امروزه زندگی همه ما به فضای مجازی گره خورده است. برای مثال، در حال حاضر یک ویدیو، عکس یا هر فایل دیگری را باز می‌کنید، می‌بینید و می‌بندید. اما در گذشته شرایط به این شکل نبود و برای دیدن عکس و فیلم‌ و هر نوع فایل دیگری، باید آن را داخل حافظه دستگاه خود سیو می‌کردید. مسئله‌ای که بالاتر گفته شد، بهترین تعریف از فضای ابری گوشی است. در این مقاله به بهترین اپلیکیشن‌ های آیفون و اندروید برای ذخیره ابری اطلاعات خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

بررسی تکنولوژی فضای ابری گوشی

قبل از اینکه بهترین برنامه های فضای ابری گوشی را به شما معرفی کنیم، بد نیست ذخیره ابری اطلاعات را از همه نظر باهم بررسی کنیم تا مطلع شویم این تکنولوژی چه مزایا و معایبی دارد؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم ذخیره ابری اطلاعات همانند هر فناوری دیگری نکات مثبت و منفی مختص خودش را دارد. در این بخش نکات مثبت و منفی ذخیره ابری اطلاعات را به شما معرفی می‌کنیم. با ما همراه باشید. 

بررسی تکنولوژی فضای ابری گوشی

با ویژگی‌های مثبت این تکنولوژی شروع می‌کنیم. مشخصاً فضای ابری گوشی کمک شایانی به پیشرفت فضای مجازی کرده و همانطور که بالاتر گفته شد، برای دیدن عکس، فیلم و هر نوع فایل دیگری باید آن‌ها را در فضای داخلی دستگاه خود ذخیره می‌کردید. ولی امروزه به راحتی اینستاگرام یا هر برنامه‌ دیگری را باز می‌کنید و عکس و فیلم‌های مختلف را می‌بینید، بدون نیاز به ذخیره آن‌ها. اما در مورد معایب این تکنولوژی چه می‌توان گفت؟ این تکنولوژی تنها در شبکه‌های اجتماعی کاربرد ندارد. برای مثال، سرویس های ذخیره ابری رایگان و پولی وجود دارند که شما می‌توانید اطلاعات خود را بر روی آن‌ها ذخیره کنید. در این صورت از فضای داخلی دستگاه شما کوچک‌ترین حجمی اشغال نمی‌شود.

شرکت‌هایی که این خدمات را ارائه می‌دهند، از اطلاعات شما تمام و کمال محافظت می‌کنند. اما بسیاری از این برنامه‌ها، موظف هستند که در صورت نیاز، برخی از اطلاعات را در اختیار دولت خودشان قرار بدهند. بله، هنوز هم بهترین راه محافظت از اطلاعات بسیار مهم، ذخیره آن در یک حافظه داخلی است. در غیر این صورت برای اطلاعات دیگر که از اهمیت کمتری برخوردار هستند، ذخیره ابری اطلاعات از طریق فضای ابری گوشی یک راه‌حل مناسب است.

نحوه فعال و غیر فعال کردن فضای ابری گوشی

قبل از این که به سراغ بهترین برنامه های فضای ابری گوشی برویم، بهتر است به خود فضای ابری گوشی که در اختیار ما قرار داده شده، نیم نگاهی داشته باشیم. هنگامی که شما گوشی را خریداری می کنید، فارغ از اندرویدی یا iOS بودن سیستم عامل آن، مقداری فضای ابری به شما داده می شود. برای فعال کردن این فضا، باید مراحل زیر را طی کنید.

  • ابتدا یک اکانت در گوشی بسازید.
  • سپس با وارد کردن ایمیل و رمز عبورتان وارد فضای ابری شوید.
  • بسته به برند سازنده گوشی تان، مقداری حافظه ابری به شما داده می شود.

نکته: لازم به ذکر است که در آیفون باید اپل آیدی، در گوشی شیائومی باید می اکانت و در گوشی های سامسونگ از سامسونگ اکانت استفاده کنید.

برای غیر فعال کردن حافظه گفته شده نیز تنها کافیست که از اکانت خودتان خارج شوید؛ با این کار، فضای ابری گوشی به طور موقت غیرفعال می شود و هر زمانی که به آن نیاز داشته باشید، می توانید با وارد کردن مشخصاتتان وارد آن شوید.

حذف فضای ابری گوشی

در صورتی که به دنبال حذف فضای ابری گوشی تان هستید، تنها کافی است وارد آن شوید و از گزینه Remove یا همان پاک کردن استفاده کنید؛ البته ناگفته نماند که در اکثر برنامه های ابری، فایل های پاک شده به قسمت Trash یا همان سطل آشغال فرستاده می شوند تا در صورتی که به آنها نیاز داشته باشید، بتوانید آنها را ریکاوری کنید. مدت زمانی که فایل حذف شده در بخش Trash باقی می ماند، بستگی به سرویسی دارد که از آن استفاده می کنید؛ با این حال، اکثر سرویس ها این امکان را فراهم کرده اند تا فایل های حذف شده، حدود 30 روز همچنان در فضای ابری موقت باقی بمانند.

معرفی بهترین برنامه های فضای ابری گوشی

معرفی بهترین برنامه های ذخیره ابری اطلاعات 

حال که تمامی کاربرد‌های فضای ابری را به شما گفتیم، نوبت به معرفی بهترین برنامه های فضای ابری گوشی رسیده است. در این بخش سه برنامه برتر در این زمینه را به شما معرفی می‌کنیم.

1- گوگل درایو (Google Drive)

1-گوگل درایو (Google Drive)

گوگل درایو یکی از بهترین برنامه های فضای ابری گوشی است. گوگل درایو به صورت رایگان، 15 گیگ فضا برای ذخیره اطلاعات به شما اهدا می‌کند. در تمامی دستگاه‌های اندرویدی، گوگل درایو وجود و با دستگاه شما هماهنگ است. برای استفاده بیشتر از 15 گیگابایت از این حافظه، می‌بایست 9.99 دلار پرداخت کنید. در صورت پرداخت این هزینه، 1 ترابایت فضا برای ذخیره اطلاعات شما در نظر گرفته می‌شود. نکته مهم این است که مهم نیست پلتفرم شما اندروید، آیفون یا هرچیز دیگری باشد، در هر پلتفرمی می‌توانید از گوگل درایو استفاده کنید.

دانلود گوگل درایو (Google Drive) برای اندروید

دانلود گوگل درایو (Google Drive) برای ایفون

2- دراپ باکس (Drop Box)

2-دراپ باکس (Drop Box)

سرویس بعدی که قصد معرفی کردن آن را داریم، دراپ باکس است. دراپ باکس یکی از قدیمی‌ترین و معروف‌ترین‌ها در این زمینه است. از لحاظ امنیت، دراپ باکس یکی از قوی‌ترین سرویس‌ها در ذخیره ابری اطلاعات به حساب می‌آید. تنها نکته منفی در مورد دراپ باکس این است که در ابتدا تنها 2 گیگابایت برای ذخیره اطلاعات شما به‌ صورت رایگان در نظر گرفته می‌شود. برای افزایش این حافظه باید حداقل 12.50 دلار پرداخت کنید. 

دانلود دراپ باکس (Drop Box) برای اندروید

دانلود دراپ باکس (Drop Box) برای ایفون

3- دجو (ِDegoo)

3-دجو (ِDegoo)

دجو نسبت به دیگر سرویس های ذخیره ابری اطلاعات، یک سرویس نوپا حساب می‌شود. شرکت دجو در سال 2012 تشکیل و این خدمات را به مردم ارائه می‌دهد. در این روزها دجو از محبوب‌ترین سرویس های ذخیره ابری اطلاعات به حساب می‌آید. همچنین به تعداد کاربران این سرویس، روزانه ده تا پانزده هزار نفر اضافه می‌شود. دجو 100 گیگابایت فضا را به صورت رایگان در اخیار شما قرار می‌دهد. گفتنی است می‌توانید این فضا را تا 10000 گیگابایت هم افزایش دهید. 

دانلود دجو (ِDegoo) برای اندروید

دانلود دجو (ِDegoo) برای ایفون

سخن پایانی

همانطور که بالاتر دیدیم، در این مقاله، انواع کاربرد ذخیره ابری اطلاعات را به شما معرفی کردیم. همچنین سه عدد از بهترین برنامه‌ های اندروید، آیفون و هر پلتفرم دیگری را برای ذخیره ابری اطلاعات را معرفی و بررسی کردیم. گرچه برنامه‌های معرفی شده امنیت خوبی دارند، اگر می‌خواهید یکی از گزینه‌ها را انتخاب کنید، دراپ باکس و دجو می‌توانند گزینه بهتری باشند. اما اگر حجم ذخیره فضای ابری برای شما اهمیت بیشتری دارد، دجو و گوگل از بهترین گزینه‌ها هستند.


منبع: Android Authority