یادگیری زبان با هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) یک رویکرد نوین در حوزه آموزش زبان است که با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته، امکانات هوش مصنوعی و الگوریتم‌های پیچیده، به زبان آموزان کمک می‌کند تا به طریقی هوشمندانه و مؤثر، زبان را یاد بگیرند.

هوش مصنوعی در یادگیری زبان از طریق ایجاد و توسعه نرم افزارها و برنامه‌های کامپیوتری پیشرفته، توانایی‌هایی فراهم می‌کند که در آموزش زبان سنتی به سختی قابل دستیابی بوده است. با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی، این نرم افزارها می‌توانند به طور خودکار تشخیص دهند که کدام قسمت‌های زبان برای زبان آموز سخت‌تر است و نیاز به تمرین بیشتر دارد، و در عین حال قادرند برنامه‌های آموزشی خود را به صورت شخصی سازی شده به نیازهای هر فرد بپیوندانند.

در ادامه 5 مورد از بهترین نرم افزارهای هوش مصنوعی در زمینه آموزش زبان را به شما معرفی کرده‌ایم.

1. Duolingo؛ یکی از بهترین نرم افزارهای یادگیری زبان با هوش مصنوعی

1. Duolingo؛ یکی از بهترین نرم افزارهای یادگیری زبان با هوش مصنوعی

این نرم افزار برای مبتدیان بهترین است. از لحاظ یادگیری زبان خارجی در سطح مبتدی،Duolingo بسیار محبوب است. این نرم‌افزار با استفاده از شخصیت‌های تعاملی واقعی درون برنامه با زبان‌آموزان، صحبت می‌کند. هر شخصیت ویژگی شخصیتی خاصی دارد و صداها نشان‌دهنده آن ویژگی است. این مورد یادگیری زبان با هوش مصنوعی را جذاب‌تر می‌کند.

2. Babbel؛ یکی از بهترین نرم افزارهای یادگیری زبان با هوش مصنوعی برای موقعیت‌های واقعی

2. Babbel؛ یکی از بهترین نرم افزارهای یادگیری زبان با هوش مصنوعی برای موقعیت‌های واقعی

این نرم افزار برای شبیه‌سازی موقعیت‌های واقعی زندگی بهترین است. Babbel یکی از محبوب‌ترین نرم افزارهای هوش مصنوعی است که در نسبت با دیالوگ‌های تعاملی است و گفتگوهای واقعی را تقلید می‌کند. کاربر به لحن بومی زبان گوش می‌دهد، بر اساس آن صحبت می‌کند و نیوانس‌های تلفظ، تن صدا و جریان طبیعی زبان را یاد می‌گیرد. این نرم افزار بیشترین توجه را به زبان‌های اروپایی، به خصوص اسپانیایی، دارد.

3. Ling؛ یکی از بهترین نرم افزارهای یادگیری زبان با هوش مصنوعی بر اساس بازی‌محوری

3. Ling؛ یکی از بهترین نرم افزارهای یادگیری زبان با هوش مصنوعی بر اساس بازی‌محوری

این نرم‌افزار برای تجربه بازی‌محور بهترین است. Ling یکی از سریع‌ترین نرم‌افزارهای یادگیری زبان است. تجربه کاربری آن از روش‌های نوآورانه مانند پیام‌های صوتی، درس‌های صوتی و سیستم تشخیص گفتار استفاده می‌کند و به شما یک محیط یادگیری جذاب را ارائه می‌دهد. همچنین یادگیری گرامر با هوش مصنوعی با این نرم‌افزار هم یک یادگیری بسیار جذاب است و ملال‌آور نیست.

بیشتر بخوانید: آینده هوش مصنوعی

4. Memrise؛ یکی از بهترین نرم افزارهای یادگیری زبان با هوش مصنوعی برای مکالمه با ربات گفتگو

4. Memrise؛ یکی از بهترین نرم افزارهای یادگیری زبان با هوش مصنوعی برای مکالمه با ربات گفتگو

ممرایز ویدیوهای واقعی را درون دروس خود یکپارچه می‌کند و زبان آموزان را با مکالمات و موقعیت‌های واقعی آشنا می‌کند. این تجربه غوطه‌ورکننده به زبان‌آموزان کمک می‌کند که درک کنند چگونه زبان در موقعیت‌های عملی استفاده می‌شود.

زبان‌های موجود: عربی، چینی، دانمارکی، هلندی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، اندونزیایی، ایتالیایی، ژاپنی، کره‌ای، نروژی، لهستانی، پرتغالی، روسی، اسپانیایی، سوئدی، ترکی، اوکراینی و ویتنامی.

ممرایز امکانات چندرسانه‌ای متنوعی مانند کلیپ‌های صوتی، ویدیوها، تصاویر و جملات نمونه را ارائه می‌دهد. این رویکرد برای سبک‌های یادگیری مختلف به خوبی کار می‌کند و به کاربران کمک می‌کند تا به سرعت مفاهیم زبانی جدید را درک و به خاطر بسپارند. بر همین اساس آموزش لغات با هوش مصنوعی با این نرم‌افزار بسیار ساده خواهد بود.

برنامه، عناصر بازی‌سازی مانند امتیاز و پاداش را در بر می‌گیرد تا زبان‌آموزان را مشتاق نگه دارد. این امر نه‌تنها تمرین روزانه را باعث می‌شود بلکه تجربه یادگیری را هم جذاب‌تر می‌کند. این نرم‌افزار همچنین به کاربران اجازه می‌دهد تا دوره‌های زبان‌آموزی خود را ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: آموزش چت جی پی تی

5. Rosetta Stone؛ بهترین نرم افزار یادگیری زبان با هوش مصنوعی بر اساس یادگیری بصری

5. Rosetta Stone؛ بهترین نرم افزار یادگیری زبان با هوش مصنوعی بر اساس یادگیری بصری

روزتا استون یک نرم‌افزار است که برای افرادی ساخته شده که از طریق آموزش بصری یاد می‌گیرند. این نرم‌افزار تمرکز زیادی روی رسانه‌های بصری دارد تا به کاربران کلمات و عبارات جدید را آموزش دهد. رزوتا استون از پیشروان کاربرد هوش مصنوعی در زبان است.

رزوتا استون همچنین بر تمرکز بر زمینه و متن تأکید دارد و به ترجمه اتکا نمی‌کند. این امر کمک می‌کند تا زبان‌آموزان به جای ترجمه از زبان مادری، در زبان هدف فکر کنند. این نقطه قوت بزرگی است که این نرم‌افزار را از نرم‌افزارهایی مانند Duolingo و برنامه‌های مشابه که به طور گسترده بر ترجمه تکیه می‌کنند، متمایز می‌کند.

زبان‌هایی که در دسترس هستند شامل عربی، چینی (ماندارین)، هلندی، فیلیپینی (تاگالوگ)، فرانسوی، آلمانی، یونانی، عبری، هندی، ایرلندی، ایتالیایی، ژاپنی، کره‌ای، لاتین، فارسی، لهستانی، پرتغالی (برزیلی)، روسی، اسپانیایی (آمریکای لاتین)، اسپانیایی (اسپانیا)، سوئدی، ترکی و ویتنامی است.

ویژگی‌های برجسته این نرم‌افزار عبارتند از:

  • استفاده از تکنولوژی TruAccent که به زبان‌آموزان کمک می‌کند تا لهجه واقعی را یاد بگیرند. بزرگ‌ترین مزیت این تکنولوژی، این است که بازخورد فوری و زنده درباره تلفظ را فراهم می‌کند و زبان‌آموز را تشویق می‌کند تا تمرین کند که به نتیجه مطلوب برسد. این کار به زبان‌آموز کمک می‌کند تا در زمان صحبت‌کردن به زبان هدف، لحنش طبیعی‌تر به نظر برسد.
  • شما می‌توانید تمرین‌های شنیداری و خواندنی را برای تقویت مهارت‌های شنیداری و خواندنی خود انجام دهید.
  • تمرین‌های نوشتاری انجام دهید تا مهارت نوشتاری خود را بهبود بخشید.
  • استفاده از منابع تعاملی مثل فیلم‌ها، پادکست‌ها و مکالمات واقعی برای تمرین مهارت‌های شنیداری و گفتاری.
  • پیگیری روزانه و منظم و تعهد به تمرین و یادگیری زبان.
  • استفاده از منابع آموزشی چندرسانه‌ای مانند کتاب، ویدئو، نرم‌افزار و منابع آنلاین.
  • شرکت در کلاس‌های آنلاین یا حضوری با معلمان بومی زبان.
  • ایجاد محیط زبان زنده و فراگیر در زندگی روزمره خود.
  • استفاده از فرصت‌های مکالمه با بومی زبان‌های هدف، مانند سفر به کشورهای مورد نظر یا شرکت در گروه‌های زبانی.
  • ایجاد یک برنامه یادگیری منظم که شامل اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت باشد و تمرین‌های مکرر را در بر بگیرد.

یادگیری زبان با این نرم‌افزار ممکن است به زمان و تعهد زیادی احتیاج داشته باشد، اما با تمرکز، تلاش و پشتکار، می‌توانید به مهارت‌های زبانی قوی‌تری دست یابید.

شما همچنین می‌توانید از چت جی پی تی، هوش مصنوعی بینگ و هوش مصنوعی گوگل بارد برای مکالمه به زبان مدنظرتان استفاده کنید.

معایب یادگیری زبان با هوش مصنوعی

در ادامه برخی از معایب یادگیری زبان با هوش مصنوعی را بررسی می‌کنیم:

نبود تعامل انسانی:

در حالتی که از روش‌های سنتی یادگیری زبان مانند کلاس‌های حضوری یا تدریس شخصی استفاده می‌شود، تعامل مستقیم با معلم یا گروه‌های زبانی وجود دارد. این تعاملات انسانی به فرصت‌هایی برای مکالمه، تمرین و بازخورد زنده منجر می‌شود که در یادگیری زبان مفید است. با استفاده از هوش مصنوعی، این تعاملات انسانی به‌طور مستقیم وجود ندارد و این امر ممکن است به کیفیت واقعیت و طبیعی‌بودن مهارت‌های مکالمه و تلفظ تأثیر بگذارد.

محدودیت در فهم مفاهیم:

هر چند که هوش مصنوعی پیشرفت چشمگیری در ترجمه و تشخیص متن داشته است، اما هنوز نمی‌تواند به خوبی مفاهیم زبانی را درک کند. برخی مهارت‌های زبانی مانند استفاده صحیح از اصطلاحات، تعبیرات و نکات فرهنگی زبان هدف، اغلب به تفاهم عمیقتری نیاز دارند که هوش مصنوعی هنوز نمی‌تواند به صورت کامل آن را ارائه دهد.

نبود ارتباط با فرهنگ و جوامع بومی:

 یادگیری زبان انگلیسی با هوش مصنوعی، یک فرآیند فرهنگی است و به فهم فرهنگ، جوامع و روابط اجتماعی مربوط می‌شود. با استفاده از هوش مصنوعی، این ارتباط با فرهنگ و جوامع بومی کمتر خواهد بود. عواملی مانند تاریخچه، جغرافیا، عادات و رسوم، و تفاوت‌های فرهنگی ممکن است از دیدگاه هوش مصنوعی نادیده گرفته شود.

محدودیت در تنوع واژگانی:

هر زبان دارای تنوع واژگانی بسیاری است که به صورت رایج یا غیررسمی استفاده می‌شود. اغلب هوش مصنوعی مبتنی بر یادگیری زبان، به ارائه واژگان و عبارات استاندارد محدود می‌شود و نمی‌تواند به خوبی تنوع واژگانی را حفظ کند. این شاید بزرگ‌ترین عیب یادگیری زبان با هوش مصنوعی باشد.

 




منبع ۱ / منبع ۲