ریلمی یکی از شرکت های چینی است که در چند سال گذشته آوازه و شهرت بسیار خوبی با ارائه محصولات گوناگون در رده های مختلف قیمتی برای خود ایجاد کرده است. محصولات این شرکت به دلیل تناسب قیمت و کیفیت بسیار عالی که به کاربران ارائه می کند، طرفداران زیادی پیدا کرده و در ایران نیز جای خود را بین دیگر رقبای کالاهای هوشمند پیدا کرده است. ریلمی با ارائه مدل های مختلف گوشی ریلمی توانسته نظرات کاربران و منتقدان را به خود جلب کند.
گوشی ریلمی 8 یکی از محصولات این شرکت می باشد. گوشی ریلمی 8 در تاریخ 24 مارس 2021 معرفی گردید و در تاریخ 25 مارس 2021 وارد بازارهای جهانی شد. در هنگام عرضه اولیه قیمت گوشی ریلمی 8 حدود 199 دلار تعیین شده بود. سری 8 محصولات ریلمی بغیر مدل ریلمی 8 دارای نسخه های دیگری همچون ریلمی 8 پرو و ریلمی 8 5G نیز می باشد که در مقالات دیگری به بررسی این مدل ها پرداخته ایم. اگر قصد خرید این محصول را دارید با ما تا انتهای مقاله برای بررسی مشخصات فنی گوشی ریلمی 8 همراه باشید.
طراحی و ساخت گوشی ریلمی 8
گوشی ریلمی ۸ ظاهری زیبا و صیقل داده شده دارد که شاید مارک «Dare to leap» حک شده در پنل پشتی برای برخی کاربران چندان جالب توجه نباشد؛ وقتی نور به پنل پشتی برخورد میکند، تگ لاین در چند رنگ میدرخشد و خبر خوب این است که نسخه ی مشکی رنگ میزان انعکاس نور کمتری دارد. در نگاه اول شاید فکر کنید ریلمی ۸ از پنل پشتی از شیشه ساخته شده در حالی که جنس آن از پلاستیک براق است و به راحتی اثرانگشت را جذب میکند. ماژول دوربین برآمدگی کمی دارد و توصیه میشود برای محافظت از سنسورها و پنل پشتی با در نظر گرفتن لغزنده بودن گوشی realme 8 از کاور استفاده شود؛ به طور کلی قیمت گوشی ریلمی 8 در مقابل کیفیت ساختش بسیار عالیست.
گوشی ریلمی 8 همچون گوشی ریلمی 8 پرو دارای ابعاد 160.6 در 73.9 در 8 میلیمتر است. بدنه و فریم گوشی از جنس پلاستیک بوده و وزن گوشی ریلمی 8 حدود 177 گرم است که جزو گوشی های سبک محسوب می شود و در عملکرد طولانی مدت با دستگاه باعث خستگی دست کاربران نمی شود. در بخش سمت چپ بالای دستگاه فرورفتگی کوچکی وجود دارد که دوربین سلفی درون آن تعبیه شده است. در پشت دستگاه شاهد برآمدگی نسبتا کوچکی هستیم که مستطیل شکل می باشد. ماژول دوربین اصلی و فلش LED در این بخش قرار گرفته است.
در فریم سمت راست گوشی دکمه های تنظیم صدا و پاور قرار داده شده و در فریم سمت چپ دستگاه خشاب سیم کارت قرار گرفته است. در قسمت پایین محصول نیز جک 3.5 میلیمتری صدا و درگاه usb که از نوع Type-C 2.0 است، قرار دارد. گوشی ریلمی 8 در دو رنگ مشکی و نقره ای به بازار عرضه شده است.
سنسور اثرانگشت گوشی realme 8 به صورت اپتیکال در زیر نمایشگر تعبیه شده و هنگام باز کردن قفل گوشی عملکرد سریعی دارد. بهره گیری از یک نمایشگر آمولد در چنین بازهی قیمتی یک حرکت موفق برای این برند محسوب می شود و یکی از بهترین قسمتهای آن را میتوان نمایشگر دانست زیرا کیفیت تصاویر عالی دارد و شما را به تماشای طولانی مدت محتوا ترغیب میکند.
این نمایشگر 6.4 اینچی که از رزولوشن FHD+ و نرخ نوسازی 60 هرتز بهره میبرد رنگها را به صورت حقیقی به نمایش میگذارد. البته اگر نرخ نوسازی بیشتر بود معرکه بود، اما به هرحال نباید کلاس ریلمی۸ را فراموش کنیم. ناگفته نماند که نباید انتظار زیادی از این صفحه نمایش در معرض نور مستقیم خورشید داشته باشیم و مرور محتوا در چنین شرایطی کمی دشوار است.
صفحه نمایش گوشی ریلمی 8
نمایشگر بکار رفته در گوشی ریلمی 8 و گوشی ریلمی 8 پرو یکسان می باشد. صفحه نمایش گوشی ریلمی 8 از جنس Super AMOLED بوده و اندازه نمایشگر فوق 6.4 اینچ است. صفحه نمایش مذکور دارای رزولوشن 1080 در 2400 و تراکم پیکسلی 411 پیکسل در هر اینچ می باشد. روشنایی نمایشگر گوشی ریلمی 8 حدود 1000 نیت می باشد که در هنگام کار با دستگاه در محیط پر نور یا در زیر نور مستقیم خورشید تصویر با کیفیتی را نمایش می دهد.
صفحه نمایش گوشی ریلمی 8 دارای حاشیه کمی می باشد بجز قسمت پایین دستگاه که دارای حاشیه نسبتا بزرگی است. نسبت صفحه نمایش به بدنه دستگاه حدود 83.3 درصد می باشد که نشانگر بزرگ بودن حاشیه های دور نمایشگر می باشد. عملکرد نمایشگر دستگاه فوق با توجه به قیمت گوشی ریلمی 8 قابل قبول بوده و در بررسی های انجام شده امتیاز خوبی را کسب کرده است.
نرم افزار و سخت افزار
گوشی realme 8 در بخش سیستم عامل از اندروید 11 به همراه رابط کاربری Realme UI 2.0 بهره می برد. اندروید 11 با تغییرات اساسی و کاربردی بسیاری نسبت به اندروید 10 وارد بازار کالاهای هوشمند گردیده است؛ ویژگی هایی همچون مکالمات در سایه نوتیفیکیشن ها، حباب های چت، پاور منو، مجوزهای یکبار مصرف، ضبط صفحه نمایش، نمایش نرخ تازه سازی باعث شده تا سیستم عامل اندروید کارامدتر از گذشته در اختیار علاقه مندان قرار گیرد.
توجه برند چینی به رده سنی نوجوانان و جوانان باعث شده تا رابط کاربری گوشی realme 8 جذابیت خاصی نزد کاربران داشته باشد. شرکت ریلمی با معرفی رابط کاربری Realme UI 2.0 امکانات شخصی سازی گسترده ای را برای کاربران عرضه کرده است. رابط کاربری فوق از روش های مختلف امنیتی همچون پین کد، الگو، اثر انگشت و تشخیص چهره برای باز کردن قفل صفحه استفاده می کند تا راحتی کار با گوشی ریلمی 8 را به ارمغان بیاورد. ایجاد حالت گیم در این رابط باعث شده تا بازی دوستان به راحتی و در کمترین زمان ممکن بتوانند تنظیمات لازم را برای بازی مورد نظر خود اعمال نمایند.
کمپانی ریلمی در ساخت گوشی realme 8 از تراشه MediaTek Helio G95 که از فناوری 12 نانومتری برای طراحی آن استفاده شده، بهره می برد. پردازنده مرکزی دستگاه دارای 8 هسته است که این 8 هسته ای از دو هسته 2.05 گیگاهرتزی Cortex-a76 و شش هسته 2.0 گیگاهرتزی Cortex-A55 تشکیل شده است. 8 هسته ای فوق در اجرای برنامه ها سنگ تمام گذاشته و بدون هیچ لگی تمامی برنامه های شما را اجرا خواهد کرد.
در بخش فرماندهی گرافیکی گوشی پردازنده Mali-G76 MC4 قرار دارد که خبر خوش حال کننده ای برای بازی دوستان می باشد. این پردازنده به راحتی بازی های شما را اجرا کرده و در بنچ مارک ها امتیاز خوبی را کسب کرده است. تجمیع پردازنده گرافیکی به کار رفته در این محصول شرکت ریلمی و رابط گرافیکی اختصاصی Realme UI 2.0 تجربه بسیار خوبی را برای هر گیمر گوشی های هوشمند به ارمغان خواهد آورد.
کاربران در زمان خرید ریلمی 8 می توانند یکی از سه ظرفیت حافظهی ۴، ۶ یا ۸ گیگابایتی را انتخاب کنند. طبیعتا هرچه ظرفیت حافظهی رم نیز بیشتر باشد گوشی از عملکرد بهتری در اجرای بازیها یا انجام وظایف مختلف برخوردار خواهد بود و از پس انجام وظایف سنگین نیز راحتتر برخواهد آمد. برای حافظهی ذخیرهسازی نیز کاربر میتواند بین حافظهی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی، گزینهی دلخواه را انتخاب کند، البته در صورت انتخاب حافظهی ۶۴ گیگابایتی، تنها امکان انتخاب حافظهی رم ۴ گیگابایتی وجود خواهد داشت.
چنین مشخصاتی به ریلمی 8 کمک میکند که کاربر مشکلی در استفادهی روزمره نداشته باشد و از تجربهی اکثر بازیهای اندرویدی و اپلیکیشنها لذت ببرد. البته در هنگام خرید باید با توجه به نوع مصرف به انتخاب ظرفیت حافظهی رم مناسب توجه داشت. در صورتی نیز که ظرفیت حافظهی ذخیرهسازی کم بود، کاربر میتواند از کارت حافظه برای افزایش میزان حافظه استفاده کند.
بررسی دوربین گوشی realme 8
در پشت دستگاه برامدگی کوچک مستطیل شکلی وجود دارد که ماژول دوربین در این بخش قرار گرفته، ماژول دوربین متشکل از چهار لنز می باشد. دوربین اصلی از لنز 64 مگاپیکسلی از نوع لنز واید 26 میلی متری و 1/1.73 اینچ سایز سنسور، 0.8 میکرومتر سایز پیکسل و فوکوس خودکار با تشخیص فاز استفاده می کند. دوربین دوم، لنزی 8 مگاپیکسلی که از نوع اولتراواید 16 میلی متری با پوشش 119 درجه است. دوربین سوم دارای لنزی 2 مگاپیکسلی از نوع ماکرو می باشد. درنهایت ماژول دوربین از یک لنز 2 مگاپیکسلی برای تشخیص عمق بهره می برد. در سمت چپ دوربین ها، فلش LED قرار دارد که بصورت پانوراما عمل کرده و از قابلیت HDR برخوردار است.
خبر خوب برای علاقه مندان به عکاسی اضافه شدن لرزشگیر الکترونیکی تصویر برای دوربین اصلی می باشد که لذت عکاسی در حرکت را برایشان ارائه می کند. دوربین اصلی توانایی فیلمبرداری با کیفیت 4K با نرخ فریم 30 فریم بر ثانیه را دارد در عین حال که می توان با کیفیت 1080 پیکسل با نرخ فریم های 30، 60 و 120 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کرد. دوربین سلفی گوشی در سمت چپ بالای صفحه نمایش قرار گرفته است. این دوربین از لنز 16 مگاپیکسلی واید برای ثبت سلفی های کاربران بهره می برد.
لنز سلفی دستگاه از قابلیت های کاربردی لرزشگیر الکترونیکی تصویر و ژیروسکوپی استفاده می کند. کیفیت فیلمبرداری توسط سنسور سلفی 1080 پیکسل و با نرخ فریم های 30 و 120 فریم بر ثانیه می باشد. با توجه به تصاویر ثبت شده و بررسی تخصصی لنزهای بکار رفته در گوشی ریلمی ۸ عملکرد این بخش قابل قبول بوده و با توجه به قیمت گوشی ریلمی 8، ماژول های لنز بکار رفته مناسب ارزیابی می شوند.
بررسی عملکرد باتری
ریلمی برای گوشی ریلمی ۸ ظرفیت ۱۲۸ خود از باتری با ظرفیت ۵،۰۰۰ میلیآمپرساعت استفاده کرده که رقمی مناسب برای محصولات میانرده به نظر میرسد. البته برخی از محصولات میانرده از باتری با ظرفیت بالاتری نیز برخوردار هستند. در هر صورت، آنچه اهمیت دارد سرعت شارژی است که ریلمی 8 در اختیار کاربر قرار میدهد. کاربران میتوانند ریلمی 8 را با سرعت شارژ ۳۰ واتی شارژ مجدد کنند و این یعنی نسبت به اکثر محصولات میانردهی موجود در بازار، زمان کمتری برای شارژ باتری نیاز خواهد بود.
در واقع تنها ۱۵ دقیقه نیاز است که باتری از صفر درصد به ۳۰ درصد برسد و در مدت ۳۰ دقیقه نیز نزدیک به ۶۰ درصد از باتری شارژ میشود. از نظر مصرف انرژی نیز گوشی ریلمی ۸ قادر به ارائهی عملکردی مطلوب است، به این صورت که در مصرف معمولی، ریلمی 8 با هر بار شارژ کامل میتواند یک روز به شارژ مجدد بینیاز باشد
نتیجه گیری
گوشی realme 8 در میان گوشی های میان رده حرف های زیادی برای گفتن دارد و توانسته نظر مثبت گیمرها را با استفاده از رابط کاربری اختصاصی خود بدست آورد. صفحه نمایش قدرتمند، دوربین های خوب، طراحی چشم نواز، رابط کاربری کاربر پسند در کنار تراشه های با کیفیت مرکزی و گرافیک باعث شده تا محصول فوق نظرات کاربران گوشی های هوشمند با بودجه متوسط را به خود جلب کند. خرید گوشی ریلمی 8 با توجه به قابلیت های ذکر شده جزو گزینه های مقرون به صرفه و خوب می تواند باشد.
مزایا
- نمایشگر امولد
- عملکرد خوب
- طول عمر باتری عالی
- طراحی جذاب
معایب
- عدم بکارگیری اسپیکر استریو
- کیفیت پایین تصاویر ثبت شده در نور کم
- نرخ تازه سازی پایین صفحه نمایش
دیدگاه خود را بنویسید