بررسی گوشی شیائومی mi a2 به عنوان یک گوشی میان‌رده با قیمتی مقرون به‌صرفه و گوشی‌های دیگری از این دست نشان می‌دهد، بازار جهانی به جز گوشی‌های پرچم‌دار با قابلیت‌های فراوان، به دنبال گوشی‌هایی ارزان‌تر با قابلیت‌هایی منحصر به‌فرد اما به نسبت کمتر از پرچم‌دارها است. گوشی‌هایی که کار راه انداز باشند و بتوانند پلی به دنیای تکنولوژی باشند، اما قیمتی مناسب داشته باشند. میان‌رده‌ها دقیقاً دستاورد کمپانی‌های بزرگ به همین منظور هستند. گوشی شیائومی یکی از سردمداران این محصولات با تنوع و کاربرد فراوان همیشه در رأس پرفروش‌های جداول اسمارت‌فون‌ها قرار داشته است و توانسته کاربران بسیاری را راضی نگه دارد. با ما در بررسی مشخصات گوشی شیائومی a2 mi همراه باشید.

رونمایی و عرضه

کمپانی چینی شیائومی گوشی mi a2 را همزمان در جولای 2018 معرفی و به بازار جهانی گوشی‌های هوشمند عرضه کرد. این گوشی میان‌رده در رنگ‌های متنوع آبی، مشکی، طلایی، صورتی و قرمز در بازار موجود است. بررسی گوشی شیائومی mi a2 نشان می‌دهد این گوشی به عنوان یک گوشی میان‌رده دارای قابلیت‌های فراوان و کیفیت ساخت بالایی‌ است که توانسته این گوشی هوشمند را از هم‌ردیف‌های دیگر متمایز کند و کاربران زیادی را مجاب به خرید کند. قیمت این گوشی هوشمند 252 یورو است. 

مشخصات گوشی شیائومی a2 mi در بخش طراحی بدنه

مشخصات گوشی شیائومی a2 mi در بخش طراحی بدنه

معمولاً گوشی‌های اقتصادی در بخش طراحی بدنه کمی کیفیت ساخت را پایین می آورند، تا قیمت به صرفه‌تر شود. اما بررسی گوشی شیائومی mi a2 نشان می‌دهد، با توجه به کیفیت و مرغوبیت ساخت، اصلاً نمی‌توان در مورد این گوشی چنین چیزی گفت. این گوشی میان‌رده چینی دارای بدنه آلومینیومی و زیبا است. این جنس در برابر خش و ضربه از گوشی محافظت می‌کند. تنها نکته منفی این طراحی صیقلی، لغزندگی آن  است که باید جوانب احتیاط را رعایت کرد و یک قاب برای آن تهیه کرد. اما به‌هرحال استفاده از فلز به‌جای شیشه در بدنه باریک و لبه‌های خمیده آن، کمک کرده تا این گوشی بسیار خوش‌دست و لوکس به‌نظر بیاید. شیائومی a2 mi یک گوشی با ابعاد 158.7 در 75.4 در 7.3 میلی‌متر و با وزن 166 گرمی است. در قسمت پنل جلویی یک نمایشگر 5.99 اینچی، 77.4% از کل پنل را به خود اختصاص داده است. در قسمت میانی بالای پنل جلویی دوربین سلفی به همراه یک لامپ فلاش LED و اسپیکر دیده تعبیه شده است. در تمام رنگ‌بندی این گوشی به‌جز رنگ مشکی، پنل کاربری در دورتادور تماشاگر به رنگ سفید طراحی شده است. این حاشیه سفید رنگ نسبت به نسخه‌های قبلی مخصوصاً در دو لبه راست و چپ صفحه نمایش، بسیار باریکتر است و نمایشگر را تخت‌تر و زیباتر نشان می‌دهد. در این پنل هیچ دکمه‌ای به چشم نمی‌خورد که نکته قوتی برای شیائومی mi a2 است. این قابلیت به شما برای دیدن فیلم و ویدئو، مطالعه و بازی کردن کمک بسیاری می‌کند. اما به‌هرحال هم‌رنگ نبودن پنل جلو با پنل پشتی می‌تواند یک نقطه ضعف در طراحی شیائومی mi a2 محسوب شود. 

در سمت راست فریم دو دکمه پاور و ولوم حجم صدا دیده می‌شود، که کیفیت بسیار خوبی دارد. در لبه پایینی فریم درگاه ارتباطی تایپ C در کنار اسپیکر و میکروفون قرار گرفته است که برای شارژ کردن و اتصال هدفون کاربرد دارد. طراحی سوراخ‌ های اسپیکر تک کاناله در این دستگاه به شکلی‌ست که هماهنگی بسیاری با سوراخ‌های تعبیه شده میکروفون داشته و تأثیر منفی در ظاهر گوشی ندارد. این دستگاه فاقد جک 3.5 میلی‌متری هدفون است و برای استفاده از هدفون‌های معمولی می‌توان از پورت مذکور و یک کابل تبدیل تایپ C به جک 3.5 میلی‌متری استفاده کرد. خوشبختانه شیائومی این کابل تبدیل را در درون جعبه گوشی قرار داده است. در لبه سمت چپ نیز درگاه اختصاصی دو سیم کارت نانو به چشم می‌خورد. پشتیبانی همزمان از هر دو سیم کارت توسط این اسلات امکان‌پذیر است. همچنین در لبه بالایی فریم میکروفون دوم و درگاه اینفرارد برای هماهنگی بین گوشی و دستگاه‌های دیگر طراحی شده است. 

در پنل فلزی پشتی دو ردیف شیارهای باریک اسپیکر در بالا و پایین مشاهده می‌شود. دو لنز دوربین به صورت عمودی همراه با فلاش LED در قسمت فوقانی سمت چپ در یک قاب برآمده و عجیب دیده می‌شود. این شکل طراحی کاربر را به یاد طراحی زیبای آیفون 10 می‌اندازد، اما برآمدگی قاب دوربین نکته منفی برای این گوشی محسوب می‌شود، زیرا امکان گذاشتن دوربین بر روی سطح صاف به دلیل آسیب احتمالی به لنز دوربین وجود ندارد. شیائومی با کمی ضخیم کردن بدنه گوشی می‌توانست این برآمدگی را حذف کند و ماژول‌ها و بدنه را در راستای هم قرار دهد، اما این شرکت چینی بدنه ظریف و نازک را به این ترفند ترجیح داده است. فلزی بودن پنل پشتی باعث شده تا شیائومی از خط‌های آنتن برای جلوگیری از اختلالات در شبکه این گوشی استفاده کند. این خطوط تا جایی که ممکن بوده، باریک و هم‌رنگ با پنل پشتی طراحی شده است.  سنسور فینگر پرینت یا همان حسگر اثر انگشت نیز همانند نسخه‌های قبلی در قسمت میانی رو به بالای پنل پشتی و به شکل دایره‌ای به چشم می‌خورد. این ترکیب بندی به کاربر برای استفاده راحت از این سنسور کمک زیادی می‌کند.

دقت و سرعت در این سنسور بسیار خوب توصیف شده و مدت بسیار زیادی لازم است تا از کیفیت آن کاسته شود که می‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. کمی پایین‌تر و در وسط پنل لوگوی شیائومی به زیبایی حک شده است.

متأسفانه این گوشی دارای گواهینامه‌های بین‌الملی مقاومت در مقابل آب و گرد و خاک نیست.

نمایشگر

نمایشگر

بررسی گوشی شیائومی mi a2 در بخش صفحه نمایش نشان می‌دهد، این گوشی دارای یک نمایشگر 5.99 اینچی IPS LCD با کیفیت 1080 در 2160 و تراکم پیکسلی 403 پیکسل در هر اینچ است. این نمایشگر FHD+ به لطف حاشیه‌های باریک در لبه چپ و راست خود 77.4 درصد از کل قاب جلویی گوشی را به خود اختصاص داده است. شفافیت و رنگ‌ها در این نمایشگر با ورژن‌های سوپرآمولد متفاوت است اما نباید کیفیت خوب این نمایشگر را نادیده بگیریم. روشنایی در این نمایشگر بسیار خوب و راضی کننده است. البته در نور زیاد خورشید کمی کیفیت دید در این گوشی پایین می‌آید، اما کنتراست مناسب و رنگ‌های واقعی نکته بسیار مثبتی برای این گوشی محسوب می‌شود. سرعت پاسخگویی به لمس انگشت در سطح نمایشگر بسیار بالا توصیف شده و تحت زاویه‌های مختلف صفحه به‌خوبی دیده شده است. نکات گفته شده برای یک گوشی میان‌رده و مقرون به‌صرفه بسیار خوب ارزیابی شده و به‌راحتی می‌تواند کاربران را راضی کند. همچنین با بررسی گوشی شیائومی a2 دریافتیم، در این بخش شیائومی برای مقاومت بهتر نمایشگر در برابر  خط، خش و ضربه از شیشه گوریلا گلس ۵ برای محافظت استفاده کرده و گوشه‌های نمایشگر نیز به‌ دلیل هماهنگی بیشتر با طراحی کلی دستگاه، به صورت خمیده طراحی شده است.

پلتفرم سخت‌افزاری

بررسی گوشی شیائومی mi a2 در بخش پردازشی نشان می‌دهد، پلتفرم سخت‌افزاری این دستگاه شامل یک تراشه اسنپدراگون 660 کوالکام است که طی فرآیند 14 نانومتری تولید شده و دارای یک پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای است. هشت هسته پردازشگر در این تراشه در دو مجموعه طبقه‌بندی می‌شوند که مجموعه اول شامل چهار هسته Kyro با فرکانس کاری 1.8 گیگاهرتز و مجموعه دوم شامل چهار هسته Kyro با فرکانس کاری 2.2 گیگاهرتز هستند. پردازنده گرافیکی آدرنو 512 هم در داخل تراشه اسنپدراگون 660 وظیفه تجزیه و تحلیل داده‌های گرافیکی را بر عهده دارد.

در بخش حافظه نیز مشخصات گوشی شیائومی a2 mi شامل سه نسخه ۴ یا ۶ گیگابایت رَم و ۳۲، ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی است؛ با اینکه این نسخه‌ نسبت به ورژن‌های قبلی این دستگاه ارتقا یافته اما متأسفانه این دستگاه از حافظه‌های جانبی MicroSD پشتیبانی نمی‌کند.


این پلتفرم نشان می‌دهد، شیائومی mi a2 از مدل قبلی خود یعنی mi a1 در جایگاه بالاتر و قدرتمندی قرار دارد و عملکرد سخت‌افزاری این دستگاه در حد یک گوشی میان‌رده بسیار بالا است، اما به‌هرحال بهتر است در حین کار با برنامه‌های سنگین هر چند مدت یکبار به دستگاه کمی استراحت بدهید. کاربران علاقه‌مند به نصب بازی‌های متوسط و نسبتاً سنگین و برنامه‌های پرحجم می‌توانند به خرید این گوشی زیبا و در عین‌حال اقتصادی فکر کنند.

پلتفرم نرم‌افزاری و رابط کاربری

پلتفرم نرم‌افزاری و رابط کاربری

بررسی گوشی شیائومی mi a2 در این بخش نشان می‌دهد، این گوشی برخلاف اغلب گوشی‌های چینی دیگر از کمپانی شیائومی یا هواوی، به‌جای استفاده از رابط کاربری MIUI، از سیستم عامل اندروید One پشتیبانی می‌کند. این اندروید معمولاً به اسم اندروید خالص نیز شناخته شده و دارای هولوگرام   ” Android One”در پشت گوشی است. این اندروید با ارائه ویژگی‌های اصلی سیستم عامل، فقط برنامه‌ها و سرویس‌های گوگل را به شکل پیش‌فرض در خود داشته و تا چند سال امکان بروزرسانی‌های اندروید را دارند. شیائومی mi a2 دارای اندروید خالص 8.1 است و امکان آپدیت آن تا نسخه 9 وجود دارد.

رابط کاربری نیز به لطف اندروید خالص دارای عملکرد مطلوب و کارآیی روان است. ظاهر کلی رابط کاربری شبیه به گوشی‌های پیکسل از کمپانی گوگل است و در کنار سادگی، بسیار یکپارچه بوده و بخش‌های مختلف آن در هماهنگی کامل با یکدیگر هستند.

ارتباطات

بررسی گوشی شیائومی mi a2 در بخش ارتباطات نشان داد این گوشی از نسخه بلوتوث ورژن 5.0، وای‌فای دو باند AC، GPS، پورت اینفرارد، USB C پشتیبانی کرده است. همچنین در این دستگاه درگاه مادون قرمز حذف شده است. 

دوربین‌ها

دوربین‌ها

در بررسی گوشی شیائومی mi a2 جذاب‌ترین بخش برای این گوشی اقتصادی، بخش دوربین است. 

دو ماژول دوربین اصلی گوشی شیائومی می اِی 2 در سمت چپ قسمت فوقانی گوشی در یک برآمدگی بیضی شکل قرار گرفته و از دو لنز 20 و 12 مگاپیکسلی تشکیل شده است. یک چراغ فلش LED دوگانه نیز در بین دو ماژول دوربین تعبیه شده است. هر دو لنز دوربین اصلی این گوشی دیافراگم F/1.8 دارند و قابلیت فوکوس خودکار مرحله‌ای، عکاسی HDR، عکس‌برداری پانوراما و ضبط ویدئوهای 4K با فریم ریت 30 فریم در هر ثانیه توسط این لنزها پشتیبانی می‌شود. در بررسی مشخصات گوشی شیائومی a2 mi باید همواره این نکته را تأکید کرد که دوربین اصلی این گوشی عملکرد بسیار خوبی دارد و با آن می‌توانید تصاویر هنری و زیبایی ثبت کنید. کیفیت دوربین اصلی این گوشی در محیط‌های کم نور کمی دچار افت کیفیت می‌شود اما این افت، به قدری نیست که آزاردهنده باشد. برای رفع این مشکل می‌توانید از فلش LED استفاده کنید. 

برای شمایی که دنبال یک گوشی نسبتاً ارزان اما باکیفیت برای عکاسی هستید، شیائومی mi a2 جزء بهترین گزینه‌ها است. 

دوربین سلفی

بررسی گوشی شیائومی mi a2 مشخص کرد، دوربین سلفی این گوشی نیز 20 مگاپیکسل است.  لنز این دوربین دارای دیافراگم F/2.2 بوده و از قابلیت Auto HDR پشتیبانی می‌کند. شیائومی برای دوربین پرتره خود یک لامپ فلاشLED  اختصاصی نیز در نظر گرفته است. این فلاش به شما برای عکس‌برداری در محیط‌های کم نور کمک می‌کند. بررسی این دوربین نشان می‌دهد عکس‌ها از کیفیت بالایی برخوردار بوده و برای اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی نظیر اینستاگرام و فیس بوک و... بسیار مناسب هستند. 

باتری

در بررسی گوشی شیائومی mi a2 در بخش تآمین انرژی، این دستگاه دارای یک باتری با ظرفیت 3000 میلی‌آمپر ساعتی لیتیوم یونی غیرقابل تعویض است. این باتری با یک بار شارژ کامل می‌تواند در حالت عادی یک روز انرژی مورد نیاز دستگاه را تأمین کند. این باتری با استفاده از تکنولوژی شارژ سریع نسخه 4.0 کوالکام در مدت 115 دقیقه فول شارژ می‌شود که البته متأسفانه فقط در داخل چین قابل دسترس است. در نسخه‌های گلوبال یک شارژر معمولی 10 واتی وظیفه شارژدهی را به عهده دارد. بررسی‌ها نشان داده که در بخش تآمین انرژی این گوشی نسبت به نسخه‌های پیشین اندکی دچار افت شده است. به‌هرحال این باتری می‌تواند به عنوان یک باتری مناسب برای یک گوشی اقتصادی محسوب شده، به خوبی از پس میزان انرژی مصرفی نمایشگر نسبتاً بزرگ و رزولوشن بالای آن برمی‌آید.  

جمع‌بندی

جمع‌بندی

همان‌طور که بررسی گوشی شیائومی mi a2 (وبسایت شیائومی) نشان داد، این گوشی یک میان‌رده اقتصادی اما یک سر و گردن بالاتر از نمونه‌های مشابه در بازار است. این گوشی می‌تواند برای علاقه‌مندان به عکاسی یک گوشی ایده‌آل، با کیفیت و کارآمد باشد. رم و قدرت پردازنده نیز به کاربران برای رفع نیازهای خود کمک بسیاری می‌کند. پس اگر به دنبال یک گوشی ارزان باکیفیت هستید، شیائومی mi a2 را از دست ندهید.