گلکسی a51 با جلوه‌ای جذاب و مدرن از نمایشگر 6.5 اینچی تمام‌صفحه، قاب‌های درخشان و گیرا و البته مجموعه دوربینی چهارگانه وارد میدان نبرد گوشی‌های میان‌رده شد. گوشی سامسونگ a51در اواخر سال 2019 و چند ماه بعد از عرضه گلکسی a50، انتظارات جدیدی را در کاربران گوشی‌های رده‌میانی زنده کرد. پیشرفت‌هایی که در ظاهر و مشخصات دوربین a51 بعد از چند ماه دیده می‌شد، نشانی از احساس خطر کره‌ای‌ها در مقابل گوشی‌های دوربین‌محور چینی بود. اما عملکرد مجموعه دوربین گوشی a51 چه جایگاهی را برای این محصول رقم می‌زند؟ در ادامه با بررسی ویژگی‌های دوربین a51، با عملکرد دقیق و نقاط قوت و ضعف این مجموعه آشنا خواهیم شد.

تخفیف ویژه خوانندگان بلاگ (محدود)
قبل از خرید، مشاوره تخصصی رایگان بگیرید
+
کد  تخفیف ویژه بلاگ را دریافت کنید.

روی شماره زیر کلیک کنید:

مشخصات دوربین a51

معرفی مشخصات دوربین a51

سامسونگ از لنزهای واید، اولتراواید، ماکرو و یک حسگر سنجش عمق برای مجموعه دوربین‌های گلکسی a51 استفاده می‌کند. حسگر 48 مگاپیکسلی با لنز واید 26 میلی‌متری و گشودگی دیافراگم f/2.0 نقش دوربین اصلی a51 را ایفا می‌کند. حسگر 12 مگاپیکسلی با لنز 13 میلی‌متری اولتراواید و گشودگی دیافراگم f/2.2 وظیفه برداشت تصاویری با پس‌زمینه گسترده‌تر با زاویه 123 درجه را دارد.

دوربین 5 مگاپیکسلی ماکرو با لنز 40 میلی‌متری و گشودگی دیافراگم f/2.4 در a50 برای عکس‌برداری از سوژه‌های نزدیک کاربرد دارد. سنسور تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 به تنهایی قادر به عکس‌برداری نیست و در تشخیص و تفکیک دقیق سوژه برای عکس‌هایی با افکت بوکه کمک می‌کند.

مشخصات دوربین a51 به عنوان یک گوشی میان‌رده در جایگاه نسبتاً بالایی قرار می‌گیرد. دوربین اصلی از فوکوس خودکار تشخیص فاز بهره‌مند است. در مجموعه دوربین گوشی a51 هم مثل خیلی از هم‌رده‌های دیگر خبری از لرزش‌گیر اپتیکال نیست. با این‌حال کره‌ای‌ها این جای خالی را در فیلم‌برداری با اتکا به لرزش‌گیر الکترونیکی تصویر تا حدی پر کرده‌اند. 

با وجود بهره‌گیری از دوربین‌های چندگانه در a51 فقدان لنز تله‌فوتو در این میان‌رده محسوس است؛ با این شرایط قطعاً در بزرگ‌نمایی‌ها با پیشرفت قابل توجهی روبه‌رو نیستیم. شکی نیست که نبود لرزش‌گیر اپتیکال و لنز تله‌فوتو در مشخصات دوربین a51، تلاشی برای حفظ جایگاه اقتصادی گوشی است. اما یک تجربه عکاسی لذت‌بخش تا حد زیادی هم به قابلیت‌ها و برنامه دوربین وابسته است؛ در ادامه به امکانات ارائه شده در دوربین گوشی a51 می‌پردازیم.

قابلیت‌های دوربین a51 سامسونگ

قابلیت‌های دوربین a51 سامسونگ

سامسونگ در معرفی مشخصات گوشی a51 به رابط کاربری ONE UI 2.5 اشاره کرده است. نتیجتاً امکانات دوربین در مقایسه با نسل قبلی میان‌رده‌های سامسونگ پیشرفت‌هایی را تجربه کرده بود. یک از مهمترین مشخصات دوربین a51 در رابط کاربری، گزینه Pro است که در میان‌رده 2019 امکان تغییر سطح ISO و تنظیم رنگ سفید تصاویر را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. قابلیت AR Emoji هم یکی دیگر از ویژگی‌های جذاب a51 است که با بهره‌گیری از واقعیت افزوده، اموجی‌های متحرکی بر اساس چهره افراد ارائه می‌دهد.

قابلیت عکاسی پانوراما، ماکرو، عکس‎‌برداری در شب (Night Mode) و ضبط تصاویر هایپرلپس، ویژگی‌هایی‌ست که سامسونگ برای کاربران میان‌رده در نظر گرفته است. حضور قابلیت night mode در میان‌رده سامسونگ، گزینه امیدوارکننده‌ای برای یک گوشی با رده قیمتی متوسط محسوب می‌شود. امکانات پرکاربرد رابط کاربری در دوربین گوشی a51 با قابلیت فیلم‌برداری Slow Motion (آهسته) و Super Slow-Mo (فوق آهسته) به پایان می‌رسد.

دوربین گوشی a51؛ عملکرد دوربین اصلی

دوربین گوشی a51؛ عملکرد دوربین اصلی

رقابت بزرگ بازار محصولات میان‌رده، چاره‌ای جز پیشرفت و تحول محسوس در بخش‌های مختلف گوشی برای سازندگان باقی نمی‌گذارد. مشخصات دوربین a51 در مقایسه با هم‌خانواده قبلی‌اش در 2019 (گلکسی a50) پیشرفت‌های نسبتاً خوبی داشته است. تصاویر برداشتی با دوربین گوشی a51 با در نظر داشتن کلاس قیمتی آن، پذیرفتنی است. با این‌حال قطعاً نقاط قوت و ضعف مشخصی در این مجموعه وجود دارد که شناخت آن‌ها تصمیم را برای شما راحت‌تر خواهد کرد.

در ابتدا باید گفت که دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی a51 به‌صورت پیش‌فرض عکس‌های 12 مگاپیکسلی ثبت می‌کند. امکان تغییر وضوح به 48 مگاپیکسل در دسترس شما خواهد بود؛ اما توجه کنید که با افزایش وضوح، میزان پرداختن به جزئیات و گستره دینامیکی تصویر کمتر خواهد شد. 

مجموعه دوربین گلکسی a51 در جذب نور محیط و ایجاد یک گستره دینامیکی دلپذیر عملکرد خوبی دارد. وسعت فضای بین تاریک‌ترین تا روشن‌ترین نقاط عکس، عمق مناسبی به تصاویر می‌دهد. یکی از مهم‌ترین فاکتورهای معرفی دوربین قوی، پرداخت به جزئیات است که در میان‌رده‌های قبلی سامسونگ نسبتاً ضعیف بود. عملکرد دوربین a51 در این زمینه پذیرفتنی‌تر است و جزئیات بالاتری را در مقایسه با بعضی هم‌رده‌های قدیمی‌تر به نمایش می‌گذارد. 

کمتر شدن جزئیات در کناره‌های عکس، مشکلی‌ست که خیلی از گوشی‌های میان‌رده هنوز هم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند‌. دوربین a51 هم در کناره‌های تصاویر، جزئیات کمتر و البته نویز نسبتاً بیشتری را ثبت می‌کند. فضای رنگی عکس‌ها قابل قبول است و رنگ‌ها جذاب و نسبتاً واقعی به نمایش در می‌آیند؛ با این حال هنوز هم مشکلاتی در تعادل رنگ سفید دیده می‌شود و البته میزان خطای رنگی تصاویر، همچنان از معضلات میان‌رده سامسونگ است. البته باید اشاره کنیم که این ضعف‌ها در مقایسه با هم‌رده‌های قدیمی‌تر سامسونگ کمرنگ‌تر شده و a51 در بخش دوربین‌ها با امتیاز کمی بالاتر از گلکسی a50 پیشی گرفته است.

یکی دیگر از مشخصات دوربین a51 که تقریباً با تکرار مشکل نسل‌های قبلی ظاهر شده، دقت فوکوس خودکار با تشخیص فاز است. باید پذیرفت که خیلی از گوشی‌های هم‌رده چینی، عملکرد بهتری در این قسمت دارند. شرایط نوری ایده‌آل تا حد زیادی تمام این نقاط ضعف را کمرنگ می‌کند. اما متأسفانه در گلکسی a51هم مثل اکثر میان‌رده‌های سامسونگ تا آن زمان، با افت کاملاً محسوس کیفیت عکس‌ها در محیط کم‌نور روبه‌رو هستیم.

عکاسی در محیط تاریک با دوربین a51 سامسونگ

عکاسی در محیط تاریک با گلکسی a51 سامسونگ

با کم شدن نور، افزایش نویز و کاهش شارپ‌نس در عکس‌ها کاملاً مشهود است. تاریک شدن محیط، گستردگی فضای رنگی را هم در عکس‌های a51 تهدید می‌کند؛ رنگ‌ها از حالت اشباع فاصله می‌گیرد و نتیجتاً گیرایی و جذابیت عکس‌ها کم‌تر می‌شود. این مشکل در عکس‌های دوربین اولتراواید هم تکرار می‌شود. با این‌حال جالب است که حالت اولتراواید در این شرایط رنگ‌های اشباع‌تری به نمایش می‌گذارد. خوشبختانه سامسونگ در دوربین گوشی a51 قابلیت Night Mode یا عکاسی در شب را در اختیار کاربران قرار داده است.

عکس‌های دوربین اصلی که در حالت پیش‌فرض وضوح 12 مگاپیکسلی داشت، با استفاده از قابلیت Night mode به 8 مگاپیکسل تقلیل پیدا می‌کند. با این‌که استفاده از این قابلیت نتیجه شگفت‌انگیزی ندارد (یا حدأقل به شکلی که در گوشی‌های بالارده می‌بینیم)، اما به‌هر حال مشکلات ناشی از نور کم را تا حد قابل توجهی کنترل می‌کند؛ مسلماً حضور چنین قابلیتی، یک امتیاز مثبت برای محصولی در این رده‌های قیمتی محسوب می‌شود.

عکاسی اولتراواید (فوق عریض) با دوربین گوشی a51

عکاسی اولتراواید (فوق عریض) با گلکسی a51

زاویه دید 123 درجه لنز اولتراواید، یکی از مشخصات دوربین a51 است که نتایج جذابی به دنبال دارد. با این‎که مشکلات دوربین اصلی در این بخش هم تکرار می‌شود، اما عکس‌های اولتراواید در مقایسه با هم‌رده‌های دیگر در وضعیت مطلوبی قرار می‌گیرد. همان‌طور که گفته شد کم شدن نور، کیفیت عکس‌های اولتراواید را هم تحت‌الشعاع قرار می‌دهد؛ با این‌حال باید گفت که سامسونگ در به نمایش در آوردن محدوده وسیعی از پس‌زمینه، عملکرد موفق‌تری داشته است. 

عملکرد لنز ماکرو و سنسور تشخیص عمق

سامسونگ در معرفی مشخصات دوربین a51 به یک لنز ماکرو 5 مگاپیکسلی اشاره کرده بود. در حالی که انتظار می‌رفت مجموعه دوربین گوشی a51 با تجهیز به لنز تله‌فوتو قدرتمندتر باشد، کره‌ای‌ها برای حفظ قیمت پایین لنز ماکرو را انتخاب کردند. بررسی تست‌ها و رتبه نهایی دوربین a51 در وب‌سایت Dxomark.com ضعفی جدی در برابر گوشی‌های مجهز به لنز تله‌فوتو نشان می‌دهد؛ با این‌حال غیبت لنز تله‌فوتو در گوشی‌هایی با این کلاس قیمتی، ناآشنا نیست. دوربین 5 مگاپیکسلی ماکرو برای گرفتن عکس‌های نزدیک از سوژه طراحی شده و قرار است که جزئیات خیره‌کننده‌ای در این موقعیت ارائه دهد.

با وجود تبلیغات سامسونگ، لنز ماکرو قدرت چندانی در ایفای نقش اصلی خودش ندارد. مخصوصاً با توجه به جای خالی لرزش‌گیر اپتیکال در دوربین گلکسی a51، امید چندانی به عکس‌برداری ماکرو در این دستگاه نیست. در حالتی که کاربر در نزدیک سوژه قرار بگیرد و بدون هیچ‌گونه لرزشی در دست به عکاسی بپردازد، لنز ماکرو کاربردی‌ست و جزئیات قابل قبولی ارائه دهد. در غیر این‌صورت استفاده از دوربین اصلی و بهره‌گیری از گزینه Live focus نتایج بهتری خواهد داشت.

عکاسی پرتره در a51 با فعال کردن گزینه Live Focus امکان‌پذیر خواهد بود. حضور حسگر تشخیص عمق در این بخش با تفکیک بهتر سوژه از پس‌زمینه، پررنگ می‌شود و مسلماً در ارائه نتایج بهتر، نقش مؤثری دارد. به‌طور کلی دوربین a51 در ثبت عکس‌های پرتره از بهترین گزینه‌های بازار گوشی میان‌رده نیست. اما به‌هر حال نقاط قوتی مثل سنسور تشخیص عمق و امکان استفاده از قابلیت HDR در حالت Live Focus در این مجموعه وجود دارد.

همان‌طور که گفته شد فوکوس خودکار در گلکسی a51 گاهی با اختلال عمل می‌کند. طبیعتاً این مشکل مواقعی در حالت عکس‌برداری پرتره هم دیده می‌شود؛ اما در نهایت عملکرد تفکیک سوژه قابل قبول است و احتمالاً از عملکرد دوربین در این بخش رضایت خواهید داشت.

فیلم‌برداری با دوربین گلکسی a51

فیلم‌برداری با دوربین گلکسی a51

فیلم‌برداری یکی از نقاط قوت دوربین گوشی a51 است. امکان فیلم‌برداری 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه و بهره‌گیری از لرزش‌گیر الکترونیکی، مشخصات دوربین a51 را در این بخش کامل‌تر از نسل قبلی نشان می‌دهد. میزان شارپ‌نس و گستره دینامیکی ویدئوها کاملاً پذیرفتنی است و تجربه نسبتاً خوبی را به دنبال دارد. فیلم‌های a51 جزئیات نسبتاً خوبی ارائه می‌دهند؛ با این‌حال امکان خطای فوکوس خودکار که قبل‌تر هم به آن اشاره شد، ممکن است مشکلاتی در ضبط جزئیات ایجاد کند.

در زمان فیلم‌برداری از سوژه در حال حرکت ممکن است گاهی با کاهش جزئیات روبه‌رو باشید. فوکوس مجدد غیرضروری یکی از مشکلاتی‌ست که در کاهش جزئیات و ثبات ویدئوهای a51 نقش دارد. از طرفی عملکرد لرزش‌گیر الکترونیکی با نمونه‌های اپتیکال قابل قیاس نیست؛ نتیجتاً امکان ایجاد نویز در ویدئوها، اگرچه کنترل شده‌تر است، اما همچنان پابرجاست.

گستردگی فضای رنگی در ویدئوهای a51 رضایت‌بخش و جذاب است. جالب است بدانید که کنترل خطای رنگی و تراز کردن رنگ سفید در ویدئوهای a51 با دقت بیشتری در مقایسه با عکس‌های گوشی انجام می‌شود. طبیعتاً مشکلاتی که کاهش نور محیط به دنبال داشت در فیلم‌برداری هم عیناً تکرار می‌شود. با این‌حال و با وجود تمام ضعف‌های دوربین، a51 به عنوان محصولی در این رده قیمتی ویدئوهای جذابی ارائه می‌دهد. نتیجتاً می‌توانید انتظار یک تجربه تصویربرداری لذت‌بخش را از گلکسی a51 سامسونگ داشته باشید.

بررسی قیمت و نگاهی نهایی به مشخصات دوربین a51

بررسی قیمت و نگاهی نهایی به مشخصات دوربین سامسونگ a51

مسلماً برای سنجش عملکرد گوشی‌های میان‌رده، در نظر داشتن قیمت محصول اهمیت زیادی دارد. بررسی قیمت a51 در وب‌سایت Amazon این گوشی هوشند را در بین میان‌رده‌های نسبتاً ارزان‌تر سامسونگ قرار می‌دهد. در حالی‌که مقایسه دوربین a51 با بعضی از دیگر نمونه‌های رده‌میانی این کمپانی تا سال 2019، قدرت بالاتری را نشان می‌دهد.

مشخصات دوربین a51 تماماً متناسب با رده قیمتی گوشی است. دوربین‌های چهارگانه برای این بودجه، عملکردی پذیرفتنی ارائه می‌دهد. دوربین اصلی و اولتراواید در نور ایده‌آل روز، نتایجی خوب با گستره دینامیکی رضایت‌بخشی خواهند داشت. دقت نه‌چندان بالای فوکوس خودکار، افت جزئیات و افزایش نویز در کتاره‌های تصاویر و کاهش محسوس کیفیت در نور کم، مهم‌ترین نقاط ضعف موجود در دوربین a51 است. نهایتاً دوربین گوشی گلکسی a51 از بهترین‌های بازار میان‌رده‌ها نیست، اما قطعاً می‌توانید به یک عملکرد قابل قبول از این اسمارت‌فون مقرون به‌صرفه امیدوار باشید.