اینترنت 4G در حال حاضر به یکی از بخش‌های جدا نشدنی از زندگی ما تبدیل شده است. نسل چهارم اینترنت موبایل باعث محبوبیت بیش از پیش دستگاه‌های موبایل شده است و این امکان را فراهم کرده که دستگاه‌های موبایل بتوانند با سرعت بسیار بالایی به شبکه اینترنت وصل شوند. اما با وجود اینکه ما هر روز از قابلیت 4G در زندگی روزمره خودمان استفاده می‌کنیم خیلی‌ها هنوز نمی‌دانند که اینترنت 4G چیست و چرا استفاده از آن اهمیت دارد. به همین خاطر تصمیم داریم در مقاله امروز به این سوال پاسخ دهیم که اینترنت 4G چیست، چرا این قابلیت در بین شبکه های تلفن همراه مهم است و سرعت اینترنت 4G چقدر است؟ با ما همراه باشید:

اینترنت 4G چیست؟

اینترنت 4G چیست؟

اینترنت 4G نسل چهارم شبکه اینترنت همراه است که پس از نسل دوم و سوم این شبکه یعنی 2G و 3G رونمایی شد. اینترنت 4G با اینکه به اندازه قابلیت 5G سریع نیست اما نسبت به نسل قبلی خودش بهبود چشمگیری داشته است. برخی اوقات ممکن است با عباراتی نظیر 4G LTE نیز از نسل چهارم اینترنت موبایل یاد شود اما این عبارت درست نیست زیرا LTE یکی از انواع شبکه 4G به شمار می‌رود. در حال حاضر اینترنت 4G یکی از پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌هایی است که اکثر شبکه‌های اینترنت همراه از آن استفاده می‌کنند. 

با عرضه قابلیت 4G نحوه استفاده از گوشی‌های موبایل به سرعت تغییر کرد. با وجود اینکه شبکه‌های 3G نیز نسبتا سریع بودند اما با داشتن یک گوشی 4G شما می‌توانستید بدون هیچگونه مشکلی، ویدیوهای HD را به صورت آنلاین تماشا کنید. به همین خاطر کاربردهای گوشی‌های هوشمند به شکل قابل توجه‌ای افزایش یافت. امروزه می‌توانید اکثر کارهایی که بر روی لپتاپ یا کامپیوتر قابل انجام بود را با استفاده از یک گوشی یا تبلت انجام دهید. در اینترنت 4G صرف نظر از میزان اطلاعاتی که به آن نیاز دارید، می‌توانید همیشه با سرعت ثابتی به اینترنت وصل شوید و اطلاعات موردنیاز را دریافت کنید. 

سرعت اینترنت 4G چقدر است؟

سرعت اینترنت 4G چقدر است؟

در مقایسه با اینترنت 3G سرعت اینترنت 4G خیلی زیاد است. قابلیت 4G استاندارد می‌تواند به سرعت دانلودی برابر با ۱۴ مگابیت بر ثانیه برسد که تقریبا سه برابر نسل قبلی خودش است. در واقع قابلیت 4G می‌تواند به سرعت‌هایی برابر با ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه برسند و از طریق این قابلیت شما قادر خواهید بود چندین گیگابایت اطلاعات را فقط در مدت چند دقیقه یا ثانیه دانلود کنید. این مدت زمان در شبکه 3G برخی اوقات به چند ساعت هم می‌رسید. سرعت اینترنت 4G در زمان آپلود اطلاعات هم خیلی زیاد است. سرعت اینترنت 4G استاندارد در زمان آپلود برابر با ۸ مگابیت بر ثانیه است و در تئوری نیز سرعت آن حتی به ۵۰ مگابیت بر ثانیه می‌رسد. برای مقایسه بهتر است بدانید که سرعت آپلود اینترنت 3G حدودا ۰.۵ مگابیت بر ثانیه بود. 

در حال حاضر خیلی از کاربران از شبکه موبایل هم در کنار شبکه وای‌فای محلی خودشان استفاده می‌کنند زیرا عملا هیچ تفاوتی بین سرعت آن‌ها وجود ندارد. حتی برخی از اپراتورها هم امکان استفاده از شبکه‌های 4G ثابت برای کاربران خودشان فراهم کرده‌اند. با استفاده از این شبکه ها کاربر می‌تواند به یک مودم قابل حمل وصل شود و هر موقع که لازم بود آن را با خود جابجا کند.

چرا استفاده از قابلیت 4G مهم است؟

چرا استفاده از قابلیت 4G مهم است؟

قابلیت 4G به شکل چشمگیری صنعت موبایل را زیر و رو کرده است و توانسته است مسیر را برای گسترش دستگاه‌های موبایل امروزی فراهم کند. در واقع اینکه استفاده از گوشی موبایل به این شکل گسترش یافته‌اند فقط و فقط مدیون وجود اینترنت 4G است. یکی از مهم‌ترین مزایای قابلیت 4G میزان تاخیر خیلی کم آن است. زمانی که به تعامل بلادرنگ نیاز دارید، باید تاخیر تا حد ممکن پایین باشد. برای مثال در جلسات آنلاین و یا بازی‌های آنلاین میزان تاخیر باید در کوتاه‌ترین حالت خودش باشد. در صورتی که از یک گوشی 4G استفاده کنید خیلی راحت می‌توانید با همکاران، دوستان و خانواده خودتان در ارتباط باشید و بدون هیچگونه مشکلی با آن‌ها صحبت کنید. اینترنت 4G مزایای زیادی هم برای قابلیت Voice Over LTE یا VoLTE داشته است. این شبکه یک ارتباط پایدارتر و شفاف‌تر را فراهم می‌کند و تماس‌های صوتی با کیفیت بهتری برقرار خواهند شد. به همین خاطر خیلی از کسب و کارها می‌توانند به راحتی به سیستم‌های تلفنی اینترنتی وصل شوند. 

یکی دیگر از مزایای قابلیت 4G برای کسب و کارها، سادگی و سرعت بالای راه‌اندازی اینترنت 4G است. در صورتی که بخواهید به سرعت یک شبکه اینترنت در یک موقعیت جدید راه‌اندازی کنید، می‌توانید این کار را در عرض چند دقیقه انجام دهید. این مدت زمان برای شبکه‌های کابلی ممکن است چند روز یا حتی چند هفته باشد. حتی صنایع خودروسازی هم از مزایای شبکه 4G بی نصیب نمانده‌اند و از قابلیت‌های این شبکه در ماشین‌های خودشان استفاده می‌کنند. اینترنت 4G دورکاری در زمان کرونا را هم تا میزان چشمگیری تسهیل کرده بود. تاثیر و اهمیت قابلیت 4G در صنایع متعدد دیگری هم قابل دیدن است زیرا شرکت‌ها و کاربران مختلف با استفاده از این شبکه می‌توانند با محدودیت‌های خیلی کمتری به اینترنت وصل شوند. خیلی از شرکت‌ها از قابلیت 4G برای اتصال به اینترنت استفاده می‌کنند. انعطاف‌پذیری، سرعت و قابل اعتماد بودن این شبکه باعث شده است که در مقایسه با تکنولوژي‌های دیگر ترجیح داده شود.

معایب اینترنت 4G

معایب اینترنت 4G

پوشش ضعیف اینترنت 4G در خارج از مناطق شهری، مهم‌ترین نقطه ضعف این تکنولوژی است. در صورتی که شما اتصال 4G خودتان را از دست بدهید و وارد یک منطقه با پوشش 3G شوید، باید باز هم هزینه اینترنت 4G را پرداخت کنید. به همین خاطر خیلی از کاربران نگران این موضوع هستند. البته برخی از اپراتورها برای اینترنت 4G هم همان هزینه اینترنت 3G را دریافت می‌کنند اما خیلی از اپراتورها نیز چنین سیاستی ندارد و در عین حال برخی مواقع هیچ شفافیتی در این زمینه وجود ندارد. 

نحوه کار اینترنت 4G

نحوه کار اینترنت 4G تقریبا شبیه به اینترنت 3G است اما سرعت آن خیلی بیشتر است. با استفاده از بسته‌های اینترنت پرسرعت شما می‌توانید بدون نیاز به وای‌فای به اینترنت پرسرعت دسترسی داشته باشید. با استفاده از یک گوشی موبایل، کاربر می‌تواند به سرعت دانلودی تا ۲۱ مگابیت بر ثانیه دسترسی داشته باشد. البته این موضوع تا حدود زیادی به لوکیشنی که در آن قرار دارید هم بستگی دارد. برای مثال در شهرهای بزرگ سرعت اینترنت بیشتر از روستاهای کوچک است. اینترنت 4G اساسا یک سیستم رادیویی پرسرعت است و احتمالا دکل‌های رادیویی ضروری برای این سیستم را هم در اطراف محل زندگی خودتان دیده‌اید. این آنتن‌ها سیگنال‌های ضروری برای فعالیت اینترنت 4G را فراهم می‌کنند. مهم‌ترین چالش برای اپراتورها این است که بیشترین اطلاعات ممکن را از طریق این سیگنال‌ها ارسال نمایند. هرچقدر که اطلاعات گنجانده شده داخل سیگنال رادیویی بیشتر باشد، سرعت اینترنت هم بیشتر خواهد بود.

مانند اینترنت 3G، اینترنت 4G هم یک پروتکل است که اطلاعات را از طریق Packetهای مختلف ارسال و دریافت می‌کند. با این وجود نحوه کار اینترنت 3G کمی با اینترنت 4G متفاوت است. اینترنت 4G براساس IP فعالیت می‌کند. این بدین معنی است که حتی برای دریافت و ارسال داده‌های صوتی هم از پروتکل اینترنت استفاده می‌شود. این موضوع باعث می‌شود امکان دستکاری و بهم ریختگی داده‌ها حتی در فواصل طولانی هم به صفر برسد و کاربر در تمامی شرایط یک تجربه یکپارچه داشته باشد. مانند اکثر شبکه‌های موبایل، قابلیت 4G از طریق برقراری ارتباط بین گوشی 4G و یک ایستگاه اصلی فعالیت می‌کند. ایستگاه اصلی همان آنتنی است که احتمالا در نزدیکی محل زندگی خودتان دیده‌اید. این آنتن اطلاعات را از گوشی شما دریافت می‌کند و در سطح اینترنت ارسال می‌کند و بالعکس.

یکی از موضوعاتی که باعث شده اینترنت 4G نسبت به اینترنت 3G برتری داشته باشد، ظرفیت بیشتر آن است. قابلیت 4G می‌تواند حتی در زمان اوج هم از کاربران بیشتری پشتیبانی کند. برای مثال یک آنتن 3G می‌تواند بهترین اتصال ممکن را نهایتا در اختیار ۱۰۰ نفر قرار دهد اما یک آنتن 4G در همان شرایط یکسان از ۴۰۰ نفر پشتیبانی می‌کند. همچنین گفتیم که میزان تاخیر قابلیت 4G خیلی کمتر است و شبکه خیلی سریعتر به دستورات شما پاسخ می‌دهد. این موضوع برای خیلی از افراد، از جمله گیمرها ضروری است. 

سخن نهایی

در این مقاله در مورد اینترنت 4G و مزایا و معایب این نسل از اینترنت همراه صحبت کردیم. در صورتی که در این زمینه سوال خاصی دارید، می‌توانید از طریق قسمت نظرات همین مطلب با ما در ارتباط باشید. کارشناسان همه چی آنلاین آماده‌اند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن به تمامی سوالات شما پاسخ دهند.