معرفی سامسونگ A51 را شاید بتوان با جمله «نسخه به روز شده گوشی گلکسی A50 » آغاز کرد. گوشیهای سری A شرکت سامسونگ از محبوبترین و پرفروشترین میانردههای بازارند. پس از موفقیت گوشی A50، سامسونگ از گوشی گلکسی A51 در دسامبر 2019 رونمایی کرد. این گوشی سامسونگ شباهت زیادی به A50 دارد اما بررسی گلکسی A51 نشان میدهد که استفاده از نسخه جدید اندروید، دوربین چهارگانه با وضوح بیشتر و فیلمبرداری 4K از مزایای این گوشی نسبت به گوشی A50 است. صفحه نمایش A51 از A50 بزرگتر است و و حاشیههای باریکتری دارد.
پردازنده نهچندان قوی از نقاط ضعف این گوشی است. ارگونومی و وزن مناسب، نمایشگر AMOLED با روشنایی خوب و رنگهای چشمنواز را میتوان از مشخصات گوشی A51 دانست. این گوشی در رنگهای مشکی، سفید، آبی، صورتی و نقرهای عرضه شده است و حدود 333 یورو قیمت دارد.
محتویات جعبه A51
جعبه گوشی A51 شبیه به جعبه A50 و A50s است. در این جعبه علاوه بر گوشی و دفترچه راهنما، یک شارژر، هدست سیمی، کابل USB، یک قاب شفاف انعطافپذیر و آچار دسترسی به سیمکارت قرار دارد. شارژر گوشی شارژر سریع 15 واتی (9 ولت و 1.67 آمپری) است.
معرفی سامسونگ A51 در طراحی
طراحی Samsung Galaxy a51، شبیه به گوشی A50 است و تفاوتهای کمی دارند. یکی از این تفاوتها در ناچ گوشی ای 51 است. این ناچ بر خلاف حالت قطرهای نسل قبل، به صورت حفرهای طراحی شده است. چیدمان لنزهای دوربین روی پنل پشتی به صورت حرف L است و قاب مشکی آنها بیرونزدگی زیادی ندارد.
وزن گوشی سامسونگ A51 حدود 172 گرم و ضخامت آن 7.2 میلیمتر است و جنس بدنه این گوشی در قاب پشتی و در فریم، از پلاستیک است. وزن و جنس این گوشی باعث خوشدستی این گوشی شده است و میتوان به راحتی با یک دست با آن کار کرد. حاشیههای صفحه نمایش کم است و دوربین سلفی بالای نمایشگر قرار دارد.
کلیدهای ولوم و پاور در سمت راست و درگاه سیم کارتها در سمت چپ است. میکروفون دوم در بالا و درگاه ارتباطی تایپ سی در کنار میکروفون اصلی و اسپیکر و سوکت جک 3.5 میلیمتری صدا در پایین گوشی قرار دارند.
صفحه نمایش A51، رنگهای زنده و شاداب
استفاده از صفحه نمایشهای OLED در گوشیهای سامسونگ یکی از مزیتهای این گوشیهای میانرده است. گوشی A51 یک صفحه نمایش ۶.۵ اینچی با نسبت تصویر ۲۰ به ۹ و رزولوشن ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ دارد که ۸۷.۴ درصد از پنل جلوی گوشی را پوشانده است. این نمایشگر تراکم ۴۰۵ پیکسل در اینچ دارد و محتواها را بسیار شارپ، روشن و با رنگهای شاداب نمایش میدهد.
میزان روشنایی این صفحه نمایش در حالت تنظیم دستی به 590 نیت و در حالت خودکار به 705 نیت میرسد. میزان روشنایی با الگوهای ۱۰۰ درصد سفید به ترتیب ۵۱۰ و ۵۸۷ نیت است. میزان روشنایی این صفحه نمایش خوب است و کار کردن با آن در زیر نور آفتاب را راحت میکند. کنتراست بینهایت، مشکی عمیق و خوانایی مناسب صفحه نمایش، از مزیتهای این گوشی است.
این گوشی قابلیت صفحه نمایش همیشه روشن (AOD) و دو حالت تنظیم رنگ Vivid و Natural را در تنظیمات خود دارد. حالت پیشفرض Vivid با پوشش ۹۸ درصدی فضای گسترده DCI P3 ، رنگها را زنده و حالت Natural با پوشش ۹۵.۲ درصدی sRGB رنگها را دقیق نمایش میدهد. در حالت Vivid دمای رنگ متوسط سفید چندان بیش از اندازه سرد و نامتعارف نیست. اسلایدر دمای رنگ 5 حالت دارد و تنها در حالت Vivid فعال است.
مشخصات گوشی A51 در دوربین
Galaxy A51، 4 لنز روی قاب پشتی دارد که به شکل حرف L چیده شدهاند. قاب این لنزها بیرونزدگی زیادی ندارد و مستطیل شکل و سیاه است. لنز اصلی 48 مگاپیکسل، سنسور تشخیص عمق 5 مگاپیکسل، لنز اولترا واید 12 مگاپیکسل و لنز ماکرو 5 مگاپیکسل است.
دقت رنگ و ثبت جرئیات عکسهای در نور روز لنز اصلی این گوشی، بسیار خوب است. شارپی و رنج دینامیکی این تصاویر نسبتاً کم است. تصاویر لنز اولترا واید دقت رنگ و زاویه دید خوبی دارند و به هم ریختگی در لبههای تصویر دیده نمیشود. این تصاویر به اندازه کافی شارپ نیستند و رنج دینامیکی بالایی ندارند. عملکرد دوربین اصلی در ثبت تصاویر پرتره خوب است. دقت رنگ این تصاویر خوب است و جزئیات در آنها به خوبی ثبت میشود. تفکیک سوژه از پسزمینه در این تصاویر قابل قبول است. با لنز ماکرو میتوان از فاصله نزدیک از سوژهها عکس گرفت اما این تصاویر نویز زیادی دارند و تارند.
عملکرد لنز اصلی در نور شب و محیطهای کمنور خوب است. این گوشی قابلیت نایت مود دارد که نوردهی به بخشهای تاریک تصویر را بیشتر و سایهها را روشنتر میکند. عملکرد دوربین سلفی فوقالعاده است و دقت رنگ، شفافیت و ثبت جزئیات بالایی دارد.
بررسی گلکسی A51 در نرمافزار
این گوشی سیستم عامل اندروید 10 و رابط کاربری One UI 2.0 دارد. زمان بوت این گوشی حدود 26 ثانیه است که زمان متوسطی برای این رده به حساب میآید. این گوشی قابلیت نمایش صفحه همواره روشن یا Always On Display دارد و زمان و تاریخ و برخی اطلاعات بدون نیاز به روشن کردن نمایشگر، نمایش داده میشوند.
بررسی گلکسی A51 در سختافزار
معرفی سامسونگ A51 با تراشه اکسینوس ۹۶۱۱ بود که تفاوت چندانی با تراشه اکسینوس ۹۶۱۰ A50 ندارد. این پردازنده ۱۰ نانومتری ۸ هسته پردازشی شامل ۴ هسته نسبتاً قوی Cortex-A73 با حداکثر فرکانس ۲/۳ گیگاهرتزی و ۴ هسته کممصرف Cortex-A53 با فرکانس ۱/۷ گیگاهرتزی دارد و پردازشهای گرافیکی را ماژول ۳ هستهای Mali-G72 MP3 انجام میدهد. این تراشه زیاد قدرتمند نیست و رقبای این گوشی از تراشههای قویتری استفاده میکنند.
گوشی سامسونگ ای 51 در سه نسخه 4 گیگابات رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی، 4 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی و 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی عرضه شده است. این گوشی امکان ارتقا حافظه از طریق درگاه micro SD دارد.
سنسور اثر انگشت A51
این گوشی درون صفحه نمایش خود، سنسور اثر انگشت نوری یا اپتیکال دارد که سرعت و دقت آن از نمونههای خازنی معمول و حسگرهای اولتراسونیکی سامسونگ، پایینتر است و در محیطهای پرنور بد عمل میکند.
باتری A51
ظرفیت باتری گلکسی A51، 4000 میلیآمپر ساعتی است که حدود 20 ساعت در نمایش ویدئو و 87 ساعت در پخش موسیقی دوام میآورد. این باتری گوشی را بین یک تا دو روز روشن نگه میدارد. حدود 100 دقیقه زمان میبرد تا این گوشی با شارژر خود شارژ شود.
اسپیکرA51
این گوشی یک اسپیکر در بخش پایینی گوشی دارد. صدای این اسپیکر بلند است اما کیفیت خوبی ندارد. در این بازه قیمت بهتر بود از اسپیکر باکیفیتتری استفاده میشد. این گوشی به جک 3.5 میلیمتری مجهز است.
دیدگاه خود را بنویسید