گوشی نوکیا برند نام آشنای فنلاندی که بسیاری از کاربران خاطرات بسیار خوبی از این برند دارند، پس از کش و قوس های بسیار طی چند سال گذشته تلاش کرده تا دوباره به بازار موبایل برگردد. یکی از آخرین مدل هایی که شرکت نوکیا عرضه کرده، گوشی نوکیا c21 است که جزو محصولات مقرون به صرفه می باشد.
این گوشی در تاریخ 3 می 2022 عرضه جهانی گردید. گوشی نوکیا c21 با صفحه نمایش IPS LCD، سیستم عامل اندروید 11، چیپست Unisoc SC9863A و ماژول دوربین تک لنز به همراه باتری لیتیوم یونی پاسخگوی فعالیت های معمولی روزمره بوده و برای کاربرانی که نیاز به گوشی دوم دارند یا از گوشی فوق فعالیت سنگینی توقع ندارند بسیار مناسب می باشد. قیمت نوکیا c21 در زمان عرضه حدود 80 یورو بوده است.
طراحی و ساخت
طراحی گوشی نوکیا c21 بسیار ساده و مینیمالیستی است. ابعاد گوشی 169.9 در 77.9 در 8.8 میلیمتر می باشد. وزن دستگاه حدود 195 گرم بوده و جنس بخش پشتی دستگاه از پلاستیک و جنس فریم های گوشی نوکیا C21 از آلومینیوم است. در بخش جلویی دستگاه شاهد صفحه نمایش با حاشیه های نسبتا زیاد مخصوصا در قسمت های بالا و پایین گوشی هستیم. در بالای صفحه نمایش شاهد حاشیه قطوری هستیم که دربرگیرنده ناچ قطره ای و بلندگو است و در بخش پایین دستگاه نیز حاشیه قطوری قرار دارد که آرم نوکیا را دربرگرفته است. این گوشی نوکیا دارای رنگ های آبی تیره و خاکستری می باشد.
فریم سمت راست گوشی محل قرارگیری دکمه های تنظیم صدا و پاور است. در بخش فریم پایین دستگاه نیز شاهد میکروفن، بلندگوی اصلی و درگاه USb 2.0 دستگاه هستیم. در پشت دستگاه شاهد برامدگی دایره ای شکل مشکی رنگی هستیم که دوربین اصلی را درون خود جای داده است. در زیر ماژول دوربین شاهد قرارگیری سنسور اثر انگشت می باشیم. یکی از نکات مثبت طراحی گوشی نوکیا c21 بخش باتری دستگاه می باشد که بصورت قابل تعویض طراحی شده است. یعنی کاربرانی که قصد خرید نوکیا c21 را دارند در صورت خراب شدن باتری به راحتی می توانند ماژول باتری را خودشان تعویض کنند. در بالای دستگاه نیز شاهد بکارگیری ورودی جک 3.5 میلیمتری هستیم.
صفحه نمایش نوکیا c21
در گوشی نوکیا C21 از صفحه نمایش IPS LCD استفاده شده که با توجه به قیمت گوشی نوکیا C21 گزینه مناسبی به نظر می رسد. این نمایشگر 6.52 اینچی حدود 77.5 درصد از سطح گوشی را پوشانده که نشان دهنده قطور بودن حاشیه های دور صفحه نمایش می باشد. رزولوشن صفحه نمایش 720 در 1600 پیکسل بوده و دارای نسبت تصویر 20:9 است.
سیستم عامل و پردازنده
با توجه به اقتصادی بودن گوشی نوکیا C21 و اینکه دارای رم و حافظه داخلی کم می باشد، از سیستم عامل اندروید 11 که معروف به نسخه Go است در این مدل استفاده شده است؛ البته باید خاطرنشان کرد که شرکت گوگل نیز توصیه اکید برای استفاده از اندروید 11 در گوشی های مقرون به صرفه و کم حافظه را دارد. متاسفانه در این مدل خبری از رابط کاربری اختصاصی نیست. در بخش پردازشگر، شاهد بکارگیری چیپست Unisoc SC9863A هستیم که از دو بخش پردازنده مرکزی 8 هسته ای و پردازنده گرافیکی IMG8322 تشکیل شده است.
پردازنده مرکزی 8 هسته ای متشکل از 4 هسته 1.6 هرتزی کورتکس A55 و 4 هسته 1.2 گیگاهرتزی کورتکس A55 است که برای فعالیت های روزمره معمولی مناسب است. البته با توجه به قیمت نوکیا C21 نباید از پردازنده فوق انتظار اجرای پردازش های سنگین را داشت. در بخش دیگر پردازنده گرافیکی IMG8322 را داریم که مسئول اجرای پردازش های گرافیکی است و باز هم باید خاطر نشان کرد که برای اجرای بازی، گزینه مناسبی نخواهد بود.
بررسی دوربین
در بخش پشتی دستگاه شاهد ماژول دوربین اصلی هستیم که در یک برآمدگی مشکی رنگ دایره ای شکل قرار دارد. ماژول دوربین اصلی تنها دارای یک دوربین عریض است که می توانست حداقل یک سنسور فوق عریض نیز داشته باشد. سنسور اصلی گوشی نوکیا C21 دارای کیفیت تصویربرداری 8 مگاپیکسل می باشد. کیفیت فیلم برداری 720 پیکسل و نرخ فریم 30 فریم بر ثانیه را پشتیبانی می کند. در بالای صفحه نمایش داخل ناچ قطره ای سنسور سلفی جای گرفته که 5 مگاپیکسلی بوده و از کیفیت فیلم برداری 720 پشتیبانی می کند.
دوربین های فوق برای ثبت تصاویر و ضبط فیلم کیفیت خوبی دارند اما اگر هدف شما از خرید گوشی فیلم برداری و عکاسی می باشد، به شما پیشنهاد می شود با کمی بیشتر کردن بودجه اختصاصی تان برای خرید نوکیا c21، نیم نگاهی به دیگر مدل های اقتصادی و میان رده بازار بیاندازید.
بررسی باتری
یکی از نکات مثبت طراحی گوشی نوکیا C21 بخش باتری آن می باشد. طراحان شرکت نوکیا باتری بکاررفته در این محصول را بصورت قابل تعویض طراحی کرده اند؛ بدین معنا که قاب پشت گوشی به راحتی جدا شده و می توان باتری را از دستگاه خارج و تعویض کرد. باتری بکار رفته در این دستگاه از نوع لیتیوم یونی است و دارای ظرفیت 3000 میلی آمپر می باشد. باتری فوق شارژ مورد نیاز برای یک روز کاری را بدون هیچ نگرانی فراهم می سازد.
جمع بندی
اگر قصد خرید نوکیا C21 را دارید، خاطر نشان می کنیم که دارا بودن صفحه نمایش IPS LCD، چیپست microSDXC و ماژول دوربین 8 مگاپیکسلی به همراه باتری قابل تعویض 3000 میلی آمپری، این گوشی را در رده محصولات مقرون به صرفه قرار داده است و فعالیت های روزمره عادی را تضمین می کند اما نباید از این گوشی انتظار پردازش سنگین همچون بازی های سنگین را داشته باشیم.
مزایا
- پشتیبانی از کارت حافظه جانبی
- باتری قابل تعویض
- قیمت مناسب
- اندروید 11
معایب
- ظرفیت باتری کم
- نبود محافظ صفحه نمایش
- تنظیمات دوربین کم کیفیت
- داغ شدن دستگاه در زمان استفاده سنگین
- عدم پشتیبانی از شارژ سریع
- پردازنده مرکزی و گرافیکی ضعیف
- درگاه شارژ mic-USB قدیمی
- رزولوشن صفحه نمایش 720 پیکسلی
دیدگاه خود را بنویسید