گوشی‌ های هوشمند در سال‌ های اخیر از نظر سخت‌ افزاری پیشرفت زیادی را تجربه کرده‌ اند. مدت‌ هاست که تغییرات بزرگی مثل معرفی نخستین آیفون در دنیای موبایل‌ ها به چشم نمی‌ خورد. حالا دیگر تقریباً تمام گوشی‌ ها مشابه هم هستند؛ نمایشگرهای بزرگ و تمام صفحه، دوربین‌ های چندگانه و سخت‌ افزار قدرتمند فاکتورهای اصلی اکثریت آن‌ هاست. افزایش قدرت سخت‌ افزاری و استفاده از نمایشگرهای بزرگ با روشنایی زیاد و چگالی پیکسلی بالا در موبایل‌ ها باعث افزایش چشم‌ گیر مصرف باتری می‌ شود بنابراین بسیاری از ما تمام راه‌ های ممکن برای کاهش مصرف باتری گوشی را امتحان کرده‌ ایم. با اینکه تکنولوژی شارژ‌ سریع نعمت بزرگی است که به لطفش می‌ توانیم در زمان کمی گوشی را شارژ کنیم، اما چیزی از اهمیت شارژدهی قوی کم نمی‌ کند.

در گوشی سامسونگ گلکسی S6 که محصول سال ۲۰۱۵ است از یک باتری ۲۵۵۰ میلی‌ آمپری استفاده شده است. چنین حجمی برای باتری در سال ۲۰۲۱ بسیار کم محسوب می‌شود و گلکسی S21 یک باتری ۴۰۰۰ میلی‌ آمپری دارد. نکته اینجاست که گلکسی S21 را به هیچ عنوان نمی‌ توانیم حتی نزدیک به بهترین گوشی از نظر طول عمر باتری بودن بدانیم؛ چرا که کمپانی‌ ها در طراحی گوشی‌ های پرچم‌ دار به معیارهای زیبایی توجه بسیار بیشتری می‌ کنند و برای نازک‌ تر طراحی کردن محصولات از در نظر گرفتن باتری‌ های حجیم خودداری می‌ کنند. بدون شک بهترین گوشی از نظر طول عمر باتری یکی از میان‌ رده‌ ها خواهد بود. در ادامه این مطلب از همه‌ چی آنلاین گوشی‌ هایی که بیشترین و بهترین شارژدهی را دارند به شما معرفی خواهیم کرد. 

نتایج اعلام شده، از آزمون استقامت باتری GSMArena گرفته شده است. این آزمون نتیجه فعالیت ترکیبی از تلفن همراه است که شامل آماده‌ به‌ کار بودن ۲۴ ساعته می‌ شود. در هر ۲۴ ساعت، یک ساعت تماس صوتی، یک ساعت پخش ویدئوی آفلاین و یک ساعت روشن بودن WiFi‌ می‌ شود. نتیجه نهایی این آزمون، با عنوان رتبه استقامت و به شکل یک عدد مشخص می‌ شود که نشان‌ دهنده ساعت‌ هایی است که گوشی مورد نظر با یک بار شارژ کامل روشن مانده است.

شیائومی Poco F3

شیائومی Poco F3

نتیجه آزمون استقامت
۱۱۴ ساعت
زمان مکالمه
۲۳ ساعت و ۴۰ دقیقه
مرور وب
۱۵ ساعت و ۵۸ دقیقه
پخش ویدئو
۱۹ ساعت و ۲ دقیقه

Poco F3 در حال حاضر یکی از قدرتمندترین گوشی‌ های هوشمند با عملکردی قابل‌ اعتماد از نظر عمر باتری است. بهره‌ مندی از یک باتری ۴۵۲۰ میلی‌ آمپری شاید آن را بهترین گوشی از نظر طول عمر باتری نکند، اما بدون شک یکی از بهترین‌ ها است. نمایشگر ۶.۶۷ اینچی فول اچ‌ دی پلاس با نرخ بازسازی تصویر ۱۲۰ هرتزی و حداکثر روشنایی ۱۳۰۰ نیتی یکی از جذاب‌ ترین بخش‌ های Poco F3 است. چنین نمایشگری مصرف باتری زیادی دارد اما با داشتن پنل AMOLED، می‌توانید از تم سیاه استفاده کنید که یکی از بهترین راه‌ های کاهش مصرف باتری گوشی است. تراشه اسنپدراگون ۸۷۰ و ۶ یا ۸ گیگابایت حافظه رم قدرت بسیار زیادی را به این گوشی می‌ دهند؛ طوری‌که میان‌ رده خواندنش سخت می‌ شود و مشخصاتی مشابه پرچم‌ دارها دارد. علاوه بر شارژدهی بسیار خوب، تکنولوژی شارژ سریع ۳۳ واتی، تنها در ۵۲ دقیقه باتری Poco F3 را کامل شارژ می‌ کند. بدون شک Poco F3 بهترین گوشی از نظر طول عمر باتری نیست، اما یک مجموعه کامل است و در همه ابعاد کیفیت خوبی ارائه می‌ دهد.

شیائومی Redmi Note 10 Pro

شیائومی Redmi Note 10 Pro

نتیجه آزمون استقامت
۱۱۸ ساعت
زمان مکالمه
۲۸ ساعت و ۵۴ دقیقه
مرور وب
۱۴ ساعت و ۱۳ دقیقه
پخش ویدئو
۱۷ ساعت و ۴۴ دقیقه

کاندیدای بعدی بهترین گوشی از نظر طول عمر باتری، گوشی شیائومی Redmi Note 10 Pro است که یک باتری ۵۰۲۰ میلی‌آمپری دارد. نمایشگر مورد استفاده در این گوشی، ۶.۶۷ اینچی با نرخ بازسازی تصویر ۱۲۰ هرتزی، رزولوشن فول اچ‌ دی پلاس و پنل AMOLED است. چنین نمایشگری در کنار دوربین‌ های چهارگانه پشتی و شارژدهی خوب، Redmi Note 10 Pro را تبدیل به یک گوشی ایده‌ آل برای مصارف مالتی‌ مدیا می‌ کند. تراشه در نظر گرفته‌ شده برای این گوشی هم Snapdragon 732G است که ضمن عملکرد خوب، مصرف شارژ پایینی هم دارد. شارژر سریع ۳۳ واتی ارائه شده هم می‌ تواند تنها در ۳۰ دقیقه، شارژ باتری گوشی را از صفر به ۵۹ درصد برساند. گوشی شیائومی Redmi Note 10 هم با طراحی مشابه، در تست‌های انجام شده به نتیجه ۱۱۰ ساعت رسیده است.

شیائومی Poco M3 Pro

نتیجه آزمون استقامت
۱۲۱ ساعت
زمان مکالمه
۳۲ ساعت و ۱۴ دقیقه
مرور وب
۱۸ ساعت و ۵ دقیقه
پخش ویدئو
۱۶ ساعت و ۳۶ دقیقه

درخشش شیائومی در بازار گوشی‌ های هوشمند میان‌ رده بر کسی پوشیده نیست. با نگاهی به لیست بهترین گوشی از نظر طول عمر باتری هم می‌ توان تاثیر باتری‌ های حجیمی که شیائومی برای این دسته از گوشی‌ هایش در نظر می‌ گیرد به وضوح دید. در گوشی Poco M3 Pro از یک باتری ۵۰۰۰ میلی‌ آمپری استفاده شده که حجم بیشتری از گزینه‌ های قبلی ندارد، اما عملکرد بهتری از خود نشان داده است. دلیل عملکرد بهتر Poco M3 Pro تراشه بسیار کم‌مصرف MediaTek Dimensity 700 آن است. نمایشگر به کار رفته هم ۶.۵ اینچی و فول اچ‌ دی پلاس است اما به دلیل کمتر بودن نور زمینه و نرخ بازسازی تصویر ۹۰ هرتزی در برابر رقبای ۱۲۰ هرتزی، در این زمینه هم مصرف باتری کمتر می‌ شود. Poco M3 Pro در مجموع از نظر سخت‌ افزاری یک سر و گردن از موارد دیگر پایین‌ تر است و در دسته میان‌ رده‌ ها قرار می‌ گیرد. با این حال پس از بهترین گوشی از نظر طول عمر باتری در میان محصولات شیائومی، رتبه دوم را از آن خود کرده است. سرعت شارژ سریع Poco M3 Pro هم ۱۸ وات است که باز هم کمی در مقابل گزینه‌ های دیگر، قدیمی به نظر می‌ رسد اما باز هم قابل‌ قبول است.

شیائومی Redmi 10

نتیجه آزمون استقامت
۱۲۷ ساعت
زمان مکالمه
۴۶ ساعت و ۳۷ دقیقه
مرور وب
۱۶ ساعت و ۴۶ دقیقه
پخش ویدئو
۱۳ ساعت

به شیائومی Redmi 10 انتقادات زیادی وارد است و مهم‌ ترینشان هم تراشه استفاده‌ شده در آن است؛ تراشه ۱۲ نانومتری MediaTek Helio G88 قدرت چندان بالایی ندارد. با اینکه در کاربردهای روزمره مشکلی وجود ندارد، اما در کاربردهای سنگین‌ تر و خصوصاً هنگام اجرای بازی‌ های سنگین گرافیکی، ضعف این تراشه مشخص می‌ شود. اما نباید فراموش کنیم که همین تراشه باعث شده تا باتری ۵۰۰۰ میلی‌ آمپری Redmi 10 عملکرد فوق‌ العاده‌ ای از خود به جای بگذارد. درواقع Redmi 10 بهترین گوشی از نظر طول عمر باتری در میان گوشی‌های شیائومی است. شارژر ۱۸ وات همراه آن هم سریع‌ ترین نیست اما سرعت شارژ خوبی دارد و برخلاف بسیاری از گوشی‌ های گران‌قیمت جدید، در جعبه خود گوشی قرار دارد! نمایشگر و دوربین‌ ها هم کیفیت متوسط رو به بالایی دارند اما حقیقت ماجرا این است که بهترین بخش Redmi 10 را باید همان باتری بدانیم.

سامسونگ گلکسی M51: بهترین گوشی از نظر طول عمر باتری

سامسونگ گلکسی M51: بهترین گوشی از نظر طول عمر باتری

نتیجه آزمون استقامت
۱۵۶ ساعت
زمان مکالمه
۵۲ ساعت و ۵۷ دقیقه
مرور وب
۱۶ ساعت و ۵۲ دقیقه
پخش ویدئو
۲۵ ساعت و ۱۴ دقیقه

در نهایت نوبت معرفی بهترین گوشی از نظر طول عمر باتری است؛ سامسونگ گلکسی M51 با یک باتری غول‌آسای ۷۰۰۰ میلی‌آمپری چاره‌ ای جز اول بودن ندارد!‌ تصور اینکه با این گوشی می‌ شود بالغ بر ۲۵ ساعت، یعنی حتی بیشتر از یک شبانه‌ روز به‌ طور ممتد ویدئو تماشا کرد ساده نیست. چنین شارژدهی فوق‌ العاده‌ ای را هر جایی نمی‌ توان پیدا کرد. اما سامسونگ چه چیزهایی را فدای تبدیل شدن به بهترین گوشی از نظر طول عمر باتری کرده است؟ هیچ چیز! نمایشگر ۶.۷ اینچی با رزولوشن فول اچ‌ دی پلاس با پنلی از نوع Super AMOLED Plus از نمایشگر تمام گوشی‌ های دیگر این لیست با اختلاف عملکرد بهتری دارد. تراشه به‌کار رفته در گلکسی M51 هم اسنپدراگون ۷۳۰ است که معماری ۸ نانومتری دارد و در کنار ۶ تا ۸ گیگابایت حافظه رم از پس اجرای هر برنامه و بازی برمی‌ آید. یک میان‌ رده قدرتمند که بهترین گوشی از نظر طول عمر باتری است و البته شارژ کاملش به دو ساعت زمان نیاز دارد! این به معنای عدم استفاده از فناوری شارژ سریع نیست؛ شارژر سریع ۲۵ واتی است که این هیولای ۷۰۰۰ میلی‌آمپری را در دو ساعت شارژ می‌ کند. سامسونگ مدل جدیدتر این گوشی را با نام گلکسی M62 با مشخصات بسیار مشابه اما تراشه اگزینوس به بازار عرضه کرده است. در M62 هم باتری ۷۰۰۰ میلی‌آمپری استفاده شده اما هنوز آزمایش‌ های وبسایت GSMArena را پشت سر نگذاشته است.

منبع: https://www.gsmarena.com/phones_best_battery_life_buyers_guide-review-2028.php