بازار گوشی های میان رده محصولات قدرتمندری را در سال 2022 به چشم دیده که در این میان نام گوشی a53 نیز به چشم می خورد. میان رده ای از سری A سامسونگ که نسخه به روز شده گلکسی a52 محسوب می شود و در کنار محصولاتی همچون گلکسی A73 و A33 معرفی شده است. در این مطلب قصد داریم تا به بررسی تخصصی گوشی a53 بپردازیم که از خانواده قدرتمندی ظهور کرده است! همانطور که احتمالا می دانید، سری 5X سامسونگ شامل گوشی های قدرتمندی می شود که توانسته بخش اعظمی از بازارهای جهانی را از آن خود کند. این محصولات، در کشور ما نیز با استقبال خوب کاربران مواجه شده اند و می توان نام آنها را در لیست پرفروش ترین گوشی های سال مشاهده کرد. به سراغ گوشی سامسونگ a53 می رویم که در 17 مارس 2022 معرفی شد؛ این گوشی سامسونگ در رنگ های مشکی، سفید، آبی و گلبهی ارائه شده که از ظاهر زیبایی برخوردار هستند.
قیمت گوشی a53 در زمان عرضه حدود 380 دلار بود که نسبت به نسل قبل با کمی افزایش قیمت همراه بوده است. ردپای این افزایش قیمت را می توان در ارتقای بخش های مختلف دید که سامسونگ تمرکز ویژه ای بر روی آنها دارد. به طور خلاصه، در گوشی Galaxy A53 از صفحه نمایش سوپر امولد، اندروید 12، سنسورهای دوربین چهارگانه و باتری 5000 میلی آمپری استفاده شده که از شارژ سریع 25 وات پشتیبانی می کند.
مشخصات گفته شده برای چنین گوشی میان رده ای مقرون به صرفه به نظر می رسد و باید دید که در تست های صورت گرفته نیز چنین است یا خیر. اگر قصد خرید گوشی a53 سامسونگ را دارید، با ما همراه بوده تا بتوانید خریدی مطمئن از فروشگاه همه چی آنلاین داشته باشید و با مشخصات این محصول بیشتر آشنا شوید.
مزایا
- طراحی بسیار شیک و برجسته
- نمایشگر امولد، با نرخ نوسازی 120 هرتز
- عمر باتری عالی
- اندروید 12 و رابط کاربری One UI 4.1
- دوربین 4 گانه با وجود دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی
- ثبت ویدیو با کیفیت 4k در دوربین اصلی و سلفی
معایب
- قیمت کمی بالاتر نسبت به گوشی های هم رده
- نبودن شارژر در جعبه گوشی
- نداشتن جک 3.5 میلی متری
- ساپورت نکردن وای فای 6 و رادیو اف ام
- عملکرد ضعیف چیپست اگزینوس 1280 نسبت به اسنپدراگون 778جی
آنباکس گوشی a53
قبل از این که به سراغ این محصول برویم، ابتدا سری به جعبه این محصول می زنیم که این روزها خالی از لوازم جانبی است. آنباکس گوشی سامسونگ a53 به زمان زیادی نیاز ندارد چرا که درون جعبه این محصول چیز به خصوصی وجود ندارد. گوشی a53 ظرفیت 128 گیگ تنها با یک کابل تایپ C ارائه شده است؛ بدین ترتیب، خبری از محافظ صفحه، آداپتور و یا قاب نیست. سامسونگ دلیل این اقدامات را کمک به محیط زیست عنوان نموده که به تبعیت از شرکت اپل صورت گرفته است. جالب است بدانید که گلکسی A52 و A52s حداقل با آداپتور 15 وات عرضه شده بودند اما در گوشی Galaxy A53 شاهد چنین لوازمی نیستیم. از این رو، بعد از خرید گوشی a53 می بایست اقدام به تهیه یک شارژ 25 وات کنید که در بازارهای محلی وجود دارد. این آداپتور، بسته به کیفیت آن حدود 25 دلار قیمت دارد و باید آن را به صورت جداگانه خریداری کنید.
طراحی و ساخت گوشی a53
- ابعاد: 159.6 در 74.8 در 8.1 میلی متر
- وزن: 189 گرم
- ساختار بدنه: در جلو از شیشه، پشت و کناره ها از پلاستیک
- مقاومت در برابر آب و گردوخاک (تبلیغ شده.)
سامسونگ در زمینه طراحی و ساخت گوشی a53 همانند نسخه های سال گذشته عمل کرده که احتمالا به چشمانتان آشنا می آید. با این حال، طراحی استفاده شده همچنان چشم نواز است و کمبود خاصی در آن وجود ندارد. ابعاد گوشی سامسونگ a53 به صورت 159.6 در 74.8 در 8.1 میلی متر می باشد که در دست گرفتن آن را بسیار راحت کرده است. جلوی گوشی گلکسی a53 را صفحه نمایش 6.5 اینچی فرا گرفته که توسط گوریلا گلس 5 محافظت می شود؛ این محافظ مقاومت خوبی در برابر ضربه های احتمالی دارد و از این رو درصد خرابی نمایشگر را به حداقل می رساند. کناره های این نمایشگر دارای حاشیه های بسیار نازکی است که با در نظر گرفتن قیمت گوشی a53 منطقی به نظر می رسد. در بالای صفحه نمایش گوشی Galaxy A53 فرو رفتگی بسیار کوچکی وجود دارد که در آن دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی قرار گرفته است.
جلوی این مدل کاملا تخت است و توسط شیشه مقاومی محافظت می شود. این موضوع سبب شده که هنگام در دست گرفتن این محصول احساس خوبی به کاربر منتقل شود. از انجایی که ابعاد گوشی گلکسی a53 نسبت به سال گذشته کمی کوچتر شده و در آن از باتری حجیمی استفاده شده، انتظار می رود که وزن این محصول کمی سنگین باشد؛ این موضوع کاملا درست است و وزن گوشی Galaxy A53 حدود 189 گرم می باشد که همچنان برای استفاده های طولانی مدت اذیت کننده نیست. پشت این دستگاه محل قرارگیری ماژول دوربین است که دارای کمی برآمدگی است؛ بر روی این برآمدگی، دوربین های چهارگانه ای همراه با فلش Led تعبیه شده که ظاهر زیبایی دارد. کنار های دستگاه نیز محل قرارگیری دکمه های پاور و تنظیم صدا است که دسترسی به آنها با توجه به ابعاد خوش دست این محصول بسیار ساده است.
صفحه نمایش گوشی a53
- نوع صفحه نمایش: سوپر امولد، 120 هرتز، 800 نیت
- سایز: 6.5 اینچ
- رزولوشن: 1080 در 2400 پیکسل
- محافظ: کورنینگ گوریلا گلس 5
همانطور که در ابتدا گفته شد، در گوشی a53 از صفحه نمایش 6.5 اینچی سوپر امولد استفاده شده که کیفیت بسیار بالایی دارد. با نگاهی به مشخصات این محصول میان رده شاهد رزولوشن 1080 در 2400 پیکسل هستیم که قادر است محتوای در حال نمایش را به خوبی ارائه دهد. تراکم این صفحه نمایش حدود 405 پیکسل بوده که شاید انتظار می رفت کمی بیشتر از اینها باشد. سامسونگ در زمینه تولید پنل های اولد همچنان در صدر قرار دارد و با تولید گوشی Galaxy A53 نشان داده که علاوه بر نوآوری، از ارتقا تدریجی این قابلیت نیز دست نکشیده است. این موضوع، به خوبی در گوشی های میان رده سری A قابل مشاهده است و باید آن را تحسین نمود. در بخش روشنایی صفحه نمایش گوشی a53 می توانید با کمک اسلایدر از حداکثر روشمایی 427 نیتی بهره مند شوید که برای محیط های بیرونی تا حدودی مناسب است.
در صورتی که مقدار روشنایی گفته شده برای شما واضح نیست، با فعالسازی حالت خودکار از حداکثر 830 نیت بهره مند خواهید شد که حتی در محیط های روشن نیز بسیار کاربردی است. ناگفته نماند که حداقل روشنایی تولید شده توسط پنل گوشی سامسونگ a53 حدود 1.9 نیت می باشد که برای مطالعه در محیطی های تاریک بسیار مطلوب است. از نقاط قوت پنل جلویی گوشی گلکسی a53 می توان به نرخ نوسازی 120 هرتز اشاره کرد که بسته به محتوای در حال نمایش تغییر می کند؛ این نرخ نوسازی اصطلاحا پویاست و بین 60 تا 120 هرتز تغییر می کند. این موضوع باعث می شود که در مصرف باتری صرفه جویی شود و بتوانید مدت زمان بیشتری از این محصول استفاده کنید. در مجموع، عملکرد کلی صفحه نمایش با در نظر گرفتن قیمت گوشی a53 قابل قبول بوده و توانسته انتظارات کاربران را مرتفع سازد.
باتری و شارژدهی گوشی Galaxy A53
- باتری: لیتیوم پلیمری با حجم 5000 میلی آمپر از نوع غیرقابل تعویض
- سرعت شارژ: قابلیت شارژ سریع با 25 وات سرعت
برخلاف نسخه های سال گذشته سری A52 که با باتری 4500 میلی آمپری ارائه شده بودند، در گوشی a53 از یک منبع تغذیه 5000 میلی آمپری استفاده شده است. از آنجائی که تراشه اگزینوس 1280 مصرف باتری کمی دارد، به لطف این باتری می توانید حداقل یک روز از گوشی سامسونگ a53 استفاده کنید و نگرانی در خصوص تمام شدن شارژ نداشته باشید. این باتری در تست های صورت گرفته توانسته عملکرد قابل قبولی را از خود نشان دهد که به صورت پایداری 113 ساعتی می باشد. از این رو با گوشی a53 می توانید بیش از 32 ساعت مکالمه، نزدیک به 13 ساعت وب گردی و 20 ساعت ویدئو پخش نمائید و از اجرای برنامه ها لذت ببرید. ناگفته نماند که اگر قابلیت 5G فعال باشد، مصرف باتری با سرعت بیشتری صورت می گیرد و به همین جهت پیشنهاد می کنیم که در استفاده های روزانه این قابلیت را غیرفعال کنید.
با توجه به حجم باتری a53 می توانید بیش از یک روز از گوشی خود بهره ببرید و نیازهای خود را برآورده سازید.
گوشی گلکسی a53 از شارژ سریع 25 وات پشتیبانی می کند که برای باتری حجیمی با ظرفیت 5000 میلی آمپری قابل قبول است. این آداپتور در تست 30 دقیقه ای توانسته حدود 45 درصد از ظرفیت گوشی را شارژ نمائید که در مقایسه با سری A52 بهتر است. با این وجود، محصولات شیائومی توانسته اند عملکرد بهتری را در این محدوده قیمتی از خود نشان دهند که حائز اهمیت است. شارژ کامل گوشی a53 به بیش از 80 دقیقه زمان نیاز دارد که برای چنین محصولی نه خوب است و نه بد؛ شاید انتظار می رفت که سامسونگ در زمینه شارژدهی کمی بهتر عملکرد می کرد اما غول کره ای دنیای موبایل همچنان بر روی پیشرفت های اندک در زمینه باتری و شارژدهی پافشاری می کند و باید دید که این موضوع تا چه زمانی ادامه دارد.
بلندگوهای گوشی گلکسی a53
- اسپیکر استریو هیبریدی
- جک 3.5 میلی متری: ندارد
این مدل دارای بلندگوی استریو هیبریدی است که کیفیت خیلی خوبی دارد. برخلاف گلکسی a52 5g که قادر به تولید صدای خیلی بلند نیست، بلندگوی این محصول در تست های صورت گرفته توانسته عملکرد قابل قبولی را از خود نشان دهد. نکته جالب توجه در خصوص این بلندگو مربوط به تنظیم کیفیت صدا از طریق اکولایزر موجود در دالبی اتموس می شود که قادر است صدای تولید شده را تا حدود زیادی واضح نماید. در این بلندگو از یک UHQ ارتقا دهنده نیز استفاده شده که قادر است صدا را مطابق میل یا نیازهای شنوایی شما تنظیم کند. اگر به دنبال محصولی با بلندگوهای استریو قدرتمند هستید، بدون شک خرید گوشی a53 می تواند یکی از بهترین انتخاب های شما باشد.
نرم افزار و سخت افزار
- سیستم عامل: اندروید 12 با رابط کاربری One UI 4.1
- چیپست: اگزینوس 1280
- پردازنده: 8 هسته ای
- پردازنده گرافیکی: Mali-G68
در گوشی سامسونگ a53 از آخرین نسخه سیستم عامل اندروید یعنی اندروید 12 در کنار رابط کاربری One UI 4.1 سامسونگ استفاده شده که نسبت به نسخه های گذشته با پیشرفت های متعددی همراه بوده اند. از جمله مهمترین نکاتی که منجر به خرید گوشی a53 توسط کاربران می شود مربوط به پشتیبانی نرم افزاری چهار ساله سامسونگ از محصولات میان رده می شود که خبر بسیار خوبی برای خریداران این دسته از محصولات میان رده است. رابط کاربری One UI یکی از بهترین نمونه پیاده سازی های سفارشی اندروید است؛ این رابط کاربری در سال های اخیر با تغییرات زیادی همراه بوده که منجر به زیبایی و جذابیت هر چه بیشتر آن شده است. از جمله مهمترین قابلیت های One UI 4.1 می توان به اشاره کرد.
در بخش سخت افزار گوشی سامسونگ a53 از یک تراشه اگزینوس 1280 استفاده شده که جایگزین اسنپدراگون 778G گوشی a52s است؛ این پردازنده هشت هسته ای از دو هسته 2.4 گیگاهرتز Cortex-A78 و شش هسته Cortex-A55 در کنار پردازنده گرافیکی Mali-G68 تشکیل شده است. عملکرد کلی این پردازنده با در نظر گرفتن قیمت گوشی a53 نسبتا قابل قبول بوده و توانسته در بنچ مارک های معتبری همچون گیک بنچ و انتوتو امتیاز خوبی را کسب کند. با این وجود، همتای سال گذشته گوشی گلکسی a53 توانسته برتری اندکی در زمینه های پردازش اطلاعات از خود به نمایش بگذارد که حائز اهمیت است. در صورتی که به دنبال اجرای بازی های سنگین هستید، این پردازنده شما را ناامید نخواهد کرد و به کمک آن می توانید تمامی بازی ها را به راحتی اجرا کنید و تجربه گیمینگ خوبی را داشته باشید.
دوربین های چهارگانه گوشی a53
- دوربین چهارگانه: لنز دوربین اصلی 64 مگاپیکسل از نوع عریض
- لنز 12 مگاپیکسلی فوق عریض
- لنز 5 مگاپیکسلی ماکرو
- لنز 5 مگاپیکسلی تشخیص عمق
- فیلمبرداری در کیفیت 4k در 30fps
- امکانات دوربین اصلی: فلاش ال ای دی، عکاسی پانوراما، پشتیبانی از HDR
- دوربین سلفی: لنز عریض 32 مگاپیکسل
- فیلمبرداری در کیفیت 4k با 30fps
- ویژگی های دوربین سلفی: پشتیبانی از HDR
در پشت گوشی a53 ویتنام از دوربین های چهارگانه استفاده شده که به صورت سنسور واید 64 مگاپیکسلی، سنسور اولتراواید 12 مگاپیکسلی، سنسور ماکرو 5 مگاپیکسلی و سنسور تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی می باشد. به لطف نرم افزار قدرتمندی که توسط سامسونگ برای عکاسی توسعه یافته، ثبت تصاویر مورد نظرتان چه در روشنایی و چه در تاریکی بسیار آسان است. ابتدا از دوربین اصلی شروع می کنیم. جایی که در آن از یک سنسور 64 مگاپیکسلی واید با قابلیت فوکوس خودکار و لرزشگیر اپتیکال تصویر استفاده شده است؛ این دوربین قدرتمند مطمئنا شما را شگفت زده خواهد کرد. تصاویری که به وسیله این دوربین گرفته شده از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند و جزئیات را در آنها به وفور می توان مشاهده کرد. در صورتی که لرزشگیر اپتیکال را فعال نمائید، کیفیت عکس های گرفته شده از آن چیزی که تصور می کنید نیز بهتر می شود و در صورت تمایل می توانید آنها را با دوستانتان نیز به اشتراک بگذارید.
دوربین اولترا واید نیز به لطف سنسور 12 مگاپیکسلی توانسته عکس های جذابی را از سوژه های مد نظر ثبت کند. شاخصترین ویژگی این تصاویر مربوط به نرمی کلی آنها در سراسر عکس می شود که رنگ ها را بسیار طبیعیتر از دوربین اصلی نمایش می دهد. دوربین 5 مگاپیکسلی ماکرو نیز عکس های کلوزآپ زیبایی تولید نموده که از جزئیات و دقت رنگ بسیار بالایی برخوردار هستند. این دوربین، فوکوس ثابت و سطح کانونی نسبتا باریکی دارد؛ به همین جهت، برای بازتولید عکس های گرفته شده باید کمی صبور باشید و به تمرین بپردازید. بعد از چند آزمون و خطا توسط این دوربین، کار با آن را فراخواهید گرفت و تصاویر ماکرو زیبایی را خلق خواهید کرد.
تقریبا شبیه به سخت افزار دوربین به کار رفته در این مدل، برنامه دوربین نیز توسط سامسونگ دستکاری نشده است و شما می توانید همان محیط آشنای همیشگی را پیدا کنید. البته باید بگوییم در حالات عکاسی کوتاهی نکرده است و امضای Single take سامسونگ، Food mode، AR Doodle نیز در گوشی استفاده شده اند. این مدل های عکاسی قبل تر تنها برای گوشی های پرچمدار استفاده می شدند اما به گذر زمان به گوشی های میان رده رسیدند. حالت سرگرمی در جای خود نیست و در جای دیگری به کار برده شده است. به نظر می رسید با همکاری با اسنپ چت مجموعه بسیاری از فیلترهای مختلف و بامزه را به گوشی اضافه نموده اند تا شما را برای ساعاتی سرگرم کنند. منوی تنظیمات دوربین و همچنین گزینه های آن تغییری در آن ها صورت نگرفته است. البته در صورتی که تنظیمات از دوربین عکاسی به دوربین فیلمبرداری تغییر بدهید تفاوت هایی را مشاهده خواهید نمود.
مقایسه گوشی a53 با گوشی a52 و گوشی a52s
گوشی | گلکسی a53 | گلکسی a52 4g | گلکسی a52s |
---|---|---|---|
صفحه نمایش | سوپر امولد 120 هرتزی | سوپر امولد 90 هرتزی | سوپر امولد 120 هرتزی |
سیستم عامل | اندروید 12 – One UI 4.1 | اندروید 11 – One UI 4.0 | اندروید 11 – One UI 4.1 |
پردازنده | اگزینوس 1280 | اسنپدراگون 720G | اسنپدراگون 778G |
سنسورهای دوربین | دوربین عریض 64 مگاپیکسلی دوربین فوق عریض 12 مگاپیکسلی دوربین ماکرو 5 مگاپیکسلی دوربین تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی | دوربین عریض 64 مگاپیکسلی دوربین فوق عریض 12 مگاپیکسلی دوربین ماکرو 5 مگاپیکسلی دوربین تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی | دوربین عریض 64 مگاپیکسلی دوربین فوق عریض 12 مگاپیکسلی دوربین ماکرو 5 مگاپیکسلی دوربین تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی |
باتری و شارژدهی | باتری 5000 میلی آمپری شارژ سریع 25 وات | باتری 4500 میلی آمپری شارژ سریع 25 وات | باتری 4500 میلی آمپری شارژ سریع 25 وات |
جمع بندی
بدون شک یکی از بهترین و قدرتمندرین میان رده هایی که تاکنون توسط سامسونگ تولید شده، گوشی a53 ویتنام است. این محصول خوش ساخت دارای قابلیت های بسیار خوبی در این محدوده قیمتی است و ارزش خرید بالایی دارد. در صورتی که بودجه کافی برای تهیه یک گوشی میان رده را دارید، خرید این محصول می تواند به یکی از بهترین خریدهای شما تبدیل شود. در آخر با در نظر گرفتن قیمت گوشی a53، خرید این محصول را برای آن دسته از کاربرانی که به دنبال جایگزین مناسبی برای گلکسی a52s هستند، پیشنهاد می کنیم.
مریم دادخواه
سلام و خسته نباشید ببخشید رنگ هلویی گوشی a53 رو کی موجود می کنید؟
محمد مرتضی وکیل زاده
سلام مریم عزیز
متاسفانه نمیشه زمان دقیقی رو در خصوص این موضوع ذکر کرد
برای اطلاعات بیشتر با پشتیبانی تماس بگیرید تا در صورت موجود شدن گوشی، سریعا مطلع بشید
موفق باشید
نقی لشگری
با سلام
بنده امروز 3 ماه هست که این گوشی را خریدم و هند هم هست بسیار عالیه از خرید این سایت خیلی راضی هستم مخصوصا خانم کریمی عزیز واحد فروش که سفارش با پست به صورت پیشتاز بیمه و ارسال کردند کمتر از 24 ساعت به دستم رساندن خیلی ممنونم ازشون. خود گوشی عالیه رنگ هلویی خریدم خیلی زیباست واقعا ممنونم
سید محمّدحسین نوربخش
دوست عزیز درود بر شما
خیلی خوش حالیم که توانستیم نیازهای شما را برآورده سازیم. امیدواریم دوباره بتوانیم در خدمت شما باشیم.
با آرزوی موفقیت
دیدگاه خود را بنویسید