اگر از فعالان حوزه شبکه و اینترنت هستید و یا علاقه به بازی‌های کامپیوتری و موبایل سبب شده که اوقات زیادی از روز را به انجام بازی‌های ‌آنلاین اختصاص دهید، پس مطمئنا تاکنون کلمه پینگ را شنیده‌اید. اما آیا با این اصطلاح آشنایی کامل دارید؟ نحوه تست‌ پینگ را می‌دانید؟ روش‌های کاهش پینگ را فرا گرفته‌اید؟ اگر به دنبال یافتن پاسخ هر یک از این سوالات هستید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید زیرا ما تمامی اطلاعات مربوط به ping را در اختیارتان خواهیم گذاشت پس با ما همراه باشید.

پینگ (Ping) چیست؟

پینگ یا همان Internet Packet به یک برنامه مدیریت اینترنتی گفته می‌شود که فاصله زمانی اتصال بین هاست و سرور را محاسبه می‌کند. به عبارت ساده‌تر در پاسخ به سوال پینگ (Ping) چیست می‌توان گفت که این سرویس زمان رفت و برگشت پیام‌های ارسال شده از مبدا به مقصد را اندازه گیری کرده و گزارش آن را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. Ping با استفاده از پروتکل ICMP درخواست خود برای میزبان هدف را ارسال کرده و منتظر دریافت پاسخ می‌ایستد که از این طریق می‌تواند اطلاعاتی چون خطاهای رخ داده، بسته‌های از دست رفته، عیب یابی و نیز آماری از قبیل حداقل، حداکثر و میانگین زمان رفت و برگشت را بدست آورد.

پینگ (Ping) چیست؟

دیگر هدف اصلی پینگ، تایید در دسترس بودن میزبان و اطمینان از کارکرد آن می‌باشد به این صورت که بررسی می‌کند آیا آدرس IP مقصد وجود دارد و می‌توان درخواست‌های خود را برای آن ارسال کند یا خیر. دستور محاسبه Ping تقریبا در تمامی سیستم عامل‌ها، همچنین اکثر نرم افزارهای مدیریت شبکه و بسیاری از بازی‌های آنلاین وجود دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

نحوه تست پینگ

برای انجام تست پینگ روش‌ها و وب سایت‌های مختلفی وجود دارد. در ابتدا باید به شما بگوییم که سیستم عامل‌های لینوکس، مایکروسافت ویندوز و مک او اس، خود، دارای یک سری دستورات مشخص برای اجرای تست ping می‌باشند که تاخیر ارتباط را در واحد میلی ثانیه به شما نشان می‌دهند. برای یادگیری انجام این فرایند مطابق با سیستم عامل دستگاه خود یکی از روش‌های زیر را دنبال کنید.

پینگ در ویندوز

پینگ در ویندوز

برای این کار در قسمت نوار جستجوی ویندوز کلمه cmd را سرچ کنید تا پنجره خط فرمان به شما نمایش داده شود. سپس در قسمت مربوطه کلمه ping را تایپ کرده و پس از آن ادرس IP یا نام دامنه مورد نظر را وارد نمایید. با زدن دکمه اینتر صبر کنید تا نتایج برای شما ظاهر شود. اما اگر به دنبال روش‌های دیگری برای انجام این تست هستید، استفاده از برنامه‌های رایگان زیر پیشنهاد ما به شما است.

  • EMCO Ping Monitor Overview
  • Traceroute
  • HTTP Performance Monitoring

پینگ در لینوکس

پینگ در لینوکس

تست ping در سیستم عامل لینوکس هم بسیار مشابه با حالت قبل می‌باشد به این صورت که ابتدا پنجره terminal را باز نمایید. سپس کلمه ping را تایپ کرده و پس از یک اسپیس، آدرس IP یا نام کامل سایت مورد نظر را وارد کنید. با زدن کلید اینتر خروجی‌هایی از قبیل تعداد بایت‌هاي ارسال شده و زمان تاخیر به شما نشان داده می‌شود.

علاوه بر دستور ترمینال در لینوکس، برنامه‌های زیر هم برای انجام این تست استفاده می‌شوند.

  • Traceroute
  • Ping Toolkit

پینگ در مک

پینگ در مک

برای انجام این تست در سیستم عامل مک هم باید پنجره terminal را باز کرده و کلمه ping و به دنبال آن، آدرس IP یا URL وب سایت مورد نظر خود را تایپ نمایید.

علاوه بر روش مذکور برای تست کردن Ping در مک می‌توانید از دو برنامه‌ زیر استفاده کنید.

  • Network Utility
  • Speedtest

تست ping در گوشی

فرایند ping testing از طریق تلفن همراه هم امکان پذیر است بنابراین اگر قصد دارید این کار را با گوشی موبایل خود انجام دهید، پیشنهاد ما به شما یکی از برنامه‌های زیر می‌باشد.

  • PingTools Network Utilities
  • Ping
  • Pingmon - network ping monitor

وب سایت‌هایی برای تست ping

آنچه که تاکنون ما به شرح آن‌ها پرداختیم، علاوه بر دستورات خط فرمان، همه نرم افزارهای موجود در فروشگاه‌های اینترنتی بودند که برای استفاده، نیاز به دانلود و نصب داشتند. اما نکته جالب توجه، وجود سایت‌های مختلفی برای انجام تست کردن پینگ می‌باشد. از جمله این وب سایت‌ها عبارت هستند از:

  • https://check-host.net/check-ping
  • https://www.websitepulse.com/tools/ping-test
  • https://www.uptrends.com/tools/ping-test
  • https://www.dotcom-tools.com/ping-test
  • https://tools.pingdom.com
  • و …

انواع خطا در تست ping

در مواردی که پاسخی از طرف میزبان دریافت نشود، ممکن است با پیام‌های مختلفی روبه رو شوید که هر کدام معنی خاص خود را دارند. اطلاع از این خطاها می‌تواند به شما کمک بزرگی کند. برخی از این علائم در ادامه آورده شده‌است.

H, !N, !P: میزبان یا شبکه مورد نظر غیر قابل دسترس است.

S: مسیر منبع ناموفق بوده‌است.

U, !W: شبکه مقصد ناشناخته می‌باشد.

A: ارتباط با شبکه مقصد ممنوع است.

Z: ارتباط با میزبان ممنوع است.

علاوه بر این‌ها ممکن است شاهد علائم دیگری چون X ،Q ،I ،F ،V ،C ،T باشید که دیگر به توضیح آن‌ها نمی‌پردازیم.

سرعت پینگ

همانطور که پیش‌تر هم اشاره کردیم، سرعت Ping بر اساس زمان واکنش در اتصال به اینترنت تعیین می‌شود اما این سوال به وجود می‌آید که پینگ خوب چیست و چه سرعتی دارد؟ پینگ خوب اساسا Ping سریع است زیرا يک پینگ با سرعت بالا به طور کلی اتصال زودتر و پاسخگوتر را فراهم می‌کند. بنابراین سرعت پینگ از اهمیت بالایی برخوردار است به ویژه اهمیت این مسئله در برنامه‌های حساس مانند بازی‌‌های آنلاین و بازی گوشی بیشتر نمایان می‌شود. 

پینگ این زمان را در واحد میلی ثانیه (ms) در خروجی نشان می‌دهد پس می‌توان نتیجه گرفت که هر چه این مقدار کوچک‌تر باشد، سرعت بالاتر بوده و شاهد عملکرد بهتری خواهید بود. طبق بررسی‌های انجام شده، بهترین میزان این تاخیر معمولا بین 20 تا 40 میلی ثانیه می‌باشد.

پینگ خوب در بازی

میزان سرعت Ping در بازی‌های آنلاین، موضوعی بسیار حساس است که به هيچ وجه نمی‌توان آن را نادیده گرفت. شاید تاکنون برایتان پیش آمده باشد که در حین بازی و زمانی که تنها یک قدم تا برنده شدن فاصله داشته‌اید، ناگهان بازی ویدیویی متوقف شده و امتیاز آن بخش را از دست داده‌اید. این به دلیل پینگ بالا و به عبارت دیگر اتصال ضعیف شما به سرور بازی و یا حتی دیگر گیمرهای آنلاین است. پس می‌توان نتیجه گرفت که Ping پایین سبب افزایش سرعت بازی می‌شود و از بروز این مشکلات جلوگیری می‌نماید.

بهترین پینگ بازی حدود 40 تا 60 میلی ثانیه و یا حتی کمتر می‌باشد. اگر ping شما در حین بازی سرعتی بیش از 100 میلی ثانیه داشته‌باشد، شاهد تاخیر آشکاری خواهید بود و برعکس اگر این مقدار حدود 10 میلی ثانیه باشد، لذت یک بازی روان و سریع را خواهید چشید. البته شایان ذکر است که مقدار متوسط پينگ در ايران چیزی در حدود 100 تا 300 ميلي ثانيه است.

پینگ در بازی پابجی

پینگ در بازی پابجی

PUBG یک بازی چند نفره آنلاین مي‌باشد که جامعه بازی‌ها را طوفانی کرده‌است. شاید برای برخی از کارها لزوما به یک اتصال اینترنت با سرعت نیاز نداشته‌باشید اما اگر می‌خواهید وارد دنیای پابجی شوید، حتما از Ping پایین بازی اطمینان حاصل کنید زیرا در غیر اینصورت اصلا بازی لذت بخشی نخواهید داشت. برای بازی پابجی به اینترنتی با سرعت حدود حداقل 15 تا 20 مگابیت بر ثانیه نیاز دارید.

پینگ در بازی کالاف دیوتی

پینگ در بازی کالاف دیوتی

بالا بودن پینگ در بازی کالاف دیوتی، اين بازي موبايل مهيج و لذت بخش می‌تواند مشکلاتی را برایتان به وجود آورد مثلا شخصیت شما به سمت مقصدی می‌دود اما دوباره به همان جایی برمی‌گردد که چند ثانیه قبل آنجا بوده یا مثلا کاراکتر شما در حین بازی ساکن می‌ماند و نمی‌تواند هیچ حرکتی انجام دهد و یا مشکلات دیگری که شاید تاکنون تجربه‌شان کرده‌باشید. در نهایت همه این‌ها سبب شکست شما می‌شوند پس در اينجا بهتر مي‌توان به تاثير Ping در بازي‌هاي آنلاين پي برد. اما ناراحت نباشيد، براي کاهش ping راه حل‌هاي مختلفي وجود دارد که در ادامه به شرح آن‌ها خواهيم پرداخت.

چگونه پينگ را کاهش دهيم

حال که با مفهوم ping، تاثیرات مهم آن و اهمیت پایین بودنش آشنا شديم، در اين قسمت به بررسی موضوع چگونه پینگ را کاهش دهیم، خواهیم پرداخت. برای این منظور روش‌های مختلفی بیان شده‌است که ما به شرح برخی از آن‌ها پرداخته‌ايم.

1- مودم خود را مجدد راه اندازي کنيد.

با گذشت زمان، کش مودم پر مي‌شود که روشن و خاموش کردن آن مي‌تواند اين کش را پاک نموده و دستگاه را به حالت اوليه باز گرداند. اين اولين و ساده‌ترين روش پيشنهادي ما به شما است. التبه اگر این راه جواب نداد می‌توانيد سيستم خود را هم مجدد راه اندازي نماييد.

2- در صورت قدیمی بودن، مودم جديد بخريد

اگر مودم شما قديمي مي‌باشد، با خرید یک مودم جدید میزان این تاخیر را بهبود بخشیده و ping را کاهش دهید. زیرا مودم‌های جدید سرعت اتصال سریع‌تری خواهند داشت و فناوری‌های جدید به بهبود این سرعت کمک می‌کنند.

3- هنگام بازی آنلاین از VPN یا پروکسی استفاده نکنید.

VPN ها هنگام اتصال به شبکه یک گره اضافی ایجاد می‌کنند که منجر به تاخیر بیش‌تر می‌شوند بنابراین در هنگام بازی آن‌ها را خاموش کنید. هرچند که ممکن است برخی از بازی‌ها نیاز به VPN داشته‌باشند.

4- نزدیک‌ترین سرور را انتخاب نمایید.

اگر بازی آنلاینی که انجام مي‌دهيد به شما این امکان را می‌دهد که یکی از سرورهای دلخواه آن را برای بازی انتخاب کنید، همیشه نزدیک‌ترین سرور را انتخاب نمایید. زیرا هر چه فاصله فیزیکی بین شما و سرور کم‌تر باشد، ping بهتری خواهید داشت.

5- دستگاه‌های اضافی را از شبکه حذف کنید.

اگر اتصال شما کند است، اینترنت سایر دستگاه‌های اضافی را که شبکه را اشغال کرده‌اند، قطع کنید.

6- برنامه‌های پس زمینه را ببندید.

بستن برنامه‌های اضافی پس زمینه که در حال اجرا هستند، می‌تواند به کاهش ping کمک کند.

7- برای اتصال به اینترنت از کابل استفاده نمایید.

در صورت امکان برای اتصال دستگاه‌های خود به اینترنت از کابل استفاده کنید. ping شما در حالت اتصال سیمی معمولا از اتصال بی‌سیم کمتر خواهد بود.

8- نرم افزار و دستگاه‌های خود را به روز کنید.

بررسی کنید تا مطمئن شوید که سیستم عامل، نرم افزارها و مودم شما قدیمی نیستند و در صورت نیاز هرگونه به روز رسانی را انجام دهید.

9- سرعت اینترنت خود را چک کنید.

تنها کاری که نیاز است در این بخش انجام دهید، تایپ عبارت "internet speed test" در موتور جستجو و انتخاب یکی از سایت‌های ارائه دهنده این موضوع است. سرعت اینترنت کم می‌تواند بر ping شما تاثیر بگذارد. می‌توانید با انتخاب یکی از بهترین سرویس دهندگان اینترنت و یا خرید بسته‌هایی با سرعت بالا، این مشکل را رفع نمایید.

10- بروزرسانی خودکار را متوقف کنید.

ممکن است سیستم عامل شما به طور خودکار به روز رسانی‌هايي را انجام دهد که این امر مي‌تواند منجر به نرخ بالاي ping شود. هنگامي که قصد انجام فعاليت‌های مهم یا بازی‌های آنلاین را دارید، تنظیمات مربوط به بروز رسانی خودکار را متوقف نمایید. همانطور که دیدید ما در اینجا 10 روش ساده و گوناگون را برای شما شرح دادیم که بسته به فعالیت و نیاز خود می‌توانید هر کدام را که خواستید انجام دهید. این انتخاب وابسته به سلیقه شما است.

سخن پاياني

همانطور که مطالعه کردید، ما در اين مقاله به توضيح مفهوم پينگ (ping) پرداختيم و سعي كرديم روش‌هاي مختلف تست آن، جايگاه ويژه ping در بازي‌هاي آنلاین و در نهايت شيوه‌های گوناگون کاهش آن را به شما عزیزان آموزش دهیم. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده‌باشد و بتوانید با کاهش این نرخ، کارهای مهم اینترنتی خود را به راحتی انجام داده و از بازی‌های آنلاین لذت ببرید.

منبع: techtarget