گوشی می ۱۰ تی پرو که در این مطلب قصد بررسی آن را داریم، از خیلی جهات با گوشی های قبلی خودش متفاوت است. برای مثال گوشی می ۹ تی پرو همان ردمی K20 Pro است و فقط چند تغییر کوچک در آن اعمال شده است اما گوشی می ۱۰ تی پرو کاملا از ابتدا طراحی شده است و هیچ شباهتی به مدل های قبلی خودش ندارد. همچنین با توجه به قیمت گوشی می ۱۰ تی پرو توانایی های بسیار زیادی هم دارد و می توان آن را یک گوشی پرچمدار با قیمت منصفانه دانست. این گوشی شیائومی ویژگی های سخت افزاری قابل توجه ای دارد و در عین حال توانسته قیمت را هم در حد قابل قبولی نگه دارد.
آنباکس گوشی می ۱۰ تی پرو
این گوشی یک بسته بندی بسیار زیبا دارد و داخل آن هم علاوه بر آداپتور شارژ ۳۳ واتی و کابل شارژ USB-A به USB-C، یک عدد قاب سیلیکونی مات با برند شیائومی و مبدل USB-C به جک ۳.۵ میلی متری قرار گرفته است. محتویات جعبه گوشی می ۱۰ تی پرو 5g را در سال های اخیر کمتر دیده ایم و به همین خاطر یک ویژگی مثبت برای این گوشی به شمار می رود. وجود مبدل USB به جک ۳.۵ میلی متری هم نکته قابل توجه ای است و به خاطر آن نیازی نیست که حتما یک هدفون بی سیم بخرید. کیس سیلیکونی موجود در بسته بندی هم دارای ویژگی آنتی باکتریال است و می تواند تا ۹۹ درصد باکتری ها را از بین ببرد.
طراحی گوشی می ۱۰ تی پرو
طراحی گوشی می ۱۰ تی پرو 5g هم مثل سخت افزار آن از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. در قسمت جلو و پشت این گوشی از گوریلا گلس ۵ استفاده شده است که با توجه به قیمت گوشی می ۱۰ تی پرو ویژگی مثبتی برای آن به شمار می رود. این صفحات شیشه ای توسط یک فریم آلومینیومی در کنار هم قرار گرفته است. مدلی که در حال حاضر قصد بررسی آن را داریم دارای رنگ مشکی است و شباهت بسیار زیادی به مدل Mi 9 دارد که سال گذشته عرضه شد. بدنه گوشی دارای یک سطح بازتابی و آینه مانند است و به همین خاطر لکه و اثر انگشت به راحتی روی آن قابل مشاهده است.
نکته ای که در قسمت پشت گوشی می ۱۰ تی پرو 5g نظر ما را به خود جلب کرد، برآمدگی دوربین آن است. ماژول دوربین ابعاد نسبتا بزرگی دارد و کمی از بدنه گوشی می ۱۰ تی پرو هم بیرون زده است. این طراحی جدید باعث شده که سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی دوربین بزرگتر از چیزی که هست به نظر برسد. احتمالا دلیل این موضوع هم وجود سنسور لرزشگیر اپتیکال است. با این وجود، سنسور دوربین به فضای بیشتری برای حرکت نیاز دارد. در قسمت پایینی دوربین اصلی هم چهار فرورفتگی دیگر وجود دارد؛ این فرورفتگی ها به ترتیب به دوربین التراواید، ماکرو و فلاش LED اختصاص یافته اند و یکی از آن ها نیز فقط برای زیبایی در این قسمت قرار گرفته است.
قسمت پشتی گوشی می ۱۰ تی پرو ظرفیت 256 گیگ کمی خمیده شده است تا در دست گرفتن گوشی راحت تر باشد. همچنین این موضوع باعث شده که فاصله بین فریم آلومینیومی گوشی و صفحه پشتی آن به ندرت قابل دیدن باشد. با وجود خمیدگی، باز هم احتمال لیز خوردن گوشی از دست شما وجود دارد اما نکته مثبت آن است که این گوشی خیلی سنگین به نظر نمی رسد و می توانید مدت طولانی از آن استفاده کنید. فریم گوشی نیز به صورت همرنگ با قسمت پشت آن طراحی شده است و لبه های آن نیز خمیده است تا در دست گرفتن گوشی برای شما راحت باشد.
در قسمت بالایی گوشی فرستنده مادون قرمز، میکروفون ثانویه و یک سوراخ کوچک برای اکوی صدا قرار گرفته است. پایین گوشی هم محل قرارگیری اسپیکر، پورت USB-C و محفظه سیم کارت می باشد. کلیدهای صدا و پاور در قسمت سمت راست گوشی می ۱۰ تی پرو 5g قرار گرفته اند. همچنین یک حسگر اثر انگشت نیز داخل کلید پاور قرار گرفته و از طریق آن می توانید قفل گوشی خودتان را به راحتی باز کنید. محل قرارگیری این کلید هم به خوبی انتخاب شده است و به راحتی می توانید از آن استفاده کنید. در صورتی که راست دست باشید این کلید به خوبی زیر انگشت شست شما قرار می گیرد و افراد چپ دست هم می توانند با انگشت اشاره از آن استفاده کنند.
صفحه نمایش گوشی می ۱۰ تی پرو 5g
صفحه نمایش نصب شده روی گوشی می ۱۰ تی پرو بدون شک یکی از بهترین LCDهای موجود در بازار است. این صفحه نمایش رزولوشنی برابر با 1080x2400 پیکسل دارد و ویژگی هایی مثل روشنایی بالا، پشتیبانی از +HDR10 و نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز باعث شده که از دیگر گوشی های موجود در بازار متمایز باشد. این صفحه نمایش به سادگی توانایی رقابت با اکثر صفحه نمایش های OLED موجود در بازار را دارد. سطح روشنایی این گوشی تا حدود زیادی به حالت رنگی انتخابی شما بستگی دارد اما می تواند تا ۵۰۰ نیت هم برسد. در حالت خودکار هم این روشنایی تا ۶۳۰ نیت می رسد که برای استفاده از گوشی در روزهای آفتابی کافی است.
تنها تفاوتی که صفحه نمایش گوشی می ۱۰ تی پرو با صفحه نمایش های OLED دارد بازتولید رنگ های مشکی است. البته باز هم کنتراست و سطح رنگ های مشکی این صفحه نمایش در سطح قابل قبولی قرار دارد اما به دلیل نورهایی که از اطراف دوربین سلفی در گوشه بالا سمت چپ و همچنین لبه های بالا و پایین گوشی به بیرون درز پیدا می کند نمی توان این صفحه نمایش را با صفحه نمایش های OLED مقایسه کرد. حالت های رنگی صفحه نمایش خیلی زیاد هستند اما حالت پیشفرض آن Auto است که رنگ صفحه نمایش را بسته به محیط اطراف شما تنظیم می کند.
عمر باتری گوشی می ۱۰ تی پرو
با توجه به گنجایش باتری گوشی می ۱۰ تی پرو انتظار داشتیم که عمر باتری در سطح قابل قبولی قرار داشته باشد. با توجه به بهینه سازی زیادی هم که سیستم عامل این گوشی بر روی باتری انجام می دهد، این مدت زمان در سطح قابل قبولی قرار دارد. مهم ترین ویژگی گوشی می ۱۰ تی پرو کنترل زیادی است که بر روی نرخ نوسازی صفحه نمایش دارد و باعث می شود که بتوانید با یک بار شارژ گوشی می ۱۰ تی پرو 5g یک روز کامل از آن استفاده کنید. متاسفانه نمی توان تست وبگردی را با نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز انجام داد زیرا گوشی به صورت پیش فرض این نرخ را در محدوده ۵۰ تا ۶۰ هرتز تنظیم می کند. در این تست، گوشی می 10 تی پرو توانسته مدت زمان فوق العاده ۱۸ ساعت و ۴۰ دقیقه را ثبت نماید که بدین معنی است فقط با یک بار شارژ می توانید یک روز کامل از گوشی خودتان استفاده کنید.
در تست پخش ویدیو هم این گوشی عملکرد فوق العاده ۱۷ ساعت و ۵ دقیقه را از خود ثبت کرده که باز هم مدت زمان قابل توجهی است. همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد، در بسته بندی این گوشی یک عدد شارژر ۳۳ واتی هم عرضه می شود اما گوشی می ۱۰ تی پرو 5g از استاندارد Power Delivery 3.0 هم پشتیبانی می کنند. به لطف تکنولوژی شارژ موازی MMT شما می توانید باتری ۵ هزار میلی آمپر ساعتی این گوشی را فقط در مدت زمان ۵۸ دقیقه به صورت کامل شارژ کنید. در تست ۳۰ دقیقه ای هم این گوشی می تواند حدود ۶۱ درصد از ظرفیت باتری را شارژ نماید که مدت زمان قابل توجهی به شمار می رود.
نرم افزار گوشی می ۱۰ تی پرو
به عقیده خیلی از افراد بهترین ویژگی گوشی های شیائومی رابط کاربری MIUI است. دلیل این امر هم اپدیت های متنوعی است که شیائومی برای رابط کاربری اختصاصی خودش عرضه می کند. حتی ارزان قیمت ترین گوشی های شیائومی هم حداقل دو نسخه بعدی رابط کاربری MIUI را دریافت می کنند و شیائومی با هر بار آپدیت این سیستم عامل جدیدترین قابلیت های اندروید را هم در آن قرار می دهد. برای مثال با وجود اینکه این گوشی در حال حاضر از اندروید ۱۰ پشتیبانی می کند اما به لطف استفاده از MIUI 12 اکثر قابلیت های اندروید ۱۱ مثل One Time App Premissions را پشتیبانی می کند.
مهم ترین قابلیت گوشی می ۱۰ تی پرو 5g و رابط کاربری MIUI 12 جدا شدن نوتیفیکشن ها از میانبرهای تنظیمات است. در این نسخه از رابط کاربری اختصاصی شیائومی، اگر سمت چپ صفحه را به پایین بکشید نوتیفیکیشن ها را مشاهده خواهید کرد و اگر این کار را در سمت راست صفحه نمایش انجام دهید، می توانید به میانبرهای تنظیمات دسترسی داشته باشید. این قسمت شباهت زیادی به گوشی های iOS دارد و پشتیبانی از آن یک نکته مثبت برای گوشی می ۱۰ تی پرو به شمار می رود. نکته دیگر در مورد ویژگی گفته شده این است که لازم نیست حتما از لبه بالایی گوشی این کار را انجام دهید بلکه می توانید با کشیدن انگشت خودتان از هر کجای صفحه به سمت پایین مرکز کنترل یا نوتیفیکیشن های گوشی خودتان را مشاهده کنید.
عملکرد گوشی می ۱۰ تی پرو
در گوشی می ۱۰ تی پرو از تراشه اسنپ دراگون ۸۶۵ استفاده شده است. این تراشه دارای یک پردازنده هشت هسته ای و پردازنده گرافیکی Adreno 650 است. تراشه براساس معماری 7nm+ EUV تولید شده است که باعث می شود مصرف انرژی آن به شکل چشمگیری کاهش یابد. نسخه پایه گوشی می ۱۰ تی پرو 5g دارای ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی است؛ همچنین یک نسخه ۲۵۶ گیگابایتی از آن نیز در بازار وجود دارد. با توجه به حافظه داخلی بسیار بالای این گوشی خبری هم از اسلات کارت حافظه داخل آن نیست. به صورت کلی با وجود اینکه قیمت گوشی می ۱۰ تی پرو از رقبا کمتر است اما این گوشی از لحاظ عملکردی هیچ ویژگی منفی نسبت به رقبا ندارد.
سخن نهایی
گوشی می ۱۰ تی پرو 5g یکی از بهترین گوشی هایی است که توسط شیائومی به بازار عرضه شده است. این گوشی دارای یکی از بهترین LCDهای دنیا با نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز است و کیفیت ساخت آن نیز به وضوح از رقبای دیگر بهتر است. همچنین عمر باتری و سرعت شارژ بالا، عملکرد خوب دوربین اصلی و دوربین ماکرو، پشتیبانی از اسپیکرهای استریو دوتایی، تناسب خوب بین قیمت و عملکرد و مهم تر از همه رابط کاربری قدرتمند MIUI 12 تماما ویژگی هایی هستند که باعث شده اند به نظر ما گوشی می ۱۰ تی پرو یکی از بهترین گوشی های پرچمدار موجود در بازار به شمار برود.
دیدگاه خود را بنویسید