گوشی Nokia 2.2
در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران، نام نوکیا یادآور اولین تجربههای استفاده از تلفن همراه است. اخیراً نیز نوکیا بعد از مدتی حضور کمرنگ، مجدداً توسط کمپانی HMD Global، تولید گوشیهای هوشمندش را در ردههای مختلف از سر گرفته و به عرصه رقابت باز گشته است. گوشی Nokia 2.2 در ژوئن سال 2019، در حالی رونمایی شد که نسبت به سایر گوشیهای هوشمند و حتی تعدادی از همخانوادههای خود، قیمت بسیار مناسبتری داشت. مشخصات گوشی نوکیا 2.2، متناسب با نیازهای معمول قشر کم درآمد، خصوصاً در موقعیتهای جغرافیایی که به نظر بازار هدف اصلی میآیند (مثل هند) است. در واقع قیمت نوکیا 2.2 را میتوان مهمترین مشخصه این اسمارتفون دانست. همچنین طبق ادعای سازندگان، حضور انواعی از هوش مصنوعی در این محصول، از ویژگیهای مهم گوشی nokia 2.2 محسوب میشود.
مشخصات گوشی نوکیا 2.2
با توجه به ارائه اسمارتفونهای متنوع نوکیا توسط HMD Global، به نظر میرسد گوشی Nokia 2.2، با هدف ارائه محصولی با قیمت مناسب و در عین حال دارا بودن حتیالامکان قابلیتهای کاربردی موجود در اسمارتفونهای جدید، طراحی شده بود. پس مشخصات گوشی نوکیا 2.2 اعم از مشخصات فنی وظاهری این محصول، در ردهای متوسط قرار میگیرند و با توجه به قیمت گوشی، ترکیب معقولی را ارائه میدهند.
طراحی و نمایشگر گوشی Nokia 2.2
گوشی Nokia 2.2 با ابعاد 9.3×70.56×145.96 میلیمتر، وزنی برابر با 153 گرم و نمایشگر 5.71 اینچی خود، در قالب اسمارتفونی با اندازه متوسط و در دو رنگ مشکی و خاکستری وارد بازار شد. در قسمت جلوی گوشی، طراحی ناچ استایل به چشم میخورد و حاشیهها در قسمت پایین جلوی دستگاه، ضخامت بیشتری پیدا میکنند که در نهایت حدود 20% از صفحه جلوی گوشی را اشغال میکنند. ناچ قطره آب بالای صفحه، دوربین سلفی را در خود جا میدهد.
در کناره سمت چپ دستگاه، دکمه اختصاصی برای دسترسی به دستیار صوتی گوگل در نظر گرفته شده که البته با فشار دادن طولانی به قابلیت Walkie-Talkie متصل خواهد شد. قسمت پشتی گوشی را قابی از جنس پلیکربنات پوشانده است که قابلیت تعویض داشته و ظاهر درخشان و زیبایی ارائه میدهد. در صفحه پشتی، یک دوربین همراه با فلش LED به چشم میخورد که به صورتی عمودی در کنار هم قرار گرفتهاند. گوشی Nokia 2.2 دو سیمکارت نانو را در خود جا میدهد. اسپیکر به کار رفته در نوکیا 2.2، در قسمت پشت گوشی قرار گرفته و وجود یک برآمدگی در کنار اسپیکر، از خفه شدن صدای خروجی اسپیکر در زمان قرار داشتن روی سطوح جلوگیری میکند. جک 3.5 میلیمتری هدفون در لبه بالایی گوشی حضور دارد.
صفحه نمایش IPS گوشی nokia 2.2، دارای رزولوشن 720×1520 اینچ (HD+) است که حدود 80% از قسمت جلوی گوشی را پوشانده است. بر خلاف انتظار در مورد محصولی که فاقد حسگر اثر انگشت است، امکان تشخیص چهره و امنیتسازی از این طریق در نوکیا 2.2 وجود دارد. نهایتاً در طراحی این گوشی، با توجه به قیمت مناسبش، ایراد خاصی وجود ندارد.
مشخصات فنی گوشی نوکیا 2.2
همانطور که در بررسی ظاهر و نمایشگر گوشی نوکیا 2.2، با مشخصات و قابلیتهایی کاملاً متناسب با یک میانرده خوشقیمت مواجه بودیم، در زمینه مشخصات فنی نیز با چنین سطحی روبهرو هستیم. دوربین 13 مگاپیکسلی به کار رفته در گوشی Nokia 2.2، طبق ادعای شرکت سازنده، با قابلیت Auto HDR و در واقع با کمک هوش مصنوعی، ثبت تصاویری با کیفیت نسبتاً خوب را در محیطی با نور و کنتراست نامطلوب، ممکن میکند. فوکوس خودکار، قابلیت دیگریاست که در تک دوربین این دستگاه به چشم میخورد.
تصویربرداری با وضوح 1080p، تجربه فیلمبرداری برای کاربر را در رده قابل قبولی قرار میدهد. دوربین سلفی که در قسمت ناچ قرار گرفته از وضوحی برابر با 5 مگاپیکسل برخوردار است و امکان تصویربرداری با وضوح 1080pنیز در این دوربین وجود دارد. در کل باید توجه داشت که مجموعه دوربینهای این گوشی، قرار نیست تجربه متفاوتی از عکاسی را رقم بزنند، با این حال اگر نخواهیم آن را با محصولات گران قیمتتر مقایسه کنیم، ضعف چندانی هم در آنها به چشم نمیآید.
گوشی nokia 2.2 بر روی سیستم عامل Android One بنا شده و از اندروید 9 پای خام، بهره میبرد. Android One در این محصول، از ویژگیهای ارتقا یافته نسبت به سریهای قبل برخوردار است. در زمان عرضه، کمپانی سازنده، وعده ارائه به روزرسانیهای جدید و امکان ارتقا طی 3 سال آینده را، به کاربران داده بود و به لطف این ویژگی، این دستگاه امکان ارتقا تا دو نسخه اندروید بعدی را در اختیار داشت.
رابط کاربری این گوشی هوشمند، با توجه به امکان استفاده آسان و طراحی نه چندان پیچیدهاش، گزینه خوبی برای افراد سادهپسند به حساب میآید. ویژگی مناسب دیگری که میتواند گوشی Nokia2.2 را برای این افراد به مورد دلخواهی تبدیل کند، خالی بودن دستگاه از اپلیکیشنهای Crapware است. در واقع در قسمت اپلیکیشنها، نرمافزار ناکارآمدی که فقط فضا را اشغال کرده و امکان حذف آن وجود نداشته باشد، دیده نمیشود. فعال کردن Dark mode در تنظیمات سیستم، امکان استفاده راحتتر کاربر از گوشی در نور کم را، در بخشهایی از رابط کاربری فراهم میکند.
هوش مصنوعی در اجرای برنامههای تنظیم شده توسط دستگاه، نقش مهمی دارد. Google Assistant یا دستیار گوگل که دارای یک دکمه مخصوص در این اسمارتفون است، وظایفی مانند زمانبندی وقایع و آلارمها، جستجو در اینترنت، تشخیص اشیا، ارائه اطلاعات حساب کاربری گوگل و ... را انجام میدهد و Google Lens با استفاده از قابلیت جستجوی تصویری، کاربر را از توضیحات پیچیده و نامشخص برای جستجو، معاف میکند.
کمپانی HMD با ایجاد تغییر نسبت به نمونههای قبلی این سری از نوکیا، پردازنده 4 هستهای Helio A22 مدیاتک، که محصول فرایند 12 نانومتریاست را در این محصول قرار داده است. چهار هسته این پردازنده از نوع کورتکس A53 هستند. پردازنده گرافیکی، PowerVR GE8320 است که البته در این موقعیت، گزینه نامناسبی محسوب نمیشود.
نوکیا2.2، در دو نسخه 2 گیگابایت رم همراه با 16 گیگابایت حافظه داخلی و 3 گیگابایت رم همراه با 32 گیگابایت حافظه داخلی وارد بازار شد که البته به وسیله استفاده از microSD، افزایش حافظه تا 400 گیگابایت، امکانپذیر است. با در نظر گرفتن این نکته که قابلیتهای به کار رفته در این گوشی نیازمند پردازشگر قدرتمند و حافظه بالایی نیستند، Helio A22 در نقش پردازنده و همچنین میزان حافظه پیشفرض در گوشی، گزینههای نامناسبی نیستند. اما بدیهیاست استفاده از آنها، تجربه سرعت بسیار بالای پردازش را برای کاربر رقم نمیزند.
صدای خروجی از تنها اسپیکر گوشی Nokia 2.2 هم تقریبا مانند اکثر مشخصات این محصول، میانهحال است. در واقع صدای دریافتی در رینگتون، آلارمتون و این دسته از پخشکنندهها کاملاً قابل قبول است. صدای تولید شده در زمان پخش موسیقی در رده بالایی قرار نمیگیرد، گرچه نمیتوان ایراد چندانی هم به آن وارد کرد. نکته مثبت در اسپیکر گوشی Nokia 2.2 با توجه به محل قرارگیری آن، وجود برآمدگی اطرافش است که در واقع باعث خواهد شد در زمان قرار داشتن روی سطوح، اختلالی در پخش صدا به وجود نیاید.
در زمینه امکانات ارتباطی، نوکیا 2.2، از 4G و LTE پشتیبانی میکند و نسخه Wi-Fi 802.11 b/g/n را در اختیار دارد. از دیگر امکانات ارتباطی این دستگاه، میتوان بلوتوث نسخه 4.2 و GPSرا نام برد.
باتری 3000 میلیآمپری گوشی nokia 2.2، در قسمت مشخصی درون جعبه قرار گرفته و کاربر وظیفه قراردهی آن را در جایگاه مخصوصش در گوشی دارد. در اسمارتفونی که قاب قابل تعویض دارد، وجود باتری جداگانه و قابل تعویض طبیعیاست. شارژر در نظر گرفته شده توسط کمپانی HMD برای این محصول، توان 15 واتی دارد و اتصال آن از طریق پورت microUSB انجام میشود. با توجه به این موضوع که پردازندهها و سایر بخشهای نوکیا 2.2، توان و انرژی زیادی طلب نمیکنند، این باتری مناسب به نظر رسیده و طول عمر نسبتاً خوبی را نشان میدهد.
به طور کلی و بر اساس توضیحات کامل گوشی Nokia 2.2، متوجه این موضوع میشویم که این اسمارتفون، گرچه توان مقابله با بسیاری از میانردههای جدید یا حتی نمونههای پیشرفتهتر نوکیا را ندارد، اما در جایگاه خودش نقص خاصی نشان نمیدهد. اگر بخواهیم این محصول را بررسی کنیم، باید سطح انتظاراتمان را در حدود قیمت دستگاه پایین بیاوریم. که با در نظر گرفتن این موضوع، زیاد خرده گرفتن از این گوشی، بیانصافی به نظر میرسد. در واقع میتوان گفت نوکیا 2.2 همانقدر که میتواند گزینه مناسب و باصرفهای برای کاربر عادی با انتظارات نه چندان پیچیده به حساب بیاید، محصول چندان جذابی برای کاربرانی که از گوشیهای هوشمند انتظارات بالایی دارند (مثلاً طرفداران پر و پا قرص پخش موسیقی، گیمرها و ...)، محسوب نمیشود.
قیمت نوکیا 2.2
در طراحی این محصول، با توجه به موقعیت جغرافیایی مورد هدف، قیمت گوشی نوکیا 2.2 برای کمپانی سازنده، از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. در واقع تلاش شده تا امکان استفاده از گوشی هوشمند برای همه مهیا باشد. با این اوصاف و با توجه به قیمت نوکیا 2.2 در حدود بسیار مناسب، به نظر میرسد گوشی نوکیا 2.2، ارائهایاست از کمپانی HMD Global که با هدف تولید محصولی با صرفه اقتصادی و البته ارائه قابلیتهای گوشی هوشمند در حدود پذیرفتنی، به بازار عرضه شده است. در حال حاضر نیز این محصول به نسبت سایر اسمارتفونها، قیمت بسیار پایینتری دارد.
دیدگاه خود را بنویسید