زمانی که تلفنهای همراه هوشمند به بازارهای جهانی عرضه شدند، کسی نمیدانست در عرض چند سال انبوهی از اپلیکیشنهای متفاوت فروشگاههای مجازی را پر خواهد کرد. در این میان انواع پیام رسان های خارجی و مقرون به صرفه با رابط کاربری آسان و همه فهم، خیلی زود جای خود را در میان پرطرفدارترین اپلیکیشنهای مجازی را به دست آوردند. این پیامرسانها با قابلیت رمزنگاری پیشرفته پیامها در پلتفرمی امن با محوریت حریم خصوصی افراد، جزء بهترین برنامه های اندروید و البته آیفون محسوب میشوند. این برنامهها در بسیاری نکات شبیه به هم هستند و در واقع یک کار را انجام میدهند. عملیاتی همانند برقراری پیامهای صوتی و تصویری، ارسال فیلم و عکس و صوت، مکالمه از طریق تسک، تماسهای ویدئویی گروهی، اشتراکگذاری مکان و لوکیشن و... همگی از طریق این پیام رسان های محبوب امکانپذیر هستند. در زیر شما را با تعدادی از بهترین پیام رسان خارجی 2021 آشنا میکنیم. با ما همراه باشید.
انواع پیام رسان های خارجی و امکان ثبت پیامهای رمزنگاری شده
به جزء قیمت ارزان و تقریباً رایگان انواع پیام رسان های خارجی دیگر قابلیتی که این پیامرسانها دارند، فضای امن رمزنگاری شده یا همان Encryption End - to End است. این گزینه رقابتی تقریباً در تمام پیام رسان های محبوب مشترک است. رمزنگاری End-to-end encryption (E2EE) در واقع یک سیستم ارتباطی است. این تکنولوژی تنها کاربران یک مکالمه مجازی به خصوص را در نقطه آغاز تا پایان مجاز به خواندن پیامها میکنند. این نوع رمزنگاری از هک شدن اطلاعات در مسیر حراست و جلوگیری میکند. ارائه دهندگان خدمات اینترنتی، مخابراتی و ارتباطی معمولاً از این تکنولوژی استفاده میکنند.
این در حالی است که بسیاری دیگر از سیستمهای پیامرسان قدیمیتر مثل ایمیل و شبکه های چت، برای انتقال پیامها از واسطهها عبور میکنند. در این بین پیامها توسط شخص ثالث ذخیره شده و پس از آن از طریق گیرنده بازیابی خواهد شد. در واقع پیامها تنها در حال انتقال رمزنگاری میشوند و سپس توسط شخص ثالث به همان صورت رمزی ذخیره میشوند. این منطق باعث میشود به جز شخص ثالت یا فرد دیگری که به سیستم شخص سوم نیز دسترسی داشته باشد، امکان دسترسی به پیامها را داشته باشد و یا از طریق هک و دربهای مخفی توانایی تأثیر بر اطلاعات را داشته باشد. به همین علت استفاده از انواع پیام رسان های خارجی، محیطی امنتر و مطمئنتر به کاربر ارائه میکند.
پیام رسان های محبوب
انواع پیام رسان های خارجی (که بهترین اپلیکیشن های آیفون) هستند که در بازار اپیلیکشنهای مجازی هر از گاهی محبوب میشوند. کاربران بسیاری این اپلیکیشن ها را جست و جو کرده و نصب میکنند و بنابراین اکانتهای بسیاری از دوستانمان در این پیام رسان های محبوب اضافه میشود. این روال گفت و گو و ارتباط بین افراد را در این بستر ساده و روان کرده است. در زیر چند نمونه از معروفترین و پرکاربرترین پیام رسان های خارجی را به شما معرفی میکنیم. تمامی انواع پیام رسان های خارجی نسخه تحت وب نیز دارند و کاربران علاوه بر اینکه قادر به نصب روی اندروید و IOS هستند، میتوانند در ویندوز نیز از این اپلیکیشنهای پیامرسان بهره ببرند.
پیام رسان واتس اپ، یاور بسیاری از ایرانیان امروز
واتس اپ در سال 2016 لقب پرطرفدارترین پیامرسان جهان را از آن خود کرد. این پیامرسان با ضریب امنیتی بالایی که دارد، زیر مجموعهای از کمپانی فیس بوک است. در کشور ما نیز پس از اجرای فیلترینگ پیامرسان تلگرام، واتس آپ (Whatsapp) یکی از مهمترین و پرطرفدارترین مسنجر شناخته شد. این پیامرسان قابلیت ارسال فایلهای صوتی، ویدئویی و متنی را دارد. همچنین علاوه بر گفت و گو در غالب تسک، امکان مکالمه هم بهصورت صوتی و هم ویدئویی به صورت رایگان وجود دارد. شما میتوانید ویدئوهای یوتیوب را به صورت یکپارچه در پنجره چت نمایش دهید. رابط کاربری ساده و روان به طوری که هر فرد با کمی تمرین میتواند با این پیامرسان کار کند، از ویژگیهای واتس اپ است. واتس اپ از ویژگی رمزگذاری end-to-end پشتیبانی میکند و با خیال راحت میتوانید به گپ و گفت با دوستان خود در محیطی امن بپردازید. این پیامرسان قابل نصب روی ویندوز، اندروید و آی او اس است. اما متاسفانه با مقایسه این پیامرسان با پیامرسانی مثل تلگرام درمییابیم امکاناتی مانند ساخت کانالهای موسیقیایی، پین کردن پیامها، امکان استفاده از سیکرت چت یا محیط خصوصی چت با زمان محدود و ... در این پیامرسان وجود ندارد و بسیاری از کاربران حرفهای هنوز تلگرام را بر واتس اپ ترجیح میدهند.
پیامرسان تلگرام یکی از بهترین انواع پیام رسان های خارجی
سالهاست که پیامرسان تلگرام (Telgram) ساخت پاول دروف روسی، یکی از پیام رسان های محبوب از سمت کاربران شناخته شده است. در کشورمان ایران نیز علیرغم مشکلات فیلترینگ، هنوز بسیاری از کاربران، تلگرام را به عنوان بهترین در بین انواع پیام رسان های خارجی میشناسند. تلگرام روسی علاوه بر پشتیبانی از پروتکلهای End-to-End یا رمزنگاری پیشرفته، امکان دیگری نیز به نام مکالمه محرمانه دارد. طی این قابلیت شما میتوانید در زمانی مشخص با کاربر دیگری مکالمه کنید و حتی فایل رد و بدل کنید. فایلها قابلیت ذخیرهسازی ندارند و پس از زمانی محدود پاک میشوند. به شکلی که اگر کاربر دوم از صفحه اسکرین شات بگیرد به اطلاع شما خواهد رسید. این امکان برای مواردی مثل رد و بدل سندها و ... بسیار کارآمد است. همچنین امکان طراحی کانال و گروه در تلگرام وجود دارد. تفاوت بین این دو را در امکان چت در محیط گروه و فرستادن پیامهای موسیقیایی، ویدئویی و تسک به وسیله ادمین برای تعداد بسیار زیاد کاربران در کانال میتوان بیان کرد. همچنین در این گروهها امکان استفاده از رباتهای طراحی شده با مقاصد خاص وجود دارد.
وی چت، پیامرسانی قدیمیتر ساخت کشور چین
وی چت (WeChat) یک پیامرسان بومی چینی است که مدت زیادی در ایران جز پرطرفدارترین اپلیکیشنهای پیامرسان در بین انواع پیام رسان های خارجی محسوب میشد. هنوز بخش عمدهای از کاربران این پیامرسان را ساکنان شرق آسیا تشکیل میدهند. در این پیامرسان میتوان کنفرانسهای ویدئویی را با حداکثر 9 نفر اداره کرد. همچنین بسیاری از عملکردهایی که پیامرسانهایی مذکور در بالا داشتند را نیز پشتیبانی میکند. اما به هر حال رابط کاربری آن کمی سخت و محیط طراحی آن نیز آنچنان که باید برای بسیاری از کاربران جذاب نیست.
وایبر، سرآغازی بر انواع پیام رسان های خارجی در ایران
وایبر (Viber) یکی از اولین پیامرسانهایی بود که در ابتدای ورود گوشیهای هوشمند به ایران طرفداران بسیاری پیدا کرد. استیکرهای رنگارنگ آن، صدای نوتیفکشنهای آن و رنگ بنفش قالب آن برای بسیاری از ما هنوز جز نوستالژیک ترینها محسوب میشود. در ایران وایبر با پیام و تماس صوتی رایگان شناخته میشد. بنابراین بسیاری اقدام به نصب آن روی گوشیهای همراه هوشمند خود کردند. پس از مدتی اجرای فیلترینگها و البته ورود تلگرام و دیگر انواع پیام رسان های خارجی به بازار روز مجازی کشورمان باعث شد حضور این پیامرسان کمرنگ شود.
پیامرسان لاین، شما می فهمیدید چه کسی شماره شما را سیو دارد
اگر از کاربران پیامرسان لاین (Line) در چند سال گذشته باشید، احتمالاً برایتان جاب است که بدانید پس از زلزله توکیو در سال 2011 بود که این پیامرسان در پاسخ به زیرساختهای آسیب دیده ژاپن برای اولین بار ساخته و منتشر شد. این پیامرسان یک پیامرسان فوری است که بعدها کامل شد و انتشار گسترده یافت. لاین تا سالها پلتفرمی برای بازیهای موبایلی بود و دلیل عمده آن، ناشر آن بود که یکی از بزرگترین کمپانیهای بازیهای موبایلی بود. یکی از عمدهترین ویژگیهای آن که با دیگر انواع پیام رسان های خارجی متفاوت است، امکان ساخت اکانت بدون شماره تلفن است. دیگر ویژگی آن که برای بسیاری وجهی شیطنتآمیز داشت، امکان اطلاع از کاربرانی بود که شماره ما را ذخیره داشتند بدون اینکه ما خبر نداشتیم. لایک کردن و کامنت گذاشتن پیامهای درون گروههای لاین نیز ویژگی جالبی بود که این پیامرسان را تا حد زیادی نسبت به رقبا متمایز میکرد.
سیگنال، یکی از بهترینها در بین انواع پیام رسان های خارجی 
بحث در مورد سیگنال (Signal) این روزها بسیار است. یکی از دلایل مهم آن بحث امنیت 100 درصدی و پیشرفته این پیامرسان در بین دیگر انواع پیام رسان های خارجی است. احتمال دارد تا مدتی دیگر سیگنال یکی از بهترین پیام رسان خارجی 2021 شناخته شود. سیگنال برای نخستین بار در سال 2014 در دسترس عموم مردم قرار گرفت. پشتیبانی از پلتفرم امن End-to-End و رمزنگاری پیشرفته چند سطحی، سیگنال را تبدیل به یکی از امن ترین پیامرسانهای روز دنیا تبدیل کرده است. تمامی مکالمات صوتی و تصویری در سیگنال محرمانه تلقی شده و هیچ نهاد امنیتی و دولتی در کشورهای گوناگون قادر به استراق سمع نیست. سیگنال از بسیاری لحاظ کاربران را به یاد نسخه تلگرام (وبسایت تلگرام) میاندازد و شاید به همین دلیل است که بسیاری حدس میزنند به زودی در زمره بهترین انواع پیام رسان های خارجی قرار بگیرد. سیگنال نسخه تحت وب نیز دارد که امتیازی مثبت برای آن شمرده میشود.
اسکایپ، همچنان پیشتاز
اسکایپ (Skype) یک پیامرسان قدیمی و مشهور است که به کاربران اجازه میدهد به طریق صوت، تماس تلفنی و اینترنتی برقرار کنند. مکالمه صوتی و ویدئویی بین کاربران اسکایپ کاملاً رایگان است. همچنین این پیامرسان امکانات مختلف دیگری مشابه دیگر پیامرسانها، همانند پیامرسان فوری، انتقال فایل، ویدئو کنفرانس و پست صوتی دارد.
دیدگاه خود را بنویسید