گوشی‌های شیائومی در طی سال‌های گذشته به خوبی توانسته‌اند بسیاری از کاربران گوشی‌های هوشمند را به سمت خود جذب کنند. این محبوبیت کسب شده دلایل زیادی از جمله قیمت اقتصادی و به صرفه نسبت به گوشی‌های هم رده‌ی خود، استفاده از تکنولوژی‌های روز در طراحی و… در ساخت گوشی دارد. اما یکی از مهم‌ترین دلایل آن را می‌توان دوربین با کیفیت بالا به نسبت مبلغ پرداختی دانست. یکی از پرچمدارهای گوشی شیائومی، Xiaomi 12 با سه حسگر دوربین با رزولوشن‌های 50، 13 و 5 که هر کدام ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند، می باشد. دوربین سلفی نیز با رزولوشن 32 مگاپیکسلی از نوع Wide، قابلیت فیلم‌برداری 8K و… دارا است. در این مقاله از سایت همه چی آنلاین قصد داریم دوربین گوشی شیائومی 12 را به صورت کامل بررسی کنیم و به نواقص و نقاط قوت دوربین این گوشی پرچم‌دار بپردازیم. اگر قصد خرید گوشی شیائومی 12 را دارید و اطمینان از کیفیت دوربین گوشی برایتان مهم است و می‌خواهید همه چیز را درباره‌ی دوربین گوشی شیائومی 12 بدانید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

تخفیف ویژه خوانندگان بلاگ (محدود)
قبل از خرید، مشاوره تخصصی رایگان بگیرید
+
کد  تخفیف ویژه بلاگ را دریافت کنید.

روی شماره زیر کلیک کنید:

جدول مشخصات دوربین گوشی Xiaomi 12

مشخصات دوربین گوشی Xiaomi 12
لنز عریض50 مگاپیکسل
لنز فوق عریض13 مگاپیکسل
لنز تلفوتو ماکرو5 مگاپیکسل
دوربین سلفی لنز عریض32 مگاپیکسل
بیشتر بخوانید: مقایسه شیائومی 12 با 12X

بررسی حسگر 50 مگاپیکسلی دوربین Xiaomi 12

بررسی لنز عریض Xiaomi 12

همانطور که گفته شد، دوربین گوشی شیائومی 12 دارای یک لنز 50 مگاپیکسلی می‌باشد. بخش اصلی دوربین Xiaomi 12، دارای پیکسل‌های بزرگ 1.0 میکرومتری با اندازه 1/1.56 اینچ است. خود سنسور توسط یک لنز 6P که OIS را پشتیبانی می‌کند و دیافراگم f/1.9 را ارائه می‌کند، پشتیبانی می‌شود. OIS مخفف Optical Image Stabilizer می‌باشد که وظیفه‌ی اصلی آن گرفتن لرزش هنگام عکاسی است و در واقع مکانیزمی است که در دوربین‌ها برای تثبیت تصویر ضبط شده با تغییر مسیر نوری به سنسور استفاده می‌شود. تثبیت کننده نوری معمولاً از طریق یک حسگر تصویر متحرک یا عنصر لنز اجرا می‌شود. همچنین مجهز به تکنولوژی فوکوس اتوماتیک از نوع PDAF است؛ به این صورت که دو کپی از تصویر ایجاد می‌کند، سپس عناصر لنز را تنظیم می‌کند تا دو تصویر در گوشی شیائومی ادغام شوند.

بررسی حسگر 13 مگاپیکسلی دوربین Xiaomi 12

حسگر بعدی دوربین گوشی شیائومی 12، دوربین فوق عریض یا Ultra Wide می‌باشد که ساخت OmniVision با شماره مدل OV13B10 می‌باشد. وضوح 13 مگاپیکسل، و پیکسل 1.12 میکرومتر و اندازه 1/3.06 اینچ را ارائه می‌دهد. اپتیک‌ها نیز میدان دید 123 درجه و دیافراگم f/2.4 را ارائه می‌دهند. همانطور که گفته شد، این لنز دوربین شیائومی 12 فوق عریض بوده و لازم است توضیحی در خصوص این نوع دوربین‌ها به شما بدهیم. Ultra Wide لنزهایی هستند که دید وسیع‌تری نسبت به لنزهای با زاویه دید عریض استاندارد دارند، اثری که به دلیل فاصله کانونی کوتاه‌تر رخ می‌دهد. هرچه این فاصله کانونی کوتاه‌تر باشد، میدان دید از طریق لنز بیشتر است. میدان دید بر حسب درجه اندازه گیری می‌شود و دوربین‌های فوق عریض در گوشی‌های هوشمند اغلب حدود 120 درجه FOV را ارائه می دهند که نزدیک به چشم انسان است (تقریباً 135 درجه افقی).

بررسی حسگر 5 مگاپیکسلی دوربین Xiaomi 12

سومین حسگر دوربین گوشی شیائومی 12، حسگر 5 مگاپیکسلی از نوع telephoto macro است. ماکرو دوربین 5 مگاپیکسلی S5K5E9 سامسونگ با لنز تله فوتو 2 برابر است و از فوکوس خودکار پشتیبانی می‌کند که به مراتب بسیار بهتر از اکثر دوربین‌های ماکرو 2 مگاپیکسلی است. فاصله کانونی ۵۰ میلی‌متری لنز، دریچه‌ی دیافراگم f/2.4، دارای تکنولوژی فوکوس اتوماتیک از نوع PDAF و قابلیت عکاسی در حالت Panorama و HDR. لنز تله فوتو ماکرو می‌باشد. این لنز می‌تواند تصاویر را با نسبت تصویر به سوژه 1:1 یا بهتر در حالی که در فاصله نسبتاً دورتر است عکس بگیرد. این لنز اغلب برای عکاسی از اشیاء کوچک از فاصله‌ای نزدیک استفاده می‌شود. همچنین در مواردی که مجاورت عکاس با شی، با نور تداخل داشته باشد و راه حل‌های نورپردازی دیگری در دسترس نباشد نیز استفاده می شود.

تنظیمات دوربین شیائومی 12

نگاهی به تنظیمات دوربین شیائومی 12

در این بخش با بخش‌های مختلف اپ دوربین گوشی شیائومی 12 آشنا خواهیم شد. به بررسی تنظیمات دوربین شیائومی 12 که می‌توان گفت شاید بهترین گوشی برای عکاسی یا به دلیل فیلم‌برداری 8K، بهترین گوشی برای فیلمبرداری در رده‌ی قیمتی گوشی‌های شیائومی است، خواهیم پرداخت. اپلیکیشن دوربین ساده و آشناست. عملیات اصلی برای تغییر مودها با استفاده از سایدوایپ‌ها (روی اسکرولر مودها) کار می‌کند و همچنین می‌توانید روی حالت‌هایی که می‌بینید ضربه بزنید تا مستقیماً به آن‌ها بروید. سوایپ‌های بالا و پایین برای جابه‌جایی بین دوربین‌های جلو و عقب کار نمی‌کنند و فقط کلید کنار شاتر این کار را برای شما انجام می‌دهد. می‌توانید با رفتن به تب More و رفتن به دکمه ویرایش، مودهای مختلف را در rolodex اصلی اضافه، حذف و تنظیم مجدد کنید و همچنین می‌توانید از منوی تنظیمات به آن دسترسی داشته باشید. حالت‌های بدون استفاده همچنان در تب More خواهند بود.

منوی معروف به منوی همبرگر در انتهای صفحه، جایی است که گزینه‌های اضافی، به علاوه نماد دسترسی به تنظیمات را پیدا خواهید کرد. در کنار آن منوی همبرگر، یک سوئیچ حالت فلش، یک سوئیچ HDR، یک کلید هوش مصنوعی، یک میانبر به لنز گوگل و یک بخش با لوگوی عصای جادویی با جلوه های زیبایی و فیلترها دارید. یک حالت پیشرفته یا Pro نیز وجود دارد که می‌توانید پارامترهای عکس‌برداری را خودتان تغییر دهید و از آن با دوربین‌های اصلی و فوق عریض استفاده کنید. حالت شب در هر سه دوربین موجود است و همچنین یک تنظیم حالت شب خودکار در منو وجود دارد که به طور پیش فرض فعال است. گزینه دیگری که توجه ما را به خود جلب می‌کند، فوکوس ردیابی چشم است که به طور پیش فرض نیز روشن می‌باشد.

حالات مختلف عکاسی و فیلم‌برداری با دوربین گوشی شیائومی 12

مانند تمام گوشی‌های هوشمند که امروزه روانه‌ی بازار می‌شوند، دوربین گوشی شیائومی 12 نیز دارای حالات مختلف از جمله پرتره، حالت شب و… است که در ادامه به معرفی و بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت. در ادامه به نقد و بررسی مشخصات شیائومی 12 در نور شب و روز خواهیم پرداخت.

عکاسی در نور روز

تصاویر دریافتی در نور روز با گوشی شیائومی 12

عکاسی در نور روز همه چیز واضح به نظر می‌رسد. جزئیات دقیق را می‌توان در تمام قسمت‌های صحنه پیدا کرد، محدوده دینامیکی گسترده است و نویز حتی در داخل خانه وجود ندارد. صحبت از عکس‌های داخل خانه شد؛ شیائومی 12 قادر است بسیاری از جزئیات و وضوح داخل را بدون تولید دانه های ریز حفظ کند. با این حال اگر بخواهیم حساس باشیم، می‌توان استدلال کرد که رنگ‌ها کمی اشباع شده‌اند و نرم‌افزار تمایل به نوردهی کمی کمتر دارد و در نتیجه ظاهر کنتراست‌تری دارد. حالت 50 مگاپیکسلی نیز توصیه نمی‌شود. عکس‌ها نرم‌تر و به طور قابل توجهی نورپردازی‌تر می‌شوند. شما فقط کمی جزییات اضافی به دست می‌آورید و بس.

حالت ماکرو

بررسی حالت ماکرو گوشی Xiaomi 12

ما معمولاً دوربین‌های ماکرو را دوست نداریم؛ زیرا آنها اغلب کیفیت بالایی را به کاربر ارائه نمی‌دهند. با این حال، گوشی‌های شیائومی از معدود گوشی‌هایی هستند که دوربین‌های ماکرو باکیفیت‌تری برای برخی از گوشی‌های این شرکت عرضه می‌کنند. شیائومی 12 نیز از این قاعده مستثنی نیست. ما عادت کرده‌ایم عکس‌های ماکرو با جزئیات کم، کم رنگ و با کنتراست کم را ببینیم که به دلیل عدم وجود فوکوس خودکار، گرفتن آن‌ها دشوار است. ما تقریباً هیچکدام از این‌ها را در اینجا نداریم. دوربین 5 مگاپیکسلی ممکن است جزییات تصاویر را به خوبی تولید نکند، اما نسبت به سنسورهای ارزان قیمت 2 مگاپیکسلی پیشرفت بزرگی است. همچنین فوکوس خودکار و زوم اپتیکال وجود دارد که هر دو تجربه عکس‌برداری را به میزان قابل توجهی بهبود می‌بخشند. رنگ‌ها تند، کنتراست خوب و وضوح بیش از حد قابل قبول است.

عکاسی در نور کم و حالت شب

عکاسی در نور کم و حالت شب با گوشی شیائومی 12

حتی بدون فعال بودن حالت شب، دوربین گوشی شیائومی 12 تصاویری با کیفیت بالا در شب ارائه می‌دهد. با توجه به محدوده داینامیکی چشمگیر، قطعا مقداری HDR در پس زمینه کار می‌کند. هایلایت‌ها به اندازه کافی متعادل به نظر می‌رسند. در حالی که سایه ها مقدار زیادی از جزئیات را نشان می‌دهند، تصاویر همچنین به‌طور شگفت‌انگیزی واضح هستند. جزئیات دقیق را می‌توان در مناطقی با نور خوب مشاهده کرد. کنتراست خوب است و برخلاف عکس‌های نور روز، این‌ها بازتولید رنگ محافظه‌کارانه‌تری را ارائه می‌دهند. می‌توان گفت ما کاملاً تحت تأثیر مدیریت نویز در این عکس‌ها هستیم. ما فقط می‌توانیم دانه‌های قابل مشاهده را در صحنه‌های واقعاً تاریک تشخیص دهیم؛ اگرچه معتقدیم که این امر با وجود کیفیت بالای عکاسی در نور کم اجتناب‌ناپذیر است. 

روشن کردن حالت شب باعث می‌شود تصاویر حتی بهتر به نظر برسند. مطمئناً برخی از شارپ‌سازی‌های مصنوعی در آنجا انجام می‌شود؛ اما به صورتی نیست که بتوان از آن ایرادهای بزرگی گرفت. رنگ‌ها اندکی تقویت می‌شوند، هایلایت‌ها حتی بهتر به نظر می‌رسند و سایه‌ها کمی روشن‌تر می‌شوند تا جزئیات بیشتری را نشان دهند. بهترین ویژگی هم این است که هیچ یک از این‌ها به قیمت نویز اضافی تمام نمی‌شود.

حالت پرتره

بررسی حالت پرتره گوشی Xiaomi 12

عکس‌های پرتره در دوربین گوشی شیائومی 12 واقعا خوب به نظر می‌رسند. وضوح و جزئیات خوب هستند، رنگ‌ها تیز هستند و نویز حتی در شرایط چالش‌برانگیز به حداقل می‌رسد. دوربین می‌تواند رنگ قرمز مایل به طبیعی پوست سوژه را ثبت کند؛ اگرچه کمی ناسازگار است و بسته به شرایط نوری ممکن است پوست نسبتاً رنگ پریده به نظر برسد. افکت faux bokeh تا حدودی قانع کننده است، اما کمی بیش از حد تهاجمی است و مقابله با پیش زمینه ها و پس زمینه های پیچیده‌تر را دشوار می‌کند.

حالت سلفی

بررسی حالت سلفی

دوربین سلفی گوشی شیائومی رزولوشن 32 مگاپیکسلی را در حالت Wide، دریچه‌ی دیافراگم f/2.5، حالت HDR و Panorama و فیلم‌برداری 60 فریم در هر ثانیه ارائه می‌دهد. سلفی‌ها واقعا خوب به نظر می‌رسند. می‌توان استدلال کرد که شیائومی می‌توانست از نظر وضوح بهتر عمل کند اما کیفیت کلی خوب است. جزئیات بسیار خوب، دامنه دینامیکی گسترده، بدون نویز، رنگ‌های تند وجود دارد و چهره سوژه همیشه به خوبی در معرض دید قرار می‌گیرد. دوربین جلو نسبت به شرایط نوری بسیار حساس است زیرا حتی کوچکترین افت نور محیط باعث کاهش قابل توجه وضوح می‌شود. از طرف دیگر، حالت پرتره در پرتره‌های سلفی، بسیار قانع کننده است.

فیلم‌برداری

دوربین گوشی شیائومی 12 می تواند ویدیوهای 4320p@24fps و همچنین 2160p و 1080p را با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه انجام دهد. با این حال، دوربین Ultrawide روی 2160p@30fps محدود شده‌ است. اگرچه همه ویدیوها به صورت الکترونیکی تثبیت شده‌اند، دو حالت دیگر مانند دوربین اکشن وجود دارد که به جای کیفیت، بر روی تثبیت تمرکز می‌کنند. آن‌ها Steady و Steady Pro نامیده می‌شوند و در 1080p@30fps محدود شده‌اند. در فیلم‌برداری با کیفیت 8K در همان ابتدا می‌توانیم ببینیم که وضوح، حداقل برای یک ویدیوی واقعی 4320p عالی نیست. جزئیات خوب است، رنگ‌ها نزدیک به طبیعی هستند، کنتراست خوب است و نویز وجود ندارد. با این حال به صورت کلی فیلم‌های شیائومی 12 نورها و سایه‌های متعادلی را ارائه می‌دهند و در کل عملکردی رضایت‌بخش دارند.

ارزیابی کلی دوربین گوشی شیائومی 12

بعد از بررسی کلی دوربین گوشی شیائومی ۱۲، در این بخش مزایا و معایب دوربین این گوشی را در کنار هم بازگو می‌کنیم تا شما بتوانید به یک نتیجه کلی درباره دوربین گوشی شیائومی ۱۲ برسید.

مزایای این دوربین را می‌توان موارد زیر دانست:

  •  نوردهی خوب برای عکس‌های گرفته شده از منظره
  • تعادل رنگ سفید پایدار در نور روشن و داخل خانه
  • نوردهی، رنگ و فوکوس خوب روی دوربین فوق عریض در تنظیمات فوق عریض پیش فرض
  • نوردهی پایدار، تعادل رنگ سفید و فوکوس خودکار هنگام بزرگنمایی
  • رنگ خوب، نوردهی خوب و فوکوس خودکار سریع در ویدیو

از معایب دوربین گوشی شیائومی 12 می‌توان به:

  • رنگ آبی در عکس‌های نور روشن
  • نویز و کمبود جزئیات تا حدودی در نور کم
  • جلوه تاری غیر طبیعی در حالت بوکه
  • نوردهی کم در عکس‌های شب
  • عدم وجود جزئیات در برخی ویدیوهای داخلی و کم نور
  • مصنوعات ویدیویی، از جمله حاشیه‌های رنگی و تغییر رنگ

اشاره کرد.

کلام آخر

داشتن یک دوربین با کیفیت و با امکانات بالا در گوشی‌های پرچمدار از جمله فاکتورهایی است که کاربران گوشی‌های هوشمند به آن توجه بالایی دارند و انتظار دارند با صرف هزینه‌ای که برای آن گوشی می‌کنند، دوربین بسیار خوبی نیز در اختیار آن‌ها قرار بگیرد. یکی از پرچمدارهای محصولات شیائومی و بهترین گوشی شیائومی در رنج قیمتی خود، گوشی شیائومی 12 است که در این مقاله به بررسی کامل دوربین آن، جزئیات، قابلیت‌ها و مزایا و معایب آن پرداختیم. ماژول دوربینی که این گوشی موبایل در اختیار شما قرار می‌دهد تا حد زیادی نیازهای شما به عنوان یک کاربر گوشی و نه یک عکاس حرفه‌ای برآورده می‌کند. به این نکته توجه کنید که شما در واقع یک گوشی موبایل را خریداری خواهید کرد و نه یک دوربین عکاسی حرفه‌ای. در آخر امیدواریم این مقاله رضایت شما را جلب کرده‌باشد.

منبع: gsmarena