گوشیهای پوکو به واسطه قیمت مناسب در کنار مشخصات سخت افزاری بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفته است. پوکو اخیراً مدل پایه گوشیهای خود را با نام پوکو C51 به بازار معرفی کرده است. اگرچه در این محدوده قیمت میتوانید گوشیهای هوشمند زیادی را بیابید، اما تنها تعداد محدودی از آنها ترکیب خوبی از ویژگیها و عملکرد را ارائه میدهند. آیا خرید پوکو C51 در این رنج قیمت خرید خوبی است؟ برای پیدا کردن پاسخ این سوال با بررسی مشخصات گوشی Poco C51 شیائومی همراه ما باشید.
معرفی ویژگیهای کلیدی گوشی پوکو c51
از آنجایی که گوشیهای سری پوکو تولید شاخه گوشی شیائومی در هند است، نباید تعجب کنید که گوشی پوکو c51 بیشترین تقاضا را در کشور هندوستان داشته باشد. یکی از ویژگیهای جالب این گوشی تولید هند، پشتیبانی از بیش از 125 زبان زنده دنیاست! بسیاری از ویژگیهای گوشی پوکو c51 نسبت به میانگین هم ردههای آن بالاتر است.
از مزایای گوشی پوکو C51 میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ظرفیت باتری و عمر طولانی آن،
- پشتیبانی از درگاه کارت حافظه
- جک ۳.۵ میلیمتری
- عملکرد پایدار پردازنده در اجرای برنامهها،
- صفحه نمایش بزرگ با طیف رنگ گسترده،
- کیفیت متوسط عکسهای گرفته شده با دوربین اصلی
- حسگر اثر انگشت
- نسخه بولوتوث 5
با این حال پوکو c51 به عنوان یک گوشی پایه دارای معایب و کمبودهای نیز هست. از معایب این گوشی میتوان به عدم مقاومت در برابر آب و گرد و غبار، تصاویر ضعیف ثبت شده توسط دوربین در نور کم و نبود دوربین اولتراواید، سرعت شارژ کم و مدت طولانی آن، عدم پشتیبانی از فناوری NFC، اتصال 5G و موارد سطح بالای از این دست اشاره کرد.
طراحی Poco C51
پوکو c51 در دو رنگ مشکی و آبی عرضه شده است. همانطور که از اغلب گوشیهای هوشمند سطح پایه انتظار داریم، طراحی آنها بسیار ساده است و معمولاً در مورد کیفیت ساخت آنها ویژگی خاصی نمیتوان یافت. با این حال، این مورد در مورد Poco C51 به طور کامل صدق نمیکند. این گوشی نسبت به رقبای خود از طراحی و کیفیت ساخت بهتری برخوردار است.
پنل پشتی این گوشی از جنس پلی کربنات با بافت دانهای است. این پنل چسبندگی خوبی به دست دارد و استفاده از آن را حتی برای زمانهای طولانی راحت کرده است. با وجود وزن 192 گرمی، سنگینی آن به گونهای توزیع شده است که در دست احساس سنگینی نخواهید کرد.
حسگر اثر انگشت در یک سنسور دایرهای در پنل پشتی تعبیه شده است. با اینکه این نوع سنسور در گوشیهای جدید متداول نیست اما دسترسی به آن آسان است و سرعت عملکرد خوبی نیز دارد. ماژول دوربین کوچک پوکو c51 با برآمدگی ناچیزی در پشت این گوشی دیده میشود که شامل دوربین دوگانه و فلاش LED است. دوربین سلفی این گوشی دارای یک بریدگی به شکل قطرهای در پنل جلویی است. به عنوان یک گوشی هوشمند سطح پایه، حاشیههای ضخیمی در اطراف نمایشگر خواهید داشت.
دکمههای صدا و پاور در سمت راست قاب قرار گرفتهاند. به دلیل ابعاد بزرگ گوشی احتمالا برای دسترسی به دکمههای تنظیم صدا هنگام کار با یک دست، با کمی مشکل مواجه خواهید شد. در قسمت پایینی Poco C51 یک پورت Micro-USB به همراه جک هدفون 3.5 میلیمتری دیده میشود و در قسمت بالای قاب یک بلندگو قرار گفته که صدایی با حجم بسیار بالایی دارد. در سمت چپ شیار سیم کارت قرار دارد که از دو سیم کارت و همچنین کارت microSD پشتیبانی میکند.
نمایشگر پوکو C51
پوکو C51 دارای یک صفحه نمایش IPS LCD 6.52 اینچی با نرخ تازهسازی استاندارد 60 هرتز و وضوح HD+ است. این صفحه نمایش جزو نمایشگرهای با کیفیت محسوب نمیشود، اما کیفیت آن در مقایسه با مدلهای هم رده همچنان بالاتر از حد متوسط است. رنگها کمی خنثی به نظر میرسند و هیچ گزینهای برای تنظیم آنها وجود ندارد. حداکثر روشنایی 400 نیت است که ممکن است روی کاغذ کم به نظر برسد، اما برای مشاهده محتوا حتی در زیر نور مستقیم خورشید کافی است. این صفحه نمایش با اینکه تجربه لدتبخشی را برای تماشای مولتی مدیا فراهم نمیکند ولی برای استفادههای معمول مانند وبگردی مناسب است. البته نه برای استفاده طولانی پشت سر هم که موجب خستگی چشم شما شود.
دوربین های کوچک C51
Poco C51 دارای ماژول دوربین دوگانه شامل یک دوربین اصلی 8 مگاپیکسلی و یک سنسور عمق VGA 0.3 مگاپیکسل است. دوربین اصلی در فضای باز و زیر نور روز عکسهایی با ظاهر متوسط میگیرد. برخی از عکسها بیش از حد نوردهی شدهاند. رنگها در اغلب عکسها کم رمق به نظر میرسند و عملکرد HDR نیز سازگار نیست. با این وجود بیشتر عکسها بدون نیاز به ویرایش زیادی برای استفاده در رسانههای اجتماعی مناسب است.
دوربین اصلی برای عکاسی در نور کم با مشکل زیادی روبهرو میشود. بیشتر عکسهایی که در شب گرفته میشود تار و فاقد جزئیات هستند.
به نظر میرسد سنسور تشخیص عمق برای حالت پرتره به خوبی عمل نمیکند و تاری پسزمینه نیز کاملا مصنوعی به نظر میرسد. به طور کلی تصاویر بوکه ناچیزی دارند یا پسزمینه بیش از حد نوردهی میشود.
دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی در نور روز در هر دو حالت معمولی و پرتره عکسهای قابل قبولی میگیرد. با این حال، تشخیص لبه در حالت پرتره ضعیف است و سوژه را به درستی از پسزمینه جدا نمیکند. دوربین جلو نیز در نور کم مشکل زیادی دارد. برای کادربندی سوژهها در نور کم، منظرهیاب تاخیر زیادی دیده میشود و تصاویر فاقد جزئیات کافی است و با نویز زیادی ثبت میشود.
هر دو دوربین عقب و جلو از فیلمبرداری با کیفیت 1080p با سرعت 30 فریم بر ثانیه پشتیبانی میکنند اما عملکرد ضبط ویدیو هر دو سنسور متوسط است. فیلم ضبط شده در همه شرایط چه در داخل خانه یا نور کم و حتی در نور روز، کمی تار و فاقد جزئیات بودند. این گوشی همچنین دارای حالتهای تایم لپس و فیلمبرداری کوتاه است.
در نهایت اگر به دوربینهای بهتری با این قیمت نیاز دارید، گوشیهای هم رده پوکو c51 مانند Moto E13 میتوانند کیفیت تصویر بهتری را به شما ارائه دهند.
پلتفرم نرم افزاری و رابط کاربری
گوشی پوکو c51 اندروید 13 Go Edition را اجرا میکند که یک نسخه لایت از اندروید 13 است. متأسفانه، حتی با این نسخه سبک اندروید نیز تجربه کاربری آنطور که انتظار میرود روان نیست. البته با آپدیت ارائه شده به با اندروید 14 Go Edition تجربه کاربری کمی بهبود مییابد. اخیرا بهروزرسانی امنیتی اندروید مارس 2023 را نیز دریافت کرده است. برخی از برنامههای غیرضروری به طور پیش فرض روی گوشی بارگذاری شده که البته میتوان آنها را حذف کرد.
اگر به دنبال گزینههای سفارشیسازی پیشرفته در رابط کاربری هستید، باید بدانید که آنها را در پلتفرم این گوشی پیدا نخواهید کرد. به طور کلی، رابط کاربری ساده و ابتدایی است و از جهاتی کار با آن راحتتر از گوشیهای هوشمند میانرده و پریمیوم پوکو است.
عملکرد پردازشی پوکو C51
انتظار عملکرد سختافزاری بالا از پوکو c51 به عنوان یک دستگاه ابتدایی، منصفانه نخواهد بود. پوکو C51 از SoC مدیاتک Helio G36 استفاده میکند. قبل از بارگیری هر برنامه یا دادهای، متوجه خواهید شد که گوشی حتی در استفاده معمولی نیز کمی کند است. به طور کلی بارگذاری برنامهها زمان زیادی را نیاز دارند و در انجام چند کار همزمان، تاخیر قابل توجهی را تجربه خواهید کرد. اگر قصد عملیات مولتی تسک را با گوشی دارید، میتوانید با اضافه کردن رم مجازی در بخش تنظیمات، تا حدودی تجربه روانتری داشته باشید.
به همین منوال امتیاز بنچمارکها معیار خوبی برای بررسی عملکرد این گوشی نیست. با این حال این امتیازها را برای شما آوردهایم:
Poco C51 در AnTuTu امتیاز 101771 را به دست آورد و در GFXbench در مجموعه تست Car Chase و T-Rex به ترتیب با سرعت 5.7 فریم در ثانیه و 29 فریم بر ثانیه تست را پشت سر گذاشته است.
پوکو C51 قادر به اجرای بازیهای گرافیکی مانند Call of Duty است، اما زمان بارگذاری بسیار طولانی خواهد بود و حتی اگر تنظیمات گرافیکی را در در پایینترین حالت ممکن قرار دهید، باز هم گاهی اوقات تاخیر جزئی در طول بازی وجود داشت. به هر صورت بازیهای سبکتر به خوبی روی این گوشی اجرا میشوند.
عمر باتری
Poco C51 از یک باتری 5000 میلیآمپر ساعتی بهره میبرد که میتواند به راحتی حدود دو روز در استفادههای سبک مانند وبگردی، پیامرسانی و تماس و حتی پخش مولتی مدیا دوام بیاورد. در تست پخش ویدیوی HD گوشی پوکو C51 تا 15 ساعت و 13 دقیقه دوام آورد که بالاتر از حد متوسط است. اما نکته منفی اینجاست که این باتری تنها از حداکثر سرعت شارژ 10 واتی پشتیبانی میکند و برای شارژ آن باید ساعتها منتظر بمانید. این گوشی با نیم ساعت شارژ فقط 21 درصد شارژ میشود و برای شارژ کامل به 2 ساعت و 40 دقیقه زمان نیاز خواهد داشت. Poco C51 از پورت Micro-USB برای شارژ باتری استفاده میکند که البته میتواند یک امتیاز باشد.
آیا پوکو c51 گزینه مناسبی برای خرید است؟
پوکو C51 در یک نسخه با 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت فضای ذخیرهسازی عرضه شده است. اگر به دنبال یک گوشی ارزان قیمت با عمر باتری طولانی، صفحه نمایش روشن و با کیفیت ساخت خوب هستید، می توانید Poco C51 را در نظر بگیرید. به خاطر داشته باشید که عملکرد کاملا متوسط است و همچنین دوربین ها کیفیت چندان خوبی را ثبت نمیکنند و تنها در حد ثبت خاطرات ضروری شما مفید خواهد بود. پوکو c51 به عنوان یه گوشی پایه نقطه ضعف بارزی نداشته و احتمالا میتواند به عنوان جایگزین نسل قبلی خود یعنی poco c31 نظر اکثریت کاربران را جلب کند.
دیدگاه خود را بنویسید