برنامه KM Player (مشهور به KMP یا KM) را میتوان یکی از بهترین ویدیو پلیرهای موجود برای ویندوز، iOS و اندروید دانست. این برنامه در میان کاربران به مواردی مانند پشتیبانی از فرمتهای گوناگون ویدیو-بدون نیاز به نصب کُدِکهای جداگانه، طراحیِ کاربری ساده، پخش بیاشکالِ ویدیوهایی دارای رزولوشن بالا و پشتیبانی از انواع فایلهای زیرنویس مشهور است. برنامه KMPlayer نزد کاربران ایرانی نیز چندان ناشناخته نیست: از سال ۲۰۰۲ میلادی-همزمان با فراگیری فرمت ماتروشکا/ MKV برای پخش فایلهای ویدیویی توسط کاربران-به عنوان یک پلیر با پشتیبانی خوب از زیرنویس فارسی- مورد استقبال قرار گرفت، در سال ۲۰۰۸ میلادی(همزمان با اعلامِ نامِ شرکت سازندهی نرمافزار، یعنی Pandora TV) بیش از پیش شناخته شد و تا امروز یکی از پرکاربردترین ویدیو پلیرهای موجود است.
سازنده و صاحب امتیاز این برنامه، شخصی به نام کانگ-یونگ هویی است و شرکت رسمی صاحبامتیاز و توسعهدهندهی این برنامه، یعنی Pandora TV یک شرکت چندملیتی واقع در سئول، کرهی جنوبی است که در ابتدا فعالیت گستردهی خود- با این نام- را از سال 2004 میلادی و افتتاح یک وبسایت عمومی انتشار ویدیو-با امکان الصاق تبلیغات مردمی، به شکل لینک به ویدیوهای کاربران- آغاز کرد. این وبسایت در سالهای 2007 و 2008، با افزودن زبان انگلیسی، خریداری امتیاز KM Player و رونمایی رسمی از نسخهی جدید این نرمافزار موفق شد تا بیش از 35 درصد بازار کره را در دست بگیرد و در این دو سال، بیشترین توسعه را در میان سایتهای کرهای داشته باشد.
امروزه، Pandora TV با ارزش سهام بیش از 16 میلیوندلار در بازار سیلیکونولی، یکی از بزرگترین و فراگیرترین استارتآپهای کرهای به حساب میآید. این شرکت در سال 2014 از نسخهی اندروید این ویدیو پلیر رونمایی کرد و با گذر زمان و بهبود فضای کاربری این اپلیکیشن(و استقبال فراوان از این اپلیکیشن، با بیش از هشت میلیون دانلود کی ام پلیر از ابتدا تا امروز)، میتوان آن را بهترین ویدیو پلیر اندروید 2022 دانست.
اپلیکیشن کی ام پلیر یک اپلیکیشن نیمهرایگان است. از این رو که در نسخهی رایگان آن نیز به آسانی و بدون محدودیت امکان استفاده از تمامی امکانات آن وجود دارد، اما کاربر شاهد تبلیغات این برنامه در مدت استفاده از آن است. نسخهی پرمیوم اپلیکیشن کی ام پلیر به بهای 3.43 دلار قابل خریداری است. از مزیتهای نسخهی پولی این اپلیکیشن میتوان به قطع تبلیغات و پشتیبانی از کُدِکِ Divx اشاره کرد. این ویژگی سبب شده است تا برای استفادهی راحت از برنامه KM Player نیازی به Crack و ابزارهای غیرقانونی مشابه نباشد و امنیت دو طرفهی کاربر و برنامهنویس حفظ شود.
لوگوی این برنامه، شامل دو مثلث بنفش به شکل دکمهی Play-یکی کمرنگ/تصویر قرینه و یکی پررنگ/اصل تصویر- متشکل از قطرهای یک مستطیل نادیدنی ساده است و به راحتی در حافظهی تصویری کاربر جای خود را حفظ میکند(سادگی لوگو را میتوان یکی از مزیتهای اپلیکیشن کی ام پلیر نسبت به سایر رقبا دانست) و فضای داخلیِ برنامه، با امکان چینش و ترتیب ویدیوها به شکلهای گوناگون، طراحی مناسب آیتمها و امکان تغییر شکل آنها برای استفادهی آسانِ افراد کمبینا، طراحی مناسب Night Mode برای استراحت چشم، تنظیمات دقیق مبنی بر تنظیم صدا، نور و تصویر و (در خصوص موسیقی) پشتیبانی دقیق از انواع کاورِ آلبوم، در فرمتهای مختلف و با کیفیت بالا (برای کاربرانی که این موضوع در نظر آنها اهمیت ویژهای دارد) راحتی کاربرانی که اپلیکیشن کی ام پلیر را از میان گزینههای مشابه برگزیده و دانلود کردهاند را تأمین کرده و برای کاربران- بدون آن که به آموزش چندانی برای کاربری دقیق این برنامه نیاز داشته باشند- از جنبههای مختلف کارآمد است.
از دیگر ویژگیهای مثبت این برنامه، این است که تبلیغات در آن شکلی آزارنده، پرتعداد و غیرقابل کنترل ندارند و سودجویانه و آسیبزننده به نظر نمیرسند. ویژگی جالب و جسورانهی دیگر برنامه KM Player این است که تیم طراحان آن، همواره در طول زمان در حال آزمایش کردن ویژگیهای بصری تازه در صنعت پخش ویدیو هستند. امکاناتی که در صورت جواب نگرفتن و عدم استقبال کاربران، از این برنامه حذف میشوند. از جملهی این امکانات میتوان به پخش تصاویر به شکل سه بعدی، ویژهی عینکهای 3D و حالت VR برای عینکهای واقعیت افزوده اشاره کرد که پس از مدتی، از آپدیتهای بعدی برنامه KM Player حذف شدند و جای خود را به امکانات دیگر دادند. خاصیت به روز شدن همراه با تغییرات تکنولوژی در طول زمان و بررسی نوع ارتباط کاربران با برنامه، از دیگر ویژگیهایی است که اپلیکیشن کی ام پلیر را در این بیست سال از 2002 تا 2022 پرطرفدار و فعال نگه داشته است.
امکانات اپلیکیشن کی ام پلیر نسخه اندروید در یک نگاه:
- پخش فایلهای تصویری و صوتی با کیفیتهای عالی(HD, 4K, UHD, Full HD)
- پشتیبانی از تمامی فرمتهای ویدیویی (به ویژه MPG, RMVP, AVI, FLV,MKV, MP4)
- اتصال آسان به حافظهی جانبی(کارتهای SD) و پخش مستقیم فایلهای صوتی و تصویری
- پشتیبانی پخش ویدیو از درگاه گوگلدرایو و مجهز بودن به سیستم ابری/ Cloud Storage
- رد کردن ویدیو(به جلوتر یا عقبتر بردنِ آن) و بالا و پایین بردن نور و صدای ویدیو به آسانیِ لمس در چهار جهت اصلی.
- پشتیبانی کردن بیش از ده زبان زندهی دنیا.
- امکان تغییر در سرعت پخش ویدیو.
- طراحیِ دقیق حالت شبانه/ Night Mode برای پخش ویدیوها در شب و جلوگیری از خستگی چشم کاربران.
- امکان تغییر در کنتراست، رنگ، روشنایی و میزان اشباع نور ویدیوهای در حال پخش.
- امکان پخش مستقیم/ Streaming فایلهای صوتی و تصویری از لینکهای گوناگون، با سرعت و کیفیت بالا.
- پشتیبانی از فایلهای زیرنویس در زبانهای گوناگون، به آسانی هر چه تمامتر
- امکان شخصیسازی زیرنویس و هماهنگی دستی زیرنویس با ویدیو.
- امکان ضبط صدا، تصویر و گرفتن اسکرینشات از فایلهای ویدیویی با بهترین کیفیت ممکن.
- پخش ویدیو به صورت صوتی در پسزمینه (هنگامی که کاربر در حال کارهای دیگر است، میتواند با فعال کردن این حالت به صدای ویدیو گوش دهد)
- دسترسی به ابزارها و تابعهای ویرایش(برای تغییر پسوند فرمت)
- امکان پخش مجدد فیلم، از جایی که پیشتر متوقف شده است.
- امکان چرخش صفحهی نمایش به چهار گوشه برای تماشای ویدیو در پسزمینه.
- دیگر امکانات، چون امکان استفاده از قفل صفحه و غیرفعال کردن آن(هنگام پخش ویدیو)
مقایسهی برنامه KM Player با سایر برنامههای مشابه:
در این بخش از نوشتار، با نگاهی کلیتر، اپلیکیشن اندروید کی ام پلیر را با دو ویدیو پلیر دیگر (MX Player و VLC Player) مقایسه میشود. اپلیکیشن MX Player از لحاظ فضای کاربری، امکانات مشابهی نسبت به برنامه KM Player دارد. تفاوتهای کیفی دو برنامهی MX Player و VLC Player را نسبت به اپلیکیشن اندروید کی ام پلیر، میتوان در چهار موضوع دید:
۱- اپلیکیشن MX Player امکان پشتیبانی/یا دستکم پشتیبانی کامل از بسیاری از فرمتهای ویدیویی را(به علت عدم پشتیبانی از برخی از کدکهای ویدیویی) ندارد. از همین روست که یا به کلی آنها را پخش نمیکند و یا اگر فرمتِ ویدیویی قابل شناسایی و پخش بود، نمایش ویدیو با لَگهای بسیار(و گاه عدم امکان جلو و عقب بردن آن) همراه است.
۲- اپلیکیشن کی ام پلیر، در صورت شخصیسازی امکان پخش فایلهای پنهان در موبایل را نیز دارد(و این ویژگی کی ام پلیر با VLC Player مشترک است) اما MX Player مگر در صورت جابجایی ویدیوها توسط کاربر و حذف فایلهای سیستمی مربوطه امکان پخش چنین فایلهایی را ندارد.
۳- با این وجود که امکان پخش کردن فایلهای ویدیویی به شکل صوت در پسزمینه، در هر سه برنامهی مذکور وجود دارد، اما این ویژگی در نسخههای جدید MX Player به علت وجود یک باگِ ساده به شکلی کامل و درست به چشم نمیخورد و ویدیو در هنگام پخش به عنوان صدا گاهی قطع میشود.
با تمام نکات ذکر شده، تنها برتری MX Player نسبت به برنامه KM Player را میتوان در تنوعِ بیشترِ تمهای نرمافزار(جهت شخصیسازی فضای آن) و راحتیِ ساخت پلیلیستهای ویدیویی قلمداد کرد. این دو نکته در اپلیکیشن کی ام پلیر به شکلی کمرنگتر دیده میشوند. همچنین، اشاره به این موضوع نیز لازم است که چه VLC Player و چه MX Player، نسبت به برنامه KM Player در پخش فایلهای صوتی و تصویری از طریق لینکهای مستقیم اینترنتی، ضعیفتر و کندتر عمل میکنند. با تمام این حرفها، باید گفت که هر سه برنامهی نامبرده، در کیفیتِ «قفل صفحه هنگام پخش ویدیو» و کیفیتِ «پخش مستقیم ویدیو، همزمان با دانلود شدن آن» با هم برابرند.
۴- برای کاربران فارسیزبان و در خصوص «زیرنویس فارسی» برای فیلم، اپلیکیشن کی ام پلیر، بدون خدشه و وقفه، و نیاز به اصلاح زیرنویس از فرمتهای متعددی پشتیبانی میکند. با این حال، در MX Player و VLC Player برخی از فرمتهای قدیمی زیرنویس(مانند Sub/Idx) به درستی اجرا نمیشوند و به تبدیل آنها نیاز است(که کاری دشوار به نظر میرسد.)
با مقایسهی فضای کاربری این سه برنامه، میتوان آنها را از نظر سادگی در مدیریت فایلهای صوتی و تصویری، مرتب کردن اطلاعات کاربری، شکل دسترسی به اینترنت، وجود یا عدم وجود تبلیغات، وجود یا عدم وجود مشکلات فنی و کیفیت پخش ویدیو (از منظر پشتیبانی کردن فایلهای سنگین و ویدیوهای دارای کیفیت بالا) به ترتیب زیر شمارهگذاری و رتبهبندی کرد:
1- KM player
2- MX Player
3- VLC Player
جمعبندی:
با مرور نکات ذکر شده، میتوان به این نتیجه رسید که برنامه KM Player چه در نسخههای ویندوز و iOS و چه به صورت اپلیکیشن اندروید نسبت به رقبای خود از امکانات، سرعت پردازش و سادگی فضای کاربری بیشتر و بهتری برخوردار است. همچنین، رایگان بودن حداکثری این برنامه (و هزینهی مناسب نسخهی پولی آن) سبب شده است تا بدون نیاز به انواع کرک و ابزارهای آسیبزنندهی احتمالی دیگر، دسترسی به آن برای کاربران به آسانی امکانپذیر باشد. از همین روست که به جرأت، میتوان برنامه KM Player را بهترین ویدیو پلیر اندروید دانست.
دیدگاه خود را بنویسید