در این مقاله به بررسی شیائومی می ۹ پرداخته شده است. شرکت شیائومی که لقب پرچم‌داری توانمند را به همراه می‌کشد توانسته در این سال‌ها پیشرفت و بازار قابل توجهی را در بازار کسب کند. با بررسی شیائومی می 9 متوجه خواهید شد که این پرچم‌دار اقتصادی از چه امکاناتی برخوردار است.

درباره شیائومی

شیائومی یک شرکت الکترونیک متعلق به بخش خصوصی است و مقر آن در پکن قرار دارد. این شرکت یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های الکترونیک در زمینه طراحی، توسعه و فروش گوشی‌های هوشمند، برنامه‌های تلفن همراه و لوازم مصرفی الکترونیک است. از ابتدای انتشار اولین گوشی‌های هوشمند در ماه اوت ۲۰۱۱، شیائومی سهم بزرگی از بازار را در چین به دست آورد و آن را به طیف وسیع‌تری از لوازم الکترونیکی مصرفی گسترش داد.

مشخصات شیائومی می 9

با بررسی شیائومی می ۹ متوجه می‌شویم که چرا خرید این گوشی در رده پرچم‌داران منطقی به‌نظر می‌رسد. از مشخصات شیائومی می ۹ می‌توان به پردازنده 7 نانومتری اسنپدراگون 855 و 6 گیگابایت رم، صفحه نمایش 6.39 اینچی  AMOLED، رابط کاربری MIUI 10، دوربین 48 مگاپیکسلی و حافظه داخلی در 3 نسخه 64، 128 و 256 گیگابایتی اشاره کرد. گوشی شیائومی می 9 در فوریه 2019 معرفی و در مارس همان سال با قیمت حدود 420  یورو به بازار عرضه شد. این گوشی یکی از خوش‌ ساخت‌ترین پرچم‌داران شیائومی است.

طراحی بدنهطراحی بدنه

جنس بدنه شیائومی می 9 از ترکیب شیشه و فلز ساخته شده ولی در نسخه اکسپلورر شاهد قاب شیشه ای شفاف در پشت بدنه هستیم که ظاهر خیلی خاصی به دستگاه داده است. یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های گوشی می 9  ظاهر زیبا و سبک طراحی نسبتاً خاص آن است که در 3 رنگ مشکی، آبی آسمانی و بنفش به بازار عرضه شده است. اگر از نمای رو به‌رو به این گوشی نگاه کنید متوجه خواهید شد که تقریباً تمام پنل جلوی آن توسط صفحه نمایش احاطه شده است و حاشیه‌های صفحه نمایش گوشی بسیار باریک هستند. در قسمت پشتی این گوشی شاهد استفاده از دوربین سه‌گانه با چینش عمودی هستیم که شیائومی در اقدامی جالب، دوربین تله فوتو را با حلقه هولوگرافیک، مجزا کرده است. در قسمت راست بدنه می ۹، کلیدهای کنترل صدا و پاور قرار دارند. در قسمت چپ بدنه کلید فیزیکی فراخوانی دستیار دیجیتال شیائومی، یا گوگل اسیستنت (در نسخه بین‌المللی) قرار دارد و در قسمت پایین می ۹ دو دریچه اسپیکر وجود دارد،‌ تنها یکی از آن‌ها در پس خود اسپیکر دارد و دیگری نقش دریچه میکروفون را ایفا می‌کند. درکنار اسپیکر تکی می ۹، پورت USB-C به‌چشم می‌خورد. وزن این دستگاه 173 گرم است و ابعاد آن 157.5 در 74.7 در 7.6 میلی‌متر است.

صفحه نمایشصفحه نمایش

در بررسی شیائومی می ۹ متوجه صفحه نمایش 6.3 اینچی از نوع AMOLED‌می‌شوید که کیفیت فول اچ دی پلاس با رزولوشن 2340×1080 دارد. با این سایز و کیفیت، صفحه نمایش شیائومی می 9، دارای تراکم پیکسلی 402 پیکسل بر اینچ است که رزولوشن بسیار خوبی است. این گوشی همچنین دارای یکی از بلندترین صفحه نمایش‌ها در بین گوشی‌های تولید شده است، به نوعی که نسبت نمایش تصویر در آن به 19:5:9 می‌رسد. این صفحه نمایش بسیار با کیفیت است و تصاویر در آن بسیار زیبا، روشن و طبیعی به نظر می‌رسند. نسبت این صفحه نمایش به بدنه، 86 درصد است که به کاربر اجازه کارایی بهتری را می‌دهد.

دوربیندوربین

در گوشی شیائومی می 9 ، یک سنسور بزرگ 48 مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.75 دوربین اصلی شما است .همچنین یک دوربین عکس‌برداری تله فوتو 12 مگاپیکسلی با بزرگ‌نمایی اپتیکال 2 برابری و همچنین یک لنز واید 16 مگاپیکسلی در می 9 وجود دارند.

برای دوربین سلفی از یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی (ابعاد پیکسل ۰.۹ میکرومتر) پشت لنز f/2.0 استفاده شده است که توان عکس‌برداری مناسبی دارد و جزئیات را به‌خوبی ثبت می‌کند. اما در شرایط نوری تاریک حجم زیاد نویز از ثبت سلفی‌های باکیفیت جلوگیری می‌کند.

دوربین فیلم‌برداری این گوشی توان 1080p و 30 فریم در ثانیه را دارد که یکی از ویژگی‌های گوشی شیائومی mi 9 محسوب می‌شود.

نرم‌افزار

MIUI یک نسخه تغییر یافته از اندروید است که به آن فریم‌ور، رام یا رابط کابری هم گفته می‌شود. شیائومی از همان زمان که گوشی‌های هوشمند خود را در چین تولید کرد، MIUI را به عنوان یک نسخه بومی‌سازی شده از اندروید به صورت پیش‌فرض روی گوشی‌های خود نصب کرد. می 9 از آخرین نسخه اندروید یعنی اندروید 9 پای استفاده می‌کند که آخرین نسخه رابط کاربری شیائومی (MIUI 10) روی آن نصب شده است. نسخه جدید رابط کاربری شیائومی از نظر طراحی، تغییرات خوبی به خود دیده و از آیکون‌هایی با طراحی ساده استفاده می‌کند و در مجموع می‌توان گفت که استفاده از آن، آسان است.

سخت افزار

پردازنده

پردازنده این گوشی، اسنپدراگون ۸۵۵ براساس طراحی کلاستر DynamIQ آرم است که چهار هسته کم‌مصرف Kryo 485 Silver  با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتزی، سه هسته میانی Kryo 485 Gold  با فرکانس ۲.۴۲ گیگاهرتز و هسته Kryo 485 Gold را با فرکانس ۲.۸۴ گیگاهرتز به‌عنوان پردازنده مرکزی به‌کار می‌گیرد. وظیفه پردازش‌های گرافیکی در پردازنده اسنپدراگون ۸۵۵ بر عهده تراشه گرافیکی آدرنو ۶۴۰ قرار دارد. از دیگر مشخصات این تراشه که به‌واسطه مودم ارتباطی 5G حاصل شده، باید به پشتیبانی از شبکه‌های 5G بلند برد زیر ۶ گیگاهرتزی و طول موج سریع mmWave اشاره کرد. با بهره‌گیری از چنین مشخصاتی، اسنپدراگون ۸۵۵ را باید تراشه‌ای با پشتیبانی کامل از شبکه 5G بدانیم. مودم LTE X24 برقراری اتصال دیتا را انجام می‌دهد که در بهترین شرایط، سرعت دانلود ۲۰۰۰ مگابیت‌ بر ثانیه‌ است.

باتری

در بررسی شیائومی می 9 می‌بینیم که در این گوشی از یک باتری غیرقابل تعویض ۳۳۰۰ میلی‌آمپر ساعتی استفاده شده است. این گوشی توانسته به مدت ۱۴ ساعت و ۲۰ دقیقه شارژدهی داشته باشد که عملکردی خوب ارزیابی می‌شود. شیائومی می ۹ یک شارژر ۲۷ واتی (کوئیک شارژ 4) به نام Charge Turbo دارد. به ‌لطف این شارژر می‌توانید در ۳۰ دقیقه شارژ گوشی را به ۷۰ درصد برسانید. 

حافظه

این گوشی در 3 نسخه معمولی، پرو و اکسپلورر تولید شده است که هرکدام به ترتیب 64، 128 و 256 گیگابایت است. از معایب گوشی شیائومی می 9، می‌توان به عدم امکان استفاده از کارت حافظه microSD در این گوشی اشاره کرد.

جمع بندی

با بررسی شیائومی می ۹ متوجه می‌شویم که این گوشی یکی از گزینه‌های خوب بین پرچم‌داران گوشی‌های هوشمند است. با توجه به امکانات می 9 و ویژگی‌های xiaomi mi 9 ، این گوشی در مقایسه با هم‌رده‌های خودش از لحاظ قیمتی نیز بسیار مناسب و انتخاب معقولی در بین گوشی‌های پرچم‌دار به حساب می‌آید.