خرید یک گوشی هوشمند جدید می تواند کار دشواری باشد. اگر کاربر آیفون هستید، این کار کمی سادهتر است چرا که معمولاً هر ساله فقط چند مدل را برای انتخاب دارید. اما اگر کاربر اندروید هستید، پیدا کردن یک گوشی جدید می تواند کمی سخت تر باشد زیرا برندهای زیادی وجود دارند که محصولات جدیدی را روانه بازارها می کنند. به هر حال، هر ساله صدها مدل گوشی اندرویدی عرضه می شود و در این مطلب از همه چی آنلاین قصد داریم به راهنمای خرید گوشی و نکات خرید گوشی نو بپردازیم. اگر به دنبال یک گوشی موبایل جدید هستید، چندین نکته وجود دارد که ابتدا باید آنها را در نظر بگیرید. برخی از موارد ذکر شده در زیر ممکن است برای شما مهم نباشد اما همچنان خوب است که نگاهی به راهنمای خرید گوشی بیاندازید تا بتوانید آگاهانه تصمیم بگیرید.
نقش پردازنده در راهنمای خرید گوشی
اولین نکته که در راهنمای خرید گوشی باید در نظر داشته باشید، پردازنده است. مانند هر رایانه دیگری، پردازنده تلفن تأثیر زیادی بر نحوه انجام وظایف و راهنمای خرید موبایل دارد. اگر تنها کاری که می خواهید با گوشی تان انجام دهید این است که وب گردی کنید و شبکه های اجتماعی را بررسی نمایید، احتمالاً پردازنده اهمیت کمی برای شما دارد؛ اما هر چه بیشتر بازیهای موبایلی، مولتی تسک و ... را انجام دهید، یک پردازنده با عملکرد مناسب اهمیت بیشتری پیدا می کند. تعدادی از شرکت ها مانند غول کره ای برای گوشی سامسونگ پردازنده اختصاصی تولید می کند. اگر خریدار آیفون هستید، نیازی نیست که زیاد نگران پردازنده باشید. اپل برای آیفونها پردازنده میسازد و هر چه عدد ذکر شده برای آن بیشتر باشد، بهتر است. برای مثال، پردازنده A15 Bionic در آیفون 13 بهتر از A14 Bionic در آیفون 12 است. در ادامه برخی از سازندگان تراشه آورده شده است:
بزرگترین و مهمترین سازنده تراشه اندروید که در لیست راهنمای خرید گوشی آمده کوالکام می باشد. کوالکام تراشه های بسیار کمی را در چند سری مختلف تولید کرده و سری 8 آن بالاترین سری از تراشه های کوالکام است و پیش از آن سری های 7، سری 6، سری 4 و سری 2 قرار دارند. متأسفانه، تشخیص قدرت این تراشه ها به این آسانی نیست که "هر چه عدد سری آن بیشتر باشد پس بهتر است"؛ برای مثال در گوشی نوکیا G50 از تراشه اسنپدراگون 480 استفاده شده که قوی تر از بعضی تراشه های تولید شده نسل 6 است و یا یک تراشه جدید سری 7 قدرتمندتر از تراشه سری 8 پنج سال پیش خواهد بود. اگر فقط مدلهای تولید شده در سالهای اخیر را در نظر بگیرید، تراشه های سری 6، سری 7 یا 8 باید برای اکثر افراد به اندازه کافی قدرتمند باشد و به کمک آن می توانید کارهای روزمره تان را انجام دهید و بازی های سنگین را نیز اجرا کنید.
دومین شرکتی که در لیست راهنمای خرید گوشی به آن اشاره می کنیم مدیاتک می باشد که تراشههای گوشیهای اندرویدی را عرضه میکند و یکی از رقیبان اصلی کوالکام به حساب می آید. پردازنده های سطح بالای مدیاتک شامل Dimensity 1100 و Dimensity 1200 می شود و در هر گوشی که از این تراشه ها استفاده شده باید انتظار عملکرد مناسبی را داشت. سری هلیو مدیاتک بسیاری از گوشیهای میان رده و اقتصادی را تامین میکند و به خوبی پردازندههای Dimensity عمل نمیکند اما می توانید کارهای روزانه را توسط آنها انجام دهید؛ برای مثال در گوشی شیائومی ردمی 9a از تراشه هلیو G25 استفاده شده که عملکرد نسبتا مناسبی دارد. تراشههای مدیاتکی که جزو دسته Dimensity یا Helio نیستند، معمولاً سطح بسیار پایینتری دارند و از طرفی نسبت به سایر رقبا از قیمت کمتری برخوردار هستند.
نقش رم یا RAM در راهنمای خرید گوشی
RAM یا حافظه دسترسی تصادفی، همان جایی است که گوشی شما فایلها و برنامهها را به صورت کوتاه مدت ذخیره میکند و نقش اساسی در راهنمای خرید گوشی دارد. اساساً، هر چه رم گوشی شما بیشتر باشد، فضای بیشتری برای باز نگه داشتن فایل ها و کدها برای دسترسی سریع وجود خواهد داشت. به طور کلی، رم یک نوع ذخیره سازی فوق سریع است و بسیار سریعتر از حافظه اصلی موجود در تلفن شما کار می کند. هر چه رم گوشی بیشتر باشد، بهتر است؛ با این حال، این موضوع بستگی به نحوه عملکرد گوشی شما با رمی که ارائه شده است دارد. به عنوان مثال، گوشی اپل با وجود داشتن تنها حدود 4 گیگابایت رم، عملکرد بسیار خوبی دارد زیرا اپل نحوه کار سیستم عامل و سایر اجزاء را با رم آیفونها به خوبی بهینهسازی کرده است. از آنجایی که ساخت اکثر گوشی های اندرویدی توسط گوگل صورت نگرفته، در مورد نحوه استفاده اندروید از رم نظرات متناقضی وجود دارد و در نتیجه، اغلب برای عملکرد خوب گوشی به رم بیشتری نیاز دارید. به طور کلی، تلفنهای دارای رم 8 گیگابایتی یا بیشتر به راحتی از عهده بسیاری از فعالیت های مولتی تسک بر میآیند و دستگاههایی با 4 یا 6 گیگابایت رم نیز قادر هستند برای اکثر موقعیتها به اندازه کافی خوب عمل کنند.
نقش حافظه در راهنمای خرید موبایل
مورد بعدی در راهنمای خرید گوشی، فضای ذخیره سازی است. فضای ذخیرهسازی ارتباط کمتری با عملکرد تلفن شما دارد و بیشتر به مقدار فایل هایی که میتوانید در آن نگه دارید مربوط میشود. به طور کلی با گذشت زمان، دستگاه ها از فضای ذخیره سازی بیشتری برخوردار شدند اما برخی از افراد لزوماً به فضای زیادی برای ذخیره کردن اطلاعاتشان نیاز ندارند. این موضوع می تواند به دلیل افزایش خدمات ابری باشد؛ برای مثال، ممکن است تنها چیزی که در یک گوشی ریلمی ذخیره کنید برنامهها باشند و موسیقی، ویدیوها و حتی فایلها همگی بر روی فضای ابری ذخیره سازی شوند و تنها زمانی که آنها را پخش یا مشاهده می کنید، در دستگاه تان دانلود شوند.
مطالب گفته شده بدان معنا نیست که فضای ذخیره سازی در راهنمای خرید گوشی بی اهمیت است. از این گذشته، برنامهها نیز بزرگتر و بزرگتر میشوند و ممکن است با گذشت زمان به فضای بیشتری برای ذخیره آنها نیاز داشته باشید. در صورتی که مطمئن نیستید به چه مقدار فضای ذخیره سازی نیاز دارید، اولین قدم این است که ببینید در حال حاضر از چه مقدار حافظه استفاده می کنید. در آیفون، میتوانید این کار را با رفتن به Settings > General > iPhone Storage انجام دهید. در دستگاه اندرویدی نیز می توانید به Setting > Storage مراجعه کنید. اگر به محدودیتهای حافظه دستگاه فعلیتان نزدیک نشده اید، احتمالاً در گوشی بعدیتان نیز به همین مقدار حافظه نیاز خواهید داشت. در برخی از گوشی های اندرویدی، میتوانید با استفاده از اسلات کارت MicroSD هم فضای ذخیره سازی را افزایش دهید. کارتهای MicroSD این امکان را به شما می دهند تا فضای اضافی برای فایل ها و برنامه های خود ایجاد کنید.
راهنمای خرید گوشی: صفحه نمایش
یکی دیگر از نکات مهم در راهنمای خرید گوشی مربوط به صفحه نمایش موبایل می شود. در صورتی که بازی های زیادی انجام می دهید و با تلفن خود فیلم تماشا می کنید، نمایشگر بزرگتر ممکن است برای شما بهتر باشد. محصولاتی که در سال های اخیر تولید شده اند دارای صفحه نمایشی حدودا 5 تا 6.8 اینچ می باشند و به لحاظ اندازه مطمئنا می توانند نیازهای شما را برطرف کنند. نمایشگرهای تلفن معمولاً LCD، OLED یا AMOLED هستند که هر کدام از آنها ویژگی های منحصر به فرد خودش را دارد. برای مثال نمایشگرهای LED تصویری روشن با رنگ های زنده ارائه می دهند. این نمایشگرها نمیتوانند سطوح سیاه عمیق را مانند نمایشگرهای OLED ارائه دهند و با این حال ممکن است با فناوری هایی مانند نمایشگرهای Mini-LED و Micro-LED تغییر کنند که این فناوری هنوز به گوشی های هوشمند وارد نشده است.
نمایشگرهای OLED نسبت به نمایشگرهای LED سطوح سیاه عمیقتری را ارائه میکنند زیرا میتوانند هر پیکسل را کنترل کنند و هنگامی که سیاهی در تصویر وجود دارد، پیکسلها را خاموش نمایند. این موضوع به صفحه نمایش های OLED کمک می کند تا انرژی خود را حفظ کنند و مصرف باتری نیز کمتر شود. نمایشگرهای OLED اغلب به اندازه نمایشگرهای LED روشن نمی شوند اما مطمئنا می توانند به اندازه کافی روشن شوند و نیاز شما را برطرف کنند. نمایشگرهای AMOLED مشابه نمایشگرهای OLED هستند، اما دارای یک ماتریس فعال برای کنترل LED هستند که میتواند به نرخ نوسازی سریعتر و کنترل دقیقتر کمک کند؛ البته این بدان معنا نیست که نمایشگرهای OLED سریع نیستند. محصولات دارای صفحه نمایش OLED می توانند به راحتی کار کنند و همچنان یکه تاز بازار گوشی های هوشمند محسوب می شوند. پیشنهاد ما در این راهنمای خرید گوشی این است که به دنبال محصولاتی باشید که دارای صفحه نمایش امولد باشند.
راهنمای خرید موبایل: باتری و شارژدهی
مطمئنا باتری گوشی های هوشمند نیز نقش مهمی در راهنمای خرید موبایل دارند و بهتر است محصولی را انتخاب کنید که ظرفیت مناسبی داشته باشد. ظرفیت باتری بر حسب میلی آمپر ساعت اندازه گیری می شود و اساساً به بزرگی باتری اشاره دارد. متأسفانه، این معیار گفته شده واقعا نشاندهنده مدت دوام یک تلفن با شارژ کامل نیست. عوامل مختلفی از جمله مشخصات صفحه نمایش، استفاده از شبکه و تعداد دفعات انجام کارهایی مانند بازی می توانند بر مدت زمان دوام گوشی تاثیر گذار باشند. به این ترتیب، تشخیص میزان استفاده شما از یک گوشی به طور خاص می تواند دشوار باشد. با این حال، اکثر بررسی کنندگان تلفن سعی می کنند ظرفیت باتری را اندازه گیری کنند و در صورتی که نگران عمر باتری هستید ارزش آن را دارد که قبل از مطالعه راهنمای خرید گوشی، نظرات را بررسی کنید و به دنبال محصولاتی بروید که دارای ظرفیت باتری بیشتری هستند.
از دیگر نکات خرید گوشی نو می توان به بحث شارژدهی نیز اشاره کرد که در راهنمای خرید گوشی بسیار مهم است. این روزها دو راه برای شارژ باتری وجود دارد: از طریق کابل یا بی سیم. شارژ بی سیم بسیار راحت تر از شارژ سیمی است اما به طور کلی کندتر است. گفته می شود اگر گوشی خود را روی یک شارژر بی سیم قرار دهید، باید چند ساعت منتظر بمانید تا به طور کامل شارژ شود. سرعت شارژ با وات اندازه گیری می شود و همه شرکتها تلاش کردهاند تا این فناوری را برای شارژ سریعتر تلفنها توسعه دهند؛ برخی از گوشی های پرچمدار از شارژ 120 وات پشتیبانی می کنند، بدین معنی که در عرض 15 یا 20 دقیقه گوشی شما به طور کامل شارژ می شود. محدوده شارژ بیسیم تا حدود 50 وات است، اما فقط از فناوری مناسب و شارژرهای بیسیم سریع استفاده میکند. شارژ بی سیم استاندارد نیز حدود 10 وات یا 15 وات است که در بیشتر گوشی های هوشمند میان رده استفاده شده است.
نقش دوربین در راهنمای خرید گوشی
مورد بعدی در راهنمای خرید موبایل، دوربین می باشد. کیفیت دوربین اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا امروزه مردم از گوشی های خود برای عکاسی و فیلم برداری استفاده می کنند. وقتی به مشخصات دوربین نگاه می کنید، احتمالاً خواهید دید که هر دوربین چند مگاپیکسل است. تعداد "مگاپیکسل" به رزولوشن دوربین اشاره دارد؛ یک مگاپیکسل به یک میلیون پیکسل اشاره دارد. بنابراین، یک دوربین 12 مگاپیکسلی می تواند تصویری با 12 میلیون پیکسل ثبت کند. بعضی وقتها، دوربینها تصویری با این تعداد پیکسل تولید نمیکنند و اغلب آنها فقط از این قابلیت برای ایجاد تصویر نهایی که میبینید استفاده میکنند. به طور کلی، نباید نگران این موضوع باشید که دوربین گوشیتان چند مگاپیکسلی است و بر اساس هزینه ای که می کنید، دوربین گوشی هوشمندتان از کیفیت بیشتری برخوردار می شود.
نکات خرید گوشی نو: سیستم عامل
در گوشیهای هوشمند، شما معمولاً باید بین دو سیستم عامل اندروید گوگل و iOS اپل یکی را انتخاب کنید. این روزها، تصمیم گیری بین این دو به معنای تصمیم گیری است که کدام اکوسیستم فناوری را به صورت پیش فرض ترجیح می دهید. برای مثال، iOS اپل با دستگاههایی مانند مک و آیپد و همچنین سرویسهایی مانند iCloud Apple Music و... ادغام میشود. از سوی دیگر، اندروید از اکوسیستم گوگل استفاده میکند و از یکپارچگی عمیق با سرویسهایی مانند Google Drive ،Google Photos ،Search و ... بهتر پشتیبانی میکند. به طور کلی در راهنمای خرید گوشی باید بدانید که iOS در نحوه عملکرد کمی سازگارتر است، در حالی که اندروید بسیار قابل تنظیم و شخصی سازی است. به عنوان مثال، اندروید به شما امکان می دهد برنامه ها را از منابع شخص ثالث نصب کنید، در حالی که iOS اجازه این کار را نمی دهد.
نکات خرید گوشی نو: طراحی موبایل
آخرین موردی که در راهنمای خرید گوشی قصد بررسی آن را داریم، طراحی موبایل است؛ این که طراحی موبایل آخرین بخش این نقد و بررسی است بدین معنا نمی باشد که طراحی و ساخت گوشی از اهمیت کمی برخوردار است، بلکه این موضوع کاملا سلیقه ای است و شما بر اساس علایقی که دارید گوشی مد نظرتان را انتخاب می کنید. چه کسی گوشی می خواهد که زشت باشد؟ افراد مختلف سلیقههای متفاوتی دارند اما وقتی به این فکر می کنید که چقدر طراحی یک گوشی را دوست دارید، به خاطر داشته باشید که ممکن است به هر حال آن را درون قاب یا جیبتان قرار دهید و بنابراین ممکن است چندان اهمیتی نداشته باشد.
راهنمای خرید بهترین گوشی
در صورتی که به دنبال راهنمای خرید بهترین گوشی هوشمند عرضه شده در بازار هستید، ابتدا باید بودجه ای که قصد هزینه کردن آن را دارید مشخص کنید. برای مثال، در صورتی که به دنبال گوشی پرچمداری هستید، سری 13 آیفون می تواند به خوبی نظر شما را جلب کند. اگر بودجه زیادی برای خرید گوشی ندارید و قصد دارید هزینه کمتری صرف یک گوشی هوشمند کنید، برندهای سامسونگ، شیائومی و ریلمی محصولات زیادی را روانه بازارها کرده اند که به خوبی می توانند نیازهای شما را برطرف کنند. این محصولات در لیست راهنمای خرید گوشی شامل مدل های اقتصادی و میان رده ای می شوند که از بهترین آنها می توان به پوکو F3، سامسونگ A52s 5G، ردمی نوت 10 پرو، پوکو x3 پرو و ردمی 9 اشاره کرد. در آخر، امیدواریم که راهنمای خرید بهترین گوشی این کمک را به شما کرده باشد تا بتوانید محصول مورد نظرتان را خریداری کنید.
دیدگاه خود را بنویسید