شرکت سامسونگ گوشی m51 را در تاریخ 31 اوت 2020 معرفی کرد و آن را از تاریخ 11 سپتامبر 2020 روانه بازار نمود. قیمت m51 در زمان عرضه حدود 360 یورو بود و این گوشی سامسونگ در سه رنگ مشکی، سفید و آبی تیره ارائه شده است. به طور خلاصه، از قابلیت های این محصول می توان به نمایشگر سوپر امولد پلاس، تراشه اسنپدراگون 730G، دوربین های چهارگانه و باتری بسیار قدرتمند 7000 میلی آمپری اشاره نمود. یکی از چیزهایی که شاید در گوشی m51 فراموش شده نرخ نوسازی 120 هرتزی است که این روزها در بیشتر گوشی های این محدوده قیمتی دیده می شود. یکی دیگر از تغییراتی که در این گوشی نسبت به گوشی a71 اعمال شده مربوط به حسگر اثر انگشت آن است که در کنار گوشی تعبیه شده است. اگر قصد خرید سامسونگ m51 را دارید، برای نقد و بررسی این محصول با ما همراه باشید.
طراحی و ساخت گوشی m51
برخلاف دیگر گوشی های سامسونگ، این محصول نسبتا بزرگ است. گوشی m51 دارای ابعاد 163.9 در 76.3 در 9.5 میلی متر با وزن 213 گرمی می باشد که آن را بیشتر شبیه پاور بانک نموده است. با این حال، سامسونگ m51 طراحی خوش ساختی دارد و برای کسانی که دست های بزرگی دارند مناسب تر است. جلوی این گوشی را نمایشگر 6.7 اینچی فرا گرفته که توسط گوریلا گلس 3 محافظت می شود. صفحه نمایش گوشی m51 حاشیه های نسبتا ضخیمی دارد که با توجه به بزرگ بودن گوشی مشکلی را ایجاد نمی کند. در بالای نمایشگر نیز فرو رفتگی نسبتا بزرگی وجود دارد که در آن دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی تعبیه شده است. در ساخت فریم این محصول از پلاستیک استفاده شده که در سمت راست آن حسگر اثر انگشت و بالاتر از آن کلیدهای پخش صدا قرار دارند. در سمت دیگر، اسلات سیم کارت تعبیه شده که به صورت نانو می باشد.
در ساخت پشت گوشی m51 ظرفیت 128 از پلاستیک استفاده شده که دوام نسبتا خوبی دارد اما طراحی و ظاهر چندان شیکی ندارد. طراحی پشت این محصول زمانی خودش را بیشتر نشان می دهد که بر روی جای تختی قرار گرفته باشد و دیگران متوجه نازک بودن این گوشی شوند. از دیگر چیزهایی که در پشت گوشی خودنمایی می کند، دوربین چهارگانه سامسونگ m51 به همراه فلش LED است که بر روی قطعه سیاه رنگی سوار شده اند. ماژول دوربین این محصول طراحی مستطیل شکلی دارد که کاملا با پشت گوشی هماهنگ است و دارای بیرون برآمدگی مشخصی نیست. در پائین این گوشی نیز میکروفون ثانویه، پورت USB-C و جک 3.5 میلی متری صدا تعبیه شده که طبق معمول گوشی های سامسونگ است و چیز به خصوصی در آن وجود ندارد. در مجموع، با توجه به قیمت گوشی m51، در این محصول از طراحی و ساخت مناسبی استفاده شده است.
نمایشگر گوشی m51
گوشی سامسونگ m51 به همراه نمایشگر 6.7 اینچی سوپر امولد پلاس ارائه شده است که دارای رزولوشن 1080 در 2400 پیکسل می باشد. تراکم پیکسلی این صفحه نمایش 393 پیکسل در هر اینچ است و قابلیتی که جای خالی آن در این محصول حس می شود، نرخ نوسازی بالاست. صفحه نمایش گوشی m51 از نرخ نوسازی 60 هرتز پشتیبانی می کند که می توانست خیلی بهتر از این ها باشد. در کل، این صفحه نمایش عملکرد خوبی را از خود نشان داده و حداکثر روشنایی که توانسته در حالت دستی ارائه دهد حدود 373 نیت بوده است. در صورتی که حالت خودکار روشنایی را فعال نمائید، حداکثر روشنایی تا 677 نیت افزایش می یابد که برای محیط های روشن بسیار مناسب است. حداقل روشنایی که این صفحه نمایش قادر به تولید آن است نیز حدود 2 نیت می باشد که برای مطالعه در محیط های تاریک بسیار مناسب است.
گوشی m51 قادر به بازتولید رنگ های قابل قبولی است که در حالت های رنگ طبیعی و روشن در دسترس هستند. حالت رنگ طبیعی برای محتوای sRGB طراحی شده که توانسته رنگ های دقیقی را به نمایش بگذارد. خبر خوبی که در این خصوص وجود دارد مربوط به صفحه نمایش گوشی سامسونگ m51 می شود که به صورت پیش فرض بر روی حالت رنگ Vivid قرار دارد و طیف وسیعی از رنگ ها را پشتیبانی می کند. شرکت سامسونگ در خصوص پشتیبانی از HDR، هیچ ادعایی را مطرح نکرده اما این محصول محتواهای سازگار با HDR را در یوتیوب و آمازون پرایم پخش می کند. با این وجود در گوشی m51، نتفلیکس از HDR پشتیبانی نمی کند که این موضوع مربوط به این محصول نمی شود و شرکت نتفلیکس باید آن را اجرایی نماید.
باتری و شارژدهی
یکی از نقاط قوت گوشی m51، باتری قدرتمند لیتیوم پلیمری 7000 میلی آمپری است که مشابه آن را کمتر دیده ایم. کاملا واضح است که ظرفیت زیاد باتری، استقامت و پایداری بیشتری را به همراه دارد و آزمایش های صورت گرفته نیز حاکی از این موضوع است. به لطف باتری قدرتمند این محصول، می توان حدود 53 ساعت تماس تلفنی، 17 ساعت وب گردی و 25 ساعت ویدئو تماشا نمود. باتری این محصول در حالت آماده باش نیز عملکرد خوبی داشته و در نهایت استقامت 156 ساعتی ثبت نموده است. باتری گوشی سامسونگ m51 از شارژ سریع 25 واتی پشتیبانی می کند که در گوشی های پرچم دار سری s استفاده شده است. شارژر این محصول در آزمایش 30 دقیقه توانسته حدود 35 درصد از ظرفیت باتری را شارژ نماید که نسبتا مناسب است. با در نظر گرفتن ظرفیت 7000 میلی آمپری باتری، شارژ کامل این محصول به 117 دقیقه زمان نیاز دارد.
نرم افزار و سخت افزار
گوشی m51 با اندروید 10 به همراه رابط کاربری OneUI 2.1 عرضه شده که تفاوت چندانی با رابط کاربری OneUI 2.5 ندارد. قفل صفحه نمایش دارای منظره آشنایی است که در سایر گوشی های سامسونگ نیز مشاهده شده و به صورت چندین میانبر با اعلان های موجود در زیر ساعت است. حسگر اثر انگشت که در کنار گوشی تعبیه شده از سرعت، دقت و امنیت بسیار خوبی برخوردار است و به راحتی با انگشت شست دست راست می توان آن را لمس نمود. اگر حسگر اثر انگشت برایتان جداب نیست، می توانید از قابلیت تشخیص چهره استفاده نمائید که یکی دیگر از راه ها برای دسترسی آسان به صفحه اصلی است. در مجموع رابط کاربری گوشی OneUI 2.1، توانسته عملکرد روان و خوبی را در سامسونگ m51 داشته باشد.
با توجه به قیمت گوشی m51، در این محصول از تراشه قوی اسنپدراگون 730G استفاده شده که بر روی فناوری هشت نانومتری توسعه یافته است. پردازنده مرکزی این محصول به صورت هشت هسته ای می باشد و از دو هسته 2.2 گیگاهرتز Kryo 470 و شش هسته 1.8 گیگاهرتز Kryo 470 نقره ای تشکیل شده است. این پردازنده دارای قدرت پردازشی مشابه به گوشی پوکو x3 nfc می باشد و در بنچ مارک های معتبر نیز توانسته عملکرد خوبی را در این محدوده قیمتی داشته باشد. اجرا و پردازش اطلاعات گرافیکی نیز برعهده پردازنده گرافیکی Adreno 618 می باشد. در مجموع، پردازنده سامسونگ m51 عملکردی که از آن انتظار می رفت داشته باشد را توانسته ارائه دهد.
دوربین چهارگانه گوشی m51
طبق روال محصولات سامسونگ، در گوشی m51 از دوربین های چهارگانه ای استفاده شده است که به صورت دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی با قابلیت فوکوس خودکار، دوربین فوق عریض 12 مگاپیکسلی، دوربین ماکرو 5 مگاپیکسلی و دوربین تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی می باشد. عکس های گرفته شده توسط دوربین اصلی در طول روز بسیار عالی هستند. دامنه پویایی این عکس ها برای گوشی میان رده ای مانند سامسونگ m51 بسیار مناسب است و در آن جزئیات به خوبی نمایش داده شده است. دوربین فوق عریض این محصول نیز عکس هایی با دامنه پویایی تحسین برانگیزی ثبت نموده که در آن رنگ ها کمی اشباع شده است و نسبت به واقعیت کمی گرم تر به نظر می رسند.
عکس های پرتره گرفته شده در حالت Live Focus، تشخیص سوژه بسیار مناسبی دارند و این سوژه ها فقط به انسان محدود نمی شوند و توانسته عکس های خوبی را از سایر اشیای بی جان نیز ثبت نماید. کلوزآپ دوربین ماکرو 5 مگاپیکسلی بسیار خوب به نظر می آید و از طریق آن می توان جزئیات بسیار کوچک مانند متن روی اسکناس ها یا جزئیات درون ساعت های جیبی را مشاهده نماید. دوربین این محصول، نسبت به دوربین 2 مگاپیکسلی سایر محصولات ارتقا یافته که امتیاز ویژه ای برای گوشی m51 به حساب می آید. دوربین سلفی این محصول 12 مگاپیکسلی است و عملکرد خوبی داشته است. عکس های این دوربین از جزئیات مناسب و نویز کمی برخوردار هستند که سبب شده این عکس ها بهتر به نظر بیایند.
جمع بندی
گوشی سامسونگ m51 برای کسانی که اولویت اصلی شان عمر باتری است، بسیار مناسب است. با این وجود، این محصول از سایر قابلیت های محصولات میان رده غافل نشده و در آن از صفحه نمایش امولد و دوربین های با کیفیتی استفاده شده است. از معایب این محصول می توان به عدم پشتیبانی از نرخ نوسازی 90 یا 120 هرتز و ابعاد نسبتا بزرگ آن اشاره نمود. در آخر، گوشی m51 میان رده ای است که از ارزش خوبی به نسبت قیمت آن برخوردار است و اکثر ویژگی های گوشی های میان رده در آن گنجانده شده است. با در نظر گرفتن قیمت m51، خرید این محصول برای آن دسته از کاربرانی که به دنبال گوشی میان رده با کیفیتی هستند پیشنهاد می شود.
دیدگاه خود را بنویسید