در این مقاله به نقد و بررسی گوشی نوکیا 6.1 پرداخته شده. گوشی 6.1 یکی از گوشی‌های اقتصادی و خوش‌ساخت کمپانی نوکیا است. این گوشی در ژانویه سال 2018 به کاربران معرفی و در آوریل همان سال به بازار عرضه شد. با نقد و بررسی گوشی نوکیا 6.1 می‌توان به مشخصات گوشی نوکیا 6.1 مانند، طراحی مناسب و ساده، دوربین مناسب، نمایشگر مطلوب و قدرت عملکرد، اشاره کرد.

شرکت نوکیا معروف به غول موبایل‌سازی و از قدیمی‌ترین شرکت‌های موبایل جهان است. در سال ۲۰۱۵ و با پایان حق انحصار مایکروسافت بر سر برند نوکیا، شرکت نوکیا این بار با همکاری شرکت اچ ام دی گلوبال (که یک شرکت تازه تأسیس فنلاندی است) دوباره به صنعت موبایل بازگشته است. شرکت نوکیا در سال‌های گذشته با ارائه گوشی‌های هوشمند خود، توانسته پیشرفت قابل‌ توجهی در بازار گوشی‌های هوشمند به دست آورد.

مشخصات گوشی نوکیا 6.1

در این مقاله به نقد و بررسی گوشی نوکیا 6.1 و ویژگی‌های این گوشی پرداخته‌ایم. از مشخصات گوشی نوکیا 6.1، می‌توان به نمایشگر ۵.۵ اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل، دوربین ۱۶ مگاپیکسلی، تراشه اسنپدراگون ۶۳۰، باتری با ظرفیت ۳۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت، اجرای اندروید ۸.۰ ارویو، حافظه اجرای ۴ گیگابایتی به همراه حافظه داخلی ۳۲/۶۴ گیگابایت، پشتیبانی از ورودی یو اس بی  Type-C و ابعاد ۸.۲ × ۷۵.۸ × ۱۴۸.۸ میلی‌متری اشاره کرد.

طراحی و بدنهطراحی و بدنه

نوکیا 6.1 همانند مدل قبلی خود طراحی ساده و زیبایی دارد و با ابعاد 148.8  در 75.8 در 8.2 میلی‌متر و با وزن 172 گرم باعث حس راحتی کاربر می‌شود. در این گوشی در بدنه پشتی از جنس آلومینیوم استفاده شده و در صفحه جلویی نیز از شیشه گوریلا ۳ استفاده شده است. گوشی نوکیا 6.1 بدنه محکم و مقاومی دارد و خیالتان را از بابت آسیب به بدنه، راحت می‌کند. جک 3.5 میلی‌متری صوتی و یک میکروفون، موارد حاضر در لبه بالای گوشی هستند در حالی که لبه پایین گوشی میزبان درگاه USB Type-C و اسپیکر قدرتمند گوشی است. قیمت گوشی نوکیا 6.1 در زمان عرضه 220 یورو بود که در دسته گوشی‌های میان‌رده قرار می‌گیرد. این گوشی با توجه امکاناتی که دارد جزو گوشی‌های معقول اقتصادی بازار به حساب می‌آید.

نمایشگرنمایشگر

در گوشی نوکیا از یک صفحه نمایش 5.5 اینچی استفاده شده و پنل آن 1080p IPS LCD   است. رنگ‌ها در این صفحه نمایش بسیار زنده و طبیعی هستند. این دستگاه مجموعه‌ای از پروفایل‌ها یا تنظیمات رنگی را ارائه نمی‌دهد اما کیفیت نمایشی از تعادل بسیار خوبی برخوردار است. صفحه نمایش گوشی نوکیا 6.1 حدود 142 درصد از پوشش رنگی sRGB را ارائه می‌دهد و این به هیچ عنوان برای یک صفحه نمایش LCD اقتصادی بد نیست. نسبت تصویر این صفحه نمایش 16 به 9 بوده و رزولوشن آن فول اچ دی (1920 در 1080 پیکسل) است. بدین ترتیب تراکمی در حدود 403 پیکسل در هر اینچ برای نمایشگر آن به ارمغان آورده که تراکمی بسیار خوب و مناسب برای یک گوشی با قیمت نوکیا 6.1 محسوب می‌شود.

دوربیندوربین

این گوشی از یک دوربین 16 مگاپیکسلی جدید  Zeiss به همراه یک لنز F/2.0  استفاده شده است. برای دوربین سلفی از یک دوربین 8 مگاپیکسلی استفاده شده که برای رفع نیازهای شما مناسب است. کیفیت دوربین فیلم‌برداری گوشی نوکیا 6.1 به لطف لنز zeiss، 4K 1080 با توانایی 30 فریم در ثانیه است. شما می‌توانید با دو مرتبه فشردن کلید پاور، یا باز کردن آیکون دوربین، خیلی سریع گوشی را آماده‌ی تصویربرداری کنید. همانند دیگر گوشی‌های سری جدید نوکیا، برنامه‌ی پیشرفته‌ی عکاسی نوکیا در داخل این گوشی نیز تعبیه شده و شما می‌توانید از تمامی ظرفیت‌های این برنامه، همچون عکاسی و فیلم برداری Bothie (دو تایی)، تنظیمات دستی عکاسی، پانوراما، بوکه‌ی مصنوعی، اسلوموشن و… استفاده کنید.

نرم‌افزار

گوشی Nokia 6.1 نوکیا مانند بسیاری از گوشی‌های میان‌رده پرچم‌دار پر فروش از اندروید وان (Android One) استفاده می‌کند و همان تجربه نرم‌افزاری را که از گوشی‌های گران قیمت انتظار دارید در اختیار شما قرار می‌دهد. شرکت نوکیا در همین سال به خاطر پشتیبانی و بروزرسانی‌های نرم‌افزاری و امنیتی که به طور مداوم ارائه می‌دهد رتبه اول را بدست آورد، بنابراین در زمینه پشتیبانی نرم‌افزاری و امنیتی نباید هیچگونه نگرانی داشته باشید. نوکیا 6.1 با سیستم عامل اندروید 8.1 اوریو به بازار ارائه شد و این بدان معناست که دارندگان گوشی از 2 سال بروزرسانی نرم افزاری و 3 سال بروزرسانی امنیتی برخوردار خواهند بود.


سخت افزار

پردازشگر

شرکت نوکیا پردازشگر اسنپدراگون 630 کوالکام را در گوشی نوکیا 6.1 استفاده کرده است. این پردازشگر طی فرآیند 14 نانومتری تولید شده و از پردازنده‌های میان‌رده و خوب شرکت کوالکام محسوب می‌شود. پردازنده مرکزی آن هشت هسته‌ای است و هر هشت هسته آن از نوع Cortex-A53 هستند. فرکانس کاری هسته‌های پردازشگر آن هم 2.2 گیگاهرتز خواهد بود. پردازنده گرافیکی آدرنو 508 هم در پردازنده مذکور بکار رفته و وظیفه تجزیه و تحلیل داده‌های گرافیکی را بر عهده دارد.

حافظه

این دستگاه از نظر حافظه داخلی و رم شامل دو نسخه متفاوت است. نسخه اول این گوشی از رم 3 و حافظه داخلی 32 گیگابایتی بهره می‌برد و نسخه دوم آن به رم 4 و حافظه داخلی 64 گیگابایتی مجهز است. این گوشی از اتصال حافظه جانبی هم پشتیبانی به عمل می‌آورد و با استفاده از رم میکرو اس دی (Micro SD) می‌توان فضای ذخیره‌سازی اطلاعات آن را تا سقف 256 گیگابایت افزایش داد. البته توجه داشته باشید که در صورت نصب رم میکرو اس دی در گوشی، دیگر نمی‌توانید دو سیم کارت را بر روی آن نصب کنید، چون شیار سیم کارت دوم نوکیا 6.1 از نوع هیبریدی است و قابلیت نصب سیم کارت و یا حافظه اس دی را دارد.

باتری

در گوشی 6.1 نوکیا از یک باتری 3000 میلی آمپر ساعت استفاده شده است که از نظر ظرفیت ویژگی قابل توجهی را ارائه نمی‌دهد. با این حال در تست باتری، این گوشی توانست عمر 10 ساعت و 24 دقیقه‌ای را هنگام مشاهده وب سایت ها ارائه دهد.

حسگرها

یکی از نقاط قوت این گوشی حسگرهایی است که در این گوشی استفاده شده. حسگر اثرانگشت (پشت گوشی), شتاب‌سنج, ژیروسکوپ, سنسور مجاورت, قطب‌نما حسگرهایی هستند که در این گوشی  استفاده شده‌اند.

جمع بندی

در نقد و بررسی گوشی نوکیا 6.1 دیدیم که این تلفن هوشمند علاوه بر طراحی ساده و زیبایی که دارد سخت افزارهای مورد استفاده در آن مانند پردازنده و دوربین مناسب، به شما این امکان را می‌دهد تا بدون هیچ مشکلی کارهای روزانه خود را انجام دهید. این گوشی جزو گوشی‌های میان رده‌ای است که قیمت مناسبی دارد و یک گزینه عالی برای خرید به حساب می‌آید.