تا به حال برای شما هم پیش آمده که این سوال را از خودتان پرسیده باشید، رابط کاربری گوشی چیست و چه کاربردی دارد. یا شاید هم برایتان سوال پیش آمده باشد که کدام یک از انواع رابط کاربری گوشی در گوشی‌های مختلف با بهترین نوع برندها برای شما بهتر است و کار کردن با آن راحت‌تر است. ما در این مقاله قصد داریم که به رابط کاربری نوکیا بپردازیم و کاربردهای رابط کاربری گوشی نوکیا و مشخصات آن را بگوییم تا اطلاعات خوبی در این زمینه کسب کنید و برای خرید این گوشی دچار سردرگمی و مشکل نشوید.

رابط کاربری گوشی چیست؟

رابط کاربری گوشی چیست؟

در ابتدا لازم است که برای شما بگوییم که رابط کاربری گوشی چیست و چگونه می‌توانیم با آن کار کنیم. UI مخفف User Interface به معنای رابط کاربری یا در معنی دیگر واسط کاربر موبایل است. در واقع در این روش کاربران می‌توانند با اپلیکیشن‌های گوشی تعامل برقرار کنند و شامل تمام کنترل‌ها، دکمه‌ها، بلوک‌ها و اپلیکیشن‌هایی است که استفاده از موبایل را برای شما کاربران گوشی امکان پذیر می‌کند. هدف اصلی رابط کاربری نوکیا در واقع ارائه تعامل آسان و لذت بخش و موثر برای کاربران و برنامه گوشی است و بر اساس همان ترجیحات سازنده گوشی طراحی خواهد شد. به همین دلیل هر شرکت سازنده ای از جمله نوکیا رابط کاربری گوشی نوکیا را به کاربران خود اختصاص می‌دهد.

ارتباط تنگاتنگی که بین طراحی اپلیکیشن موبایل و رابط کاربری حقیقی وجود دارد، کاملا غیر قابل انکار است. به این صورت که تمام برندهای شناخته شده دنیا توجه بسیار ویژه‌ای به این موضوع برای ساخت اپلیکیشن‌های خود به صورت متحد و منسجم دارند. اگر بخواهیم به زبان ساده‌تری درباره رابط کاربری گوشی بگوییم، می‌توان گفت که رابط کاربری همان ظاهر برنامه‌ها و چگونگی عملکرد آن‌ها است. همچنین این نکته را هم باید گفت که رابط کاربری هر گوشی با یک گوشی دیگر متفاوت است و هر برندی یک پوسته‌ سفارشی مخصوص و منحصر به فرد خود را دارد. این پوسته بستگی به نیازهای کاربران و طرفدارانش دارد. در ادامه قرار است که ما برای شما از رابط کاربری نوکیا و گوشی‌های آن بگوییم.

طراحی و ویژگی‌ های کلی یک رابط کاربری

در این قسمت ابتدا برای شما چند ویژگی مهم و کلی از تمام رابط کاربری‌ها خواهیم گفت تا با یک دید کلی به انتخاب گوشی بپردازید: رابط کاربری و سیستم عامل باید همیشه مکمل همدیگر باشند. در واقع سیستم عامل گوشی باید به نحو بسیار خوبی منعکس کننده‌ی تمام عناصر رابط کاربری باشد. برنامه‌های گوشی‌ها با هم تفاوت دارند، اما رابط کاربری باید ساده و روان باشد تا کاربران در هنگام استفاده از آن دچار مشکل و سختی نشوند. برای این کاربری گوشی آسان‌تر باشد باید نقاط کلیک روی نمایشگر اندازه‌ی خوب و مناسبی داشته باشند. این موضوع به این معنی است که یک نقطه کلیک نباید از هر جهت بسیار کوچک یا باریک باشد. به این دلیل کاربر در هنگام استفاده گزینه اشتباهی را انتخاب نکند. اندازه پنجره‌ی محتواها در همه ی رابط کاربری‌‌ها مانند رابط کاربری نوکیا قابل تنظیم باشد تا بتوان به راحتی از همه برنامه‌ها استفاده و محتواها را مشاهده کرد. 

عناصر رابط کاربری باید مرتب، بدون شاخ و برگ و ساده باشد تا کاربر در هنگام استفاده تحت فشار قرار نگیرد یا باعث سر درگمی او در مشاهده و تعامل با محتوا نشود. این نکته هم خوب است که به شما بگوییم که رابط کاربری هر سیستم عامل در گوشی های مختلف باید به صورت سفارشی و انحصاری طراحی شود. چرا که این بخش به منزله‌ی زبان تصویری گوشی، کاربر را غرق در خود می‌کند.

رابط کاربری گوشی نوکیا

از سال 2017 که نوکیا اجازه‌ی استفاده‌ی تجاری از نام خود را به استارت آپ HDM داد، موبایل‌های زیادی با نام همین شرکت در محدوده‌های قیمتی مختلف به بازار عرضه شدند. اما همه‌ی شما می‌دانید که فروش فنلاندی‌ها بسیار پایین‌تر از نام‌های مطرح در بازار بوده است. یکی از مشخصه‌های بازر و نمایان گوشی‌های نوکیا، رابط کاربری نوکیا است که بسیار ساده و خالص است که طی همکاری با گوگل و تحت پروژه‌ی One آن‌ها، به کاربران ارائه شد. اما از آن‌ جایی که HDM به دنبال استخدام یک طراح حاذق و با تجربه‌ی کاربری UX برای گوشی‌های خود بود، این روند ممکن است که تغییر کند.

تلاش‌ها برای تغییر طراحی رابط کاربری نوکیا

تلاش‌ها برای تغییر طراحی رابط کاربری نوکیا

کمپانی HDM Global برای بیشتر موبایل‌های نوکیای خود از رابط کاربری اندروید وان گوگل استفاده کرده است که یک نسخه خالص از این سیستم عامل را با امکان بروز رسانی از سمت گوگل در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. با این وجود به نظر می‌رسد که این کمپانی فنلاندی قصد دارد که طراحی رابط کاربری نوکیا را به صورت اختصاصی تغییر دهد.

چرا رابط کاربری گوشی نوکیا طرفداران کمی دارد؟

چرا رابط کاربری گوشی نوکیا طرفداران کمی دارد؟

برند نوکیا به عنوان زیر مجموعه HDM Global در سال 2017 بازگشت تقریبا قدرتمندی به بازار تلفن همراه هوشمند در دنیا داشت، اما با این وجود رقبا دوباره در حال ربودن گوی سبقت از برند نوکیا بودند و تصمیمات نادرستی که این شرکت برای طراحی رابط کاربری خود گرفت، تاثیرات بدی را روی بازار خود گذاشت و نتوانست به دوران اوج خودش برگردد. البته عملکرد اندروید وان از نظر پشتیبانی و دریافت بروز رسانی‌های نرم افزار بسیار عالی است، اما رابط کاربری نوکیا اصلا آن حس و حال خوب نوکیایی را ندارد. این قضیه در گوشی‌های دیگر نوکیا که از اندروید وان استفاده نمی‌کنند هم قابل نمایان است و آن‌ها هم رابط کاربری مانند اندروید خام را دارند.

کلام آخر

ما در این مقاله درباره اینکه رابط کاربری چیست و چه استفاده‌ای دارد گفتیم، اما بیشتر اطلاعات برای کسانی بود که تمایل به کسب آگاهی درباره رابط کاربری نوکیا داشتند. تا جای ممکن ما برای شما توضیح دادیم که این رابط کاربری چه ویژگی‌هایی دارد. انتخاب در نهایت با شما است.

منبع