شکستن قیمتهای بازار و ارائه قابلیتهای ارزنده، رمز موفقیت چینیها برای تبدیل شدن به یکی از پرفروشترینهای دنیای گجتها بود. روشی که همچنان ادامه دارد و حتی در گوشیهای پرچمدار و گیمینگفونهای قدرتمند شیائومی هم با قیمتهایی رقابتی روبهرو هستیم. نسل سوم بلکشارکها در سال 2020 با گوشی شیائومی بلکشارک 3 و بلکشارک 3 پرو معرفی شد. طراحی وسوسهبرانگیز، پردازنده اسنپدراگون 865 با لیتوگرافی 7 نانومتری، رم 12 گیگابایتی و نمایشگر 6.67 اینچی 90 هرتزی، بخشهای مهمی از مشخصات گوشی black shark3 در قواره یک گیمینگفون را تشکیل دادهاند. در ادامه با بررسی سایر قسمتهای نرمافزاری و سختافزاری گوشی بازیمحور شیائومی، میزان اتکاپذیری این دستگاه برای خلق تجربهای لذتبخش را خواهیم سنجید.
طراحی غافلگیرکننده Black Shark 3؛ الگوی ثابت گیمینگهای شیائومی برای ایجاد جاذبه
طراحی شگفتانگیز احتمالاً اولین چیزیست که اسم بلکشارک در ذهن شما تداعی میکند. گیمینگهای شیائومی سابقهای برجسته در چنین طراحیهایی دارند. قاب پشتی در جایجای خود از بیرونزدگیهایی میزبانی میکند تا چهره سخت و سنگین بلک شارک 3 را هرچه بیشتر به کاربر گیمر نشان دهد. مشخصات گوشی black shark3 در قاب پشتی بهراحتی میتواند کاربر گیمر را به شعف آورد. دو مثلث قرینه بیرونزده در بالا و پایین قاب پشتی از مجموعه دوربین سهگانه و پد شارژر مغناطیسی میزبانی میکنند.
در مرکز قاب پشتی با لوگوی بلکشارک روبهرو هستیم که خصوصاً در نسخه مشکی دستگاه با رنگ سبزش جلوه ویژهای را رقم زده است. بلکشارک 3 در نسخه با رنگهای مشکی، خاکستری و نقرهای عرضه شده که هر سه از گیرایی ویژهای بهرهمندند. نورپردازی LED از دیگر مشخصات گوشی black shark3 و از المانهای خیرهکننده گیمینگفون چینیها محسوب میشود. گیمینگ شیائومی با ابعاد 168.7 × 77.3 × 10.4 میلیمتری وزنی برابر با 222 گرم را به دوش میکشد. این دستگاه با طراحی منحصربهفردش، هوس بازیهای سنگین و سخت را هرچه بیشتر در کاربران گیمر زنده میکند.
با اینکه حاشیههای اطراف نمایشگر 6.67 اینچی در مقایسه با نسل قبلی کمتر شده، اما رسالت اصلی گوشی همچنان اجازه حذف بیشتر حواشی را نمیدهد. به این ترتیب نمایشگر بلکشارک 3 حدود 82.4% از کل پنل جلوی گوشی را پوشانده است تا کمی فضا برای قرارگیری دست کاربر و یا کنترلر در نظر گرفته باشد.
شیائومی طبق انتظار در ساخت پرچمدار گیمینگ از ترکیب شیشه و آلومینیوم بهره برده تا مقاومت گوشی را تضمین کرده باشد. دوربین سلفی گیمینگفون شیائومی همچنان به شیوه ناچ قطرهای یا حفره پانچ نه گفته و در سمت راست حاشیههای بالای نمایشگر جا خوش کرده است. اسکنر اپتیکال اثر انگشت در زیر نمایشگر از دیگر مشخصات گوشی black shark3 در پنل جلویی است.
تریگرهای مخصوص بازی با مکانیزم بالاجهنده در لبه سمت راست گوشی قرار گرفتهاند تا تنها در زمان بازی کردن در اختیار گیمر قرار بگیرند. کلیدهای پاور، تنظیم صدا و کلید اختصاصی Shark Space دیگر ویژگیهای بلکشارک 3 در طرفین گوشی را تشکیل میدهند. Shark Space کلید ورود شما به فضای شگفتانگیز بازیها در گوشی گیمینگ شیائومی است. خوشبختانه شیائومی بر خلاف نسل قبلی جک 3.5 میلیمتری هدفون را در مشخصات گوشی black shark3 جا داده تا در تجربه شنیداری هم قدرتمندتر ظاهر شده باشد. بلکشارک 3 برای اتصال به شارژر به پورت USB تایپ C مجهز شده است.
بهطور کلی مشخصات گوشی black shark3 در طراحی به شکلی نیست که محصولی ارگونومیک را رقم زده باشد. وزن بالای گوشی در کنار محل قرارگیری کلیدهای کناری، استفاده از گوشی با یک دست را دشوار کرده است. البته که اسمارتفون گیمینگ چینیها به واسطه همین ابعاد و وزن بالا جذابیتهایی به ارمغان آورده که احتمالاً برای گیمرها هیجانانگیزتر از ارگونومی بالا باشد.
نمایشگر شیائومی بلک شارک 3
شیائومی نمایشگر 6.67 اینچی بلکشارک 3 را به پنل AMOLED مجهز کرده است. نکته امیدوارکننده در مشخصات گوشی black shark3 نرخ نوسازی 90 هرتزی نمایشگر است که در مقایسه با نسل قبلی انتخاب معقولتری بهنظر میرسد. بههر حال کیفیت و سرعت نمایشگر همیشه از مهمترین و تعیینکنندهترین ویژگیهای یک گوشی گیمینگ محسوب میشود. از طرفی نرخ 270 هرتزی پاسخ به لمس هم از خصوصیات خوشایند نمایشگر بلکشارک 3 به حساب میآید. بهکار گیری نسخه 3.0 از Master Touch هم نوعی پیشرفت در این دستگاه به حساب میآید که واکنش به میزانهای مختلف فشار انگشت در تاچ نمایشگر را تعریف میکند.
نمایشگر بلکشارک 3 با نسبت تصویر 20:9، وضوحی برابر با 1080 × 2400 مگاپیکسل و تراکم پیکسلی 395، گزینههای قابل قبولی برای یک گوشی گیمینگ را به نمایش گذاشته است. صفحه نمایش گیمینگفون شیائومی با پشتیبانی از پوشش رنگی DCI-P3 فضای رنگی گستردهای را در بازیها به نمایش در میآورد. نمایشگر بلکشارک 3 با متوسط روشنایی 500 نیت دردسری برای استفاده در محیطهای پرنور نخواهد داشت. پشتیبانی از نمایشگر همیشه روشن از دیگر مشخصات گوشی black shark3 است که امکان استفاده از مواردی مثل ساعت، تاریخ و اعلانات را در زمان خاموش بودن نمایشگر میسر میکند.
بهطور کلی صفحه نمایش از نقاط قوت مشخصات گوشی black shark3 محسوب میشود. به لطف پردازندههای قوی، پردازش دادههای گرافیکی در بلکشارک 3 با سرعت بالایی انجام میشود و در سمت دیگر نرخ تازهسازی 90 هرتزی نمایشگر با سرعت مناسبی محتوای تصویری را به نمایش میگذارد. این ویژگی در کنار نرخ لمس 270 هرتزی در بازیهایی که با سرعت بالا سر و کار دارند، بهخوبی ایفای نقش میکنند. صفحه نمایش بلکشارک 3 شیائومی با پشتیبانی از محتوای HDR10+ مشابه با گوشیهای پرچمدار گرانقیتتر ظاهر میشود.
بررسی ویژگیهای صوتی
اسپیکرهای استریوی دوگانه، پخش صدا در نسل سوم بلکشارک شیائومی را به مراتب قویتر از گذشته کردهاند. قرارگیری اسپیکرها در محل مناسب هم نکته مثبتی است که در طراحی بلکشارک 3 دیده میشود. به این ترتیب اسپیکرهای بلکشارک 3 با جاگیری در قسمت جلویی گوشی، پخش صدای قوی در زمان بازی را بدون دردسر پیش میبرند. در واقع قرار گرفتن گوشی در دست کاربر اختلالی در صدای خروجی ایجاد نمیکند. صدای بلند، قوی و بدون نویز و البته بازگشت جک 3.5 میلیمتری هدفون، مشخصات گوشی black shark3 در این بخش را هم کاملاً مطابق با انتظارات گیمرها نشان میدهد.
بررسی مجموعه دوربین گوشی Black Shark 3 شیائومی
گیمینگفون 2020 شیائومی به مجموعه دوربینی سهگانه مجهز شده که همراه با فلش LED با چیدمان خاصی در قاب پشتی گوشی قرار گرفتهاند. پردازندههای بسیار قدرتمند بلکشارک 3 و تجهیز دوربینها به هوش مصنوعی در کنار حسگر 64 مگاپیکسلی نویدبخش تجربه لذتبخش از عکاسی است. شیائومی در نسل سوم گوشیهای بلکشارک دوربین اولتراواید را جایگزین لنز تلهفوتو کرده است. به این ترتیب مشخصات گوشی black shark3 در بخش دوربین با لنزهای واید، اولتراواید و سنسور تشخیص عمق معرفی میشود.
حسگر 64 مگاپیکسلی در مقابل لنز وایدی با دیافراگم f/1.8 قرار گرفته تا نقش دوربین اصلی را در بلکشارک 3 ایفا کند. دوربین اصلی به قابلیت فوکوس خودکار با تشخیص فاز مجهز شده و متأسفانه از لرزشگیر اپتیکال بیبهره است. نتیجتاً علیرغم کیفیت بسیار خوب دوربین و تجهیز به حالت Night ممکن است عکسهای دوربین اصلی با کاهش نور کمی افت کیفیت را تجربه کنند. از طرفی با جای خالی دوربین تلهفوتو در مشخصات گوشی black shark3 خبری از بزرگنمایی اپتیکال یا زوم بدون کاهش کیفیت نیست.
حسگر 13 مگاپیکسلی در کنار یک لنز اولتراواید با دیافراگم f/2.3 به عنوان دوربین دوم بلکشارک 3 وظیفه برداشت تصاویری با پسزمینه گسترده را دارد. سنسور تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 به تنهایی قادر به ثبت تصاویر نیست و صرفاً کمکرسانی برای شناخت بهتر سوژه خصوصاً در تصاویر پرتره و اعمال افکت بوکه محسوب میشود. مجموعه دوربین بلک شارک 3 طبق انتظار از قابلیت HDR پشتیبانی میکنند و امکان عکسبرداری پانوراما و پرتره را در اختیار شما قرار خواهند داد.
فیلمبرداری 4k با نرخ 60 فریم بر ثانیه و و 1080p با نرخ 60 فریم در مشخصات گوشی black shark3 تعریف شده است. به علاوه با دوربین گیمینگفون 2020 شیائومی امکان فیمبرداری اسلوموشن یا صحنه آهسته را هم خواهید داشت. بهطور کلی تصاویر برداشتی با دوربین بلک شارک 3 خصوصاً در نور روز از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. عکسهایی با گستره دینامیکی نسبتاً وسیع، جزئیات زیاد، روشنایی مناسب، کنتراست ایدهآل، نویز کم و فضای رنگی گسترده و زنده، حاصل عکاسی با دوربین گوشی گیمینگ چینیهاست. همانطور که گفته شد کاهش نور ممکن است از میزان جزئیات تصاویر کم کند و یا حتی نویز عکسها را بالا ببرد. توجه داشته باشید که این افت کیفیت فاحش و یا آزاردهنده نیست.
یک حسگر 20 مگاپیکسلی در کنار لنز وایدی با گشودگی دیافراگم f/2.2 در نقش دوربین سلفی بلکشارک 3 حضور دارد. دوربین سلفی هم به یمن حضور هوش مصنوعی عملکرد مناسبی در جذب نور محیط ارائه میدهد. دوربین سلفی با پشتیبانی از قابلیت HDR فضای رنگی جذابی را در عکسها به نمایش میگذارد. با این وجود در محیطهای کمنور احتمالاً با اختلالاتی مواجه خواهید بود. وضوح، جزئیات و رنگپردازی چهره در تصاویر سلفی کاملاً قابل قبول است. فیلمبرداری سلفی با وضوح 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه از دیگر مشخصات گوشی black shark3 در بخش دوربینها محسوب میشود.
ویژگیهای سختافزاری بلک شارک 3
شیائومی گوشی بلکشارک 3 را بر روی بستر اندروید 10.0 معرفی کرده است. رابط کاربری JoyUI 11 فضایی درخور گیمرها ارائه میدهد و با سوییچ به Shark Space تمام قابلیتهای مربوط به بازی را در اختیار شما قرار خواهد داد. اما مشخصات سختافزاری قوی، اولین ضرورت یک گوشی گیمینگ برای رقم زدن تجربهای جذاب است. با معرفی قلب پردازشی Snapdragon 865 برگرفته از فرایند 7 نانومتری، مشخصات گوشی black shark3 در این قسمت شروعی امیدوارکننده دارد. پشتیبانی از شبکه ارتباطی 5G هم از تبعات استفاده از همین پردازنده است.
پردازنده مرکزی (CPU) 8 هستهای با یک هسته 2.84 گیگاهرتزی، سه هسته 2.42 گیگاهرتزی و چهار هسته 1.80 گیگاهرتزی همه از نوع Kryo 585 نشان از مجموعه نسبتاً قدرتمندی دارد. GPU یا پردازنده گرافیکی Adreno 650 به پردازش دادههای گرافیکی بلکشارک 3 میپردازد. شیائومی در ارائه مشخصات گوشی black shark3 سه نسخه مختلف با 8 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی، 12 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی و 12 گیگابایت در کنار 256 گیگابایت حافظه داخلی را معرفی میکند.
بلک شارک 3 به حافظه UFS 3.0 مجهز شده است. شیائومی مشخصات گوشی black shark3 نسخه 8 گیگابایتی را با رم LPDDR4× معرفی میکند. این در حالیست که پیکربندیهای 12 گیگابایتی به رم LPPDR5 مجهز شدهاند. بهطور کلی تمام این مشخصات سختافزاری برای توان و بازده خوب گیمینگفون 2020 چینیها کاملاً امیدبخش هستند. چینیها در معرفی مشخصات گوشی black shark3 در وبسایت Global.blackshark.com از نوعی سیستم خنککننده مایع چندلایه صحبت میکنند که به ادعای آنها حرارت گوشی را 50% کاهش میدهد. اما باید دید که این خنککننده در زمان عملکرد پایدار گوشی که از حساسترین وظایف یک گیمینگفون است، چگونه نقشآفرینی میکند.
عملیات پردازشی بلکشارک 3 طبق انتظار پیش میرود و حاصل کار درخشانی از شیائومی به نمایش میگذارد. به لطف پردازنده گرافیکی قدرتمند و نمایشگر 90 هرتزی، بازیها با سرعتی عالی به تصویر کشیده میشوند. عملکرد گوشی خصوصاً در نسخه 12 گیگابایت رم بدون دردسر و تأخیر خواهد بود و حتی در سنگینترین بازیها اجرای نرم و روانی به چشم میخورد. مشخصات گوشی black shark3 در این بخش اگرچه قدرتمندترین گیمینگفون 2020 را پدید نیاوردهاند، اما قطعاً کاربر گیمر را راضی نگه خواهند داشت. در بخشهای بعدی به تجربه بازی با بلکشارک 3 شیائومی بیشتر میپردازیم.
بررسی باتری شیائومی Black Shark 3
قطعاً ویژگیهای مربوط به تأمین انرژی از مهمترین و حساسترین بخشهای یک گیمینگفون محسوب میشود. شیائومی در نسلهای قبلی این نکته را در نظر گرفته بود و اگرچه در مقابل رقیبی مثل ROG Phone 2 ایسوس ضعیفتر عمل کرده بود، اما همچنان عملکرد قابل قبولی داشت. از طرفی طبق ادعای چینیها به لطف فعال بودن هوش مصنوعی و تنظیمات مربوط به آن در رابط کاربری، مصرف انرژی در بلکشارک بهینهسازی شده است.
باتریهای دوگانه 2360 mAh بلکشارک 3 در نهایت انرژی 4720 mAh را رقم میزنند که اگرچه قویترین گزینه نیست، اما انتخاب مناسبی محسوب میشود. سایر مشخصات گوشی black shark3 در بخش تأمین انرژی بسیار درخشان ظاهر شدهاند. نکته جالب توجه در این باتریها مکانیسم خاص شارژ شدن آنهاست. بر اساس گفتههای شیائومی دو باتری بهکار گرفته شده به نوبت و به صورت سری شارژ میشوند. اما مصرف انرژی باتریها همزمان و به شکل موازی صورت میگیرد. این به آن معناست که باتریها با سرعت بالاتر شارژ شدن، امکان پشتیبانی از شارژر 65 واتی را رقم میزنند و از طرفی عمرشان با سرعت کمتری به پایان میرسد.
شیائومی در این بخش هم نسخه 8 گیگابایتی را از بهترین ویژگیها محروم کرده و به جای ارائه شارژر 65 واتی به شارژر سریع 30 واتی در کنار این دستگاه اکتفا کرده است. شارژر 65 واتی در حدود 35 دقیقه شارژ باتریها را به حدأکثر میرساند. این در حالیست که 50% از شارژ باتری در همان 12 دقیقه اول اتصال به شارژر پر خواهد شد. پشتیبانی از فناوری Quick Charge 4.0 نیز در مشخصات گوشی black shark3 معرفی شده است.
نکته جالب دیگری که در بخش تأمین انرژی دیده میشود، پینهای شارژ مغناطیسی در قاب پشتی گوشی است. به سبب این ویژگی اگر در زمان بازی به کمبود انرژی بر خوردید، امکان اتصال شارژر سریع 18 واتی به قاب پشت گوشی مهیاست. طبیعتاً این خبر برای گیمرها بسیار مسرتبخش است. بههر حال اتصال شارژر به پورت اصلی گوشی (USB-C) قطعاً مزاحم بازی کردن راحت شما خواهد بود. همانطور که میبینید مشخصات گوشی black shark3 در این قست با گزینههای درخشانی معرفی شده است و میتواند رضایت کاربران گیمر را جلب کند.
تجربه بازی با گوشی بلک شارک 3 شیائومی
همانطور که در قسمت ویژگیهای سختافزاری اشاره شد، مشخصات گوشی blask shark3 در این بخش کاملاً متناسب با استفاده خاص دستگاه در نظر گرفته شده است. یک گیمینگفون خوب بیش از هر چیز به پردازندهها و نمایشگر قدرتمند و در گام بعدی به باتری قابل اتکایی نیازمند است. مواردی که در طراحی بلکشارک 3 تا حد زیادی در نظر گرفته شده و ظاهراً امکان رقم زدن یک تجربه بازی جذاب را فراهم آورده است. اما مشخصات روی کاغذ تا چه اندازه عملی خواهد بود؟
در قدم اول با سوئیچ به فضای Shark Space وارد دنیای هیجانانگیز بازیها میشوید. در قسمت Game Studio امکان تنظیمات مختلف نمایشگر، عملیات صوتی، عملیات پردازشی و ... برای شما فراهم شده تا بر اساس بازیهای انتخابی عملکرد گوشی را شخصیسازی کنید. در فضای Shark Space سایر بخشهای گوشی مثل اعلانات غیر فعال میشوند و فقط و فقط بازیست که توجه شما را به خود جلب میکند.
وقتی به فضای شارک وارد شوید و گوشی را به صورت افقی در دست بگیرید، قابلیت درخشان بعدی بلکشارک 3 خودنمایی میکند. همانطور که در بخشهای قبلی گفته شد، شیائومی در مشخصات گوشی black shark3 دو تریگر با مکانیسم بیرونجهنده را معرفی کرده است. این تریگرها میتوانند کارایی مشابهی با دسته بازی ارائه دهند و در گیمهای مختلف، نقشهای متفاوتی ایفا کنند. حضور این کلیدها که شیائومی به آنها نام Master Button داده، تا حدی میتواند نبود کنترلر یا گیمپدهای جداگانه را جبران کند. گرچه برای رقم خوردن بهترین تجربه با گیمینگفون بلکشارک 3 استفاده از گیمپد را پیشنهاد میکنیم.
بلکشارک 3 به لطف پردازندههای قدرتمند در بازیهای بسیار سنگین هم استقامت بالایی دارد. از طرف دیگر به سبب سیستم خنککنندهای که پیشتر در مشخصات گوشی black shark3 معرفی شد، حرارت دستگاه نسبت به نسلهای قبلی بیشتر کنترل میشود. این یعنی زمان عملکرد پایدار گوشی در بازیهای طولانیمدت، داغ شدن آن به حد آزاردهندهای نمیرسد. در واقع با اینکه هنوز هم میتوان از داغ شدن گوشی خرده گرفت، اما این مشکل چندان پررنگ نیست و با توجه به سایر توانمندیهای گیمینگفون چینیها قابل چشمپوشی است.
نمایشگر بلکشارک 3 با پشتیبانی از HDR10+ بازیهایی که از این قابلیت بهرهمندند را بهخوبی به تصویر میکشد. در این شرایط فضای رنگی جذاب و گستردهتری از بازیها خواهید داشت و طبیعتاً شگفتیهای بیشتری را تجربه میکنید. نرخ تازهسازی 90 هرتزی در مشخصات گوشی black shark3 همچنان در برابر 120 هرتز راگفون 2 یا 144 هرتز در راگفون 3 ایسوس حرفی برای گفتن ندارد. اما با قضاوتی منصفانه میتوان سرعت اجرای تصاویر نمایشگر در بازیهای سریع را بسیار خوب و پذیرفتنی دانست. بهطور کلی صرفنظر از داغ شدن گوشی که البته مشکل همه گیمینگفونهاست، بلکشارک 3 در قالب یک اسمارتفون گیمینگ عملکردی ستودنی دارد.
نگاهی پایانی به مشخصات گوشی black shark3 شیائومی
بلکشارک 3 با توجه به جایگاهی که در آن قرار گرفته، ویژگیهای بسیار رضایتبخشی ارائه میدهد. مشخصات فنی، پررنگترین نقطه قوت گینیمگفون چینیهاست و بلکشارک 3 از این حیث کاملاً توانمند ظهور کرده است. مشخصات سختافزاری قوی و قابلیتهای ویژهای که برای گیمرها طراحی شده، بلکشارک 3 را به یک گیمینگفون تمامعیار تبدیل کرده که به راحتی دل گیمرها را به دست میآورد. اما مشخصات گوشی black shark3 در طراحی استفاده یک دستی از دستگاه را عملاً غیر ممکن کرده است. چنین شرایطی احتمالاً چندان باب میل طرفداران دستگاههای ارگونومیک نیست.
دیدگاه خود را بنویسید