کمپانی شیائومی ده سال بیشتر نیست که در میان دیگر کمپانی‌های مشهور تلفن‌های هوشمند در صدر جدول‌ها بالا آمده و تبدیل به یکی از پرفروش‌ترین‌های بازار شده است. اما در همین چند سال ثابت کرده گوشی‌های میان‌رده و این اواخر حتی پرچم‌دارش، می‌توانند همپای برندهایی مثل سامسونگ نبض بازار را در دست گرفته و حتی از رقبا پیشی بگیرند. گوشی شیائومی پوکو ام 3 پرو یکی از جدیدترین گوشی‌های میان‌رده حاضر در بازار سال 2021 است. این گوشی در 19 می رونمایی و دو روز بعد در 22 می 2021 با قیمت 180 یورو به بازار تلفن‌های هوشمند عرضه شد. یکی از مهم‌ترین پارامترها در مشخصات poco m3 pro امکان پشتیبانی از خدمات 5G است. در ادامه با بررسی poco m3 pro با ما همراه باشید.

بررسی poco m3 pro در طراحی ظاهری

بررسی poco m3 pro در طراحی ظاهری

مشخصات poco m3 pro در بخش طراحی شامل ابعاد متناسب 161.8 در 75.3 در 8.9 میلی‌متر است. این گوشی 190 گرمی دارای فریم و پنل پشتی پلاستیکی براق و بسیار زیبا است و پنل شیشه‌ای جلوی آن با لایه محافظ گوریلا گلاس کلاس 3 پوشیده شده. این بدنه براق دارای جنسی است که متأسفانه اثر انگشت روی آن می‌ماند، اما زیبایی خیره‌کننده گوشی پوکو باعث شده از این عیب به‌راحتی بگذریم. لبه‌های کرو و منحنی شیائومی پوکو m3 پرو این گوشی نازک و ظریف را بیش از پیش خوش‌دست کرده است. حاشیه‌های پیرامون نمایشگر 6.5 اینچی این گوشی بسیار ظریف و باریک طراحی شده که تنها در حاشیه پایینی کمی پهن‌تر طراحی شده است.

شیائومی با تعبیه دوربین سلفی در حفره‌ای دایره‌ای شکل یا پانچ هول در قسمت فوقانی و در وسط نمایشگر سعی کرده تا نمایشگر گوشی کاملاً تخت و بی‌حاشیه یا نقطه‌ای مزاحم برای چشم باشد و البته در این امر کاملاً موفق بوده است. این سنسور علاوه‌بر ثبت تصاویر پرتره یا سلفی وظیفه تشخیص چهره دو بعدی را نیز دارد که این تشخیص چهره، به‌راحتی و با سرعت بسیار خوب انجام می‌پذیرد. حسن اصلی این سنسور در این است که با کوچک‌ترین تغییر زاویه در صورت سنسور قفل گوشی را باز نمی‌کند. چون معمولاً سنسورها با قرار گرفتن در جلوی صورت حتی به‌صورت اتفاقی این اشتباه را کرده و مدام قفل اسکرین را باز می‌کنند. 

در پنل پشتی در قسمت بالا و سمت چپ یک سطح تیره رنگ مستطیلی شکل بزرگ که تا فریم نیز کشیده شده، وجود دارد. درون این سطح تیره یک قاب مستطیلی شکل با لبه‌های منحنی قرار گرفته است. درون این قاب که کمی هم از سطح اصلی پنل برجسته‌تر است، سه سنسور دوربین اصلی به همراه یک فلش Dual LED  و یک سنسور نورسنج قرار گرفته است. در زیر این قاب مدل گوشی POCO به‌صورت لوگوتایپی بزرگ حک شده است. دکمه پاور که وظیفه اسکن اثر انگشت را نیز به عهده دارد، به‌صورت فیزیکی به همراه دکمه دو کاربردی کنترل حجم صدا در لبه راست فریم وجود دارد. این سنسور با توجه به مشخصات poco m3 pro و نوع IPS پنل جلویی انتخاب بسیار خوبی برای گوشی شیائومی پوکو ام3 پرو است. کارایی این سنسور بسیار سریع و باکیفیت است. 

بلندگوی دوگانه گوشی طبق معمول اکثر گوشی‌های هوشمند، در لبه پایینی و بالایی جا گرفته است. اما جک 3.5 میلی‌متری صدا برخلاف بیشتر گوشی‌ها که در لبه پایینی قرار گرفته، در لبه بالایی جای‌گذاری شده. در لبه پایینی به جز اسپیکر و میکروفون پورت USB تایپ C هم وجود دارد. در لبه سمت چپ نیز درگاه خشاب سیم کارت وجود دارد که مشخصات poco m3 pro مشخص کرده می‌توان به‌صورت دو سیم کارت همزمان یا یک سیم کارت / یک حافظه جانبی MicroSD از آن بهره برد. رنگ‌بندی این گوشی شیائومی شامل رنگ‌های آبی، زرد و مشکی است. 

بررسی مشخصات poco m3 pro در بخش نمایشگر و اسپیکر

مشخصات poco m3 pro در بخش نمایشگر شامل یک پنل 6.5 اینچی از نوع IPS LCD با رزولوشن 1080 در 2400 پیکسل است. این نمایشگر حدود 84 درصد از کل بدنه را به خود اختصاص داده است. یک لایه از فن‌آوری کورنینگ گوریلا گلاس نسخه 3 سطح این نمایشگر را پوشانده که وظیفه دارد از خش و خط احتمالی جلوگیری کند. بررسی Poco m3 pro نشان داده نرخ تازه‌سازی در این نمایشگر 90 هرتز است و این عدد باعث پیمایش آسان‌تر در بین صفحات می‌شود. این نرخ نوسازی در مقایسه با گوشی‌های هم مرتبه مثل A31 سامسونگ ویژگی قابل تقدیری است. در حالت استاندارد نوری، حداکثر روشنایی نمایشگر 410 نیت است، اما در موقعیت نوری شدید و یا در معرض نور مستقیم خورشید حداکثر روشنایی به 530 نیت افزایش پیدا می‌کند. بنابراین در موقعیت نوری شدید کاربرد این نمایشگر خیلی راضی کننده نخواهد بود. رنگ‌ها در این نمایشگر به‌صورت دقیق با کنتراست مناسب نمایش داده می‌شوند. نمایش رنگ‌ها در کل رضایت‌بخش توصیف شده است. 

مشخصات poco m3 pro در بخش امکانات صوتی نیز شامل بلندگویی معمولی اما باکیفیت است. در رنج قیمتی این گوشی با رقبای حریف انتظار داشتیم اسپیکری استریو ببینیم اما متأسفانه و به دلیلی نامعلوم اسپیکر این گوشی یک اسپیکری معمولی است. صدا از خروجی اسپیکر پایین تا حد بسیار زیادی قابل بلند کردن است. اما در بالاترین درجه حجم صدایی، صدا کمی دچار افت کیفیت و نویز می‌شود. اما در کل می‌توان از امکانات صوتی یاد شده در بررسی poco m3 pro راضی بود. 

سخت افزار و نرم افزار در بررسی poco m3 pro

مشخصات poco m3 pro در بخش پلتفرم سخت‌افزاری مشخص می‌کند این گوشی از یک چیپست مدیاتک Demensity 700 هفت نانومتری از نوع 5G استفاده کرده است. نکته مثبت در این پلتفرم استفاده از فن‌آوری 5G در این گوشی است که همین نکته حساب این گوشی را از بقیه رقبا با توجه به قیمت مقرون به‌صرفه‌شان جدا می‌کند. این پردازنده هشت هسته‌ای است و دارای دو هسته 2.2 گیگاهرتزی Cortex A76 و شش هسته 2.0 گیگاهرتزی Cortex A55 است. پردازنده گرافیکی در این دستگاه Mali G57 است که در مرتبه‌ای نسبتاً پایین‌تر از چیپست پردازنده قرار گرفته است. این پردازنده در اجرای بازی‌های سنگین با گرافیک بالا درمی‌ماند و در حد همان استانداردها است. البته از یک گوشی میان‌رده با رنج قیمتی شیائومی poco m3 pro نباید انتظار زیادتری از این داشت. کار با این واحد پردازش در این بازه قیمتی رضایت‌بخش است، اما به‌هرحال باید صبر کرد و دید آیا این تراشه در دراز مدت دچار کندی و لگ می‌شود یا نه. بررسی poco m3 pro نشان می‌دهد این دستگاه دیجیتال در حافظه های 64 گیگابایت حافظه ذخیره سازی با 4 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه ذخیره سازی با 6 گیگابایت رم در بازار تلفن‌های هوشمند موجود است. البته این مقدار حافظه با استفاده از کارت حافظه MicroSD که در یکی از خشاب‌های سیم کارت قرار می‌گیرد، امکان ارتقا تا 1 ترابایت را دارد. 

در بخش نرم‌افزاری نیز مشخصات poco m3 pro شامل پشتیبانی از اندروید 11 به‌صورت پیش‌فرض و رابط کاربری MIUI 12 است. این رابط کاربری بالاترین نسخه از MIUI است که به‌ شما امکان دسترسی‌های مناسب و جدید، شخصی‌سازی‌های جذاب و قابلیت‌های فراوان نرم‌افزاری می‌دهد. متاسفانه تحریم‌های ایالت متحده شرکت‌های چینی هواوی و شیائومی را در برگرفته است. اما تحریم‌های گوگل تنها شامل شرکت هواوی شده و شیائومی از خدمات گوگل و گوگل پلی استفاده می‌کند. شرکت‌ شیائومی رابط کاربری MIUI بر پایه‌ اندروید را طراحی کرده‌ است. در واقع پوسته MIUI بر اندروید گوگلی سوار است و قادر به پشتیبانی از بسیاری از ویژگی‌ها است. نباید از یاد ببریم امکان آپدیت یا به‌روزرسانی نسخه‌های اندروید و MIUI وابسته به یکدیگر نیستند. شرکت شیائومی معمولاً در طی یک یا دو سال ۲ ورژن از نسخه‌های ارتقا یافته اندروید را به کاربرانش ارائه می‌کند. بسیاری از امکانات MIUI نیز با به‌روزرسانی‌های ماهیانه و یا هفتگی بهبود عملکرد پیدا می‌کنند. رابط کاربری MIUI در نسخه‌های MIUI 12 و MIUI 12.5 کاملا بهینه شده و امکاناتی نظیر هوش مصنوعی برای اجرای سریع‌تر برنامه‌ها به آن اضافه شده است.

دوربین گوشی پوکو ام3 پرو چه ویژگی‌هایی دارد؟

دوربین گوشی پوکو ام3 پرو چه ویژگی‌هایی دارد؟

مشخصات poco m3 pro در بخش‌ دوربین‌ها شامل ماژولی سه‌گانه است که در قابی مستطیلی در پنل پشتی تعبیه شده است. این لنزها به ترتیب شامل یک سنسور واید 48 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8، سنسور ماکرو 2 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 و در نهایت سنسور depth برای تشخیص عمق که 2 مگاپیکسلی است و عدد دیافراگم آن معادل با f/2.4 است، می‌شوند. اولین چیزی که در مشخصات poco m3 pro در بخش دوربین به چشم می‌آید عدم وجود لنز اولتراواید در این مجموعه دوربین است. 

عکس‌های گرفته شده با لنز واید در نور طبیعی و استاندارد روز، دارای کیفیتی خوب و قابل قبول است. جزئیات با دقت فراوان در تصاویر لحاظ شده و دامنه داینامیک رنج و کنتراست رنگی مناسبی را دارا است. شارپنس و وایت بالانس نیز در این دوربین قابل قبول است. دوربین ماکرو نیز در مشخصات poco m3 pro عکس‌های خوب و قابل قبول می‌گیرد و در این بازه قیمتی مناسب و تأثیرگذار است. تنها عاملی که باید حواس کاربر به آن باشد عدم وجود لرزشگیر اپتیکال است. بنابراین در هنگام گرفتن عکس‌های ماکرو باید دقت شود که دست نلرزد و یا تحرک سوژه باعث به ‌وجود آمدن عکس‌های مات نشود.

 در مورد سنسور تشخیص عمق نیز سوژه پرتره به‌خوبی از بک گراند جدا می‌شود، اما در این حالت سوژه کمی از فوکوس در می‌آید. به‌طور کلی تنها ایرادی که می‌توان به‌صورت جدی به دوربین proPoco m3 گرفت و کاربران بسیاری خبر از آن داده‌اند، مشکلات پوکو در فوکوس‌کشی صحیح و دقیق است. به شکلی که در ویزور این گوشی بایستی چند بار با انگشت روی نقطه‌ای از عکس که می‌خواهیم فوکوس روی آن ترتیب داده شود، بزنیم. این کار روی سوژه‌های کوچک کمی دشوار و نیازمند دقت است. مشخصات poco m3 pro نشان می‌‍‌دهد این دوربین در بخش فیلم‌برداری تنها قادر به گرفتن فیلم‌هایی با کیفیت 1080 با فریم ریت 30 است. 

بررسی poco m3 pro در بخش دوربین سلفی نیز نشان می‌دهد این گوشی اقتصادی دارای یک سنسور 8 مگاپیکسلی است. این سنسور در این بازه قیمتی تقریباً ضعیف‌ترین است. این دوربین تنها در شرایط نوری مساعد است که عکسی معمولی می‌گیرد، اما با زوم کردن روی این عکس نویزهایی در این تصویر پدیدار شده و راضی کننده نخواهد بود. 

باتری poco m3 pro 

منبع تامین انرژی در poco m3 pro یک باتری بزرگ و حجیم غیرقابل تعویض 5000 میلی آمپر ساعتی است. این باتری با استفاده از یک شارژر سریع 18 واتی قابلیت شارژ داشته اما به دلیل وات نسبتاً پایین این شارژر حدود 1 ساعت و نیم شارژ آن به طول می‌انجامد. مشخصات poco m3 pro در این بخش با توجه به قیمت مقرون به‌صرفه این گوشی میان‌رده رضایت‌بخش بوده و در استفاده روزمره و معمول تا 24 ساعت شارژ را نگه می‌دارد و بی‌نیاز به شارژدهی مجدد است. 

نتیجه‌گیری

نتیجه‌گیری

مشخصات poco m3 pro (وبسایتجی‌اس‌ام آرنا) مشخص کرد این گوشی اقتصادی با توجه به قیمت و کارایی دارای پلتفرمی قابل قبول است. اما مثلاً در بخش دوربین سلفی ضعیف عمل کرده و با توجه به بقیه گوشی‌های میان‌رده رقیب در این رنج قیمتی دارای عملکردی مثبت و قابل قبول نیست. در بقیه پارامترها نیز نسبتاً خوب عمل کرده، اما به‌هرحال دچار باگ‌هایی نیز هست. برای انتخاب این گوشی بهتر است با مقایسه آن با هم‌ردیف‌ها تصمیم قطعی را گرفت. اما استفاده از فن‌آوری 5G در این گوشی با توجه به این‌که در گوشی هم‌سطح دیگری این قابلیت وجود ندارد، نکته بسیار مثبتی است.