گوشی‌های سری 6 نوکیا ارزش ویژه‌ای برای واحد گوشی‌های هوشمند نوکیا دارند. گوشی نوکیا 6 اولین مدل از گوشی‌های نوکیا است که از اندروید استفاده می‌کند. این گوشی در سالی که عرضه شد به پرفروش‌ترین گوشی نوکیا در همان سال تبدیل شد. نوکیا 6 یک گوشی بی‌نقص نبود اما پردازنده Snapdragon 430 عملکرد طاقت‌فرسایی در کاربری‌های روزانه داشت. نوکیا در دوران گوشی‌های ویندوزش در بهینه‌سازی نرم‌افزار و سیستم‌عامل برای دریافت عملکرد مطلوب از یک سخت‌افزار کم قدرت، فوق‌العاده عمل کرد. به همین دلیل است که گوشی‌های کم‌هزینه لومیا لگ ندارند. اما این رویکرد برای اندروید و نوکیا 6 جواب نداد. به همین دلیل نوکیا با رفع بسیاری از مشکلات اجرائی نوکیا 6، گوشی نوکیا 6.1 را در سال 2018 معرفی کرد. گوشی نوکیا 6.1 در ظاهر تفاوتی با نوکیا 6 نداشت اما به لطف پردازنده Snapdragon 630 از سخت‌افزاری به مراتب قدرتمندتر بهره می‌برد. حال نوکیا سومین مدل از سری گوشی‌های نوکیا 6 را هم عرضه کرده است؛ نوکیا 6.1 پلاس. در این مقاله می‌خواهیم باهم به بررسی نوکیا 6.1 پلاس بپردازیم تا ببینیم این‌بار نوکیا تا چه حد توانسته در بازیابی اعتبار از دست رفته‌اش موفق باشد. آیا گوشی نوکیا 6.1 پلاس می‌تواند برای باری دیگر توجه ما را به گوشی‌های نوکیا جلب کند؟ با ما همراه باشید تا با بررسی نوکیا 6.1 پلاس به این سوالات پاسخ دهیم و دریابیم آیا نوکیا توانسته است با گوشی نوکیا 6.1 پلاس حین خرید گوشی جدید، جایی در میان گزینه‌های ما پیدا کند یا خیر.


مشخصات نوکیا 6.1 پلاس

مشخصات نوکیا 6.1 پلاس

گوشی نوکیا 6.1 پلاس با بدنه شیشه‌ای‌اش به طراحی کاملاً جدیدی دست یافته است که به خوبی در ذهن باقی می‌ماند. سخت‌افزار داخلی نوکیا 6.1 پلاس هم پیشرفت چشم‌گیری داشته است. این گوشی از یک پردازنده Snapdragon 636 در کنار یک RAM 4 گیگابایتی و یک حافظه داخلی 34 گیگابایتی استفاده می‌کند.


طراحی

طراحی

گوشی نوکیا 6.1 پلاس در زمینه طراحی کاملاً حرفه‌ای عمل کرده است. طراحی گوشی نوکیا 6.1 پلاس تا حدی چشم‌نواز است که انتظارات شما از گوشی‌های میان‌رده را بالا می‌برد. زیبایی در طراحی یکی از بارزترین مشخصات نوکیا 6.1 پلاس است. زیبایی طراحی گوشی نوکیا 6.1 پلاس و ساخت باکیفیت آن باعث می‌شود نوکیا 6.1 پلاس گران‌تر از چیزی که هست به‌نظر برسد. سطح پشتی نوکیا 6.1 پلاس از گلس ساخته شده است. بین گلس سطح پشت و جلوی گوشی، یک قالب آلومینیومی قرار گرفته است. طراحی نوکیا 6.1 پلاس بسیار هیجان‌انگیز به‌نظر می‌آید، مخصوصاً رنگ مشکی آن. البته این را هم در نظر داشته باشید که از آنجا که سطح پشتی آن از جنس گلس است، رد اثر انگشت و لکه‌های زیادی روی آن باقی می‌ماند و در پایان هر روز باید گوشی خود را تمیز کنید. قالب فلزی گوشی اندکی رو به صفحه نمایش خم شده است و حاشیه کوچکی دور صفحه نمایش ایجاد کرده است. دوربین‌ نوکیا 6.1 پلاس با 2 لنزش به‌طور عمودی روی سطح پشتی گوشی جا گرفته و برآمدگی کوچکی ایجاد کرده است که ممکن است باعث شود گوشی به درستی روی سطح صاف قرار نگیرد. 

صفحه نمایش

صفحه نمایش

بررسی نوکیا 6.1 پلاس نشان می‌دهد که این گوشی با صفحه نمایش 5.8 اینچی‌اش یکی از جمع و جور‌ترین گوشی‌های میان‌رده موجود در بازار است. نوکیا 6.1 پلاس از یک پنل LCD با رزولوشن Full HD و لایه محافظتی Gorilla Glass 3 برای صفحه نمایشش استفاده می‌کند. همچنین نوکیا 6.1 پلاس اولین گوشی نوکیا است که از شیوه ناچ برای جاگذاری دوربین سلفی استفاده می‌کند. به سادگی می‌توان گفت صفحه نمایش یکی از بخش‎‌های دلنشین مشخصات نوکیا 6.1 پلاس است. صفحه نمایش این گوشی زیباست و یکی از بهترین‌ها در این قیمت به حساب می‌آید. رنگ‌ها شاداب و سرزنده‌اند و کنتراست آن هم در سطح مطلوبی قرار دارد. زاویه‌های نمایش هم وضعیت مقبولی دارند. تنها مسئله قابل نقد صفحه نمایش نوکیا 6.1 پلاس، روشنایی آن است که می‌توانست بهتر از چیزی که هست باشد. صفحه نمایش نوکیا 6.1 پلاس به خوبی رنگ‌ها را بازتاب می‌دهد. اگر از من بپرسید اندازه صفحه نمایش هم تقریباً در بهترین حالت ممکن قرار دارد و هرکسی می‌تواند از آن لذت ببرد؛ فرقی نمی‌کند دستتان چقدر بزرگ یا چقدر کوچک باشد.


باتری

باتری

گوشی نوکیا 6.1 پلاس از یک باتری 3060 میلی‌آمپری استفاده می‌کند که اگر راستش را بخواهید باید بگویم نتیجه استفاده از آن طاقت‌فرساست. یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین معیارها برای جلب رضایت کاربران گوشی‌های میان‌رده، باتری قدرتمند است. اینطور به‌نظر می‌رسد که نوکیا برای اجرا و به تولید رساندن طراحی فشرده‌اش مجبور شده است قید یک باتری قدرتمند با طول عمر بالا را بزند. طبق نتایج بررسی نوکیا 6.1 پلاس به این نتیجه رسیدیم که باتری این گوشی با ارفاق تا پایان یک روز کاری معمولی می‌تواند شما را همراهی کند. طبق تجربه من از این گوشی، کمی عکاسی، کمی گردش در اینترنت و نیم ساعت بازی کافی بود تا لازم شود به سراغ شارژر برویم. نوکیا 6.1 پلاس از پورت USB-C استفاده کرده و از شارژ سریع پشتیببانی می‌کند. پر کردن 0 تا 100 باتری این گوشی با شارژ سریع تنها 80 دقیقه طول خواهد کشید که حتی با توجه به ظرفیت کم باتری آن، همچنان آمار مطلوبی‌ست.


سخت‌افزار و عملکرد

سخت‌افزار و عملکرد

بر خلاف گوشی‌های نوکیا در گذشته، مشخصات گوشی نوکیا 6.1 پلاس می‌تواند با دیگر گوشی‌ها به رقابت بپردازد. این گوشی از پردازنده Qualcomm Snapdragon 636 استفاده می‌کند که عملکردی مشابه پردازنده‌های پرچم‌دار 8xx Qualcomm دارد. این همان چیپ‌ستی است که گوشی‌های توانمند میان‌رده مانند Zenfone Max Pro M1 ایسوس و گوشی Redmi Note 5 Pro شیائومی از آن استفاده می‌کنند. نوکیا 6.1 پلاس از یک RAM 4 گیگابایتی و یک حافظه داخلی 64 گیگابایتی نیز بهره می‌برد. حافظه نوکیا 6.1 پلاس با پشتیبانی از کارت‌های حافظه microSD قابل تقویت است. بررسی نوکیا 6.1 پلاس نشان می‌دهد این گوشی می‌تواند بدون هیچ مشکلی از پس فعالیت‌های روزانه بربیاید و خبری از لگ یا دیگر مشکلات اجرائی نیست. البته ممکن است اگر زیادی به آن فشار بیاورید با مشکلات کوچکی مواجه شوید. سخت‌افزار نوکیا 6.1 پلاس شما را ناامید نمی‌کند؛ مگر پای گیمینگ حرفه‌ای به میان بیاید. اجرای اکثر بازی‌ها بدون نگرانی و مشکل است، اما پای بازی‌های سنگینی مثل PUBG Mobile که وسط باشد کمی به مشکل بر خواهیم خورد. نوکیا 6.1 پلاس بازی PUBG Mobile را روی تنظیمات گرافیکی پایین اجرا می‌کند. گاهی اوقات نرخ فریم با افت مواجه می‌شود، اما خوشبختانه حتی پس از ساعات طولانی بازی کردن هم خبری از داغ شدن سخت‌افزار گوشی نیست. این گوشی از یک مخزن سیم‌ کارت دوگانه استفاده می‌کند. یعنی شما می‌توانید از 2 سیم کارت نانو استفاده کنید، اما اگر استفاده از کارت حافظه برایتان مهم است، باید قید یکی از سیم کارت‌ها را بزنید.


دوربین

دوربین

دوربین نوکیا 6.1 پلاس شامل دو لنز می‌شود که روی سطح پشتی گوشی قرار گرفته‌اند. یکی از این دو لنز، یک لنز 16 مگاپیکسلی با گشودگی دهانه دیافراگم f/2.0 است، و لنز دیگر یک لنز 5 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 است که برای تشخیص عمق میدان به‌کار می‌رود. در نور طبیعی روز دوربین 6.1پلاس عکس‌های خوبی ثبت می‌کند. بازتاب رنگ‌ها عالی‌اند و تصاویر از وضوح و جزئیات بالایی برخوردارند. فوکوس کردن دوربین 6.1 پلاس زمان بسیار کمی می‌برد و پرتره‌ها خوب از کار در می‌آیند؛ فوکوس‌‌ها دقیق هستند و لبه‌ها با دقت تشخیص داده شده‌اند. رنگ پوست‌ها نیز با دوربین گوشی نوکیا  6.1بسیار زیبا به‌ چشم می‌آیند. اما در نور کم دوربین نوکیا 6.1 پلاس به تقلا می‌افتد. اکثر عکس‌ها تار هستند و رنگ‌ها و نوردهی با مشکل مواجه‌اند. دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 نوکیا 6.1 پلاس عکس‌های جذابی می‌گیرد؛ حتی در محیط‌های داخلی. با دوربین سلفی نوکیا 6.1 پلاس قادر خواهید بود حتی با یک لنز از حالت بوکه استفاده کنید. با بررسی نوکیا 6.1 پلاس می‌توان گفت این گوشی، یک "گوشی سلفی" است، درست مانند بسیاری از گوشی‌های دیگر که چنین ادعایی دارند. 


جمع‌بندی

جمع‌بندی

در اتمام بررسی نوکیا 6.1 پلاس می‌توان گفت این گوشی می‌تواند جایگزین مناسبی برای گوشی پرفروش Redmi Note 5 Pro شیائومی باشد. هردوی این گوشی‌ها سخت‌افزار مشابهی دارند. بنابراین معیار باقی‌مانده برای انتخاب، نرم‌افزار و رابط کاربری آسان و روان است. گوشی نوکیا 6.1 پلاس فشرده‌تر و جمع و جورتر هم هست، که این موضوع نگه داشتن و کار با آن را راحت‌تر می‌کند. دوربین گوشی نوکیا 6.1 پلاس (سایت آمازون) شاید در حد خودش عملکرد مقبولی داشته باشد، ولی در مقایسه با گوشی‌هایی مثل Redmi Note 5 Pro یا Mi A2 شیائومی حرفی برای گفتن ندارد. اگر دلیل خاصی برای نخریدن گوشی شیائومی دارید، و یا به اتمام موجودی شیائومی برخوردید، گوشی نوکیا 6.1 پلاس می‌تواند جایگزین مقبولی باشد.