بیش از یک سال از عرضه گلکسی M11 گذشته و این دستگاه همچنان در بین اقتصادی‌های محبوب بازار حضور دارد. گوشی m11 با فریم پلاستیکی، نمایشگر TFT، پردازنده اسنپدراگون 450 و حسگر خازنی اثر انگشت در قاب پشتی، تمام ویژگی‌های گوشی‌های اقتصادی 2020 را در اختیار داشت. اما توان بالای باتری (5000 mAh) که ژن مشترک خیلی از گوشی‌های سری M است، هنوز هم به M11 درخشش می‌دهد. از طرفی در نگاه اول به‌ نظر می‌رسید که دوربین گوشی m11 هم توان خوبی برای رقابت با هم‌رده‌هایش داشته باشد. اما آیا مجموعه لنزهای سه‌گانه این دستگاه، در عمل هم حرفی برای گفتن داشتند؟ واقعیت این است که حضور لنزهای چندگانه، لزوماً به معنی عکاسی بهتر نیست و گاهی نتیجه‌ای جز ظاهر جذاب ندارد! در ادامه خواهیم دید که آیا تعدد لنزها می‌تواند کیفیت دوربین گوشی m11 را تضمین کند یا سامسونگ هم صرفاً به دنبال مدرن‌سازی ظاهری بوده است.

بررسی دوربین گوشی m11؛ معرفی حسگرهای سه‌گانه

بررسی دوربین گوشی m11؛ معرفی حسگرهای سه‌گانه

همانطور که گفته شد، مجموعه دوربین گوشی m11 برای عکاسی به سه حسگر مجزا مجهز شده که در ابتدا ظاهر نسبتاً مدرنی خلق می‌کنند؛ گرچه این جذابیت ظاهری بعد از حدود یک سال و نیم و در بین گوشی‌های جدیدتر، چندان هم قابل‌ توجه نیست. از طرفی رقابت جدی‌تر، کیفیت تصاویر خروجی در گوشی‌های ارزان‌ قیمت را بیشتر از گذشته مطرح کرده است. علاوه بر این مشخصات شناسنامه‌ای دوربین گوشی m11 در حال حاضر بین بهترین‌های این رده قرار نمی‌گیرد؛ با این‌ حال توجه داشته باشید که ویژگی‌ها و اعداد و ارقام روی کاغذ، لزوماً به برتری و کیفیت بالاتر ختم نمی‌شود. ام 11 مثل خیلی از گوشی‌های پایین‌رده و میان‌رده بازار، از دو دوربین واید و اولترا واید و یک اسکنر تشخیص عمق، بهره می‌گیرد.

مجموعه دوربین گوشی m11 در ابتدا با یک حسگر 13 مگاپیکسلی معرفی شده که به‌ عنوان عضو اصلی، ایفای نقش می‌کند. حسگر دوربین اصلی با سایز 3.1/1 اینچ، در کنار یک لنز واید با گشودگی دیافراگم F/1.8 قرار گرفته و به پیکسل‌های 1.12 میکرومتری، مجهز است. دوربین دوم طبق انتظار، یک نمونه اولترا واید یا فوق عریض 14 میلی‌ متری با گشودگی دیافراگم f/2.2 است که تصاویر 5 مگاپیکسلی، ثبت می‌کند. دوربین اولترا واید در واقع وظیفه ثبت تصاویری با پس‌زمینه‌های گسترده‌تر را به عهده دارد. حسگر تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 توان عکاسی مجزا ندارد و به‌ عنوان عاملی برای تشخیص بهتر عمق میدان و ثبت پرتره‌های قوی‌تر، شناخته می‌شود؛ گرچه بود و نبود این گزینه در خیلی از گوشی‌های اقتصادی، تفاوتی ایجاد نمی‌کند.

قابلیت‌های دوربین گلکسی M11

قابلیت‌های دوربین گلکسی M11

دوربین اصلی گلکسی M11 به فوکوس خودکار با تشخیص فاز مجهز است؛ اما همان‌طور که انتظار می‌رود، هیچ خبری از لرزش‌گیر اپتیکال در این دستگاه نیست. در واقع فلش LED تنها گزینه‌ای است که برای عکاسی با دوربین گوشی m11 در محیط‌های کم‌نور، به کمک شما می‌آید. این مجموعه از قابلیت HDR پشتیبانی می‌کند؛ حضور این قابلیت را شاید به توان قابل اتکاترین گزینه در تنظیمات دوربین گوشی سامسونگ m11 دانست. برای دریافت تصاویر قابل‌ قبول، بهتر است Auto HDR همیشه فعال باشد. حالت عکس‌برداری پانوراما و پرتره، دیگر قابلیت‌های معرفی شده در تنظیمات این مجموعه است، اما با وجود تمام این مشخصات، کیفیت دوربین گوشی m11 چه‌ طور ارزیابی می‌شود؟

کیفیت دوربین گوشی m11؛ بررسی عکس‌ها در شرایط نوری مختلف

کیفیت دوربین گوشی m11؛ بررسی عکس‌ها در شرایط نوری مختلف

دوربین اصلی m11 سامسونگ می‌تواند در روز و شرایط نوری ایده‌آل، عکس‌های نسبتاً پذیرفتنی ثبت کند. اما انتظاری بیشتر از رده قیمتی گوشی نداشته باشید. تست دوربین گوشی m11 در نور زیاد هم با نتایج چندان درخشانی همراه نیست و این دستگاه را حتی در بین بهترین‌های هم‌رده‌اش هم قرار نمی‌دهد. عکس‌های دوربین اصلی می‌توانند برای استفاده‌های کاملاً معمول و به‌ اشتراک‌گذاری غیرسختگیرانه در شبکه‌های اجتماعی، قابل‌ قبول باشند. گستره دینامیکی تصاویر ثبت شده با M1، متوسط رو به پایین ارزیابی می‌شود و جزئیات چندانی در تصاویر نیست. با این وجود می‌توان با تعادل میزان نویز و جزئیات در عکس‌ها، کنار آمد. فضای رنگی تقریباً اشباع و کمی دور از واقعیت است. تعادل رنگ سفید که یکی از مشکلات پر رنگ دوربین گوشی‌های اقتصادی است، در M11 هم ضعیف ظاهر می‌شود؛ با اینکه این مشکل در گوشی‌های گران‌قیمت‌تر هم دیده می‌شود، اما در بعضی گوشی‌های جدیدتر تا حدی کنترل شده است.

طبق انتظار کاهش نور، با افت چشم‌گیر کیفیت دوربین گوشی m11 همراه است. در چنین شرایطی میزان جزئیات عکس‌ها بیش از پیش کم می‌شود و البته نویز تصاویر به‌ وضوح بیشتر خواهد شد. متأسفانه تمام مشکلاتی که گفته شد، در تصاویر اولترا واید پررنگ‌تر است و به‌ طور کلی نمی‌توان به این دوربین، امید چندانی داشت. در واقع نه دوربین اولترا واید و نه سنسور تشخیص عمق، عملکرد قابل‌ توجهی ندارند. به‌ راحتی می‌توان گفت که حضور حسگر 2 مگاپیکسلی در دوربین گوشی m11، تغییر محسوسی در تصاویر پرتره ایجاد نمی‌کند؛ مرز سوژه در عکس‌های پرتره خصوصاً در محیط‌های پرنور، تفکیک خوبی ندارد. از طرفی سرعت و دقت فوکوس خودکار هم نسبتاً ضعیف است و گاهی با اختلال همراه خواهد بود. 

فیلمبرداری

فیلمبرداری

دوربین گوشی m11 توان فیلمبرداری 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه را دارد. متأسفانه کیفیت ویدئوها گاه از تصاویر عکاسی پایین‌تر است. در واقع ویدئوها هم کاملاً متناسب با قیمت گوشی سامسونگ M11 هستند و باز هم بین بهترین‌های هم‌رده جا نمی‌گیرند. از آن‌جایی که عکاسی با دوربین اصلی در شرایط نوری ایده‌آل و با روشن بودن حالت HDR، بالاترین کیفیت دوربین گوشی m11 را ارائه می‌دهد؛ پیشنهاد می‌شود در ضبط ویدئوها هم به HDR جواب بله بدهید.

دوربین سلفی

دوربین سلفی

یک حسگر 8 مگاپیکسلی در مقابل یک لنز واید با دیافراگم f/2.0، دوربین گوشی m11 در بخش سلفی را معرفی می‌کند. این دوربین برای عکاسی پرتره به قابلیت Live Focus مجهز است که عملکردی میانه‌حال رو به پایین دارد. دوربین سلفی هم امکان فیلمبرداری 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه را در اختیار شما قرار می‌دهد. عکس‌های سلفی درست مثل نمونه‌های ثبت شده با دوربین اصلی، جزئیات قابل‌ توجهی ندارند و البته با کمی نویز همراهند. در شرایط نوری خیلی خوب و در محیطی که نه تاریک و نه بیش از اندازه روشن است، می‌توان به عکس‌های سلفی امیدوار بود. توجه داشته باشید که این دوربین هم درست مثل دوربین اصلی، تماماً متناسب با کلاس قیمتی گوشی عمل می‌کند. با توجه به کیفیت دوربین گوشی m11 در بخش‌های مختلف، پیشنهاد می‌شود اگر به این بخش اهمیت می‌دهید؛ به گزینه‌های جدیدتر و مجهزتری فکر کنید.