در سال 2019 تقریباً همه شرکت‌های تولید‌کننده گوشی‌های هوشمند، به دلیل ظرفیت بازار کشورهای توسعه نیافته یا در حال توسعه، محصولات رده میانی خود را افزایش دادند. کمپانی هواوی هم که به‌عنوان یکی از تولید‌کنندگان مطرح گوشی‌های هوشمند در سطح جهان شناخته می‌شود از این قاعده مستثنی نبود. این شرکت در تلاش برای رقابت در عرصه گوشی‌های هوشمند و رده میانی در سال 2019، چند مدل از اسمارت‌فون‌های خود را با طراحی ظاهریِ متفاوت و سخت‌افزار مشابه به بازار عرضه کرده است. گوشی هواوی y9s هم یکی از همین اسمارت‌فون‌هاست. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی گوشی هواوی y9s به‌ طور جامع بپردازیم.

تاریخچه هواوی

کمپانی هواوی بزرگ‌ترین سازنده چینی گوشی‌های هوشمند و سومین تولید‌کننده گوشی‌های پرفروش در سطح جهان است. شاید شما هواوی را فقط به‌عنوان یک تولید‌کننده گوشی‌های هوشمند بشناسید، اما درواقع هواوی بزرگ‌ترین تولید‌کننده تجهیزات مخابراتی به‌شمار می‌رود و طراحی و تولید گوشی‌های هوشمند در واقع فعالیت ثانویه این کمپانی محسوب می‌شود. کمپانی هواوی در سال 2004 اولین گوشی همراه خود را تولید کرد که البته یک موبایل ساده بود. گوشی‌های هوشمند هواوی از سال 2009 وارد بازار شدند. در سال 2011 برند آنر به‌عنوان یک برند مجزا از هواوی جدا شد، البته که آنر همچنان به‌عنوان زیرمجموعه هواوی به فعالیت خود ادامه می‌دهد. هواوی عملاً از سال 2012 وارد رقابت با تولید‌کنندگان مطرح تلفن‌های هوشمند شد و امروز خود یکی از مطرح‌ترینِ این تولیدکنندگان است.

معرفی گوشی هواوی Y9sمعرفی گوشی هواوی Y9s

گوشی هواوی y9s یکی از اعضای سری y9 است که در سال 2019 روانه بازار شد. این سری شامل مدل‌های Y9 2019، Y9 Prime 2019 و Y9s است. گوشی Y9s  از جدیدترین گوشی‌های هواوی به‌شمار می‌رود. این دستگاه از تمامی سرویس‌های گوگل استفاده می‌کند. این گوشی در دو رنگ مشکی (Midnight Black)، آبی کریستالی (Breathing Crystal) و بنفش (Phantom Purple) به کاربران معرفی شده است. قیمت گوشی y9s هواوی 239 دلار اعلام شده است.

بررسی هواوی y9sبررسی هواوی y9s

در بررسی هواوی y9s شباهت‌های زیادی هم با گوشی آنر 9X pro مشاهده می‌شود. این شباهت‌ها در طراحی، قابلیت‌ها و مشخصات گوشی y9s قابل توجه است. صفحه نمایش فول اسکرین و بدون ناچ، دوربین سه‌گانه و دوربین سلفی پاپ آپ و سنسور اثر انگشت از مشخصات هواوی y9s هستند. 

مشخصات گوشی هواوی y9sمشخصات گوشی هواوی y9s

بررسی گوشی هواوی y9s نشان می‌دهد که گوشی y9s با برتری‌هایی نظیر فریم فلزی، دوربین با کیفیت بالاتر و حافظه بیش‌تر نسبت به سایر اعضای سری Y9 به کاربران ارائه شده است. در ادامه به بررسی دقیق مشخصات گوشی هواوی y9s می‌پردازیم. 

بررسی گوشی هواوی y9s از لحاظ طراحی

گوشی y9s با ابعادی برابر با 8.8 در 77.3 در 163.5 میلی‌متر، وزنی معادل 206 گرم (10 گرم سنگین‌تر از Y9 Prime) و با طراحی‌ای جذاب و چشم‌نواز به کاربران معرفی شده است. فریم فلزی از جنس آلومینیوم و پنل پشتی از جنس شیشه است. پنل پشتی در قسمت لبه‌ها خمیده است و همین امر به خوش‌دست بودن دستگاه کمک می‌کند. جنس شیشه‌ای این پنل ظاهر گوشی را گران قیمت‌تر از آن‌چه که واقعاً هست نشان می‌دهد. یک ماژول دوربین در گوشه سمت چپ پنل پشتی تعبیه شده که مجموعه دوربین سه‌گانه y9s با چیدمانی عمودی در آن جای‌گذاری شده‌ و فلش LED خارج از این ماژول و در زیر آن قرار گرفته است. دوربین سلفی پاپ آپ این دستگاه امکان حذف ناچ از طراحی نمایشگر را فراهم کرده است. سنسور اثر انگشت که با دکمه پاور منطبق است، به همراه دکمه‌های تنظیم میزان صدا، روی لبه سمت راست دستگاه قرار گرفته است. با لمس کلید پاور فرایند تشخیص اثر انگشت انجام می‌شود. با فشردن یک ثانیه‌ای کلید پاور، دستیار دیجیتال (هم‌اکنون گوگل اسیستنت) فعال می‌شود و با سه ثانیه فشردن کلید پاور گوشی خاموش خواهد شد. اسپیکر، جک 3.5 میلی‌متری صدا و پورت USB تایپ C هم در لبه پایینی دستگاه جای‌گذاری شده‌اند.

بررسی گوشی هواوی y9s از لحاظ نمایشگر

همان‌طور که پیش‌تر هم به آن اشاره کردیم، این گوشی طراحی ناچ را از صفحه نمایش خود حذف کرده تا بتواند 84.7 درصد از پنل جلویی را از آن خود کند. این صفحه نمایش 6.59 اینچی با وضوح فول اچ دی پلاس (برابر با 1080 در 2340 پیکسل) و نسبت تصویر 19.5:9 یک نمایشگر فول اسکرین محسوب می‌شود. این نمایشگر از نوع TFT LCD (LTPS) و قابلیت پردازش 16 میلیون رنگ است. تراکم پیکسلی در این دستگاه به 391 پیکسل در هر اینچ می‌رسد. بررسی هواوی y9s نشان می‌دهد که روشنایی و کنتراست صفحه نمایش گوشی y9s با توجه به OLED نبودن آن قابل قبول است. 

بررسی گوشی هواوی y9s از لحاظ دوربین

یکی دیگر از مشخصات گوشی y9s که در بررسی گوشی هواوی y9s به آن می‌پردازیم، دوربین گوشی Y9s است. دوربین y9s یک مجموعه دوربین سه‌گانه است. همان‌طور که قبلاً هم به آن اشاره کردیم، این مجموعه سه‌گانه به‌صورت عمودی در ماژول دوربین در گوشه سمت چپ پنل پشتی جای‌گذاری شده است. این مجموعه دو لنز 48 و 8 مگاپیکسلی و یک لنز 2 مگاپیکسلی که به‌عنوان سنسور سنجش عمق تصویر عمل می‌کند، را شامل می‌شود.

دوربین اصلی گوشی y9s

دوربین اول با وضوح 48 مگاپیکسل یک لنز عریض (Wide) و گشودگی دیافراگم f/1.8 است که به فناوری فوکوس خودکار با تشخیص فاز مجهز است. سایز سنسور این لنز 1.2 اینچ و سایز پیکسل آن 0.8 میکرومتر است. دوربین دوم یک لنز فوق عریض (Ultra Wide) 8 مگاپیکسلی است که فاصله کانونی 13 میلی‌متری دارد. گشودگی دیافراگم در این لنز برابر با f/2.4 است که مانند دوربین اول به فناوری فوکوس خودکار با تشخیص فاز مجهز است. لنز سوم این مجموعه سه‌گانه یک نمونه 2 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم  f/2.4 است که قابلیت تشخیص عمق تصویر دارد. عکاسی HDR و پانوراما و فیلم‌برداری با کیفیت Full HD و سرعت ۶۰ فریم برثانیه از قابلیت‌های این مجموعه سه‌گانه هستند. عملکرد این دوربین‌ها خوب است و در نور مناسب، جزئیات زیادی را ثبت می‌کنند.

دوربین سلفی گوشی y9s

یکی از هیجان‌انگیزترین قسمت‌های این گوشی دوربین سلفی آن است. دوربین سلفی گوشی y9s یک دوربین پاپ آپ (Popup) است!  با فعال شدن گزینه سلفی در منوی دوربین، این دوربین از جای خود خارج می‌شود. طبق ادعای شرکت سازنده، مکانیزم حفاظتی دوربین سلفی سقوز گوشی را تشخیص می‌دهد و در این حالت دوربین را به‌صورت خودکار به جای خود برمی‌گرداند. هواوی مدعی است که دوربین سلفی تا سال‌ها بدون مشکل کار خواهد کرد. این دوربین یک لنز 16 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم F/2.2 است. عملکرد این دوربین در محیط‌های کم نور تعریف چندانی ندارد. دوربین سلفی هم مانند مجموعه اصلی، قابلیت فیلم‌برداری با کیفیت Full HD و سرعت ۳۰ فریم برثانیه دارد. 

بررسی گوشی هواوی y9s از لحاظ باتری

در بررسی گوشی هواوی y9s به باتری حجیم آن برمی‌خوریم. ظرفیت این باتری 4000 میلی‌آمپر ساعت است و قابلیت تعویض توسط کاربر ندارد. طبق ادعای هواوی دوام این باتری برای 80 ساعت پخش موسیقی، 9 ساعت پخش ویدیو و 40 ساعت مکالمه 3G مداوم کفایت می‌کند. یک شارژر 10 واتی تایپ C به همراه گوشی به کاربر ارائه می‌شود ولی از شارژ سریع هم  پشتیبانی می‌کند.

بررسی گوشی هواوی y9s از لحاظ سخت افزار و نرم افزار

همان‌طور که پیش‌تر هم به آن اشاره شد، بررسی گوشی هواوی y9s نشان می‌دهد که تفاوت این اسمارت‌فون با آنر 9x در سخت‌افزار آن‌هاست. در ادامه بررسی گوشی هواوی y9s و مشخصات گوشی هواوی y9s، به بررسی نرم‌افزار و سخت‌افزار آن می‌پردازیم.

نرم‌افزار y9s

گوشی Huawei Y9s (سایت آمازون) به‌صورت پیش‌فرض با سیستم عامل اندروید 9 پای به کاربران عرضه می‌شود و رابط کاربری آن هم EMUI 9.1 است. همان‌طور که گفتیم این دستگاه از امکانات گوگل هم پشتیبانی می‌کند.

پردازنده y9s

چیپ‌ست استفاده شده در این گوشی Kirin 710F نام دارد. این پروسسور 8 هسته‌ای معماری 12 نانومتری دارد. این 8 هسته شامل 4 هسته  ARM Cortex-A73 با حداکثر فرکانس 2.2 گیگاهرتز و 4 هسته ARM Cortex-A53 با حداکثر فرکانس 1.7 گیگاهرتز، می‌شود. پردازنده گرافیکی این چیپ‌ست تراشه Mali-G51 است که توانایی اجرای قابل قبول بازی‌های سنگین را دارد.

حافظه y9s

حافظه داخلی گوشی y9s برابر با 128 گیگابایت است که با رم 6 گیگابایتی همراه است. امکان ارتقا حافظه تا 512 گیگابایت هم از طریق MicroSD نیز فراهم است.

مزایا و معایب گوشی هواوی y9sمزایا و معایب گوشی هواوی y9s

حالا که بررسی گوشی هواوی y9s به پایان رساندیم به بررسی مزیت‌ها و کاستی‌های این اسمارت‌فون می‌پردازیم. جنس آلومینیومی فریم و پنل شیشه‌ای که ظاهر گوشی را بسیار جذاب و زیبا کرده، قطعاً از مزایای y9s محسوب می‌شوند. ظرفیت بالای باتری، نمایشگر کشیده و تمام صفحه و دوربین سلفی پاپ آپ، از دیگر مشخصات هواوی y9s هستند که می‌توان به‌عنوان مزایای گوشی y9s از آن‌ها یاد کرد.

سایز بزرگ این گوشی یکی از مشخصات هواوی y9s (سایت هواوی) است که شاید بتوان آن را از معایب گوشی هواوی Y9s دانست. کارکردن با یک دست با این اسمارت‌فون مشکل است، به‌خصوص که وزن آن هم چندان سبک نیست. پردازنده آن هم نسبت به هم‌رده‌هایش حرف زیادی برای گفتن ندارد و می‌تواند یکی دیگر از معایب گوشی هواوی y9s محسوب شود.

جمع‌بندیجمع‌بندی

با بررسی گوشی هواوی y9s، بررسی مشخصات گوشی هواوی y9s و بررسی معایب و مزایای گوشی هواوی y9s می‌توان به این نتیجه رسید که قابلیت‌ها و امکانات y9s در کنار قیمت مناسب آن، این گوشی را به یک میان‌رده خوب در بازار اسمارت‌فون‌ها تبدیل کرده است. نمایشگر تمام صفحه و دوربین سه‌گانه آن برای علاقمندان به عکاسی، گزینه‌های جذابی محسوب می‌شوند. طراحی پاپ آپ دوربین سلفی هم باعث شده که با طراحی کسل‌کننده‌ای مواجه نشوید.