد کنید.
- روی Untitled project کلیک کرده و در صوت تمایل یک نام برای پروژه خود تعیین کنید.
- در قدم بعد روی ویژگی جدید (New feature) کلیک کنید و از میان گزینههایی مانند افزودن مکان، افزودن مکان نما، رسم خط یا شکل و غیره گزینه موردنظرتان را انتخاب کنید.
در انتخاب گزینهها محدودیتی نیست؛ آنها را به راحتی انتخاب کنید چون امکان حذف آنها وجود دارد. در حین کاوش در گوگل ارث هم میتوانید گزینه افزودن به پروژه را انتخاب و چیزهایی را به پروژه خود اضافه کنید. نکته آخر و مهم در این بخش این است که شما میتوانید پروژه خود را با دیگران نیز به اشتراک بگذارید. تنها کار لازم این است که گزینه اشتراک پروژه(Share project) که در بالای پنل پروژه وجود دارد را بزنید و آدرس موردنظرتان را وارد کنید.
کاوش سه بعدی جهان در نقشه گوگل ارث
کاوش در سیاره از یک نمای دو بعدی ساده و در عین حال بسیار جذاب است. ولی میتوان یک قدم فراتر رفت و حالت سه بعدی آن را تجربه کرد.
- با کلیک روی گزینه پنجم در سمت چپ با نام Map Style در بخش layers ابتدا ببنید که گزینه نمای سه بعدی روشن باشد.
- گزینهTurn on 3D building را بزنید، اما در نظر داشته باشید که نمای سه بعدی همه جا فعال و قابل دسترس نیست.
در واقع فضای سه بعدی فقط در جاهایی فعال است که عکسهای با کیفیت با جزئیات بالا از آنجا گرفته شده است. در واقع احتمال فعال بودن این گزینه در مناطق پرجمعیت و با جاذبههای توریستی زیاد بیشتر است. با نگه داشتن کلید shift و حرکت نشانگر موس روی صفحه میتوانید بخشهای مختلف منطقه موردنظر را ببینید. برای برگشتن به حالت دو بعدی همان طور که پیشتر نیز اشاره شد کلید O را فشار دهید یا گزینه 2D در قسمت پایین سمت راست را بزنید.
اندازهگیری فاصلهها در گوگل ارث
آخرین گزینه سمت چپ با نام Measure distance and area اندازهگیری مسافتها و مناطق که مد نظر داشته باشید را انجام میدهد. این کاربرد تخصصی در گوگل ارث آنلاین برای افرادی که در رشتههای مهندسی یا منابع طبیعی به هر شکلی با مسافت سر و کار دارند، به شدت کاربردی و مفید است.
تغییر تنظیمات در گوگل ارث
حالا که به جواب چگونه در گوگل ارث زنده ببینیم، رسیدید شاید بخواهید تنظیمات گوگل را برای خودتان اختصاصی کنید. در این صورت مراحل زیر را دنبال کنید.
- برای این کار روی نماد منو در سمت چپ کلیک و گزینه تنظیمات(setting) را انتخاب کنید.
- تنظیمات شامل بخشهای زیر میشود:
- انیمیشنها(Animations)
- تنظیمات نمایش(display settings)
- قالبها و یکاهای اندازهگیری(Formats and Units)
- تنظیمات عمومی
- اگر در نمایش درست گوگل ارث مشکل دارید بهتر است در بخش انیمیشن گزینه Turn on fly animation را غیرفعال کنید.
سرویس های گوگل به طور خودکار فرمت و واحدهای اندازهگیری شما را براساس موقعیت مکانی که هستید تنظیم میکند. با این حال اگر هم بخواهید به صورت دستی واحدهای اندازهگیری و طول و عرض جغرافیایی را تغییر دهید. در صورتی که بخواهید تنظیمات دستکاری شده خود را به حالت اولیه بازگردانید، به سادگی باز زدن گزینه Reset to default در پایین پنل این کار را انجام دهید.
فهرست مکانهایی که در گوگل ارث وجود ندارند
بسیاری از مکانها به دلایل سیاسی-نظامی، امنیتی و قضایی روی نقشه گوگل ارث نیستند یا تصاویر آنها محو شده است. برخی از این مکانها شامل موارد زیر است:
- پایگاه هوایی امشتاین آلمان
- منطقه هارپ در گاکونا آلاسکا
- شهر بابل در عراق
- سد کووی در کارولینای جنوبی
- پایگاه هوایی فولکل هلند
- منطقه مسکونی بیکر لیک در کانادا
- خیابان 2207 سیمور در کلیولند اوهایو
- جزایر فارو در اقیانوس اطلس شمالی
- نیروگاه هستهای اسلواکی
- سایت هستهای مارکول در فرانسه
- نیروگاه هستهای ایندین پوینت نیویورک
- پایگاه اتمی بهابها هند
- شهر چخوف در مسکو روسیه
- ندامتگاه المیرا در چیمانگ نیویورک
- زندان بومت در شهر مارسی
از گوگل ارث ایران چه میدانید؟
تا اینجای کار به سوال شما مبنی بر چگونه در گوگل ارث زنده ببینیم؟ پاسخ دادیم. اما آیا شاید برایتان جالب باشد که گوگل ارث ایران نیز وجود دارد. در گوگل ارث زنده هزاران تصویر زیبا و به یادماندنی از کشورمان ایران نیز وجود دارد. بنابراین شما میتوانید لذت یک تور مجازی را با جستجو در کشور خودمان بچشید. بازدید از گوگل ارث ایران برای بسیاری از توریستها و گردشگران نیز بسیار مفید است. زیرا آنها قبل از سفر و گردشگری میتوانند اهداف و تارگتهای خود را در ایران بیابند.
تفاوتهای بین گوگل ارث و گوگل مپ
با اینکه گوگل ارث و گوگل مپ هر دو از بهترین برنامه های گوگل محسوب میشدند و کمی پیشتر دارای فضاهای کاملا متفاوتی بودند، ولی در سالهای اخیر بسیار به هم شبیه شدهاند. این تا حد زیادی به خاطر اضافه شدن ویژگیهای جدید به گوگل مپ است، مانند پشتیبانی از تصاویر سه بعدی و ویژگیهای دیگری که در گوگل ارث هستند. ویژگی اصلی گوگل ارث این است که به شما امکان میدهد همراه با میلیونها عکس و اطلاعات به سفر مجازی بروید.
خواه این مقصد جایی باشد که شما در ذهن دارید یا جایی که به طور اتفاقی در گوگل ارث انتخاب کنید. گوگل مپ احتمالاً پرکاربردترین پلتفرم GIS است. اگر چه لزوماً بهترین پلتفرم برای مجازی سازی دادههای پیچیده نیست ولی برنامهای به شدت قوی و در عین حال آسان است که میتوان روی گوشی موبایل برای نمایشمسیرها و مدت زمان سفرها استفاده کرد. اگر کمی با جاوااسکریپت آشنا باشید متوجه میشوید نقشههای گوگل پتانسیل زیادی برای ساخت نقشههای سفارشی دارد.
سخن آخر
طبق اطلاعات ارائه شده حالا میدانید که هرچند که برای مسیریابیگوگل مپ گزینه راحتتری به شمار میرود، ولی در گوگل ارث با دنیایی از اطلاعات مواجه خواهید شد. فرقی نمیکند با یک حوزه آموزشی سر و کار دارید یا قصد یک سفر مجازی به دور دنیا را داشته باشید؛ گوگل ارث از اولین و قویترین گزینهها است.
این برنامه میتواند با تامین اطلاعات جامع و تصاویر با کیفیت برای شما برترین انتخاب باشد و اطلاعات زیادی را در زمینه علوم طبیعی تا علوم اجتماعی، مهندسی، هنر، تاریخ، درک سیستم زمین و نقشهها و بسیاری از موضوعات مشابه در اختیار شما قرار دهد. شما میتوانید طبق نیاز و اولویتهای خود از گول ارث انلاین و نسخه تحت وب استفاده کنید. همچنین میتوانید نرمافزار گوگل ارث زنده را روی کامپیوتر یا گوشی موبایل خود نصب کرده و از امکانات آن بهره ببرید.
منبع: makeuseof
دیدگاه خود را بنویسید