گوشی های اندرویدی با دوربین های بسیار خوبی عرضه می شوند و ممکن است یکی از همین محصولات در دست شما باشد. اگر تا به حال به تنظیمات دوربین گوشی اندروید سرک نکشیده اید و ترفندهای اندکی برای ثبت عکس های مناسب بلدید، با خواندن این مقاله احتمالا می توانید عکس های بهتری بگیرید. تنظیمات دوربین گوشی اندرویدی چندان پیچیده نیست و از گزینه های زیادی برای سفارشی سازی برخوردار است که هر کدام از آنها کار مخصوص به خودش را انجام می دهد. دانستن این نکات به شما کمک می کند تا عکس های کاربرپسندی را با گوشی موبایل در شرایط مختلف نوری ثبت نمائید و سپس بتوانید آنها را با دوستانتان به اشتراک بگذارید. در ادامه، به بررسی برخی از این تنظیمات می پردازیم؛ پس با ما همراه باشید.
تنظیمات دوربین گوشی اندروید: مقدار نوردهی
مقدار نوردهی (EV) در حوزه عکاسی به سرعت دوربین، دیافراگم لنز و روشنایی اطرف بستگی دارد که فارغ از هر گونه تنظیمات ISO می باشد؛ این بدان معناست که اهمیتی ندارد دیافراگم لنز و یا سرعت دوربین شما برای رسیدن به EV مورد نظر چقدر باشد بلکه این روشنایی اطراف است که تعیین کننده اصلی مقدار نوردهی است. در بخش تنظیمات دوربین گوشی اندروید می توان دیافراگم را تنظیم کرد؛ البته لازم به ذکر است که برخی از گوشی های اندرویدی این قابلیت را ندارند و در بیشتر موارد نیز کنترل کمی بر روی سرعت دوربین و نور اطراف دارند. در چنین شرایطی است که اهمیت مقدار نوردهی خودش را هر چه بیشتر نشان می دهد. تنظیمات مربوط به EV را می توان به راحتی در اسلایدر برنامه دوربین یافت و با دکمه های - یا + آن را کم و زیاد نمود. تغییر EV با دکمه + سبب می شود که تصاویر شما روشن تر شود، دکمه - نیز تصاویر را تیره تر می کند. جابجایی بیش از حد هر کدام از این دکمه ها باعث افزایش نویز در عکس ها می شود و ممکن است نتیجه نهایی آن بد به نظر برسد؛ بنابراین هنگام تغییر EV، به کیفیت تصاویر نیز دقت کنید.
تنظیمات دوربین گوشی اندروید: ISO
مطمئنا تا به حال در تنظیمات دوربین گوشی اندروید به ISO برخورد کرده اید؛ این کلمه به معنای حساسیت دوربین به روشنایی می باشد. هر چقدر که عدد ISO کوچکتر باشد، حساسیت سنسور دوربین به نور کمتر است و هر چقدر هم که عدد آن بزرگتر باشد، حساسیت به نور بیشتر می شود. در دوربین های دیجیتالی موجود در بازار، ISO با افزایش سیگنال سنسور نیز تغییر می کند که سبب افزایش کیفیت تصاویر شده است. اگر کاربر معمولی هستید، همین قدر که بدانید هر چه نور بیشتر باشد به عدد ISO کمتری نیاز دارید کافی است. عدد ISO کمتر از این جهت بهتر است که با کاهش سیگنال و حساسیت بیشتر به نور، تصاویر ثبت شده از نویز کمتری برخوردار خواهند شد. در صورتی که در محیط های پر نور می خواهید عکاسی کنید، ممکن است لازم باشد که عدد ISO را کمی بالاتر ببرید؛ با این حال، سعی کنید مقدار آن را تا حد امکان پائین نگه دارید تا تصاویر ثبت شده نویز کمتری داشته باشند.
تراز سفیدی
همه نورها به صورت یکسان ایجاد نشده اند؛ رنگ روشن با دما اندازه گیری می شود و همانند نور طبیعی خورشید که بین 5500 تا 6500 کلوین است دارای مقدار دمایی خاص می باشد. رنگ هایی که دمای پائین تری دارند متمایل به زرد هستند و رنگ های با دمای بالاتر آبی به نظر می رسند. چشم انسان به خوبی تغییر رنگ را تشخیص می دهد اما دوربین ها معمولا متوجه این موضوع نمی شوند. در صورتی که از یک لامپ فلورسنت سفید عکس بگیرید، به احتمال زیاد تصویر ثبت شده دارای رنگ مایل به آبی خواهد بود؛ عکاسی از یک لامپ تنگستن نیز بیشتر رنگ زرد را به شما نمایش می دهد. در اسلاید مربوط به تنظیمات دوربین گوشی اندروید می توانید تراز سفیدی را مشاهده کنید و آن را بر اساس نور اطرافتان تغییر دهید. تنظیمات تراز سفیدی گزینه های مختلفی برای انواع نور ارائه می کند که هر کدام از آنها دنیای متفاوتی ایجاد می کند.
تنظیمات دوربین گوشی اندروید: نسبت ابعاد تصاویر
نسبت تصویر به معنی رابطه عرض با ارتفاع تمام شده عکس است که معمولا به صورت 16:9 یا 3:2 ارائه می شود؛ عدد اول نشان دهنده عرض و عدد دوم نیز بیانگر ارتفاع می باشد. این که از چه واحد اندازه گیری استفاده کنید چندان اهمیتی ندارد زیرا این نسبت ثابت می ماند. برای مثال، اگر تصویر گرفته شده دارای چهار اینچ عرض به همراه سه اینچ ارتفاع باشد نسبت تصویر به صورت 4:3 می باشد. همچنین تصویری که دارای عرض چهار متری و سه متر ارتفاع باشد نیز همچنان دارای نسبت تصویر 4:3 است. نسبت تصویری که برای عکس ها استفاده می کنید کاملا به خودتان بستگی دارد و به صورت پیش فرض بر روی 16:9 قرار دارد که ظاهری عریض به عکس های گرفته شده می بخشد در حالی که حالت 4:3 سبک سنتی تری دارد. اگر به دنبال این هستید که تصاویر ثبت شده تمام صفحه گوشی اندرویدی شما را پر کند، باید از حالت 16:9 استفاده کنید.
محل ذخیره سازی تصاویر
هنگامی که توسط دوربین از جاهای مختلف عکاسی می کنید، این عکس ها به صورت پیش فرض بر روی حافظه داخلی گوشی ذخیره سازی می شوند و در صورتی که ظرفیت این حافظه تکمیل شود، با پیغامی از برنامه دوربین در خصوص عدم ثبت عکس به خاطر کمبود حافظه مواجه خواهید شد. اینجاست که اهمیت حافظه جانبی یا همان SD Card دیده می شود؛ از بخش تنظیمات دوربین گوشی اندرویدی قادر خواهید بود که محل ذخیره سازی تصاویر را تغییر دهید و آن را به حافظه جانبی منتقل کنید. در صورتی که ویدئوهایی با کیفیت 4K ثبت کنید به دلیل حجم بالای آنها بهتر است که آنها را به SD Card انتقال دهید. با این حال، در هر جایی که این تصاویر ذخیره سازی شده باشند می توانید در برنامه گالری آنها را مشاهده نمائید و نگرانی در خصوص گم شدن عکس ها وجود ندارد.
منبع: https://www.androidcentral.com/beginners-guide-android-photography-settings
دیدگاههای بازدیدکنندگان
محمدرضا رضایی
658 روز پیشسلام
لطفاً برای گوشی اندروید راهنمایی کنید
که چگونه دوربین عکس کم حجم بگیرد
متشکرم
محمد مرتضی وکیل زاده
658 روز پیشسلام محمدرضا عزیز
بسته به مدل گوشیتون، شما می تونید وارد تنظیمات برنامه دوربین بشید
سپس گزینه کیفیت عکس (Picture Quality) رو انتخاب کنید و اون رو روی حالت Low قرار بدید تا حجم عکس کم بشه
اگر چنین قابلیتی وجود نداره، می تونید حجم عکس هاتون رو توی سایت image compressor کم کنید
موفق باشید
سرکوت رستمی
578 روز پیشسلام یه دوربین شلنگی گرفتیم واسه گوشیمون الان هر کاری میکنیم تصویر ونمیاره بالا میشه لطف کنید راهنمایی کنید
سید محمّدحسین نوربخش
577 روز پیشسلام و صبح بخیر
بررسی کنید روی جعبه دوربین آیا برنامه ای جهت نصب معرفی شده است یا خیر. معمولا دوربین ها و یا تجهیزات این سبکی نیاز به یک برنامه خاص جهت اجرا دارند.
با آرزوی موفقیت
ناشناس
417 روز پیشگوشی دوربینش یک ارور میده که بعلت مسائل امنیتی گوشی کارنمیکنه تقریبا همچنین چیزی، گوشی دوجی مدل s40
کریم نعمتی
358 روز پیشدوربین گوشی ولرزش گوشی وای ۵من ازکارافتاده وبروزرسانی نمیشودخواهشا راهنمایی بفرمایید