افرادی که از گوشی‌های اندرویدی استفاده می‌کنند، قطعاً کلمه روت را شنیده‌اند. اما روت کردن چیست؟ و دقیقاً در گوشی اندرویدی شما چه تغییری ایجاد می‌کند. در این مقاله علاوه بر آموزش روت کردن گوشی های اندرویدی، از فواید و عیوب روت کردن موبایل به شما می‌گوییم. روت کردن در واقع عملی است که به وسیله آن می‌توانید بدون محدودیت به فایل‌های سیستم‌ عامل گوشی و تبلت اندرویدی خود دسترسی داشته باشید. شرکت‌هایی که به‌ عنوان توسعه‌دهندگان اندروید فعالیت می‌کنند، سیستم‌ عامل اندروید را با محدودیت‌های متفاوتی به بازار عرضه می‌کنند. گفتنی است روت کردن برداشتن از این محدودیت‌ها از پیش رو است. همچنین در این مقاله هر چیزی که باید در مورد روت کردن گوشی‌ سامسونگ، شیائومی و هر نوع گوشی اندرویدی دیگر بدانید، به شما می‌گوییم.

روت کردن گوشی چه فوایدی دارد؟

روت کردن گوشی چه فوایدی دارد؟

روت کردن گوشی های اندرویدی کاربرد بسیار زیادی دارد، فرقی ندارد که شما گوشی شیائومی، گوشی ریلمی یا هر گوشی دیگری با سیستم‌ عامل اندروید داشته باشید. می‌توانید این گوشی‌ها را به‌ راحتی روت کنید. در این بخش تمامی ویژگی‌های مثبت روت کردن گوشی های اندرویدی را به شما معرفی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

حذف برنامه‌هایی که جزو سیستم‌ عامل هستند

در هر سیستم‌ عاملی، بعضی از برنامه‌ها را نمی‌توانید حذف کنید، چرا که سیستم‌ عامل اجازه این عمل را به شما نمی‌دهد. ممکن است شما از این برنامه‌ها استفاده‌ای نداشته باشید و فضای اضافی را اشغال کرده باشد. اما دیگر جای نگرانی نیست. زمانی که شما گوشی اندرویدی خود را روت کنید، می‌توانید هرکدام از برنامه‌هایی را که به آن‌ها نیازی ندارید، حذف کنید.

افزایش سرعت پردازشگر

در تمامی دستگاه‌های الکترونیکی که از پردازشگر استفاده شده است، یک سری محدودیت‌ها برای پردازشگرهایشان در نظر گرفته‌اند. برای مثال در گوشی‌های مختلف زمانی که از یک بازی یا برنامه سنگین استفاده می‌کنید، ممکن است گوشی شما در لحظه خاموش شود یا هنگ کند. این اتفاق دو دلیل دارد؛ یا پردازشگر شما ضعیف است و کشش این حجم از پردازش را ندارد یا به دلیل وجود محدودیت برای پردازشگر بازده آن کم است. علت وجود این محدودیت‌ها، سلامت و طول عمر باتری می‌باشد.

روت کردن گوشی های اندرویدی در این زمینه نیز، به کمک شما می‌آید. گفتنی است با روت کردن گوشی خود می‌توانید از ویژگی (Overclock) استفاده کنید. با استفاده از ویژگی (Overclock) می‌توانید سنگین‌ترین برنامه‌ها و بازی‌ها را به بهترین نحو اجرا کنید. البته استفاده از حالت (Overlock) باعث می‌شود که شارژ باتری زودتر خالی شود و همچنین عمر باتری کوتاه‌تر می‌شود.

نصب کاستوم رام‌ها

سازندگان اندروید، این سیستم‌ عامل را به‌ صورتی درست کردند که برنامه‌نویسان امکان ایجاد تغییر در آن را داشته باشند. به این قابلیتی که باعث می‌شود سیستم‌ عامل مورد‌ نظر به‌ راحتی تغییر کند، (Open Source) گفته می‌شود. برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان اندرویدی همواره به فکر بیشتر کردن کارایی این سیستم‌ عامل هستند. برای بهبود عملکرد اندروید کاستوم رام‌هایی طراحی می‌کنند که با استفاده از آن‌ها، شما از گوشی خود بازدهی بیشتر و بهتر بگیرید. نکته مهم این است که، تنها زمانی می‌توانید از این کاستوم‌ رام‌ها استفاده کنید، که گوشی خود را روت کرده باشید.

امکان نصب برنامه‌های خاص و کاربردی

در دنیای اندروید، بسیاری از برنامه‌ها وجود دارند که کاربرد بسیار زیادی دارند و برای نصب و استفاده از آن نیاز به روت کردن موبایل خود دارید. برای مثال، اپلیکیشنی مثل (Greenify) بسیار کاربردی و نیازمند روت است. اپلیکیشن (Greenify) با جلوگیری از پردازش‌های اضافی از هدر رفتن شارژ گوشی شما جلوگیری می‌کند و عمر باتری شما را افزایش می‌دهد. این برنامه تنها یکی از هزاران برنامه‌هایی است که در زمان روت بودن گوشی به کمک شما می‌آیند.

ذخیره اطلاعات بر روی کارت حافظه و اجرای بازی‌ و برنامه‌های هک شده

یکی دیگر از فواید روت کردن گوشی های اندرویدی، ذخیره اطلاعات بر روی کارت حافظه است. شما می‌توانید کاری کنید که بعد از روت شدن گوشیتان، همه برنامه‌ها و بازی‌ها بر روی کارت حافظه نصب شوند و بر روی حافظه داخلی نصب نشوند. با این کار، به خالی شدن حافظه داخلی کمک شایانی می‌کنید. زمانی که حافظه داخلی خالی باشد، قدرت پردازش گوشی افزایش پیدا می‌کند. چرا که، پردازشگر و رم اطلاعات کمتری برای پردازش دارند. در نتیجه سرعت پردازش افزایش می‌یابد. زمانی که شما گوشی خودتان را روت می‌کنید، می‌توانید از برنامه‌ها و بازی‌های هکی استفاده کنید. در این حالت دیگر نیاز به خرید درون برنامه‌ای و... ندارید. در نتیجه می‌توانید از بازی‌ها و برنامه‌هایی که محدودیت دارند، بدون محدودیت استفاده کنید.

معرفی معایب روت کردن گوشی های اندرویدی

بعد از معرفی قابلیت‌های کاربردی روت کردن گوشی های اندرویدی، نوبت به معرفی معایب این عمل رسیده است. روت کردن هم مانند هر تغییر دیگری در گوشی، هم نکات مثبت دارد و هم نکات منفی. در این بخش قصد داریم تا نکات منفی روت کردن را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

خارج شدن گوشی از گارانتی

زمانی که گوشی اندرویدی روت می‌شود، از گارانتی نیز خارج می‌شود. به علت سخت گیری سازندگان اندروید، زمانی که شما گوشی خودتان را روت می‌کنید. گوشی شما از گارانتی خارج می‌شود. یعنی اگر گوشی شما دچار هر نوع آسیب سخت‌ افزاری و نرم‌ افزاری شود، تعمیرات آن هزینه کامل دارد و گارانتی شامل حال آن نمی‌شود. 

کاهش امنیت گوشی

به‌ واسطه روت کردن گوشی های اندرویدی، امنیت گوشی شما کاهش پیدا می‌کند. در واقع زمانی که شما گوشی خودتان را روت می‌کنید. به همه نقاط و تنظیمات گوشی خود دسترسی دارید و برداشته شدن این محدودیت به همراه کاهش امنیت است. تنها راه‌ حلی که می‌توانید به وسیله آن می‌توانید، امنیت گوشی خود را تا حد قابل‌ قبولی بالا ببرید، استفاده از برنامه‌های قابل‌ اعتماد و تأیید شده است.

آموزش روت کردن گوشی های اندرویدی

روت کردن گوشی‌های اندرویدی به سه روش انجام می‌شود. روش اول به‌ صورت دستی و به دست برنامه‌نویس انجام می‌شود. این روش بسیار سخت است و انجام آن به دست یک فرد غیرمتخصص تقریباً غیرممکن است. روش دوم با استفاده از برنامه‌هایی است که در خود گوشی نصب می‌شوند. آخرین روش هم، روشی است که در آن برنامه روت‌کننده گوشی داخل کامپیوتر نصب می‌شود و با استفاده از کامپیوتر انجام می‌شود. نکته مهم: در همه روش‌هایی که پایین‌تر ذکر می‌شود شما برای روت کردن گوشی نیاز به اینترنتی با سرعت مطلوب دارید.

آموزش روت کردن با استفاده از برنامه‌های اندرویدی

آموزش روت کردن با استفاده از برنامه‌های اندرویدی

بهترین و ساده‌ترین راه برای روت کردن گوشی های اندرویدی، استفاده از همین برنامه‌هایی است که در گوشی خود نصب می‌کنید. در این بخش دو عدد از بهترین برنامه‌ها در این زمینه را به شما معرفی می‌کنیم. Dr.Fone-Root – دکتر فون روت یکی از بهترین برنامه‌ها برای روت کردن گوشی های اندرویدی است. گفتنی است کار با این برنامه ‌بسیار آسان است و به‌ راحتی می‌توانید با یک کلیک ساده گوشی خودتان را روت کنید. قابلیت جذابی که این برنامه دارد، این است از پردازش‌های بیهوده جلوگیری می‌کند و طول عمر باتری را به‌ تنهایی افزایش می‌دهد. در آخر اگر با روت کردن گوشی خود به مشکل برخوردید، می‌توانید با استفاده از این برنامه به‌ راحتی گوشی خود را (UnRoot) یا غیرفعال کنید. One Click Root – این برنامه یکی از قوی‌ترین برنامه‌ها برای روت کردن گوشی ‌های اندرویدی است و به‌ راحتی می‌توانید، آخرین نسخه‌های اندروید هم روت کنید و از افزایش عملکرد گوشی خود لذت ببرید. نحوه Root کردن گوشی به‌ وسیله این برنامه بسیار راحت است و فقط کافی است گزینه روت را لمس کنید.

آموزش روت کردن با استفاده از کامپیوتر

آموزش روت کردن با استفاده از کامپیوتر

روش آخر، روت کردن گوشی های اندرویدی با استفاده از کامپیوتر است. بهترین برنامه برای روت کردن گوشی به وسیله کامپیوتر، برنامه (Kingo Android Root) است. ابتدا این برنامه برای کامپیوتر خود دانلود و آن را نصب کنید. برنامه را باز کنید و مراحل لازم را طی کنید. در آخر این برنامه از شما تقاضا می‌کند که گوشی یا تبلت اندرویدی خود را با کابل USB به کامپیوتر متصل کنید. پس اتصال گزینه روت را بزنید تا این فرایند به راحتی هرچه تمام انجام شود.

آیا روت کردن گوشی، ارزش این ریسک‌ها را دارد؟

همانطور که بالاتر گفته شد در این مقاله، تمامی اطلاعاتی را که در مورد نحوه root کردن گوشی بود، در اختیار شما قرار دادیم. همچنین از فواید و معایب روت کردن برای شما گفتیم. روت کردن عملی است که با انجام آن قابلیت‌های بسیاری به گوشی شما اضافه می‌شود و در عوض گوشی شما در مجاورت مشکلاتی قرار می‌گیرد. در این بخش می‌خواهیم به این سوال پاسخ بدهیم؛ آیا روت کردن گوشی، ارزش این ریسک‌ها را دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت، که روت کردن یک عمل سلیقه‌ای است. برای بعضی از افراد بسیار کارآمد است. برای مثال، فردی که قصد فروش گوشی خودش را ندارد و می‌خواهد از آن به مدت طولانی استفاده کند، روت کردن یک روش خوب برای بهبود کارایی گوشی شخص است.

اما برای افرادی که قصد فروش گوشی خود را دارند، روت کردن گوشی ممکن است باعث صدمه به گوشی و در نتیجه افت قیمت آن شود. از طرفی ممکن است، قابلیت‌های روت شدن گوشی برای بعضی از افراد چندان هم چشمگیر نباشد و ریسک کاهش امنیت و خارج شدن از گارانتی را نپذیرد. همانطور که بالاتر گفتیم، روت کردن گوشی عملی است که کاملاً سلیقه‌ای و با توجه به نیاز شما از گوشی اندرویدی خودتان است. به نظر شما روت کردن یک ریسک حساب می‌شود یا یک فرصت؟ نظر خود را با ما در همه ی آنلاین به اشتراک بگذارید.

منبع