اساس کار شرکت شیائومی از تأسیس تا به امروز همیشه بر دو مبنا استوار بوده است: کیفیت بالا و قابل دفاع در کنار قیمت مناسب و مقرون به‌صرفه. با این دو پارامتر است که این شرکت چینی نوبنیاد در کمتر از ده سال پله‌های ترقی را یکی پس از دیگری طی کرد و تبدیل به یکی از کمپانی‌های صدرنشین در جدول‌های فروش تلفن‌های همراه شد. رضایت کاربران از گوشی شیائومی در سراسر جهان باعث شد این کمپانی دست به تولید سری‌های مختلف با ویژگی‌های متنوع زده و شهرت فراوانی در این قبال به دست آورد. در این بین بررسی گوشی‌ های سری POCO شیائومی نشان می‌دهد، این سری به خط تولید گیمینگ شهرت دارد. در زیر به بررسی اجمالی برخی از زیر مجموعه‌های این سری می‌پردازیم تا با ویژگی‌های این گوشی‌های میان‌رده آشنا شوید.

چرا گوشی‌های پوکو شیائومی تولید شدند؟

کشور هند با توجه به جمعیت بالای خود و سرزمینی برای سرمایه‌گذاری‌های شغلی، همیشه توجه بسیاری از کمپانی‌های بزرگ جهان را به خود جلب کرده است. در سال 2019 پس از رکود فروش گوشی‌های هوشمند در کشور چین، توجه کمپانی بزرگ شیائومی به هند معطوف شد. شیائومی که پیش از این نیز فروش بالایی در کشور هند داشت، این بار تصمیم گرفت سیاست خود را با به‌وجود آوردن شرکت‌های زیرمجموعه‌ای و تست سلیقه و تقاضای خرید مشتریان خود در هند ارتقا دهد. این بود که شیائومی با دو شرکت مستقل ردمی و پوکو به‌ترتیب در سال 2019 و2020 وارد عمل شد. 

در واقع ردمی شرکت زیرمجموعه‌ای شیائومی در چین و پوکو زیرمجموعه‌ای مستقل در هند بود. البته گوشی‌های اقتصادی ردمی نیز در بازار هند به‌فروش بالایی دست پیدا کردند. این بود که این دو شرکت سعی کردند تعدادی گوشی‌میان‌رده مشابه در دو کشور توزیع کنند که البته با دو پسوند مجزای ردمی و پوکو وارد بازار شد. مثلاً ردمی نوت 8 پرو همان پوکو X2 بود.گوشی‌های میان‌رده زیرمجموعه‌های شیائومی خیلی زود توانست میانگین فروش شیائومی را بالا ببرد و در تمام دنیا پخش شده و به‌فروش گسترده‌ای دست پیدا کند.

در زیر سعی کردیم تا کاربران را با برخی از گوشی‌های معروف پوکو که در ایران نیز وجود دارند، آشنا کنیم. خواننده ضمن بررسی گوشی‌ های سری POCOشیائومی به اطلاعاتی مشترک در بین این گوشی‌ها دست می‌یابد که مهم‌ترین عامل در انتخاب گوشیِ‌ مناسب برای رفع نیازهایش خواهد بود.

گوشی شیائومی POCO F1

گوشی شیائومی POCO F1 

گوشی شیائومی POCO F1 یا پوکوفون  F1 یک گوشی میان‌رده با سخت‌افزاری مشابه پرچم‌داران است. این گوشی با قیمت مقرون به‌صرفه 300دلاری خود در سال2018 به‌عنوان اولین عضو از خانواده پوکو معرفی و برای اولین بار به بازار تلفن‌های هوشمند در هند ارائه شد. در واقع این گوشی قرار بود سطح سلیقه و تقاضای گوشی‌های همراه در هند را به‌عنوان یک گوشی میان‌رده تخمین بزند که در این راه موفق بود. کمی بعد شیائومی گوشی ردمی K را مشابه با این گوشی که زیرمجموعه‌ای در سری ردمی بود، روانه بازار هند کرد. این گوشی دارای پردازنده هشت هسته‌ای اسنپدراگون 845 با سرعت 2.8 گیگاهرتز است. نمایشگری 6.18 اینچی از نوع LCD دارد که دارای رزولوشنی با کیفیت Full HD+ است.یک لایه گوریلا گلس کلاس 3 روی سطح این نمایشگر را برای محافظت از خش و خط پوشانده است. در قسمت فوقانی این نمایشگر یک بریدگی بزرگ و البته مزاحم وجود دارد که دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 و سنسور اینفرارد برای تشخیص چهره و بازگشایی قفل اسکرین صفحه نمایش در آن تعبیه شده‌اند. در پنل پلاستیکی پشتی نیز دوربینی دوگانه با دو سنسور 12و 5 مگاپیکسل قرار گرفته است. این مجموعه دوگانه دوربین امکان ثبت فیلم با کیفیت 4k را به گوشی POCO F1 می‌دهد. باتری لیتیوم پلیمری 4000 میلی‌آمپر‌ساعتی تعبیه شده در این گوشی نیز با استفاده از فست شارژر 18 واتی قابل شارژ است. در واقع شیائومی در اولین گوشی سری پوکو سعی کرده تا از هر خرج اضافی در پیکربندی این گوشی بزند و تمام کیفیت بالای سخت‌افزاری را در پردازنده قوی این گوشی جمع کرده تا قیمت آخر برای این گوشی قیمتی معقول و ارزان باشد. بررسی گوشی های سری POCO شیائومی در ادامه نشان ‌می‌دهد استراتژی کلی حاکم بر این سری ،از ساخت گوشی پوکو اف‌وان نشأت گرفته است.

گوشی شیائومی POCO x2

گوشی شیائومی POCO x2

گوشی POCO X2 یا نسخه چینی آن Redmi k30 محصول مشترک شرکت شیائومی و زیرمجموعه قدرتمند آن پوکو در فوریه 2020 است. این گوشی یک گوشی میان‌رده با تراشه هشت هسته‌ای اسنپدراگون 730G است. در پنل جلویی این گوشی دارای یک نمایشگر 6.67 اینچی با رزولوشن 1080 در2400 محافظت شده با یک لایه گوریلا گلس کلاس 5 است. در قسمت بالای این نمایشگر یک مجموعه دوتایی سنسور متشکل از یک سنسور 20 مگاپیکسلی و یک سنسور Depth یا تشخیص فاز 2 مگاپیکسلی به‌صورت پانچ هول تعبیه شده که در نوع خود برای ثبت عکس‌های سلفی بسیار خوب و راضی‌کننده است. در پنل پشتی نیز یک مجموعه دوربین چهارگانه با سنسورهای 64،8، 2و 2 مگاپیکسلی است. در این دوربین به‌جز کیفیت بالای سنسور اصلی لنز ماکرو نیز ویژگی منحصر به‌فردی به مجموعه دوربین این گوشی بخشیده است. شیائومی POCO X2 در بخش تأمین انرژی دارای یک باتری لیتیوم پلیمری 4500 میلی‌آمپر‌ساعتی است که با فست شارژر 27 واتی قابل شارژ است. این میزان وات برای شارژر عدد بسیار خوبی‌ است و نشان از مقدار زمان کم برای شارژ کامل دارد. بنابراین این گوشی به‌عنوان یک میان‌رده در جدول بررسی گوشی‌ های سری POCO شیائومی گوشی مورد قبول و باکیفیتی است، که می‌تواند نظر بسیاری از کاربران را به خود جلب کند.

گوشیPOCO X3 Pro

گوشیPOCO X3 Pro

گوشی دیگری که در جدول بررسی گوشی های سری POCOشیائومی قرار دارد، گوشی پوکو ایکس 3 پرو است. گوشی پوکو ایکس 3 پرو دارای یک تراشه هشت هسته‌ای اسنپدراگون 860 است.این پردازنده در واقع یک پردازنده قوی و باکیفیت برای اجرای بازی و برنامه‌های جانبی سنگین بر روی این گوشی است. این گوشی دارای یک نمایشگر 6.67 اینچی با رزولوشن 1080 در2400 پیکسل است که با یک لایه محافظ گوریلا گلس کلاس6 در برابر خط و خش محافظت می‌شود. حاشیه‌های باریک و ظریف پیرامون این نمایشگر از این صفحه نمایش سطحی عریض و تخت ساخته که تنها در قسمت فوقانی دوربین سلفی 20مگاپیکسلی به‌صورت پانچ هول بدون هیچ عامل مزاحم دیگری برای چشم، قرار گرفته است. 

طراحی زیبا و دو بخشی در پنل پشتی این گوشی را تبدیل به یک گوشی خاص و منحصر به‌فرد کرده اما مهم‎‌ترین عاملی که این گوشی را در بین اکثر گوشی‌های شیائومی متمایز کرده، قاب دوربین‌های اصلی است. این قاب به‌صورت یک دایره با کمی برجستگی نسبت به سطح اصلی پنل و قابی مستطیلی در درون خود، دوربین‌های چهارگانه را به‌همراه فلش LED در خود جای داده است. این سنسورها به‌ترتیب 48،8، 2و 2 مگاپیکسلی هستند. فیلم‌های ثبت شده با این دوربین دارای کیفیت 4kو 30 فریم بر ثانیه هستند. باتری تعبیه شده در این گوشی یک باتری لتیوم پلیمری 5160 میلی‌آمپرساعتی است که با فست شارژری 33 واتی ظرف یک ساعت فول شارژ خواهد شد. در رنگ‌بندی این گوشی از رنگ خاص و ویژه برنز در کنار رنگ‌بندی آبی و مشکی استفاده شده است.

گوشیPOCO M3 شیائومی

گوشیPOCO M3 شیائومی

بررسی گوشی های سری POCO شیائومی نشان می‌دهد در نوامبر 2020 بود که شرکت پوکو گوشی پوکو M3 را روانه بازار کرد. این گوشی دارای نمایشگری 6.53 اینچی از نوع IPS LCD با رزولوشن 2340 در 1080 پیکسل است. در قسمت فوقانی این نمایشگر دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی به‌صورت قطره‌ای است. در پلتفرم سخت‌افزاری، این گوشی دارای تراشه هشت هسته‌ای اسنپدراگون 662 و تراشه گرافیکی Aderno 610 است. نکته برجسته در طراحی زیبای این گوشی، قاب بزرگ و عریض مستطیلی مشکی رنگ در قسمت فوقانی پنل پشتی است. این قاب در واقع میزبان لوگوتایپ برند POCO و قاب مستطیلی عمودی دیگری‌ است که سنسورهای سه‌گانه دوربین اصلی را در خود جای داده است. این سنسورها به ترتیب شامل سنسور اصلی 48مگاپیکسلی، سنسور ماکرو 2 مگاپیکسلی و یک سنسور تشخیص فاز 2 مگاپیکسلی هستند. این گوشی در بخش امکانات صوتی دارای دو بلندگو صدا است که در نوع خود از لحاظ صوتی کیفیت قابل قبولی به این گوشی داده است. همچنین در بخش تأمین منبع انرژی دارای باتری لیتیوم پلیمری 6000 میلی‌آمپرساعتی است که با استفاده از یک فست شارژر 18 واتی قابل شارژ کردن است. این شارژ دارای قابلیت Reverse نیز هست که با استفاده از آن همچون یک پاوربانک می‌توان ساعت‌های هوشمند و بندهای ورزشی را شارژ کرد. از این گوشی در لیست بررسی گوشی‌ های سریPOCO شیائومی به دلیل طراحی پنل پشتی، به‌عنوان یک گوشی منحصر به‌فرد یاد شده است.

گوشی شیائومی پوکو F3

گوشی شیائومی پوکو F3

بررسی گوشی های سری POCO شیائومی نشان می‌دهد گوشی شیائومی پوکو F3 یکی از جدیدترین گوشی‌های برند شیائومی و زیرمجموعه‌اش پوکو است. این گوشی در مارس 2021 وارد بازار تلفن‌های هوشمند شد. جنس پنل پشتی و جلویی این گوشی از شیشه است. نمایشگر و بخش سخت‌افزاری این گوشی دارای ویژگی‌های برجسته‌ای است که این گوشی را در رأس جدول بررسی گوشی‌ های سری POCO شیائومی قرار داده است. در بخش سخت‌افزاری این گوشی دارای تراشه هشت هسته‌ای اسنپدراگون 870 5G است.این پردازنده در واقع یک پردازنده قدرتمند برای گوشی‌های پرچم‌دار است که در روی این گوشی تعبیه شده است. از طریق این تراشه شما می‌توانید بازی‌های سنگین و به‌روز را روی این گوشی نصب و اجرا کرده و با مشکلاتی از قبیل لگ و کندی روبه‌رو نشوید. نمایشگر این گوشی یک نمایشگر سوپر آمولد 6.67اینچی با رزولوشن1080 در 2400است. این نمایشگر نمایشگری شفاف با نوردهی فوق‌العاده است که با یک لایه محافظ گوریلا گلس نسخه5 در برابر خش و خط محافظت شده است. در قسمت فوقانی این نمایشگر دوربین سلفی 20مگاپیکسلی به‌صورت پانچ هول طبق روال اکثر گوشی‌های پوکو تعبیه شده است. در بخش پنل پشتی این گوشی دارای پنل رنگی با خطوط مورب رندوم و جلوه‌ای رنگین‌کمانی است. روی این پنل لوگو تایپ POCO به‌صورت مورب حک شده اما باز هم خاصیت زیبایی و برجستگی طراحی در این گوشی نیز مرتبط با شکل طراحی قاب میزبان دوربین‌های اصلی است. شیائومی در این بخش یک قاب بیضی - مستطیلی در سمت چپ این پنل قرار داده که در درون خود لامپ کوچک LED و ماژول‌های سه‌گانه اصلی را جای داده است. این سنسورها به‌ترتیب شامل سنسوری 48مگاپیکسلی، یک سنسور اولترا واید 8 مگاپیکسلی و در نهایت یک سنسور ماکرو 5مگاپیکسلی است.اما چینش این دوربین‌ها در قابی بیضی در درون قاب مذکور با لنزهایی بزرگ و کوچک است که به این مجموعه لنز جلوه‌ای خاص و منحصر به‌فرد داده است. در بخش باتری نیز این دستگاه مجهز به یک باتری لیتیوم پلیمری 4500 میلی‌آمپرساعتی است که با یک شارژر 33 واتی فست قابل شارژ کردن است. بررسی گوشی های سری POCO شیائومی نشان می‌دهد معمولاً گوشی‌های پوکو دارای رنگ زرد در رنگ‌بندی خود هستند، اما رنگ‌بندی این گوشی شامل رنگ‌های سیاه، آبی و سفید است. 

گوشیPOCO X3 شیائومی

گوشیPOCO X3 شیائومی

بررسی گوشی های سری POCO شیائومی نشان می‌دهد گوشی میان‌رده POCO X3 در سپتامبر 2020 وارد بازار شد. این گوشی یک گوشی میان‌رده با تراشه هشت هسته‌ای اسنپدراگون732 G است. در پنل جلویی این گوشی دارای یک نمایشگر 6.67 اینچی با رزولوشن 1080 در 2400 محافظت شده با یک لایه گوریلا گلس کلاس 5 است. نرخ تازه‌سازی این نمایشگر 120 هرتز است که عدد قابل قبول و خوبی برای این نمایشگر باکیفیت است. در قسمت بالای این نمایشگر یک سنسور 20 مگاپیکسلی به‌صورت پانچ هول تعبیه شده که به ثبت عکس‌های سلفی می‌پردازند. 

پنل پشتی این گوشی نیز متشکل از دو بخش با دو بافت مجزا است که باعث شده تا امکان لغزندگی این گوشی کم‌تر شود. در این پنل نیز یک مجموعه دوربین چهارگانه با سنسورهای 64،13، 2و 2 مگاپیکسلی در یک قاب دایره شکل با مستطیلی در درون تعبیه شده است. در این دوربین به‌جز کیفیت بالای سنسور اصلی لنز اولترا واید 13 مگاپیکسلی و لنز ماکرو نیز کیفیت قابل قبولی برای ثبت تصاویر به این دوربین بخشیده است. شیائومی POCO X3 در بخش تأمین انرژی دارای یک باتری لیتیوم پلیمری 6000 میلی‌آمپر‌ساعتی است که با فست شارژر 33 واتی قابل شارژ است. این میزان وات برای شارژر عدد بسیار خوبی‌ست و نشان از مقدار زمان کم برای شارژ کامل گوشی دارد. بنابراین این گوشی به‌عنوان یک میان‌رده در جدول بررسی گوشی‌ های سری POCO شیائومی یک گوشی مورد قبول و باکیفیت است.

گوشیM3 Pro شیائومی

گوشیM3 Pro شیائومی

گوشی شیائومی M3 Pro (وبسایت جی‌اس‌ام آرنا) در می 2021 به‌عنوان یکی از جدیدترین گوشی‌های شیائومی از کمپانی زیرمجموعه پوکو وارد بازار شد. گوشی پوکو ام 3پرو از نظر سخت‌افزاری دارای یک تراشه هشت هسته‌ای مدیاتک MT6833 است. این پردازنده در واقع یک پردازنده خوب و قابل قبول برای اجرای بازی و برنامه‌های جانبی بر روی این گوشی است. این گوشی دارای یک نمایشگر 6.5 اینچی با رزولوشن 1080 در2400 پیکسل است که با یک لایه محافظ نسبتاً قدیمی گوریلا گلس کلاس 3 در برابر خط و خش محافظت می‌شود. حاشیه‌های باریک و ظریف در سه سوی این نمایشگر قرار دارد، اما در بخش پایین کمی این حاشیه پهن‌تر شده. در قسمت فوقانی این نمایشگر دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی به‌صورت پانچ هول قرار گرفته است. شیائومی در این گوشی نیز طراحی قابل توجهی برای قسمت قرارگیری دوربین‌ها در پنل پشتی در نظر گرفته است. یک مستطیل کشیده در سمت چپ پنل که تا فریم پیش رفته و یکدست شده میزبان قابی مستطیلی به‌شکل عمودی در درون خود است. پایین این قاب واژه POCO حک شده و در درون قاب مستطیلی دوم دوربین‌های سه‌گانه به‌همراه فلش LED جای گرفته‌اند. این سنسورها به‌ترتیب 48،2 و 2مگاپیکسلی هستند.فیلم‌های ثبت شده با این دوربین دارای کیفیت 1080 و30 فریم بر ثانیه هستند. باتری تعبیه شده در این گوشی یک باتری لیتیوم پلیمری 5000 میلی‌آمپرساعتی است که با شارژری 18 واتی شارژ خواهد شد. در رنگ‌بندی این گوشی از رنگ زرد انحصاری شیائومی، آبی و مشکی استفاده شده است. بررسی گوشی های سریPOCO شیائومی نشان می‌دهد رنگ زرد به‌کار رفته در ساخت این گوشی، یکی از پرفروش‌ترین رنگ‌ها در رنگ‌بندی سری پوکو است. 

نتیجه‌گیری در بررسی گوشی های سری POCO شیائومی

نتیجه‌گیری در بررسی گوشی های سری POCO شیائومی

بررسی گوشی های سری POCO شیائومی مشخص کرد گوشی‌های میان‌رده این کمپانی ثانویه شیائومی معمولاً در بخش پردازنده و سخت‌افزار دارای کیفیت بالایی هستند. این گوشی‌ها در واقع گوشی‌هایی مناسب برای گیمرها و قادر به محاسبات سخت‌افزاری پیشرفته هستند. معمولاً دارای دوربین‌های سلفی 20 مگاپیکسلی و نوآوری‌هایی در طراحی دوربین‌های اصلی هستند که وجه تمایز این گوشی‌ها با دیگر گوشی‌های هوشمند در بازار است. سخت‌افزار در برخی از گوشی‌های پوکو نسخه مشابهی از سخت‌افزار پرچم‌دارها است. بررسی گوشی های سری POCO شیائومی همچنین نشان داد سری پوکو همواره سعی کرده تا در کنار قیمت مناسب و مقرون به‌صرفه گوشی‌هایی جذاب با آیتم‌هایی قدرتمند روانه بازار کند.