گوشی پوکو یا (pocophone) در واقع یکی از زیرمجموعه‌های کمپانی بزرگ شیائومی است که به دلیل استراتژی‌های بازاریابی با برند Poco به بازار عرضه شده است. در عمل Poco X3 NFC، را می‌توان به‌عنوان یک گوشی شیائومی شناخت. در این مقاله به بررسی Poco X3 NFC به‌عنوان یک میان‌رده قدرتمند می‌پردازیم. داشتن طراحی مدرن اولین چیزی است که با دیدن Poco X3 NFC، به چشم می‌آید. پوکو X3 NFC، همان Poco X3 است با این تفاوت که از قابلیت ارتباطی NFC پشتیبانی می‌کند، و باتری کوچک‌تری در مقایسه با پوکو X3 دارد. قیمت مدل NFC X3 در بازار ایران کمی کمتر از Poco X3 است. قیمت مناسب و مشخصات چشمگیر Poco X3 NFC، ارزش خرید بالایی را برای این گوشی به ارمغان آورده است. امکاناتی همچون دوربین خوب و سخت‌افزار مناسب که در رنج قیمت Poco X3 NFC کم‌نظیر است.

بررسیPoco X3 NFC، طراحی و صفحه نمایش

بررسیPoco X3 NFC، طراحی و صفحه نمایش

طراحی Poco X3 NFC کاملاً متمایز و در عین‌ حال جدید است. ممکن است این طراحی متفاوت را بسیار دوست داشته باشید، شاید هم آن را نپسندید. به‌ هر‌ حال این متفاوت بودن خودش یک امتیاز در بررسی Poco X3 NFC است. این گوشی ابعادی نسبتاً بزرگ و صفحه‌نمایش ۶.۶۷ اینچی دارد و با وزن ۲۱۵ گرمی اصلاً گوشی سبکی به حساب نمی‌آید. پوکو ایکس ۳ ان اف سی مانند بیشتر گوشی‌ها در این رنج قیمت بدنه‌ای پلاستیکی و براق دارد، اما طراحی آن متمایز است. طراحی خاص ماژول دوربین، قرارگیری X-مانند لنزها و استفاده از خطوط مورب در طراحی پنل پشتی، این گوشی را متفاوت از رقبایش به نمایش خواهد گذاشت. چگالی بدنه و ساختار محکم آن به کمک کناره‌های خمیده پنل پشتی حس خوبی به کاربر منتقل می‌کند و به‌دست گرفتن آن را راحت‌تر می‌کند. اما به‌دلیل براق و صیقلی بودن پنل پشتی بهتر است از کاور استفاده کنید تا از سر خوردن و ماندن اثر انگشت جلوگیری کنید. Poco X3 NFC در دو رنگ آبی و خاکستری به بازار عرضه شده است. رنگ آبی آن نور را، به نحوی گرادیانی روی پنل پشتی پخش می‌کند که قابل‌ توجه است. با بررسی Poco X3 NFC در بخش پنل پشتی می‌توان به لوگوی بزرگ POCO اشاره کرد. حسگر اثر انگشت روی دکمه پاور در قسمت جانبی قرار گرفته و عملکرد بسیار سریعی دارد. نکته مثبت دیگر در مشخصات Poco X3 NFC را می‌توان پشتیبانی از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون دانست.

بررسی Poco X3 NFC نشان می‌دهد، نمایشگر آن همان صفحه‌نمایشی است که در مدل Poco X3 pro و Poco X3 استفاده شده است. این نمایشگر نرخ نوسازی (refresh rate) خارق‌العاده، ۱۲۰ هرتز را دارد. امکانی که در بعضی از پرچمداران هم نمی‌بینیم. البته در مشخصات Poco X3 NFC، پنل نمایشگر با تکنولوژی IPS LCD معرفی شده، که در این قیمت کاملاً معقول است. ابعاد این نمایشگر ۶.۶۷ اینچ با نسبت تصویر ۲۰:۹ است. رزولوشن آن FHD+ یا ۲۴۰۰×۱۰۸۰ است، که باعث تراکم تصویر خیلی خوب ۳۹۵ پیکسل‌ بر اینچ می‌شود. براساس مشخصات Poco X3 NFC این نمایشگر از استاندارد HDR10 پشتیبانی می‌کند. نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و حساسیت لمسی ۲۴۰ هرتز قابلیتی بسیار چشمگیر در رنج قیمت Poco X3 NFC ‌حساب می‌شود. برای بهینه‌سازی در مصرف باتری نرخ نوسازی ثابت نیست و براساس محتوای تصاویر می‌تواند پایین بیاید. نکته منفی این نمایشگر پایین بودن نرخ پاسخگویی پنل است که موجب پدیده معروف به Ghosting یا همان محو شدن سوژه‌های متحرک است. در یک نگاه ریزبینانه ممکن است در هنگام اسکرول روی صفحات وب، متوجه این پدیده بشوید. برای تنظیم پروفایل‌های رنگی هم این نمایشگر قابلیت‌های مختلفی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. روشنایی تصویر برای استفاده زیر آفتاب مناسب ارزیابی می‌شود ولی کنتراست تصویر نسبت به گجت‌های مجهز به نمایشگر امولد، بسیار پایین‌تر است.

از دیگر نکات مثبت در بررسی Poco X3 NFC اسپیکر‌های استریو است، که در این بازه‌ی قیمت کمتر دیده می‌شود. حجم، بیس و شفافیت صدا نسبت به بازه‌ی قیمتی بسیار خوب است؛ هر چند قابل‌مقایسه با صدای گوشی‌های پرچمدار نیست. وقتی در مورد صدا حرف می‌زنیم، بهتر است یادآوری کنیم جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون و درگاه microSD در این گوشی حذف نشده و از مشخصات Poco X3 NFC است.

مشخصات Poco X3 NFC، سخت‌افزار و عملکرد مناسب

مشخصاتPoco X3 NFC، سخت‌افزار و عملکرد مناسب

وقتی یک پوکو X3 NFC را در دست می‌گیرید، خیلی زود متوجه عملکرد روان آن می‌شوید. عملکردی که به لطف نرم‌افزار مناسب و سخت‌افزار میان‌رده‌ی هماهنگ Poco X3 NFC است. در مشخصات Poco X3 NFC قلب تپنده این گجت، به تراشه میان‌رده ولی قدرتمند Snapdragon 732G ساخت کوالکام سپرده شده است. بررسی Poco X3 NFC مشخص می‌کند، اسنپدراگون 732G در واقع مدل بروز شده اسنپدراگون 730 است. مدلی که نسبت به نسل قبلی حداقل ۱۵٪ عملکرد بهتری دارد. پسوند G هم به این معنی است که این تراشه برای گیمینگ بهینه‌سازی شده است و می‌تواند تجربه گیمینگ بهتری ارائه دهد. در مورد اتصالات شبکه هم باید بگوییم پوکو X3 NFC، حداکثر از اتصال LTE پشتیبانی می‌کند و از 5G پشتیبانی نمی‌کند. مسئله‌ای که در ایران فعلاً اهمیتی ندارد.

بررسی Poco X3 NFC در عمل، تجربه‌ای از عملکردی نرم و بدون لگ است. در گیمینگ و استفاده سنگین هم Poco X3 NFC عملکردی بهتر از رنج قیمتش را به نمایش می‌گذارد. استفاده از تراشه یکسان با Mi 11 lite، باعث عملکرد مشابه این دو گوشی است. چیزی که از چشم بنچ‌مارک‌ها دور نمانده است و دو گوشی در بنچ‌ مارک‌ها عملکردی برابر دارند. از نظر عملکرد Poco X3 NFC با سامسونگ A52 مدل 4G، رقابت می‌کند. در تجربه‌ی عملی با بازی Call of Duty Mobile بسیار عالی بود به‌گونه‌ای که با بالاترین تنظیمات گرافیکی بازی با نرخ فریم‌ریت نزدیک به ۶۰ اجرا شد. براساس مشخصات Poco X3 NFC این گوشی از فن‌آوری LiquidCool استفاده می‌کند، که تاثیر بالایی در خنک ماندن و ثابت ماندن پرفورمنس Poco X3 NFC دارد. این گجت از باتری ۵۱۶۰ میلی‌آمپر‌ساعتی استفاده می‌کند. به ادعای شیائومی این باتری می‌تواند برای ۱۰ ساعت اجرای بازی یا ۱۷ ساعت پخش فیلم انرژی مورد نیاز را تأمین کند. این ادعا نشان می‌دهد که باتری Poco X3 NFC برای بیش از یک روز می‌تواند برای استفاده معمول، دوام بیاورد.

بررسیPoco X3 NFC، دوربین

بررسیPoco X3 NFC، دوربین

با بررسی Poco X3 NFC درمی‌یابیم که این گوشی از جهت دوربین نسبت به بیشتر گوشی‌های هم‌قیمت، در رده بالاتری قرار می‌‌گیرد. دوربین اصلی ۶۴ مگاپیسلی و اولترا واید ۱۳ مگاپیکسلی است. در عمل هم این دوربین بسیار خوب عمل می‌کند و نوید یک گوشی مناسب عکاسی با قیمت مناسب را می‌دهد. دوربین اصلی این گوشی یک سنسور ۶۴ مگاپیکسلی با سایز پیکسل ۰.۸ میکرومتر دارد. این سنسور پشت لنز واید f/1.9 با تکنولوژی اتوفوکوس PDAF قرار گرفته است. به صورت استاندارد، عکس‌های ثبت شده توسط دوربین اصلی با رزولوشن ۱۶ مگاپیکسل ثبت می‌شوند که به دلیل استفاده این سنسور از تکنولوژی تتراسل است. این سنسور با استفاده از هر ۴ پیکسل مجاور یک پیکسل بزرگ‌تر می‌سازد، که در عمل با بزرگ‌تر کردن اندازه مؤثر پیکسل باعث بالاتر رفتن کیفیت تصویر می‌شود. به علت بالاتر بودن کیفیت عکس‌های ۱۶ مگاپیکسلی، ما به بررسی کیفیت آن‌ها می‌پردازیم.

تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی پوکو X3 Pro، در نور روز یا محیطی با نور مناسب، کیفیت بسیار خوبی دارند. جزئیات زیاد، کنتراست بالا، نویز پایین و رنگ‌های شاداب، ویژگی این عکس‌ها هستند. در عمل به جز کمی مشکل در کنتراست، آن هم فقط در بعضی از موارد، ایراد دیگری به این عکس‌ها نمی‌توان گرفت. در حالت زوم 2x، این دوربین در عمل با اعمال کراپ روی تصویر اصلی زوم را اعمال می‌کند. با این وجود به دلیل رزولوشن بالای سنسور اصلی، کیفیت عکس‌ها در زوم 2x هم کاملاً راضی کننده است. رنگ و کنتراست در این تصاویر بسیار مشابه تصاویر گرفته‌شده در حالت نرمال هستند، البته جزئیات پایین‌تر است.

دوربین اصلی در حالت‌های پرتره و شب هم بسیار تواناست. عملکرد هماهنگ دوربین دو مگاپیکسلی عمق‌سنج در کنار دوربین اصلی باعث جداسازی خوب سوژه و پس‌زمینه به‌همراه افکت بلور زیبا، از مشخصات Poco X3 Pro است که مورد تحسین منتقدان قرار گرفته است. عکاسی در شب بدون استفاده از حالت شب، تصاویر چندان رضایت‌بخشی به دست نمی‌دهد؛ اما در صورت روشن کردن حالت شب تصاویر به نحو چشمگیری بهبود کیفیت را تجربه می‌کنند. تصاویر ثبت شده در حالت شب با روشنایی کافی و رنج دینامیکی وسیع ثبت می‌شوند. جزئیات با وضوح مناسب و نویز کم از جمله ویژگی‌های این تصاویر هستند؛ کیفیت این تصاویر برای یک گوشی میان‌رده بسیار چشمگیر است.

دوربین بعدی در بررسی Poco X3 NFC، دوربینی است که در مشخصات Poco X3 NFC به‌ عنوان دوربین فوق‌عریض یا (Ultra-wide) با رزولوشن ۱۳ مگاپیکسل، ثبت شده است. کیفیت تصاویر ۱۳ مگاپیکسلی ثبت شده با این دوربین هم رضایت‌بخش است. این تصاویر جزئیات مناسب، رنگ‌های زنده و گستره دینامیکی مناسبی دارند. البته تغییر شکل یا به‌ هم‌ ریختگی گوشه‌های تصویر می‌توانست کمتر باشد. متأسفانه این دوربین از حالت شب پشتیبانی نمی‌کند و تصاویر ثبت شده در نور شب با دوربین اولترا واید کیفیت مطلوبی ندارند. با وجود این‌ها دوربین اولترا واید این گوشی بسیار بهتر از بیشتر رقیبان Poco X3 NFC است. این گوشی یک لنز ۲ مگاپیکسلی برای تصاویر ماکرو هم دارد که از تکنولوژی اتوفوکوس بهره نمی‌برد و استفاده محدودی برای بعضی از کاربران دارد.

پس از بررسی دوربین‌های پنل پشتی در بررسی Poco X3 NFC، نوبت به دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی این گجت می‌رسد. این دوربین سلفی با فوکوس ثابت، کیفیتی در حد ۲۰ مگاپیکسل ندارد، اما در نور مناسب ایراد خاصی هم به عکس‌ها نمی‌توان گرفت. در محیط‌های کم نور، استفاده از حالت شب تا حد زیادی کمک می‌کند تا تصاویر قابل‌قبول و مناسبی ثبت ‌شود. دوربین سلفی این گوشی در جداسازی سوژه و پس‌زمینه نمره قبولی می‌گیرد؛ اما در مجموع دوربین سلفی متوسطی به حساب می‌آید.

نتیجه‌گیری

نتیجه‌گیری

بررسی Poco X3 NFC، آن را به‌ عنوان یک گوشی همه‌کاره اقتصادی معرفی می‌کند. در مشخصات Poco X3 NFC که در وبسایت GSMarena هم آمده، این مسئله به‌ خوبی مشاهده می‌شود. گوشی میان‌رده‌ای که عملکرد مناسب همراه با دوربین خوب آن، ارزش خرید زیادی برای آن به ارمغان آورده است. این گوشی با سخت‌افزار میان‌رده بهینه شده برای گیمینگ، از بهترین‌ها در این رنج قیمت است. طراحی متفاوت آن حس خاص بودن را به ویژگی‌های Poco X3 NFC می‌افزاید. همچنین هماهنگی سخت‌افزار و نرم‌افزار، عملکرد این گوشی را بهبود بخشیده است. درمجموع با بررسی Poco X3 NFC درمی‌یابیم امکانات خوب و قیمت مناسب، ارزش خرید این گوشی را بالا برده است.