وقتی گوشی سامسونگ گلکسی S8 در سال 2017 عرضه شد، جدیدترین پرچمدار نسل هشتم سری گوشیهای گلکسی S بهحساب میآمد. الان حدود 4 سال از وقتی این گوشی روانه بازار شده میگذرد، ولی همچنان گوشی S8 یک گوشی قدرتمند است و احتمالاً یکی از بهترین انتخابها در این دامنه قیمت بهحساب میآید، اما دقیقاً کدام بخش از مشخصات گوشی سامسونگ s8 توانسته است این گوشی را تا سال 2021 زنده و قوی نگه دارد؟ آیا وقعاً یک گوشی سال 2017 ازپسِ برآورده کردن نیازهای سال 2021 برمیآید؟ میدانم، اینها سؤالاتی هستند که مدام دور سرتان میچرخند، شما را گیج کرده و انتخاب را برایتان سخت کردهاند، اما اصلاً نگران نباشید(!) ما اینجا در همهچی آنلاین کار را برایتان سادهتر میکنیم و ابهامات را از بین میبریم تا با بینشی باز، بهترین گوشی را بنابر نیازها و انتظاراتتان انتخاب کنید. پس نقد و بررسی سامسونگ s8 را از دست ندهید.
مشخصات گوشی s8
گوشی سامسونگ گلکسی S8، دیگر بهترین گوشی کره جنوبی بهحساب نمیآید. اتفاقاً گلکسی S8 تا کنون چندین بار زیر سایه دیگر گوشیهای این شرکت کرهای رفته است. اولین بار با عرضه گوشی گلکسی Note 8، سپس گلکسی S9، S10 و حالا هم ابرگوشی گلکسی S20، اما باز هم مشخصات گوشی سامسونگ s8 نوید از یک انتخاب خوب و کارآمد را میدهد. مخصوصاً حال که پرچمداران سامسونگ همگی قیمتی نجومی دارند، گوشی بیادعای گلکسی s8 قیمت معقولی معادل 400 یورو دارد. مسئله اصلی اینجاست که مشخصات گوشی s8 چندان ضعیفتر از گوشیهای امروز سامسونگ نیست. بله، درست است که دوربین s8 بهاندازه آنها قدرتمند نیست و عملکردش اندکی کندتر است، اما اصل مطلب اینجاست که این گوشی پس از 4 سال همچنان دارد دوشادوش گوشیهای جدید سامسونگ پیش میرود.
طراحی
وقتی گوشی گلکسی s8 عرضه شد، برخلاف گوشی s7 خبری از نسخه Edge نبود، چراکه دقیقاً از همینجا بود که سامسونگ تصمیم گرفت تمام گوشیهای پرچمدارش را با لبههای خمیده بسازد، پس دیگر خبری از طراحیهای معمولی برای پرچمداران سامسونگ نخواهد بود. نتیجه این سیاست، بهترین طراحی ممکن برای گوشیهای سامسونگ بود.
امروزه این طراحی نسبتاً مرسوم شده است. سامسونگ برای طراحی این گوشی از صفحهنمایش 18.5:9 اینفینیتی استفاده کرده است. در سال 2017 تنها گوشیای که از این طراحی استفاده میکرد، گوشی LG G6 بود. طبق بررسی سامسونگ s8، پنل جلویی گوشی 100% گلس بوده و سامسونگ با کم کردن حاشیههای صفحهنمایش توانسته نسبت صفحهنمایش به بدنه را به عدد فوقالعاده 84% برساند. یکی از بارزترین مشخصات گوشی سامسونگ s8، خوشدست بودن آن است. گوشی S8 حس بسیار خوبی در دست دارد. این گوشی نرم، باریک و سبک است. این اسمارتفون کمی بلند است و اگر دستهای کوچکی دارید ممکن است برای کار کردن با آن کمی بهدردسر بیافتید. برای مثال برای قرار دادن انگشت روی حسگر تشخیص اثر انگشتِ پشت گوشی بهزحمت بیافتید و درمجموع کار با آن، با یک دست کمی سخت باشد.
در روزگاری که اکثر رقبا در حال حذف جک 3.5 میلیمتری هندزفری هستند، گوشی سامسونگ S8 همچنان از این پورت استفاده میکند که خودش یک نکته مثبت است. پنل پشتی این گوشی از جنس گلس است؛ ازهمینرو ممکن است کمی سُر باشد و از دستتان بیافتد، اما اگر یک قاب زیبا و محکم برای آن تهیه کنید دیگر جایی برای نگرانی باقی نمیماند. پنل پشتی گوشی s8 شامل یک دوربین بزرگ در مرکز، یک فلش LED و یک حسگر تشخیص اثرانگشت در طرفین دوربین است. دوربین سلفی s8 برخلاف گوشیهای امروزی نه با روش پانچ، و نه با روش ناچ جاگذاری نشدهاست؛ بلکه مانند گوشیهای قدیمیتر در بالای صفحهنمایش و روی بدنه قرار گرفته است.
صفحهنمایش
صفحهنمایش گوشی S8 ظاهر جذابی دارد؛ درست همانطور که از یک صفحهنمایش AMOLED انتظار میرود. رنگهای صفحهنمایش S8 شفاف و واضحاند و تحت هیچ شرایطی ممکن نیست برای تماشا و کار کردن با آن بهمشکل بربخورید. بررسی سامسونگ s8 نشان میدهد که کار با مرورگر گوشی با صفحه کاملاً سفید و با حالت روشنایی خودکار، نهایت روشناییای معادل 569cd/m2 تحویل خواهد داد. این عدد با غیرفعال کردن روشنایی خودکار به 415cd/m2 خواهد رسید. پوششدهی RGB گوشی گلکسی S8 معادل 99.9% است که آمار بسیار فوقالعادهایست و کنتراست هم از آنجایی که با یک صفحهنمایش AMOLED مواجهیم، بینظیر است. صفحهنمایش از HDR هم پشتیبانی میکند. مانند اکثر گوشیهای AMOLED سامسونگ، این گوشی هم از رزولوشن نهچندان مرسوم HD+ 2960 × 1440 بهره میبرد. صفحهنمایش از Mobile HDR Premium تأیید شده استفاده میکند. یعنی میتوانید بهسادگی هرچه تمامتر آمازون و نتفلیکس و سایر پلتفرمهای تصویری را با بالاترین کیفیت با گوشی خود استریم کنید.
باتری
باتری همیشه یکی از بخشهایی بوده است که سامسونگ در آن بهمشکل برمیخورد. بههمیندلیل کمی قابلانتظارتر است که مشخصات سامسونگ s8 بهنسبت s7 پیشرفتی نداشته باشد. باتری گوشی s8 سامسونگ کمی از s7 ضعیفتر است ولی نهآنقدر که بهچشم بیاید. یکی از اصلیترین معایب گوشی سامسونگ s8 همین باتری آن است. طی آزمایشی که برای بررسی سامسونگ s8 داشتیم، این گوشی را در حالت پرواز قرار دادیم و نور صفحه را را روی 170cd/m2 قرار داده و یک ویدیو را بهصورت پیدرپی پخش کردیم. نتیجه بررسی سامسونگ s8، دوام 16 ساعت و 45 دقیقهای باتری گوشی s8 بود. درعیناینکه نتیجه چیزی حدود 1 ساعت کمتر از s7 است، بازهم نتیجه قابلقبولی بهنظر میرسد. قابلیت شارژ سریع میتواند تا حدی از معایب سامسونگ s8 در زمینه باتری بکاهد. طبق بررسی سامسونگ s8، باتری 3000 میلیآمپری این گوشی میتواند 0 تا 37% را در نیم ساعت پر کند. همانطور که گفتیم این نتیجه کافی هست؛ اما چشمگیر نه. با استفاده از گوشی S8 بدون حالت Battery Saving و در حالت mid-resolution، این گوشی از صبح تا عصر 30% باتری مصرف کرد. حال اگر حالت Battery Saving را فعال کنید این رقم تا 15% کاهش خواهد داشت. البته بهخاطر داشته باشید که این حالت مشکلاتی همچون کاهش 15% از روشنایی صفحه، کاهش سرعت CPU، غیرفعال کردن استفاده زمینهای از اینترنت و غیرفعال کردن حالت Always On Display را دربر خواهد داشت.
سختافزار و عملکرد
از یک گوشی پرچمدار انتظار میرود سریعترین و پیشرفتهترین قطعات داخلی را داشته باشد. بررسی سامسونگ s8 نشان میدهد که ما در این گوشی دقیقاً با همین معیارها مواجهیم. این گوشی در نسخههای اروپایی خود از پردازنده انحصاری سامسونگ، یعنی Exynos 8895 استفاده کرده است. درحالیکه پردازندهای که در نسخه آمریکایی مشخصات گوشی s8 میبینیم، پردازنده Qualcomm Snapdragon 835 است. هردوی این CPUها بسیار سریع بوده و بهخوبی ازپسِ تجهیز این گوشی پرچمدار برآمدهاند. 4 گیگابایت RAM در مشخصات گوشی s8 عنوان شده است که مناسب بهنظر میآید؛ چراکه استفاده از رَمِ بیشتر برای این گوشی عملاً بیهوده است. گوشی S8، 64 گیگابایت فضای داخلی در اختیارتان میگذارد که بهنظر ما کافی است.
نباید در هیچکجای بررسی سامسونگ s8 این نکته را فراموش کرد که این گوشی برای 4 سال پیش طراحی شده است. اگر با این دید به گوشی S8 نگاه کنیم میبینیم سختافزار گوشی S8 بهاندازه کافی قدرتمند هست. یکی از ویژگیهایی که باعث میشود با خیال راحتتری بتوانیم از معایب گوشی سامسونگ s8 چشمپوشی کنیم، استفاده از بلوتوث 5.0 است. این ویژگی به ما اجازه میدهد 2 دستگاه را بهطور همزمان با S8 جفت کنیم و قادر به پخش همزمان موسیقی از 3 دستگاه باشیم. بازیها روی گوشی S8 نهتنها بهخوبی اجرا میشوند و خبری از لگ، کندی و بیرون پریدن نیست، بلکه حتی سرعت لود شدن آنها هم بسیار بالاست. البته ممکن است نتوانید بازیهای سنگینتر را با بالاترین تنظیمات گرافیکی بازی کنید، اما مطمئن باشید از نتیجه راضی خواهید بود.
دوربین
یکی دیگر از اصلیترین معایب گوشی سامسونگ s8 دوربین آن است. اگر نگاهی به مشخصات گوشی سامسونگ s8 بیاندازید میبینید که مشخصات دوربین آن حداقل روی کاغذ عملاً فرقی با دوربین گوشی S7 ندارند. بررسی سامسونگ s8 نشان میدهد سامسونگ عمیقاً به "دست نزدن به ترکیب برنده" اعتقاد دارد. ازهمینرو ما عیناً با دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.7 گوشی S7 مواجهیم. تفاوت تعیینکننده درواقع پردازنده گوشی s8 است. اینجاست که پردازنده Exynos یا Snapdragon بهکمک شما میشتابد. سرعت پردازنده میتواند با قابلیتهای جذابش، تمام معایب سامسونگ s8 در دوربین را بپوشاند. اولین ارتقاء را در نوردهی دوربین شاهدیم. سپس به یک ویژگی بسیار جذاب میرسیم. طبق بررسی سامسونگ s8، پردازنده سریع اینگونه به دوربین کمک کرده است که سرعت پردازش عکسها را بالا برده است. بههمین دلیل با عکسهایی شفافتر مواجهیم. ازطرفیدیگر با هرباری که عکس میگیرید، درواقع گوشی S9، 3 عکس از شما ثبت میکند. سپس با ادغام این 3 عکس با یکدیگر، واضحترین عکس را به شما تحویل میدهد.
جمعبندی
حال که به پایان بررسی سامسونگ S8 رسیدهایم اطلاع دقیقتری از جایگاه گوشی S8 (وبسایت آمازون) در سال 2021 داریم. بااینکه 4 سال از زمان عرضه گوشی S8 میگذرد، مشخصات سامسونگ s8 همچنان حرفهایی برای گفتن دارند. اگر اصلیترینِ معایب گوشی سامسونگ S8، که باتریاش باشد را کنار بگذاریم، جذابیت مشخصات گوشی s8 بیشتر بهچشم میآید. بررسی سامسونگ s8 نشان میدهد طراحی بینظیر، صفحهنمایش هیجانانگیز، پردازنده سریع و دوربین کارآمد همگی از نقاط قوتی هستند که توانستهاند تا سال 2021 کارآمد باقی بمانند. بهطورکلی پس از بررسی سامسونگ s8 باید گفت این گوشی، درحد قیمتش، یعنی درحد یک گوشی میانرده قدرتمند ارزش دارد. اما این نکته را درنظرداشته باشید که با قیمت یک گوشی میانرده، یک پرچمدار در دست خواهید داشت. یک پرچمدار، حتی قدیمی، تجربه باکیفیتتری نسبت به یک گوشی میانرده قدرتمند دارد. اما انتخاب با شماست که چه گوشیای را درنهایت بهعنوان گوشی بعدیتان انتخاب کنید.
دیدگاه خود را بنویسید