شرکت‌ تولیدکننده گوشی شیائومی در سال‌های اخیر خصوصاً به‌واسطه تولید میان‌رده‌های باکیفیت و خوش‌قیمتش، هواداران بسیاری را متوجه خود کرده است. به هر حال تدابیری که تولیدکنندگان میان‌رده‌ها برای خالی نشدن جیب خریداران ضمن ارائه بسیاری از قابلیت‌های کاربردی دارند، تضمینی برای محبوبیت روزافزونشان در بین اقشار میانی جامعه است. اما قیمت پایین چنین دستگاه‌هایی به‌بهای از دست دادن کدام یک از ویژگی‌های پیشرفته خواهد بود؟ در این متن با بررسی گوشی ردمی note 9s، ضمن آشنایی با مشخصات گوشی note 9s شیائومی و پرده‌برداری از نقاط قوت و ضعف این دستگاه، سعی بر پاسخ به این سوال داریم. بررسی گوشی ردمی note 9s همچنین به‌واسطه ایجاد مجال آشنایی با امکانات گوشی ردمی نوت s 9 نظیر قابلیت‌های دوربین گوشی شیائومی note 9 s که یکی از محبوب‌ترین قسمت‌های کار دست چینی‌ها در برند شیائومی‌است، تصمیم کاربران در مورد انتخاب این دستگاه را نهایی خواهد کرد.

امکانات گوشی ردمی نوت s 9، میان‌رده‌ای در رده‌های بالاامکانات گوشی ردمی نوت s 9، میان‌رده‌ای در رده‌های بالا

برای آشنایی با مشخصات نوت 2020 شیائومی پیش از هر چیز بهتر است بدانیم که سازندگان این محصول با اقتدار تمام ادعا کرده بودند که دستگاه جدیدشان آن‌قدر قدرتمند هست که به یک پیروزی قطعی دست پیدا کند. آن‌چه در معرفی گوشی‌های هوشمند به کرات دیده می‌شود همین ادعاهای ریز و درشت است. اما با توجه به سابقه درخشان چینی‌ها در طراحی و عملکرد نوت‌های قبلی، تا حدود زیادی می‌توانیم به چنین ادعایی امیدوار باشیم. 

بهتر است اشاره کنیم که آن‌چه ما در بررسی امکانات گوشی ردمی نوت s 9 شیائومی در نظر داریم، تمرکز بیشتر بر بررسی‌های تکنیکال انجام شده و البته بازخوردهای کاربری است. جایی که با توجه به چنین مواردی، ردمی نوت 9s به عنوان یک میان‌رده، در کنار ساخت شیک و تمیز ظاهری، پتانسیل بسیار بالایی را برای دریافت یک جایگاه ویژه از خود نشان می‌دهد. اگر از طرفداران عکاسی هستید و در مورد مجموعه دوربین گوشی شیائومی note 9 s کنجکاو شده‌اید، در ابتدا تنها باید بگوییم که آدرس درستی را آمده‌اید. در ادامه مفصلاً به بررسی گوشی ردمی note 9s در بخش‌های مختلف ظاهری و فنی خواهیم پرداخت.

مشخصات گوشی note 9s شیائومی در طراحی ظاهری و نمایشگرمشخصات گوشی note 9s شیائومی در طراحی ظاهری و نمایشگر

گوشی Redmi note 9s در نگاه اول می‌تواند جلوه‌گری خاصی داشته باشد. به طور کلی معتقدیم که ظاهر نوت شیائومی تا حدود زیادی الهام گرفته از پرچم‌داران مطرح بازار است. با این‌حال نکاتی در طراحی دستگاه به چشم می‌خورد که می‌تواند آن را در بخش‌هایی به محصولی کم‌نظیر تبدیل کند. قاب پشتی براق در هر سه رنگ خاکستری، سفید و آبی، جذاب و گیراست و در ساخت لبه‌های دستگاه، ظرافتی ستودنی به چشم می‌خورد. هر دو قاب پشتی و جلویی با گوریلاگلس 5 ایمن شده‌اند که این مورد می‌تواند یکی از نقاط قوت مهم ردمی نوت 9 اس شناخته شود.

در میان مشخصات گوشی note 9s شیائومی طراحی و چیدمان دوربین‌های پشتی ظاهری جدید دارند. دوربین‌های چهارگانه در فضایی چهارگوش و با برجستگی قابل توجهی قرار گرفته‌اند. اگرچه بسیاری از کاربران از حضور این برجستگی‌ها در قاب‌های پشتی به ستوه آمده‌اند، اما باید بگوییم که این سبک از طراحی حتی در بین بسیاری از گوشی‌های رده‌بالا، به نوعی رایج شده است. اگر بخواهیم این مورد را از نقاط ضعف ردمی نوت 9s در طراحی قلمداد کنیم، بهتر است در همین‌جا اشاره‌ای به سطح لغزنده قاب پشتی نیز داشته باشیم. فراموش نکنید که سطح بسیار براق و صیقلی قاب دستگاه، هزینه‌هایی هم دارد. گرچه این مانع را تنها با استفاده از یک قاب مناسب می‌توان از پیش رو برداشت.

نمایشگر 6.67 اینچی IPS LCD به‌لطف پشت سر گذاشتن دوره طراحی ناچ و استفاده از حفره جایگاه دوربین سلفی نظیر گوشی‌های پرچم‌دار، حدود 84.5% از کل پنل جلویی گوشی را می‌پوشاند. پس اگر خیلی سخت‌گیر نباشیم می‌توانیم نمایشگر نوت 9s غول‌پیکر را تمام‌صفحه بدانیم. ردمی نوت 9 اس در کنار طراحی جذابش با یک دستگاه ارگونومیک فاصله دارد. بگذارید وزن 209 گرمی را به عنوان شاهدی بر این مسأله معرفی کنیم. بی این‌حال نکته‌ای که نباید در این بخش نادیده گرفته شود حضور باتری حجیم و قدرتمند دستگاه است که وزن بالا را به نوعی ناگزیر می‌کند.

با این‌که یک‌پارچگی حسگر اثر انگشت با کلید پاور را پیش از این هم در معدود اسمارت‌فون‌هایی دیده بودیم، اما استفاده از آن چندان رایج نیست. البته این مورد به هیچ عنوان نمی‌تواند ضعفی در طراحی قلمداد شود. چه بسا عده‌ای بتوانند با این جایگاه اسکنر در note 9s ارتباط بیشتری هم برقرار کنند. از اِلمان‌های دیگری که لبه‌های گوشی میزبان آن‌هاست می‌توان به میکروفون‌ها، بلندگوها، کلیدهای تغییر صدا، درگاه دوگانه سیم‌کارت و SDcard، پورت USB و جک هدفون اشاره کرد. 

با این‌که عملکرد صوتی دستگاه معمولی و کاملاً میان‌رده است اما مشخصاً حضور جک هدفون از نقاط قوت نوت 9 اس شیائومی به حساب می‌آید. با این‌حال یکی از نقاط ضعف چالش‌برانگیز نوت 9s عدم حضور هدفون در باکس گوشی است که البته علت آن را کنترل و حفظ بهای پایین گوشی می‌دانند. همچنین درگاه اختصاصی microSD در این اسمارت‌فون را می‌توان از نکات مثبت و کارامد آن در نظر گرفت.

نمایشگر ردمی note 9s وضوحی برابر با 1080 × 2400 دارد ک در کنار تراکم پیکسلی 395، این نکته که در برابر یک محصول میان‌رده خوش‌قیمت قرار داریم را به ما یادآور می‌شود. به طور کلی اگر انتظار یک نمایشگر قدرتمند با روشنایی، شارپ‌نس، کنتراست و فضای رنگی بی‌نقص هستید، نمایشگر LCD این دستگاه نمی‌تواند برایتان چندان مناسب باشد. با این‌حال امکاناتی برای ایجاد تغییر و انتخاب از میان حالت‌هایی مختلف وجود دارد که می‌تواند در رساندن محتوای تصویر به کیفیت ایده‌آل کمک‌رسان باشد. با توجه به تمام موارد ذکرشده و قوت روشنایی در میزان حداقلی، کیفیت نمایشگر بزرگ Note 9s، قابل قبول و پذیرفتنی اما کاملاً متناسب با قیمت دستگاه ارزیابی می‌شود.

دوربین گوشی شیائومی note 9 sدوربین گوشی شیائومی note 9 s

برای بررسی گوشی ردمی note 9s در بخش دوربین‌ها باید از وجود یک مجموعه دوربین چهارگانه شامل یک لنز واید 48 مگاپیکسلی، اولتراواید 8 مگاپیکسلی با زاویه دید 119 درجه، ماکرو 5 مگاپیکسلی و ماژول تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی خبر دهیم. قابلیت‌های موجود در رابط کاربری دوربین، وضعیت آشنایی دارد و امکاناتی مثل عکاسی پرتره، Night Mode، HDR، فلش LED، پانوراما، تنظیمات مختلف برای لنز ماکرو، عکس‌های متحرک، عکاسی حرفه‌ای و ... در آن به‌چشم می‌خورد. 

اگر با شیائومی آشنایی داشته باشید حتماً حسگرهای ماکرو را می‌شناسید. اما برای توضیح این نوع از لنزها باید به توان برتر آن‌ها در ثبت تصاویری با سطح بالای جزئیات در فواصل کم اشاره کنیم. ظاهراً حسگر ماکرو در نوت 9 اس شیائومی، در فاصله بین 2 تا 10 سانتی‌متری، از فوکوس خودکار بهره می‌برد. با توجه به موارد یاد شده اگر برای ثبت بالای جزئیات در فاصله کمی از سوژه‌ به مشکل بر می‌خورید، لنز ماکرو شیائومی برای شما گزینه مناسبی‌ است. اما در نظر داشته باشید که میزان روشنایی، شارپ‌نس و رنگ‌پردازی این لنز در حد لنز اصلی و حتی اولتراواید نیست.

لنز اصلی مجهز به فوکوس خودکار تشخیص فاز و زوم دوبرابری است و خصوصاً در محیط‌هایی با نور بالاتر، تصاویری با جزئیات بالا و سطح مناسب روشنایی، کنتراست، شارپ‌نس و همچنین فضای رنگی و گستره دینامیکی بالا، ثبت خوهد کرد. بررسی گوشی ردمی note 9s  نشان می‌دهد که قابلیت Night در نوت مورد بحث شیائومی، اگرچه یارای مقابله با این ویژگی در پرچم‌داران را نداشته و با نمونه‌های بالارده فاصله زیادی دارد، اما می‌تواند عملکردی پذیرفتنی داشته باشد و به‌ هر حال تا حدودی کارامد است.

طبق معمول آن‌چه که از مجموعه دوربین‌های اسمارت‌فون‌ها به خاطر داریم، حسگر 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق، وظیفه تفکیک بهتر سوژه از پس‌زمینه، بهبود در زمینه ایجاد افکت بوکه و واقعیت افزوده و نهایتاً ثبت تصاویر پرتره با کیفیت بالاست. به طور کلی در میان امکانات گوشی ردمی نوت s 9، عملکرد دوربین‌ها خصوصاً لنز اصلی را  از نقاط قوت دستگاه می‌دانیم.

بررسی امکانات موجود در Redmi Note 9s (سایت شیائومی) در این بخش، نشان از توانایی فیلم‌برداری در حالت‌های 4K با نرخ 30 هرتز و وضوح 1080 با نرخ‌های 30 و 60 هرتز در دوربین اصلی و همچنین وضوح 1080 با نرخ 30 هرتز در دوربین سلفی را دارد. خوشبختانه برای تصویربرداری با دوربین گوشی شیائومی note 9 s، یک لرزش‌گیر دیجیتال در نظر گرفته شده است. 

طبیعتاً لرزش‌گیر دیجیتال نوت s9 برای رقابت با لرزش‌گیرهای اپتیکال در رده‌های بالاتر به قدر کافی قدرتمند نیست. اما مجدداً تکرار می‌کنیم که با محصولی میان‌رده و خوش‌قیمت روبه‌رو هستیم. پس اگر سطح انتظاراتمان را درحدود قیمت این دستگاه پایین بیاوریم، آن‌وقت خواهیم دید که ردمی نوت 9s در این بخش حتی عملکردی فراتر از انتظار ما را به نمایش می‌گذارد.

لنز 16 مگاپیکسلی سلفی، برای استفاده‌های معمول ما از چنین لنزهایی عملکردی مناسب و قابل قبول دارد. لنز سلفی نوت 9s شیائومی در نقش خود برای یک محصول میان‌رده، خصوصاً در زمینه ثبت پرتره‌ها، عملکرد بسیار خوبی دارد. به طور کلی با توجه به رده دستگاه و جایگاهش در بازار، اگر بخواهیم تعدادی از نقاط قوت و ویژگی‌های مهم نوت 9 اس را معرفی می‌کنیم، قطعاً مجموعه دوربین‌های 4 گانه و عملکرد مناسبشان یکی از آن‌ها خواهد بود.

سیستم عامل، پردازنده و حافظه در Xiaomi Note 9sسیستم عامل، پردازنده و حافظه در Xiaomi Note 9s

گوشی موبایل نوت 9 اس شیائومی سوار بر سیستم عامل اندروید 10 و مجهز به رابط کاربری MIUI 11 است. بررسی تجارب و بازخوردهای کاربری از MIUI 11 نشان از فضای دلنشین و پذیرفتنی آن دارد و البته از ویژگی‌های مهمی که تنظیمات این رابط کاربری در اختیار ما قرار می‌دهد، می‌توانیم به امکان ایجاد شرایطی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی اشاره کنیم.

بررسی گوشی ردمی note 9s را با نگاهی به چیپ‌ست پردازشی یا بهتر بگویم عامل ادامه فعالیت هر اسمارت‌فونی در این دستگاه ادامه می‌دهیم. به همین ترتیب با موتور پردازشی Snapdragon 720G به دست آمده از فناوری 8 نانومتری در نوت شیائومی روبه‌رو خواهیم بود. پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای و پردازنده گرافیکی Adreno 618 در کنار رم 4 یا 6 گیگابایتی در note 9sبه عملیات پردازشی مشغول هستند. نکته حائز اهمیتی که در ارائه این دستگاه جلب توجه می‌کند، ارتقاء سطح چشم‌گیر هر دو پردازنده در مقایسه با سری‌های قبلی نوت شیائومی‌است. با این حساب مشخصاً نوت 9s را به عنوان یک دستگاه میان‌رده در زمینه عملکرد پردازشی، قدرتمند می‌دانیم.

نوت 2020 شیائومی با حافظه‌های داخلی 64 یا 128 گیگابایتی که به ترتیب به رم 4 یا 6 گیگابایتی مجهز شده‌اند، قابل خریداری‌است. همان‌طور که در بخش طراحی گفته شد، خوشبختانه درگاه اختصاصی microSD، امکان ارتقاء میزان حافظه را در اختیار کاربران قرار خواهد داد. طبیعتاً عملکرد دستگاه در نسخه بهره‌مند از 6 گیگابایت رم، سریع‌تر است. به این ترتیب، سطح خوانش ترتیبی، سرعت دانلود و نصب اپلیکیشن‌ها و قدرت در چندوظیفگی را در نوت 9s، در جایگاهی بالا ارزیابی می‌کنیم. پس اگر  به دنبال دستگاه خوش‌قیمتی هستید که بتواند با برنامه‌ها و بازی‌های سنگین سر و کله بزند، ردمی نوت 9s شیائومی رضایت شما را جلب خواهد کرد.

امکانات ارتباطی گسترده زیر سایه کوالکام Snapdragon 720Gامکانات ارتباطی گسترده زیر سایه کوالکام Snapdragon 720G

طبق انتظار در بررسی گوشی ردمی note 9s با پشتیبانی از شبکه LTEروبه‌رو هستیم. اما پشتیبانی از Wi-Fi 6 گزینه‌ای نیست که به راحتی در هر میان‌رده‌ای دیده شود. یکی از نقاط قوت دستگاه، هوش مصنوعی ارتقاءیافته تحت کوالکام اسنپ‌دراگون است که بسیاری از عملیات پردازشی، ارتباطی و تأمین انرژی را بهبود بخشیده و از Quick Charge نیز پشتیبانی خواهد کرد. پشتیبانی از بلوتوث 5.1، هات‌اسپات، OTG، A-GPS، سنسور مادون قرمز و برنامه‌های مرتبط با آن و پورت USB تایپ C از دیگر مشخصات گوشی note 9s شیائومی در بخش امکانات ارتباطی هستند.

باتری غول‌پیکر، نوید بخش عمر طولانیباتری غول‌پیکر، نوید بخش عمر طولانی

مهم‌ترین دلیل وزن بالای نوت 9 اس شیائومی، باتری حجیم 5020 mAh است. با این‌حال به‌نظر می‌رسد که بسیاری از کاربران حاضر به تقبل چنین هزینه‌ای برای دستیابی به طول عمری بالا برای گوشی هوشمندشان هستند. به این ترتیب شیائومی مدعی می‌شود که باتری مذکور می‌تواند چیزی حدود 147 ساعت پخش موسیقی و 13 ساعت اجرای بازی‌های سنگین را تضمین کند. بررسی‌های انجام شده نیز نشان می‎دهند که می‌توانیم انتظار 2 روز طول عمر، آن هم نه در پردازش‌ها و استفاده‌های خیلی سبک، از باتری نوت 9s داشته باشیم.

برای تأمین انرژی مورد نیاز باتری قدرتمند گوشی ردمی نوت 9 اس، انتظار حضور یک شارژر خیلی قدرتمند را داشتیم که متأسفانه خبری از آن نیست. در واقع یکی از نقاط ضعفی که در بررسی گوشی ردمی note 9s به چشم می‌خورد، جای خالی شارژر پرتوان و اکتفا به یک شارژر 22.5 واتی‌است. با این حال نکته امیدوارکننده در این زمینه، پشتیبانی دستگاه از شارژر پرسرعت 18 واتی است که طبیعتاً سرعت مناسب‌تری را برای رسیدن باتری به حداکثر میزان شارژ رقم می‌زند. در صورت استفاده از شارژر پیش‌فرض، شارژ کامل باتری به چیزی در حدود یک ساعت و بیست دقیقه زمان نیاز دارد.

شیائومی ردمی Note 9s در یک نگاهشیائومی ردمی Note 9s در یک نگاه

با توجه به مواردی که در بررسی گوشی ردمی note 9s به آن‌ها اشاره شد، به‌راحتی می‌توانیم این فبلت را یک میان‌رده قوی بدانیم. آن‌چه برای ما مسلم است، تلاش موفق چینی‌ها برای عرضه تعداد زیادی از قابلیت‌های کاربردی ضمن کنترل قیمت Note 9s (سایت Amazon) است. به این ترتیب، مشخصات گوشی note 9s شیائومی مثل ظاهر شیک و مدرن، باتری قدرتمند، کیفیت مناسب دوربین‌ها در سطح بالای نور و قابلیت‌های مربوط به بخش دوربین و پردازنده‌های ارتقاء یافته قوی، این دستگاه را در جایگاهش درخشان می‌سازد. در سمت دیگر، وزن نسبتاً بالا، عدم حضور شارژر پرسرعت، سطح نسبتاً پایین کارایی Night Mode در عکاسی و عدم حضور هدفون در باکس میان‌رده شیائومی را می‌توان از نقاط ضعف دستگاه دانست.