شیائومی که حالا به دومین برند پرفروش گوشی در جهان تبدیل شده، برای ما نماد قیمت مناسب در کنار ویژگی های جذاب است. شاید به همین دلیل باشد که گوشی های پرچم دار این کمپانی اغلب در ایران نادیده گرفته میشوند. این در حالی است که چینی ها مدتها است با پرچمدارهای شیائومی، قدرترین کمپانیهای جهان را در تمام کلاسهای قیمتی به مبارزه فرا خواندهاند. مبارزه ای که حالا نتایج درخشش شیائومی در آن به خوبی پیداست. گوشی شیائومی Mi 10 Ultra سردمدار سری می 10 و از پرچم دارهای قدرتمند این کمپانی در 2020 است. این دستگاه در رتبهبندیهای دوربین گوشی در سال گذشته، امتیاز خیرهکننده ای گرفت. گذشته از آن، نمایشگر 120 هرتزی، عملکرد شایسته اسنپ دراگون 865 و شارژر سریع 120 واتی، مشخصات mi 10 ultra را در بین بهترینهای سال گذشته قرار میدهد.
بررسی mi 10 ultra؛ طراحی و ویژگی های ظاهری
قبل از هر چیز با ابعادی غولآسا رو به رو هستید که به تبع می 10 اولترا را با 221.8 گرم در بین سنگین وزنها قرار میدهد. نمایشگری خمیده، فریم آلومینیومی، قابهای شفاف شیشهای و مجموعه دوربینهای پر و پیمان چهارگانه، ظاهری مجلل به می 10 اولترا بخشیدهاند. پرچم دار 2020 شیائومی اگرچه ظریف نیست، اما به هر حال ساخت شیک و دقیقی دارد. از آن گذشته وقتی چهره پرچمدار 2021 شیائومی یا می 11 اولترا را دیده باشیم، نمیتوانیم لقب زمخت را به برادر قدیمی ترش بدهیم. چون در این صورت باید برای نسل جدیدتر گوشیهای Mi که به مراتب از ظرافت دورترند، به دنبال واژه ای جدید بود!
قاب شفافی که بعضی از قطعات داخلی را به نمایش میگذارد، از برجستهترین مشخصات mi 10 ultra در طراحی ظاهری است. این دستگاه در دو نسخه با رنگهای مشکی، نقرهای و یک نسخه بیرنگ، قابل خریداری است. غول شیائومی با ابعاد 162.4 × 75.1 × 9.5 میلیمتر از یک نمایشگر 6.67 اینچی میزبانی میکند. صفحهنمایشی که با در اختیار داشتن حدود 89.5% از پنل جلویی گوشی، فاصله چندانی با مفهوم تمام صفحه ندارد.
دوربینهای چهارگانه همراه با فلش دوگانه LED مجموعه ای چشمگیر در قاب پشتی بهوجود آورده اند و از برجسته ترین مشخصات گوشی mi 10 ultra در ظاهر گوشی محسوب میشوند. دوربین سلفی گوشی در حفره پانچ نسبتاً کوچکی، گوشه سمت چپ نمایشگر را نشانه گرفته است. شیائومی قاب جلویی گوشی را به گوریلا گلس 5 و قاب پشتی را به نسخه ششم محافظ شیشهای گوریلا گلس مجهز کرده است. حسگر اپتیکال اثر انگشت، عملکرد نسبتاً سریعی دارد، با این حال عدهای سرعت آن را از نقاط ضعف مشخصات mi 10 ultra و به طور کلی گوشیهای شیائومی میدانند.
مشخصات گوشی mi 10 ultra در بخش نمایشگر
شیائومی از یک پنل OLED با وضوح 1080 × 2340 پیکسل به عنوان نمایشگر پرچمدار سال گذشته استفاده کرده است. وضوحی که در کنار تراکم پیکسلی 386 پیکسل در اینچ، از قدرتمندترینهای 2020 سامسونگ کاملاً عقبتر ایستاده بود. با این وجود ایرادی جدی به این صفحه نمایش وارد نیست. نرخ تازهسازی 120 هرتزی، نرخ پاسخ به لمس 240 هرتزی، کنتراست عالی، فضای یک میلیارد رنگی، روشنایی حدأقلی 1.2 نیتی و نهایتاً روشنایی حدأکثری 800 نیتی که ظاهراً در نمایش محتوای HDR میتواند به 1100 نیت هم برسد، مشخصات mi 10 ultra را به سمت و سوی دلپذیری میکشانند.
نمایشگر می 10 اولترای شیائومی از محتوای HDR10+ پشتیبانی میکند و فضای رنگی جذاب و کاملی را به نمایش میگذارد. از طرفی امکان انتخاب فضای رنگی از بین حالتهای Original با پوشش دهی sRGB و حالت Auto با پوشش فضای رنگی DCI-P3 برای شما فراهم شده که هر دو میانگین خطای بسیار پایینی دارند. اگر به فضای رنگی اشباع و کمی برجستهتر از واقعیت علاقهمندید هم میتوانید فضای رنگی Saturated را انتخاب کنید.
بررسی مجموعه دوربین های می 10 اولترا
چینیها مشخصات mi 10 ultra در این بخش را با مجموعهای چهارگانه از دوربینهای 48 مگاپیکسلی واید، 48 مگاپیکسلی تله فوتو پریسکوپی، 12 مگاپیکسلی تلهفوتو و 20 مگاپیکسلی اولترا واید معرفی کردند. مجموعهای که حدأقل روی کاغذ بسیار وسوسهکننده به نظر میرسد. جالب است بدانید که دوربینهای می 10 اولترا با امتیاز 133 بعد از هواوی Mate 40 Pro و Pro+ در جدول بهترینهای 2020 وبسایت DXOMARK قرار گرفتهاند. تشخیص دقیق سوژه، گستره دینامیکی و دقت رنگی بسیار بالا از مهمترین مواردی است که بررسی mi 10 ultra در DXOMARK را با چنین رتبهای همراه کرده است.
دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی واید با گشودگی دیافراگم F/1.9 طبق انتظار به لرزشگیر اپتیکال و فوکوس خودکار با تشخیص فاز، مجهز است. این دوربین به صورت پیش فرض تصاویری 12 مگاپیکسلی ثبت میکند. با بالا بردن وضوح تا 48 مگاپیکسل، بخشی از جزئیات تصاویر را از دست خواهید داد. تصاویر در طول روز باکیفیت هستند و از گستره دینامیکی، کنتراست، روشنایی و فضای رنگی قابل قبولی برخوردارند. تراز رنگ سفید از نقاط قوت پررنگ مشخصات mi 10 ultra در این بخش است.
با وجود کیفیت بالای تصاویر اصلی، گاهی ممکن است جزئیات عکسها آنطور که باید و شاید، ثبت نشوند. این از مشکلاتی است که سیستم کاهش نویز دوربین به همراه دارد. واقعیت این است که گاهی جزئیات تصاویر به عنوان نویز از عکسها حذف میشوند! عکسهای گرفتهشده در شب یا محیطهای کم نور هم با کیفیت هستند و جذب نور محیط در این دستگاه، قابل توجه است. اما یک نکته منفی در این بین، حالت شب یا Night Mode است. در واقع علی رغم عملکرد نسبتاً خوب می 10 اولترا در عکس برداری با نور کم، فعال سازی حالت شب بهبود بخشی چندانی نخواهد داشت.
دوربین 20 مگاپیکسلی اولترا واید با گشودگی دیافراگم F/2.2 و پوشش 128 درجهای، امکان ثبت پیشزمینه گستردهتر را برای شما فراهم میکند. عکسهای اولترا واید اگر چه ممکن است گاهی با خطاهای رنگی و کاهش جزئیات در کنارهها همراه باشند، اما عمدتاً با گستره دینامیکی وسیع و محدوده رنگی جذاب، راضیکنندهاند. اما رقابتیترین مشخصات mi 10 ultra در این بخش را دوربینهای تله فوتو در اختیار دارند. دوربین 48 مگاپیکسلی پریسکوپی با دیافراگم F/4.1 به لرزشگیر اپتیکال و فوکوس خودکار با تشخیص فاز مجهز شده و امکان زوم اپتیکال 5 برابری (بدون افت کیفیت) و زوم هیبریدی تا 120 برابری را در اختیار شما خواهد گذاشت.
آخرین گزینه، یک دوربین تله فوتوی 12 مگاپیکسلی با دیافراگم F/2.0 بوده که به قابلیت زوم 2 برابری اپتیکال مجهز شده است. جالب این که این دوربین تنها گزینه می 10 اولترا برای عکاسی پرتره است و در جداسازی سوژه و اعمال افکتهای پسزمینه، عملکرد دقیق و خوبی دارد. بهطور کلی دوربینهای تله از نقاط قوت مشخصات mi 10 ultra هستند و عکسهایی با گستره دینامیکی بالا، جزئیات زیاد و دقت رنگی کاملاً قابل قبول ثبت میکنند. این دستگاه در بزرگ نماییها، پرچمداری تمام عیار و از بهترینهای 2020 محسوب میشود.
عکسهای برداشتی در شب با لنز اولترا واید همراه با افزایش نویز و کاهش جزئیات خواهد بود و شاید Night Mode هم آنطور که باید، تأثیرگذار ظاهر نشود. در این شرایط قسمتهای پرنور تصویر، شدت بیشتری پیدا میکنند و نتیجتاً جزئیات آن بخش از عکس را تحت تأثیر قرار میدهند. این در حالی است که سه دوربین دیگر در نور کم، عملکرد قابل قبول و خوبی دارند. پرچم دار شیائومی امکان ضبط ویدئوهای 8K با نرخ 24 فریم، 4K با نرخ 30/60 فریم و 1080p با نرخ 30/60/120/240/960 فریم بر ثانیه را در اختیار شما میگذارد. در کنار لرزش گیر اپتیکال، لرزشگیر الکترونیکی ویدئویی هم در مشخصات mi 10 ultra تعریف شده تا عملکرد گوشی در فیلم برداری پایدارتر باشد.
عملکرد دوربین 20 مگاپیکسلی سلفی با دیافراگم F/2.3، چندان مناسب دستگاهی که با ادعای دوربین محوری عرضه شده، نیست. با این حال نمیتوان ایرادی جدی به آن گرفت. عکسهای سلفی با وضوح 20 یا 5 مگاپیکسل ثبت میشوند. پیشنهاد میشود برای گرفتن بهترین نتیجه، حتماً گزینه HDR را فعال کنید. امکان فیلم برداری سلفی 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه هم در مشخصات mi 10 ultra تعریف شده است.
مشخصات mi 10 ultra در قسمت نرمافزار
بستر اندروید 10 و رابط کاربری اختصاصی شیائومی MIUI 12، فضای نرم افزاری می 10 اولترا را تشکیل میدهد. شیائومی در سالهای اخیر بیش از هر چیز برای ضعفهای نرمافزاریاش سرزنش شده، اما این موارد چیزی نیست که بخواهیم نمره کلی یک گوشی را به خاطر آنها برگردانیم. خصوصاً این که نسخه دوازدهم MIUI، گزینههای پر زرق و برق زیادی برای کاربران فراهم کرده است. قابلیتهای نمایشگر همیشه روشن، Breathing Light با امکان نور پردازی اطراف نمایشگر برای نوتیفیکیشنهای جدید، Super Wall papers، انیمیشنهای فراوان و امکانات بسیاری برای شخصیسازیها و مدیریت هر چه بهتر مصرف انرژی، نمونههایی از مشخصات گوشی mi 10 ultra در فضای نرمافزاری هستند.
عملکرد Mi 10 Ultra و پیکر بندی سخت افزاری
شیائومی مشخصات mi 10 ultra در قسمت سخت افزار را با معرفی چیپست هفت نانومتری Snapdragon 865 شرکت کوالکام آغاز میکند. شروعی که چشمانداز یک عملکرد کمنظیر است. پردازنده مرکزی پرچم دار شیائومی به هشت هسته پردازشی Kryo 585 مجهز شده و Adreno 650 وظیفه پردازش دادههای گرافیکی را بر عهده دارد. می 10 اولترا در نسخههایی با 8،12 یا 16 گیگابایت رم و 128، 256 یا 512 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.1 قابل خریداری است. مجموعه مشخصات سختافزاری، به راحتی این دستگاه را در بهترینهای 2020 قرار داده و به گزینهای درخشان در این کلاس قیمتی تبدیل کرده است.
مجموعه تستهای انجام شده روی می 10 اولترا، حتی در نسخههایی با رم کمتر هم نتایج درخشانی دارند. پرچمدار شیائومی در اجرای سنگینترین برنامه یا بازیها هم عملکرد پایداری دارد و گزینهای قابل توجه برای گیمرها محسوب میشود. به این ترتیب بدون اغراق میتوان مشخصات mi 10 ultra در این قسمت را ستودنی دانست.
بررسی باتری و ویژگی های تأمین انرژی در Mi 10 Ultra
شاید به نظر برسد باتری 4500 mAh انتخاب خوبی برای دستگاهی با چند دوربین قوی، نمایشگر 120 هرتزی و پردازنده بسیار قدرتمند، نباشد. اما پیشرفتهای هوش مصنوعی، مصرف انرژی می 10 اولترا را بهبود بسیاری بخشیده است. نرخ نوسازی پویا و مدیریت دقیق برنامههای پسزمینه از مؤثرترین مشخصات mi 10 ultra در مدیریت مصرف انرژی است. به این ترتیب با همین باتری نه چندان قدرتمند هم می توانید حتی در استفاده های نیمهسنگین، طول عمری بین یک تا یک روز و نیم را شاهد باشید. اما پرچم دار شیائومی در تأمین انرژی باتری، مشخصاتی بسیار درخشان و خیرهکننده دارد.
چینیها در بین مشخصات mi 10 ultra یک شارژر سریع 120 واتی را معرفی کردهاند که در زمانی نزدیک به 23 دقیقه از صفر تا صد باتری گوشی را شارژ میکند. سیستم شارژ موازی که پیشتر در بلک شارکهای شیائومی دیده بودیم، چنین زمان خیرهکنندهای را برای شارژ کامل باتری رقم میزند. در سمت دیگر پشتیبانی از شارژ سریع 50 واتی بی سیم هم میتواند نوید بخش زمان 40 دقیقهای شارژ کامل بیسیم باشد. شیائومی در ادامه این مشخصات کمنظیر، امکان شارژ معکوس 10 واتی را معرفی میکند.
نگاهی پایانی به مشخصات mi 10 ultra
جالب است که بعضی منتقدان امتیازات دوربینهای Mi 10 اولترا را ناعادلانه میدانند و قدرت چندانی برای این مجموعه متصور نیستند. اما به هر حال بررسی عملکرد دوربینها در اکثر تستها، خوش نتیجه بوده است. نرخ 120 هرتزی نوسازی نمایشگر و نرخ 240 هرتزی پاسخ به لمس، عملکرد پردازشی بسیار عالی و ویژگیهای صوتی مناسب، می 10 اولترا را به گزینهای جذاب برای گیمرها تبدیل کرده است. از طرفی ویژگیهای شارژ این دستگاه همچنان میتواند چالش و دردسری بزرگ برای دیگر کمپانیهای صاحب نام گوشی هوشمند باشد.
دیدگاه خود را بنویسید